Yenilmez Savaşcı (Highlander, #2)

8 puan

İskoçya ve mitoloji dediğiniz de ben de akan sular durur. Nitekim bu kitap için de aynı şey geçerli. Serinin ilk kitabı Sisli Dağların Ötesinde’ye nazaran bu kitabı daha çok beğendim. Gerek çevirisi, gerek ilk kitapta eksik bulduğum şeyler ile bu kitapta karşılaşmadım.
İlk kitaptan tanıdığımız ve hakkında neredeyse hiçbir bilgiye sahip olmadığımız Grimm, aslında bir Berserker’dir. Yani çok kuvvetli bir savaşçı, Odin tarafından güçleri bahşedilmiş ve anladığım kadarıyla neredeyse öldürülemez bir ırka mensup. Dalkeit kalesinde yaşarken, Gibraltar St. Clair’den bir mektup alır. Jillian için gel, yazan tek şeydir. Tabi kahramanımız bu notu alır almaz hemen yola koyulur. Kimdir bu Jillian, neyin nesidir derseniz okudukça bir bir açığa çıkıyor her şey. Grimm’in geçmişi, nasıl Berserker olduğu ve en önemlisi Jillian ile ne yaşadığı.
Jillian sevdiğim bir kadın kahraman oldu. Ne istediğini bilen, karşısındaki engel, yani Grimm ne kadar sinir bozucu ve zorlu olursa olsun yolundan şaşmayan bir karakter.
İlk kitapta içine giremediğim bir şeyler vardı, sevmiştim ama eksik bulmuştum. Bu kitapta öyle bir sorunla karşılaşmadım. Her ne kadar Grimm, yani asıl adıyla Gavrael davranışlarıysa sizi çıldırtacak olsa da yine de kendince mantıklı davranıyor ve sevdiği kadını korumaya çalışıyor. Bir de sırrını söyleyemedi gitti yani neredeyse Jillian hariç herkes biliyor bu sırrı ama kendisi hala söylememekle kararlıydı.
Kapak ve basıma gelecek olursam oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Genel olarak Epsilon’un bu tarzını seviyorum. Bir de 3. Kitaptan sonra uzun bir süre yeni kitap çıkmamış, seri toplam sekiz kitap, biz de daha üçüncü kitaptan sonrasının olmadığını varsayarsak yine bir seriyi beklerken yaşlanacağız gibi gözüküyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »