Vazgeçmem Senden (The Hathaways, #2)

İNKÂR EDİLEN BİR ARZU...

YASAKLANMIŞ, ÖZLEM DOLU BİR AŞK...
Yakışıklı bir Çingene olan Kev Merripen uzun süredir güzel ve terbiyeli Winnifred Hathaway'yi arzulamaktadır. Fakat gizemli bir kökene sahip olduğundan belirsiz geçmişinin etrafına ışık saçan hassas Win'e zarar vermesinden korkar. Bu yüzden onun cazibesine karşı koymaya çalışır ve çok geçmeden genç kız ondan çok ama çok uzağa gitmek zorunda kalır.
Merripen, Win İngiltere'ye geri döndüğünde her ne olursa olsun aşkı inkâr eden biriymiş gibi görünmeye devam eder. Bu sırada genç kızın karşısına çekici, karşı konulmaz bir talip çıkar. Kev ya şimdi harekete geçecektir ya da asla. Fakat önce kaderine dair tehlikeli bir sırla yüzleşmesi gerekmektedir, aksi takdirde âşık olduğu kadını sonsuza dek kaybedecektir.

"Nefesinizi kesecek."
Romantic Times

İNKÂR EDİLEN BİR ARZU...

YASAKLANMIŞ, ÖZLEM DOLU BİR AŞK...
Yakışıklı bir Çingene olan Kev Merripen uzun süredir güzel ve terbiyeli Winnifred Hathaway'yi arzulamaktadır. Fakat gizemli bir kökene sahip olduğundan belirsiz geçmişinin etrafına ışık saçan hassas Win'e zarar vermesinden korkar. Bu yüzden onun cazibesine karşı koymaya çalışır ve çok geçmeden genç kız ondan çok ama çok uzağa gitmek zorunda kalır.
Merripen, Win İngiltere'ye geri döndüğünde her ne olursa olsun aşkı inkâr eden biriymiş gibi görünmeye devam eder. Bu sırada genç kızın karşısına çekici, karşı konulmaz bir talip çıkar. Kev ya şimdi harekete geçecektir ya da asla. Fakat önce kaderine dair tehlikeli bir sırla yüzleşmesi gerekmektedir, aksi takdirde âşık olduğu kadını sonsuza dek kaybedecektir.

"Nefesinizi kesecek."
Romantic Times


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Serinin ikinci kitabıydı.Hathaway ailesinin ikinci kızı Win ile uzun yıllardır ailenin yanında kalan roman Meripen'in hikayesiydi.

Meripen çocukluğunda roman kabilesi tarafından ağır yaralı olarak ölüme terkedilmiştir.Onu bulan Bay Hathaway ailesinin evine getirerek tedavi etmiş,sağlığına kavuşmasını sağlamıştır.O günden sonra aile ona kucak açmış, aileden bir gibi davranmışlar Meripen ise ailenin bu yaklaşımına karşı,onlarla kalıp,elinden geldiğince yardım etmeye çalışmıştır.Aslında orada kalma sebebi Win'dir,Win'e karşı yoğun duygular beslemektetir. Meripenin Wine karşı gösteremediği duygularını, kuşu görmesi için penceresinin camını hergün silmesi,kızıl hummadan ölürse onun peşinden ölmek istemesi şeklinde okumak güzeldi.
MERİPEN ölecek kadar seviyordur fakat çocukluğunda romanlar arasında yaşadığı vahşi hayat yüzünden böyle bir beraberliğin olmayacağının bilincindedir. Win ile bir geleceklerinin olamayacağını bildiği için, onun başka birini sevip evlenmesini isteyecek kadar değer veriyor :( Bana göre Meripenin aksine Win'in sevgisini daha samimi buldum. Her ne olursa olsun sevgisinden vazgeçmedi. Sonunda romanların meşhur yatağından kız kaçırma sahnesiyle muratlarına erdiler.
Gerçi Leo Meripenin aklını başına getirmeseydi ortada bir şey olmazdı ya neyse..

Çok akıcı,kolay okunan sizi sıkmayan bir hikaye.Hathaway Ailesi gerçekten komik,eğlenceli ve aykırı karakterleriyle benim beğenimi kazandı.Özellikle Cam Rohan'ın Hathaway ailesine kabilem diyerek onları sahiplenmesini çok hoş buldum.Meripenin dramatik tavırlarına karşın,Cam'ın olaylara esprili ve bilgece yaklaşımları ile benim favori karakterim oldu.Amelia'nın anaçlığı,Beatrix'in hayvanlara düşkünlüğü,Leo'nun umursamaz dalgacı tavırları aileye sempatimi artırdı.Poopy karakteri hakkında henüz bir şey diyemiyorum.Onu heralde anlatıldığı kitabında daha yakından tanıyacağız.Birde aileye yeni katılan mürebbiye Bayan Marks var.Leonun onu kızdırmak için çabalaması karşısında atışmalarını okumak eğlenceliydi. Bu kitap için söyleyeceğim başka bir şey de Cam ve Rohan da bulunan dövmenin gizemi çözülüp,ikisini yakından ilgilendiren sır ortaya çıkıyor.
Ben keyifle okudum.Seriyi okumaya devam ediyorum

9 puan

Kitabın son kısımlarında çok güldüğüm için 9 verdim...Keyifli, eğlenceli tavsiye ediyorum😁

1 puan

Akıcıydı ancak karakterlerden ötürü kitabın okunmaya değmeyecek olduğunu anladım.

10 puan

Hathaway Serisinin ikinci kitabı Goodreads puanı 5/4,07


Bu aileyi çok özlemişim..Harika bir yazar egzotik bir aile,okuduğum her satırından çok büyük bir keyif aldım..Bu hikayede Wallflower serisindeki Simon Hunt ve güzel eşi Annabel'de vardı..Yazarımız kahramanları hiç ummadığımız herhangi bir kitabında çıkarabiliyor..İşte tam da bu yüzden diyoruz kiiii..Lütfen bu yazarın kitaplarını sırasında verin diye..Lütfen 2,5 yıl daha bizi bekletmeyiniz..
Hikayemiz de herhangi bir kopukluk olmasın diye yazarımızın ince bir özeti de var aslında..Yine de Vazgeçmem Senden'i okumadan önce Benmle Kal'a şöyle bir göz atmakta fayda var bence..


Bu roman da ta çocukluktan başlayan bir aşk var..Winnifred Hathaway ile yakışıklı egzotik çingenemiz Kev Merripen..Dayısı tarafından öldürülesiye dövülüp terkedilen Merripen'i baba Hathaway bulup eve getirir onu iyileştirir...Yaralı bir hayvan gibi olan Merripen ve o günden sonra ailenin yanında kalmaya başlar ..O güne kadar hiç görmediği sevgi ve ihtimamı bu ailenin içine bulur...Herbirini ayerı ayru sever ve gözetmeye çalışır..Birine olan sevgisi ise bambaşkadır..
Win'i ilk gördüğü andan itibaren değişik duygular hisseder..Win ile çocukluktan bu yana yakınlaşmalrı bambaşkadır..Ama onu kendinden korumak adına da ümit vermek istemez Win'i kendine layık görmez..
Onu kendinden bu kadar uzaklaştırmaya çalışırken de hastalandığında sevdiği kız ölürse arkasından ölümü seçecek kadar da çok sever Win'i..Ama Win hastalıktan bir türlü kendini toparlayamaz ve Fransadaki bir senatoryuma yatmasına ailece karar verilir..Onun yokluğunda Merripen adeta ruhunu kaybedecek kadar acı çeker...
Win'in azmi aşkına ve sevdiği erkeğe sahip çıkmasını okumak bambaşkaydı..O hastalıklı ufak tefek zayıf kızın azmi ve dev Merripen'in inadını kırıp yola getirmesi bambaşka bir kaeyif verdi bana..
Cam ve Merripen'in Polka dövmesinin sırrı bu kiatpta çözülüyor..Cam bu sırrı didiklerken Merripen ise hiç ama hiç umursamıyordu..Bu sırrın çözülmesi ile hiç beklenmedik sürprizler gelişiyordu kitapta..Çok severek beğenerek okudum..Hele çeviri harikaydı..Bu kadar su gibi akan bir kitap epeydir okumadım..Bunu Seden Gürel'e borçluyuz....Dileğimiz yazarın diğer kitaplarını da aynı çevirmenin çevirmesi...
Tavsiyemdir..Tarihi Aşk Romanı seviyorsanız..Bu kitap tam size göre...

11 yıl, 11 ay
10 puan

Lisa Kleypas bu kitapla yine beni benden aldı... serinin ilk kitabı olan BENİMLE KAL 'ı çok sevmiştim ... bu kitap onu bile geçti... karakterler harika... konu muhteşem... anlatım akıcı ve sürükleyici... iyi bir tarihi aşk romanından beklediğiniz herşey bu kitapta var... Win ve Merripen aşkını okumak çok keyifliydi... devam kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum....

10 puan

ahhhh bu kitapp bu kitap favori historicalım oldu !! <3 bugüne dek okuduğum en iyisi (bana göre tabi ki) .. Historical romanlarının büyük hayranı olduğumu söyleyemeyeceğim.Fantastik her zaman için ilk sırada yer almıştır bende ancak bu kitaba aşık oldum ve sanırım bir daha okuyacağım :D Historicalları sevmememin nedeni kontların düklerin havalarda uçuşması.. bu kitaptabı da böyle birşeyle karşılaşacağım diye erteleyip duruyordum ancak daha okumaya başladığım anda beni etkiledi.Bu kitapta kontlar var ancak diğerleri gibi göze betmıyor ve çoook daha akıcı.Biraz gizem,baş karakter fazlalığı ve özellikle hikayedeki ailenin komedisi ve farklılığı bu kitaba bayılmama yetti .. Özellikle leoya bayıldım :) o abi ne mükemmel bir abi öyle .Ona gülmekten neredeyse kitabı okuyamadım.Onun her kelimesi ayrı bil komik.Çok mükemmel bir karakterdi.. eğer baş kahramanımız kevde onun kadar mükemmel olmasaydı kev yerine leoyada talip olabilirdim açıkçası :D Cam ise apayrı bir erkek zaten.Ailenin içinde asla sırıtmıyor ayrıca Keve sataşmalarıda harikaydı.Kızların komedisi bambaşka.Hele beatrixin hayvanları! :D .. İnanılmaz eğlendim okurken.Bazen sesli güldüm,kahkaha attım .. Gece yarısı saat 5'e dek uyutmadı bu kitap beni.Okumadan uyuyamadım ama değdi..Çoook şiddetli tavsiyemdir :))

Alıntı:(burada kahkahalara boğulmuştum gece gece :D)
"Neden mi?" Leonun dukdakları büzüldü."Sıralanacak çok şey var ve hangisinden başlayacağımı bulmakta zorlanıyorum.Bu sabah olanları bir kenara bırakırsak ona hiç yazmamış olmana ne demeli?"
"Yazdım!" dedi Kev öfkeyle.
"Tek bir mektup,"dedi Leo."Bir çiftlik raporu.Bana gösterdi.İnsan doğu kapısına yakın araziye konulan gübreler hakkında yazılmış o güzel sözleri nasıl unutabilir?Özellikle koyun bokları hakkındaki bölüm gözlerimden yaş gelmesine sebep oldu,son derece duygu yüklü.."
"Koyun bokları hakkında yazmadım,"diye homurdandı Kev."O başka çeşit bir gübre.!"

Alıntı 2:(bunu yazmadan duramadım :D)
Bütün iyi niyeti süitin toplanma odasına girip Win(baş kız karakterimiz)'i yerde iç çamaşırlarıyla gördüğü an sona erdi.Genç kız perişan bir halde yüzüstü yere uzanmış,kendini yukarı çekmeye çabalıyordu ve üzerine eğilmiş olan bir adam vardı.Ona dokunuyordu !
Bu görüntü Kevin patlamasına sebep oldu.Kana susamış bir kükremeyle Wine uzandı ve onu hızla koruyucu kollarının arasına çekti.Aklında tek birşey vardı adamın işini bir an önce en kısa yoldan bitirmek,tüm uzuvlarını teker teker bedeninden ayırmak.
"O benim doktorum!" diye bağırdı Win.
Leo koşarak yanlarına geldi."Aile toplantılarımıza bayılıyorum.Merripen (Kev) senin sorunun ne?!"
"Win iç çamaşırlarıyla ve o adam da.."
"Bunlar iç çamaşırları değil.Egzersiz giysilerim!"
Kev kıvrılarak ona baktı "İç çamaşırı görünce tanıyabilirim!"
"Bu bir Türk pantolonu üzerimdeki de gayet saygın bir bluz!"
"Sana dokunuyordu!!"
"hareketi doğru yapıp yapmadığımı kontrol ediyordu!"
Onun bütün ailesinin önünde böyle uygunsuz giysiler giymesine izin verdikleri için bütün aile delirmiş olmalıydı.Türk pantolonuymuş..Bu da iç çamaşırına verilen son isimdi heralde ..! :D

10 puan

Merripen & Win

11 yıl, 11 ay
9 puan

Kev yakışıklısın, kaslısın, karizmatik, vahşi, sinirli, yardımsever hatta düşüncelisin de ama yapma kuzum herşeyin fazlası zarar kimse öğretmedi mi sana? Öyle yerler oldu ki tabiri caizse fıtık ettin beni, neyse ki aklın başına geldi de rahat bi nefes aldım.
Kev Merripen ve Winnifred Hathaway'i serinin ilk kitabı Benimle Kal'dan hatırlarsınız..
Kev yaralı bir şekilde Hathawaylerin babası tarafından bulunur ve Kev ne kadar bir hizmetli gibiymiş davransa da aile fertleri onu kendileriyle eşdeğerde ve onlardan biriymiş gibi davranır.Win ise ailenin hasta ve zayıf bünyeli kızıdır.

Olaya gelince Amelia ve Cam evlenince eski yaralar iyileştirilmeye başlanır.Poppy'nin sosyeteye tanıtılması, Beatrix'in okula gitmesi, Leo'nun toparlanması ve tabi Win'in bir doktora gitmesi...Fransa'da bir doktorun bu tür hastalıkları tedavi edebildiğini öğrenen Win bu konuya dört elle sarılır.Oda artık kimseye muhtaç olmadan yaşamak, ailesine yardım etmek, en önemliside sevdiği adamla evlenip çocuk sahibi olmak istemektedir.
Kitap Win'in Fransa'ya gitmek için hazırlık yapmasıyla ve akabinde geçmişe, Kev'i buldukları döneme geri dönüşle başlıyor.
Kev'in o ilk günlerdeki vahşiliği, herkese güvensiz bakışı ve daha Win'in sesini duyar duymaz ona olan ihtiyacı..
Lisa bunu o kadar güzel işlemiş ki yazarın yeteneğine bir kez daha hayran kaldım...
Win Fransaya giderkende Fransadan döndükten sonrada Kev ona olan hislerini reddetmiş ve her fırsatta onu kendinden uzaklaştırmıştır.
Her ne kadar artık iyileşmiş olsada geçmişini unutamayan Kev, Win'i incitmekten o kadar korkar ki bu onu kaybetmesine neden olacak
seviyeye gelmiştir.Ya onun talibiyle evlenmesine göz yumacaktır yada ona sahip olacaktır. Kev sonunda akıllanacak mıdır acaba?
Çok duygusal, çok yoğun duyguların olduğu bir kitaptı.Kev'in kendis düşünceleriyle çatışması, Win'in aslında göründüğünden daha güçlü olması ve bu gücü Kev'i elde etmeye yoğunlaştırması...Bu uğurda yaşadığı üzüntüler, hayal kırıklıkları ve bir yerden sonra tam pes etmişken
o inanılmaz mutluluk verici olay (o olayı çok kıskandım yalnız)...Kısacası yazar işini biliyor..okumanızı öneririm..

Kitapta Kev ve Cam'in pooka olarak bilinen at dövmelerini de, geçmişleri ve ailelerinin kimliklerinin gizemide çözülüyor.
Birde Leo ile Cat'in (Mürebbiye,Bayan Marks) çatışmasını ve gelecekte bir yakınlaşma olur mu acaba düşüncesiyle karşılaşıyoruz.
(4. kitap Leo ve Cat'in :) )

11 yıl, 11 ay
10 puan

Mükemmeldi.

9 puan

serinin en beğendiğim kitabı.karakterleriyle,konusuyla ve anlatımıyla okuması çok keyifliydi.


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 352 sayfa
Mayıs2012 tarihinde, Epsilon Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789944825351
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: aşk romanları

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Kayla_Oz Hikari Sevgi06 Burçin cuburcu
124 kişi

Okumak İsteyenler

arina micef yeşil-ela gaiptekises Hanife Albayrak
49 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski