Benimle Kal (The Hathaways, #1)

Kapı savrularak açıldı. Amelia gölgelerin değiştiğini, odanın içinde birinin varlığını hissetti. Korkuyla döndüğünde Cam Rohanın kapıda durduğunu gördü. Kalbi müthiş bir güçle atmaya başladı. Rohan bir rüyadan fırlamış gizemli bir hayalet gibiydi.
Yavaşça kıza yaklaştı. O yaklaştıkça Amelia etrafındaki her şeyin yerinden söküldüğünü, uzaklaştığını, onu her tehlikeye açık ve savunmasız bıraktığını hissediyordu.
Uzun bir sessizlikten sonra Cam nihayet konuştu. Romanlar seni çağıran yoldan gitmeni, hiç arkana bakmamanı söyler. Çünkü seni ne gibi maceraların beklediğini bilemezsin.

Kapı savrularak açıldı. Amelia gölgelerin değiştiğini, odanın içinde birinin varlığını hissetti. Korkuyla döndüğünde Cam Rohanın kapıda durduğunu gördü. Kalbi müthiş bir güçle atmaya başladı. Rohan bir rüyadan fırlamış gizemli bir hayalet gibiydi.
Yavaşça kıza yaklaştı. O yaklaştıkça Amelia etrafındaki her şeyin yerinden söküldüğünü, uzaklaştığını, onu her tehlikeye açık ve savunmasız bıraktığını hissediyordu.
Uzun bir sessizlikten sonra Cam nihayet konuştu. Romanlar seni çağıran yoldan gitmeni, hiç arkana bakmamanı söyler. Çünkü seni ne gibi maceraların beklediğini bilemezsin.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

BENİMLE KAL Amelia, Win, Leo, Poppy, Beatrix'ten oluşan Hathaway ailesini anlatan serinin ilk kitabı.Anne ve babalarının ölümünden sonra kardeşlerinin başında onlara kol kanat geren Amelia'nın hikayesiydi. Kolay okunan ve sizi sıkmayan anlatımıyla kolayca hikayenin içine giriliyor. Seri kitabının ilki olduğu için kardeşleri de bizimle yeterli bir şekilde tanıştırmış. Bir de Cam Rohan var tabi.Yarı roman olan Cam, yerleşik düzenden sıkılmış,herşeyi geride bırakıp tıpkı romanlar gibi özgür yaşamayı düşündüğü sırada Amelia ile karşılaşır.Aralarındaki çekim ve tutku her ikisi içinde inkar edilemez boyuttadır.

Bence kitabı özel kılan Cam Rohan olmuş.Kitaba kesinlikle gizemli bir hava katmış. Okurken ona hayran olmamak elde değil.Cam'ın Amelia'a arasıdaki çekim ve Hathaway ailesine sahip çıkması gerçekten okumaya değerdi.Şimdi ikinci kitaba başlamak için sabırsızlanıyorum.

9 puan

Serinin devamı geldiği ve bu kitabı okuyalı epey olduğu için tekrar okudum. İyi ki okumuşum. Özellikle St. Vincent'ı terkar görmek iyi geldi ;)

11 yıl, 11 ay
10 puan

Lisa Kleypas'ı ilk tanıdığım kitaptı..okuduğumda o kadar çok sevdim ki defalarca okudum..Hikayede egzotik çingene Cam Rohan ve Hathaway ailesinin büyük kızı Amelia'nın hikayesi vardı..Sevgilisi kızıl hummadan ölen ağabeyi Leo büyük bir bunalımdaydı..Ona ve kardeşlerine bir anne şefkati ile seven ve sahip çokan Amelia..Bir gece yanlarında yıllardır çalışan ve aileden sayılan Merripen ile ağabeyini gecenin karanlığında ararken Cam Rohan denilen egzotik adamla yolları kesişti...
İlk andan itibaren aralarındaki çekim inanılmazdı...
Cam Rohan bir Romandı ve asiller ile iletişimi iyi idi..Ama çingene özleri onun yaşam felsefesi idi..Asillerle olan ilişkilerinde sınırlarını iyi biliyordu.. Amelia'nın içindeki tutkuyu adını koyamadığı hisleri canlandırıyordu..Amelia daha önce nişanlısından ayrılmı ve kendini ailesine adamıştı...Yaşının ilerlemiş olduğunu düşünerek kendini evde kalmış bir kız olarak da düşünüyordu....Ama bazen hiç ummadığınızda hayat size güzel sürprizler sunar..İlişkilerinin her bir evresini okumak müthişti..
Özellikle Amelia'yayı atın terkisne atıp kaçırdığı sahne inanılmazdı..Hala daha bu güzel kitabı okumadıysanız tavsiye ederim..

11 yıl, 10 ay
10 puan

Cam sen nasıl bir adamsın ya :D

9 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2012/12/hathaway-serisi-benimle-kal-lisa-kleypas.html

Hathaway ailesi anne-babalarını kaybetmiş Leo, Amelia, Win, Poppy ve Beatrix’ten oluşmaktadır. Bir de ailenin bir üyesi ve kardeş sayılan Merripen vardır. Merripen, çocukken Hathaway ailesi tarafından bulunan ve yetiştirilen bir çingene. O dönemlerde çingeneler aşağı sınıf kabul edilmekte ve üst sınıfla bir tutulmamaktadır. Merripen, büyüdükten sonra ailenin yanında kalmış, onlara her türlü yardımda bulunmuştur. Bir uşak, kahya değil ama gerçek anlamda bir soylu da değildir.
Leo, ailenin en büyüğüdür ve Lord Ramsay ünvanını taşımaktadır. Yaşadığı bazı olaylar sonucu kendisini içki, kumar ve kadınlar dünyasında kaybetmiştir. Bir gün Leo ortadan kaybolur ve Amelia ile Merripen onu bulmak için gecenin bir yarısı Londra sokaklarında gezmektedir. Şans eseri çingene Cam Rohan ile tanışırlar ve adam Leo’yu bulmak için yardım teklif eder.
Leo’dan sonra ailenin büyüğü olan Amelia, kötü bir aşk tecrübesi nedeniyle evlenmeme kararı alan, kendisini kardeşlerinin bakımına adayan tabir-i caizse bir kız kurusudur. Cam, bir Roman ve İrlandalının oğludur. Ne Çingenedir ne de soylu sınıfındandır. Her iki topluluktan dışlanmış, bir kumarhanenin sorumlusu olarak hayatını sürdürmektedir. Dışarıdan bakıldığında kendi halinden memnun gibi gözüken Cam, aslında aristokrasinin kurallarından sıkılmış bir adamdır. Roman kanının getirdiği özgürlüğü aramaktadır.
Yazarın özellikle okumaya alıştığımız Lord ve Leydi karakterlerinin dışında yazması çok hoşuma gitti. Cam ve Merripen’in Roman oluşu, toplumun onlara bakış açısı ve düşüncelerini okumak farklıydı.
Genellikle okuduğum kitaplarda yer alan soğuk, kalpsiz, son derece çapkın olan erkek karakterleri pek sevmem. Gerçi kitapların ortalarında lordlar değişir, gayet ılımlı ve aşık birer adama dönüşür ama okurken bu durum bazen hoşuma gitmez. Cam ise yazdıklarımın tam tersi bir adam! Sıcak, kıskanç, kendinden emin bir adam. Amelia’ya yaklaşımları, kızla flörtleşmesi, kızın peşinden koşması eğlenceliydi. Ben bu tür karakterleri daha bir zevkle okuyorum.

Amelia’yı ilk gördüğünde etkilenen Cam özgürlüğünün mü aşkının mı peşinden gidecektir? Saygın bir kadın olan Amelia aşağı sınıftan bir adamla aşk yaşamayı kabul edecek midir?
Bunları merak ediyorsanız, okuyun da soruların cevabını öğrenin. Ben kitabı çok beğendim ve seriye Vazgeçmem Senden ile devam ediyorum.
Not: Vazgeçmem Senden, Merripen ve Win Hathaway aşkını anlatmaktadır. İkilinin durumu hakkında ilk kitapta biraz bilgi sahibi oluyorsunuz. Bakalım neler olucak?

10 puan

D&R da kitabın devamının çıktığı gördüğüm çığlık atmış zıplamış ve koşa koşa alıp eve uçmuştum:)

Düşünün ilk kitabın bende bıraktığı etkiyi:)

Çok beğenerek okudum :)

Roman erkeklerine bakış açımı değiştirmiştir. :p

Sevgilerle,

8 puan

Güzel bir historical daha bitti :) çok beğendim.
Serinin ilk kitabı herkesin hikayesi kısaca anlatılmış ama keşke daha çok rohan ve amelia olsaydı .
Hayalet mistik olay falan katmasaydı içine daha da severdim.
İyi okumalar :)

10 puan

the hathaways serisinin ilk kitabi,cok begendim.Cingenelerin hikayesi gercekden farkli tat birakti.Keyifle okudum

8 puan

Cam kesinlikle bir Merripen etmez ama çok sevdim ya :) Çook güzeldi...

10 puan

Leo, Amelia, Win, Poppy ve Beatrix’ten oluşan beş Hathaways kardeşinin babaları kalp krizinden ölmüş anneleri de birkaç ay sonra üzüntüden ölmüştür. Amelia'nın abisi yeni vikonttur. Daha önce ki üç lorda unvan erken ölüm getirmiştir. Bu yüzden kimse unvanı istemez. Hampshire'da küçük bir araziye sahip malikane ve onun onarımına bile yetmeyecek bir gelire sahip olurlar. Amelia'nın sevdiği adam kendisini bırakıp başkasını bulunca bir daha hiçbir erkeği yanına yaklaştırmamaya yemin etmiştir. Kız kardeşlerinin ve abisinin tüm sorumluluğunu üstlenmiştir. Abisi yaşadığı kayıp yüzünden kendisini her şeyden soyutlamıştır.Altı ayı sürekli sarhoş geçirdikten sonra ortadan kaybolmuştur. Amelia'da kardeş gibi sevdikleri çocukluğundan beri yanlarında olan çingene Merripen ile abisini arar. Tanınmış bir kulübe giderler. Kulübün kurucusu önce ki seriden tanıdığımız Evie'nin babasıdır. Kulübün yöneticisi olan çingene Cam Rohan ile tanışır ve abisini bulmak için ona yadım eder.

Cam yarı melezdir. Annesi çingene babası İrlanda'lıdır. Babasından dolayı roman olarak kabul edilmemiştir. Annesi doğumda ölmüş babasının ailesi de evliliği istemediği için annesinden ayırmışlardır. Büyükannesi ve büyükbabası ile yaşamıştır. Ama on yaşındayken büyükannesi tehlikede olduğu için kabileyi terk etmesini söylemiştir. Kuzeni de onu Londra'ya götürmüş ve böylece kumarhanede yaşamaya başlamıştır. Olağanüstü bir zihinsel yeteneği vardır. İçinde yer aldığı tek bir işin bile paraya dönüşmeme ihtimali yoktur. Romanlarda olduğu gibi insanların gereğinden fazla paraya sahip olmasını haksızlık olarak görür bu yüzden kazandığı parayı hayır kurumlarına,batık yatırımlara verir. Fakat parası katlanarak ona geri döner. Artık kulübü bırakıp,bir kabile bulup roman gibi yaşamak ister. Ama uzun zamandır hiçbir kadın Cam'in ilgisini Amelia kadar çekmemiştir bu yüzden abisini bulmak için ona yardım eder. Öpücük ve bir daha görüşecekleri düşüncesi ile Amelia'a veda eder ve öylede olur. Tanışmadan sonra ikili sürekli bir şekilde karşılaşırlar ve bu yerleri okumak çok keyifliydi.
Cam sorumlulukları yerine çingene kanının getirdiği özgürlüğü yaşamak ister. Amelia ile tanışınca işler değişir.
Amelia'nın ilk aşkı bir şans daha isteyince daha önce kıskançlık nedir bilmeyen Cam delirir.Gerçekten istediği kadın olmadan yaşamaya katlanamayacağına karar verir. Amelia onun kaderidir ve onu ikna etmeye kararlıdır.

Cam'ın Amelia'ın peşinden koşması evliliğe ikna etmek için uğraşması çok keyifliydi.Romanların kadınlarını bu derece koruyup sevmesi harikaydı. Ayrıca yazarın önceki seride ki karakterlere de yer vermesi harikaydı. Marcus ve Lillian Hathaways'ların komşusu olduğundan onları sık sık görüyoruz. Evliliklerin dördüncü yıllarındalar ve kızları var. Evie ve Sebastian çiftinin de kızı var. Daisy ise doğurmak üzere. Bayıldım onları tekrar okumaya.


Baskı Bilgileri

345 sayfa


ISBN
9789944821896

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Sudeş
1 kişi

Okumuşlar

Buk@ ~Claire pizbola gamze_lee Sevgi06
196 kişi

Okumak İsteyenler

dilarakeleser gmystery KeskinBilik a-sibel Tuğba Pay Durgut
64 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski