Kaçak Yolcu (Malory-Anderson Family #3)

Bazen bir yemini bozduğunuza hiç pişman olmazsınız… Kalbi kırılan ve çaresizce evine, Amerika’ya gitmeye çalışan Georgina Anderson, Maiden Anne gemisine binebilmek için kamarot kılığına girer. Ancak hiç hayal etmediği bir şey olur ve geminin çekilmez kaptanı James Malory’nin her kaprisini yerine getiren, özel kölesi haline gelir. Çalkantılı Malory ailesinin günah keçisi, yakışıklı eski korsan bir zamanlar hiçbir kadının onu evlenmeye ikna edemeyeceği üzerine yemin etmiştir. Fakat açık denize açıldıklarında dirayeti, kontrol edilemez bir tutku ve olağanüstü bir güzelliğin etkisiyle sarsılacak, kendi kendine büyük bir mücadeleye girecektir.

Bazen bir yemini bozduğunuza hiç pişman olmazsınız… Kalbi kırılan ve çaresizce evine, Amerika’ya gitmeye çalışan Georgina Anderson, Maiden Anne gemisine binebilmek için kamarot kılığına girer. Ancak hiç hayal etmediği bir şey olur ve geminin çekilmez kaptanı James Malory’nin her kaprisini yerine getiren, özel kölesi haline gelir. Çalkantılı Malory ailesinin günah keçisi, yakışıklı eski korsan bir zamanlar hiçbir kadının onu evlenmeye ikna edemeyeceği üzerine yemin etmiştir. Fakat açık denize açıldıklarında dirayeti, kontrol edilemez bir tutku ve olağanüstü bir güzelliğin etkisiyle sarsılacak, kendi kendine büyük bir mücadeleye girecektir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Çok güzeldi ve de çok komikti,dialoglar kitabın sonuna kadar sizi gülümsetecektir emin olun.Bu seride en beğendiğim kitap oldu.

10 puan

tek kelime ile muhteşemdi... o kadar çok eğlendim ve güldüm ki!!
James muhteşem bir karakterdi... hele Georgine ile aralarında ki diyaloglar çok keyifliydi... kızımız da biraz çatlaktı!!! kitabın ikinci yarısında Mallory sülalesi yine tam takım karşımızdaydı... ama şimdi bir de Anderson kardeşler var ilgimi çeken... Warren'ın hikayesini sabırsızlıkla bekliyorum :)

Profil Resmi
7 puan

Eğlenceli ve güzel...

8 puan

bayıldım diyemem ama güzeldi..o kadar kalabalık bir aile ve renkli karakterler ki, okurken kafamın içi dolup taştı resmen...kendinizi boş ve yalnız hissediyorsanız okuyun derim; çünkü onun gayrimeşru oğlu, onun yeğeni, bunun karısı derken akıyor...muhakkak okunmalı diyemem ama okunursa da pişman etmiyor...

8 puan

Kitabın Adı : Kaçak Yolcu
Yazar Adı : Johanna Lindset
Orjinal Adı :Gentle Rogue
Goodreads Puanı : 5/4,21
Puanım : 5/4


Sonunda Malory Serisinin üçüncü kitabını okudum..Bu seriyi çok seviyorum ama yayın evi bence bu seriyi pek önemsemediğini düşünüyorum.İkinci kitaba göre çevirideki problemler en aza indirilmişti ama yine günlük hayatımızda kullanmadığımız kelimelerden biri geçiyordu.Geçmek ne demek abuk sabuk kelime konuşma dilinde çok konuluyormuş gibi yer alıyordu...So zamanların moda kelimesi Deneyimleme ..Bir önceki kitap da Hırçın Aşk'da duyumsama Kaçak Yolcu'da deneyimleme lütfen bu kelimeleri gereksiz yere kullanmayın artık.

Evet kitap çok güzeldi hikaye muhteşemdi ama bütün okuma zevkimi gereksiz yere mahvetti.
Eminim biraz daha özenli bir çeviri ve edit olsaydı daha zevkli bir kitap olurdu..

Yinede çok severek okuduğum bir hikaye idi..Antony Mallory'den sonra James Mallory'nin hikayesi çok güzeldi..


Bu hikayeden sonra Mallory Erkeklerine boy boy Anderson erkekleri de katılmış oldu..Çünkü hikayenin ufak tefek kadın kahramanı Georgina Anderson'un beş adet iri yarı ağabeyi vardı. Bu hikayeden sonra ki hikayede ise kesinlikle bir Anderson daha olacak..Hem de başka bir Mallory ile..Bu hikayeyi de kaçırmam...

Mallory ailesinin maceralarını okurken kah gülüyor,kah sinirleniyor,kah aşık oluyorsunuz yazarın kalemi muhteşem..Okurken kahkahalarıma engel olamadığım sahneler vardı ..Özellikle James ve Georgina'nın diyalogları çok güzeldi atışmalarının ayrı bir tadı vardı..James Mallory'nin gemisinde karşılaştıkları sahne çok güzeldi...Özellikle banyo sahnesi çok komikti..

Hala daha bu seriyi okumadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir...

Gelelim Kaçak Yolcu'nun konusuna:

Georgina Anderson savaş sırasında nişanlısının izini kaybetmiştir.Altı yıldır ondan haber alamamaktadır. Fakat denizci olan ağabeyleri sayesinde onun nerede olduğuna dair haberler almaktadır. Onun izini bulmak onun için takıntı haline gelmiştir işte bu yüzden Amerika'dan İngiltere'ye yanında aile dostları Mac ile birlikte aramaya gider.Bu aramalarda güvenliğini sağlamak için erkek kılığına girmiştir.

İngiltere'ye vardıklarında bir tavernada yolları Antony ve James Mallory ile kesişir..Fakat James Mallory onun kadın olduğunu en engin tecrübeleri sayesinde anlar.Karışıklıktan istifade eden Georgina Mac ile oradan kaçarlar.
Aldıkları istihbarat ile nişanlısı Malcolm'un izini bulurlar..Onu bulduklarında altı yıl yolumu gözlediği nişanlısının evlenip iki çocuk sahibi olduğunu ayrıca bunun için de çok da beklememiş olduğunu görünce büyük bir hayal kırıklığına uğrar.

Bu olaydan sonra İngiltere'de daha fazla kalmaya katlanamaz bir an önce vatanı Amerika'ya dönmeye karar verir.. Fakat hem maddi durumu hem de mevcut olanaklar ile bu yolculuk pek de mümkün değildir..Bir gemide bu yolculuğu gerçekleştirme fırsatı bulur.. Maiden Anne gemisinde bir kamarot olarak iş bulur Mac ise bir denizci olarak iş bulmuştur.Hizmet edeceği kişi ise James Mallory 'dir.
Onun özel kamarotu olacaktır.Fakat Georgina'nın hizmet edeceği kişinin James Mallory olduğundan haberi yoktur..

James Mallory ise uzmanlık alanı kadınları baştan çıkarmaktır. Öyle ki bunu sanat haline getirmiştir. Georginayı gördüğü geceden beri onu her yerde aramış bulamamıştır..Onun la tekrar karşılaşınca hemen tanır fakat onu ürkütüp elinden kaçırmamak için tanımamazlığa gelir. Mac ile iletişime geçmemesi için onu oyalar ve özel kamarotu yapar..Kimse durumu anlamaması için de onun hareketini kısıtlar.

Georgina ile aralarında kedi fare oyunu böylece başlar..Georgina onun kendinin tanıdığından habersiz yolculuğu kazasız belasız atlatma peşindedir..James ise onun neler yapabileceğini ve yatağına nasıl alabileceğinin hesapları peşindedir..Çünkü bu genç kızı gördüğünden beri aklından nasıl oldusa çıkaramamıştır.. Onu elde edince zihninden çıkaracaktır.

Çeviri ve editteki tüm problemlere göre çok güzel bir romandı..Severek okudum..Bir yerde serinin en güzel çevrilmiş kitabı olduğu yazıyordu yorumların birinde ben buna kesinlikle katılmıyorum..Bu serinin en başarılı kitabı Seninle Başım Dertte idi bence. Her bakımdan dör dörtlük bir kitap idi..Umarım bundan sonraki hikayeler de onun başarısına erişir...
Korsan tarihi aşk romanlarını seviyorsanız ve mizah ile harmanlanması tercihiniz ise bu kitap tam size göre..

Kaçırmayın derim...

Malory Family

1. Love Only Once (1986) Seninle Başım Dertte.
2. Tender Rebel (1988) Hırçın Aşk.
3. Gentle Rogue (1991) Kaçak Yolcu.
4. The Magic of You (1994)
5. Say You Love Me (1996)
6. The Present (1998)
7. A Loving Scoundrel (2004)
8. Captive of My Desires (2006) Aşkta Seni Seçtim
9. No Choice But Seduction (2008)
10. That Perfect Someone (2010)
His Ruthless Heart (omnibus) (2006)

http://hulyami.blogspot.com/2013/11/kacak-yolcu-johanna-lindsey.html

7 puan

Serisinin üçüncü kitabıydı, anlaşılan o ki yazar kalabalık aileleri seviyor, sonlardaki gereksiz uzatmaları saymazsak güzel bir kitaptı, Georgina yıllar önce kaybolan uzatmalı nişanlısı Malcolm'ı aramak için yanında aile dostları Mac ile birlikte ingiltere'ye bir yolculuğa çıkar, kızımız erkek kılığına girer ve Mac ile birlikte şehrin en pis yerleri dahil aramaya başlarlar, Nişanlısının yıllardır kayıp olduğunu düşünürsek ben şahsen adamın öldüğünü falan düşünmüştüm, ama bulduklarında gördük ki adam ölmemiş hatta çoğalmış :)

Kızımız yaşadığı hayal kırıklığından sonra evine, Amerika'ya geri dönmek için hareket eden ilk gemiye biner ama erkek kılığında, zira uzun bir deniz yolculuğu yapacaklardır ve bu bir kadın için pekte güvenli değildir, geminin sahibi eski bir korsan olan kaptan Hawke'ın bir kamarota ihtiyacı olduğunu öğrendiklerinde, Georgina bu işin altından kalkacağını düşünür.

Hesaba katmadığı şey ise, aslında bunun kaptanla ikinci karşılaşması olacağı ve adamın onu ilk gördüğünde erkek kılığında olmasına rağmen bir kadın olduğunu fark etmesidir, gemide bu bilgiyi kendisine saklayarak Georgina ile eğlenceli bir kedi fare oyununa başlayan Hawke farkında olmadan geminin yönünü aşka doğru sürecektir :)

9 puan

Süperdi .Anthony'den daha iyidi .cok güldüm ve eglendim tavsiye ederim

Profil Resmi
10 puan

guzel bır kıtap

10 puan

Önce ki kitapta çiftin tanışmasını okuduktan sonra çok merak etmiştim hemen kitaba başladım bayıldım.
Georgina Anderson savaştan sonra dönmeyen, altı yıldır kayıp olan nişanlısını bulmak için beş abisinden habersiz İngiltere'ye gider. Amerika'dan İngiltere'ye olan bu yolculuğun da ona çok sevdiği baba gibi yanlarında olan Mac eşlik eder. Nişanlısının aramalara dahil olabilmek içinde erkek kılığına girer. Mac'i ancak bu şekilde ikna edebilmiştir.

İlk kitapta Anthony Mallory karısının kuzenini bulmak için abisi James ile gittikleri tavernada James şüphelendikleri iki erkekten birinin kadın olduğunu anlamıştı. Çok etkilendiği bu kadın elinden kaçınca onu bir daha bulamaz. Bu kadın tabi ki Georgina. Bu karşılaşma da Georgina'da James den etkilenir hatta ona tuğla duvar ismini verir.

Georgina nişanlısını bulur ama evli çocuklu bir şekilde. Hayal kırıklığı ile evine dönmeye karar verir. Tüm paralarını çaldırdıkları için buldukları Maiden Anne gemisin de çalışarak gitmeye karar verirler. Georgina yine kendisini korumak için erkek kılığına girer kaptanın kamarotu olarak yolculuğa başlar.Geminin kaptanı ise meşhur James Mallory.

James Mallory çapkın, yakışıklı, zengin bir vikonttur. Ayrıca meşhur korsan Hawke ama artık emeklidir. 17 yaşında geç bulduğu bir oğlu vardır.Bazı işlerini halletmek için yine denize açılır sonra temelli olarak İngiltere'e yerleşecektir. Aralarına yeni katılan iki çalışanını hemen tanır çünkü karşılaştıktan sonra erkek kılığına giren bu kızı bir türlü unutamamıştır. Aramış ama bulamamış şans işte aradığı kendi ayağıyla gelince küçük bir oyun oynamaya karar verir.

Georgina ise James'i görür görmez tanır.Zaten oda unutamamıştır. Tanıyacağından korkar ama James tanımamış gibi davranınca başka çaresi olmadığından çalışmaya devam eder. James ise bu oyunda çok eğlenir Georgina'ı sıkıştırır istediğini yaptırır. Bu yerleri okumak ise çok ama çok keyifli. Artık dayanamayınca oyuna son verir ve bu kez ilişkileri başlar. Georgina iyice bağlanır aşık olur. James'ın ise yolculuk bitince başka planları vardır. Evlenmek asla, ama Georgina'ı bırakmaya da hazır değildir. Fakat iner inmez Georgina veda etmeden abisi ile gidince James yakalanma riskine rağmen peşine düşer. Bu kadar olaydan sonra kitap bitmez bu daha bir kısmı başka bir bölüm başlar Georgina'nın abilerinin devreye girdiği bölüm.
Georgina'nın bir abileri bir James tarafından kaçırıldığı bir döngüde başlıyor okurken çok eğlendim. Zorla evlendirme,kaçma,kovalama,kaçırma derken kitap akıp gidiyor.
Malory erkeklerine zaten bayılırken birde Anderson erkekleri ortaya çıkıyor bayıldım onlara da. James Warren atışmalarına doyum olmadı. Çifte bayıldım okurken çok eğlendim nasıl bitti anlamadım. Serinin en güzel kitabı bence.

10 puan

James Malory ilk gördüğü andan itibaren George'un ona ait olduğunu biliyormuş ya... O beni bitirdi :-)


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 450 sayfa
Ekim2013 tarihinde, Epsilon Yayınevi tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: aşk, tarihi aşk, macera

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Nisaa keskinek Okuyan K. ranayıldız Kayla_Oz
60 kişi

Okumak İsteyenler

gizem_mi Briseis Zekiye RemRem Only
16 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski