Yeni Bir Başlangıç

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Klişe konusuna rağmen fena değildi.Zaten kitaptan beklentimde yoktu.Son bölümlerini daha çok sevdim.Devamini en yakin zamanda alacağim.Türünden farkli bir kitap değil,o nedenle tavsiye konusunda bir şey diyemiyorum.😉

4 puan

Kitabın başını Karşı Konulmaz Fırtına’ya çok benzettim. Daha doğrusu ana karakterlerin karşılaşmasını birebir aynı buldum. Müzik grubunun solistiyle röportaj yapmaya giden Tru çocukluk aşkı Jake ile karşı karşıyadır. Ve olaylar başlar. Bu kitabın başında da River ile önceden bir partide tanışıyor Dahlia. Zaman atlamasından sonra yakın arkadaşının ısrarı üzerine bir grubun solisti olan River ile röportaja gidiyor.. Bu benzerlikten sonra ben de film kopar gibi oldu. “ Ben onu hiç unutamamışken, ya o beni hiç hatırlamıyorduysa? Ya da, ya beni hatırlıyorduysa ve o eski elektriği tekrar yakalarsak? Hâlâ inanılmaz çekici ve karizmatik miydi acaba?”-Dahlia. Tekrar Karşı Konulmaz Fırtına’yı okuyor gibi hissettim. Onun dışında Dahl ve River o kadar çabuk yakınlaştı ki şaşırdım. Yahu biraz zaman geçsin ne biliyim bari birkaç gün geçseydi. Karşılaşır karşılaşmaz elini tutuyor kızın ve Dahlia hiç yadırgamıyor. Akşam da hoop güzel bir öpüşme aradan geçen bir saatte de ilişkimizi ilerletme lafı. Şu klişeye “Senin için şarkı yazmıştım” bayılırım ama keşke bunu biraz daha ilerleyen sayfalarda görseydim ve öylesine ağızdan çıkan bir kelimeymiş gibi yansıtılmasaydı. “Şampanyayı çilekle birlikte sevdiğimi hatırladığına inanamıyordum.” Neden hatırlamasın ki yarım saat önce söylemiştin. :D Çok ayrıntıya takılmışım değil mi? Ama çok saçmaydı. E bunlar da üst üste gelince sıkıldım. Mantıksız olan birçok şey vardı. Mesela River ve Dahlia’nın ufak tanışmalarını –yıllar önce olan- kimler hangi sonuçlara bağladı okuyun şaşıracaksınız.. Ve anlatımını o kadar yüzeysel ve özensiz buldum ki yarım bırakmamak için zor tuttum kendim. Bazı yerlerin şimdiki zaman ekiyle yazılmış olması zaten yeter dedirtti. Sonunu tahmin etmediğimi söylemeliyim bir tek sonunda şaşırdım. Ama genel hikaye beni etkilemediği için sonunda da aaa deyip geçtim.. Ve seriymiş. Devam etmeyeceğimi belirtmeme gerek yok sanırım. Bu puanı da yazarın beni sonunda şaşırtmış olmasına veriyorum ..

1 puan

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2015/03/kim-karr-yeni-bir-baslangc-connections.html

7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/02/kim-karr-yeni-bir-baslangc-connection-1.html

Beni sonuyla şaşkına uğratan kitaplardan biri diyebilirim "Yeni Bir Başlangıç" için. Sıradan bir aşk hikayesi gibi başlasa da sonunda çok fena bombayı patlattı yazar!

Kim Karr, "Connections" serisi ile yabancı bloglarda fazlasıyla adından bahsettiren ve bizde de yayınlanmaya başlayan serinin yazarı... Akıcı, merak uyandırıcı zaman zaman kurgunun akışından monoton gelse de sonu heyecanlı ve şaşkınlıkla bitiren bir kaleme sahip.


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Dahlia, nişanlısının ölümüne tanık olduktan sonra hayattan umudunu kesmiş, yaşamanın tadını çıkaramayan sadece genel ihtiyaçlarını karşılayıp gerisinde hayatını karanlığa boğmuş bir genç kadın. Dahlia yeni işi için ünlü bir müzik grubunun solisti River ile röportaja gittiğinde karşılaştığı adamın kimliği onu şaşkına uğratır. River, onun henüz üniversite sıralarındayken bir gece aralarındaki çekime kapılıp neredeyse erkek arkadaşını aldatma aşamasına getiren adamdır. River ile Dahlia arasındaki ateş aradan geçen onca zamana kadar sönmemiş hala cayır cayır yanarken ikisi de buna karşı koymayıp bu ateşe kapılıp giderler. River, Dahlia'yı içerisinden bulunduğu karanlığa ışık olmayı hedeflerken hayatın çok büyük bir sürprizi, kaderin şaşırtıcı bir oyunu içerisinde kalırlar.

Sürpriz kitabın son bölümünde yer alıyor ve 'yok artık, cidden mi?' tarzında tepkiler vermenize sebep oluyor. Böyle bakıldığında acılı bir kadın ve ünlü bir şarkıcının aşkı gibi görünüyor biliyorum ama içerisindeki detaylarda çok fena olaylar, sırlar barındırıyor.

Ve biliyorsunuz ki... sırlar hiçbir zaman kapalı kutular içerisinde kalmıyor. River ve Dahlia'nın hayatını değiştirecek olan o sır da ikinci kitapta çıkacak gibi görünüyor.

Kitabın sıradan bir aşk hikayesiymiş gibi ilerleyişinden sonra patlatılan bombalar kitabı gözümde bir kademe yükseltti diyebilirim. İtiraf edeyim ki beklentilerimi de yükselti.

Kitabı büyük bir merak içerisinde okusam da zaman zaman sıkıldığım da oldu bunu inkar edemem. Bir yerde monoton bir süreç geçti ve o kısımlar sıktı, ancak genel olarak ele alındığında güzeldi. Sonu ise merak uyandırıcıydı. Kitabın nereye bağlanacağı ise okuru merak ettirip ikinci kitaba eemen başlama isteği uyandırıyordu. En azından benim için öyle ki kısa zamanda başlayacağım da 2. kitaba.

Kitabı beğendim ben, ki beğenmemiş olsam 2. kitaba başlamaya niyetlenmezdim. Size tavsiyem hazır 3. kitapta çıkmışken başlayın seriye ve peş peşe okuyun kitapları ;)

9 puan

Ya "Hayatta bir kez" olabilecek bir sey icin ikinci bir şansiniz varsa ?
"İlk görüşte aşk gerçek olabilir mi ? ''

Öncelikle @yabanciyayinlari Harikasin ! Cikarttiginiz kitap ve ayraclariniza bayiliyorum !!!

Bir insani severken bir baska insana ilk goruste asik olabilirmisiniz ?! Dahlia tamda boyle bir duruma dustu. Kitabi elime ilk aldigimda zaten cazibesiyle tasarimiyla beni kendine aşikaşik etti. :D

Dahlia Ben'i seviyor River'e ise asik olmustu.
Konu aslinda okadar guzel ama bir okadarda dallas..

Dahlia Ben'in olumuyle sarsilmis ve toparlanmaya calismaktaydi. ( ki Benin olum sahnesinden itibarek asla inanmadim oldugune ) en yakin arkadasinin zorlamasiyla roportaj yapmaya gider ve roportaj yapicagi kisi tam 5sene once asik oldugu River oldugunu ogrendiginde once.korkar ve terettut eder ama aradan gecen 5seneye guvenerek kendisini tanimayacagini dusunur.

"Aslina bakarsan, bes sene onceki o gece, ona aşik olmam sadece bir dakikami almisti, onu iki gun once şehvetle arzulamam bir saatten az surmustu ve zannedersem, ona karsi bir seyler hissedebilecegimi anlamam bir gunden biraz daha fazla surmustu."

Bu kitap sayesinde.ruh ikizine inandim :D eh kitaplarda belki bagzen gercek olur !?!

" Gozlerinin icine baktim. Belliki O gozler beni felakete surukleyecekti. "

River ve Dahlia'nin yolculuguna kapilicaksiniz. Dahlia nerde bitiyor River nerde basliyor bilmeden kitabin sonuna geliceksiniz.

Ben kitabin seri.oldugunu bilmeden Okudugum icin Her yabanci yayinlari kitabinda oldugu gibi sacimi basimi yolasim geldi ve sinirboldum. Kendileri beni deli etme.konusunda bir numara. Bir.kitap nasi o sonla biter yaaa :(((( Ah Ah @yabanciyayinlari bir gun kapinizi asindiricam simdiden.soyluyorum hazirlikli olun :D

Her neyse Rkadaslar New Aldut - Romance severler bu.kitap tam.size gore fakat dikkat seri devami mevcuttur.

"Sen benim her zaman 'HAYATTA BIR KEZ'im olacaksım."

2 puan

dünyanın en gereksiz kitaplarından biri olabilir, o kadar yüzeysel ki 12-15 yas grubuna hitap ettiği çok açık.


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okumuş kimse bulunamadı.

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski