Nisan Yağmurları (The Wallflowers, #4)

Uygun bir koca arayışıyla geçen üç Londra sezonunun ardından Daisy Bowman'ın babası, kızına kesin bir dille koca bulması gerektiğini söyler. Hem de hemen. Ve eğer Daisy uygun bir talip bulamazsa, babasının seçtiği adamla evlenmek zorunda kalacaktır: acımasız ve soğuk Matthew Swift'le.Daisy dehşete düşmüştür. Bir Bowman yenilgiyi asla kabul etmediği için, o da biriyle Matthew dışında herhangi bir taliple evlenmek için her şeyi yapmaya karar verir. Ama Matthew'un dayanılmaz çekiciliğini hiç hesaba katmamıştır ve kısa süre sonra aralarında ikisinin de karşı koyamadığı ateşli bir aşk başlar. Daisy yıllardır nefret ettiği Matthew'un aslında hayallerinin erkeği olduğunu öğrenecektir.Gerçekten yetenekli bir öykücü.Publishers Weekly

Uygun bir koca arayışıyla geçen üç Londra sezonunun ardından Daisy Bowman'ın babası, kızına kesin bir dille koca bulması gerektiğini söyler. Hem de hemen. Ve eğer Daisy uygun bir talip bulamazsa, babasının seçtiği adamla evlenmek zorunda kalacaktır: acımasız ve soğuk Matthew Swift'le.Daisy dehşete düşmüştür. Bir Bowman yenilgiyi asla kabul etmediği için, o da biriyle Matthew dışında herhangi bir taliple evlenmek için her şeyi yapmaya karar verir. Ama Matthew'un dayanılmaz çekiciliğini hiç hesaba katmamıştır ve kısa süre sonra aralarında ikisinin de karşı koyamadığı ateşli bir aşk başlar. Daisy yıllardır nefret ettiği Matthew'un aslında hayallerinin erkeği olduğunu öğrenecektir.Gerçekten yetenekli bir öykücü.Publishers Weekly


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Lisa Kleypas'ın kalemi ile tanışmam da emeği geçen arkadaşıma bir kere daha teşekkür ediyorum...Bütün seriyi zor da olsa bayağı bir gezerek sahaflardan temin ettim epsilon ayıp bu yaptığın diyerek yorumuma devam ediyorum...Yazarın üslubu espirili,yer yer dram ile de yokluyor bizleri... serimizin son kitabın da diğer kitaplarında olduğu gibi ince cümleler de mevcuttu; '' çoğu yaşamda büyük başarılar yoktur.Bitmez tükenmez küçük başarılar vardır. Birine iyilik yaptığında veya birinin tebessüm etmesini sağladığında, bu yaşamına bir anlam verir. Kendi değerinden asla şüphe etme dostum. İçinde Daisy Bowman olmayan bir dünya kasvetli olurdu.'' diyen westcliff'e katılmamak mümkün değil :) seriyi tümden tavsiye edip westcliff'in tavsiyesini dikkate almanızı öneriyorum;)

8 yıl, 5 ay
5 puan

Bu öyküden sonra bir daha Lisa okumayacağım. Romandan çok hikaye okuyormuşum hissi veriyor her romanı. Çiftimizde aşkı pek hissedemedim açıkçası.

8 puan

Üzülerek bir serinin daha sonuna geldim.Diğer üç kitaba göre bence bu kitap daha akıcıydı.Yine severek okudum.Lisa Kleypas'ın eserleri umarım çevrilmeye devam eder.Okumak isteyenlere tavsiye ederim.

7 puan

Wallflower serisinin sonuna geldik. Nisan Yağmurları, Lillian ın kardeşi Daisy inin hikayesiydi. Serinin diğer karakteri de bu kitapta yer almıştı.Gerçi hikayede Lilian ve Marcus'u fazlasıyla vardı ama Marcus davranışlarıyla farkını ortaya koydu..Seri olarak değerlendirsek keyifli ve eğlenceli bir seriydi. Yazarın Hathaway serisini daha çok sevmeme rağmen bu seri de güzeldi. Keyifli ve hoş vakit geçirmek isteyenler hemen okusun.


Wallfower serisi
1) O yaz
2) Ben böyleyim
3) Sevgim sana ait
4) Nisan yağmurları

10 puan

Elime aldığım andan itibaren serinin son kitabı olduğu için büyük bir özen ve dikkatle neredeyse bir tam gün bile sayılmayacak bir hızla okudum. Bu sebeple şu anda önüme baktığımda burnumun ucunu görebiliyorum ve sanırım bu göz yorgunluğu geçicidir, kalıcı değildir ve şaşılık değildir umarım. Öyle bile olsa en sevdiğim yazarın en sevdiğim serinin kendime en yakın bulduğum karakterinin kitabı için bu kadarlık bir cefaya katlanmak onurdur:))))) Daisy hakkında zaten bir sürü şey okuduk ama Bay Swift gerçekten bir ara gözlerimi yaşartacak kadar romantik çıktı. Lillian için kapı önünde bağdaş kurarak oturdukları bir sahne var ki o sahneyi sanırım bir daha asla unutamam. Bu seriyi kitaplığımın baş köşesine tamamlanmasının huzuru ancak bitmiş olmasının hüznüyle yerleştiriyorum. Her toz alışımda Bay Swift, Bay Hunt, St. Vincent ve Lord Westcliff'i saygıyla selamlayarak süs bitkilerimizi hasretle kucaklayacağım. Kaçırılmaması gereken bir seri..Herkese okurken aynı keyfi almalarını dilerim.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Lisa Kleypas kitaplarını severek okuyorum.Fakat bu serideki en zayıf halka bu kitaptı bence.Süs bitkilerinin sonuncusu olan Daisy'nin hikayesiydi.

8 puan

Cok dusuk heyecanla devam eden bir kitaptı.

9 puan

çok güzel ve okuması keyifli bir kitaptı.seriyi takip edenler için kesinlikle tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.yazar her zamanki biraz komik,biraz romantik,biraz duygusal ve biraz maceracı tarzıyla okuması çok keyifli bir roman ortaya çıkarmış.çok beğendim.

10 yıl, 10 ay
10 puan


Wallflower Sersisnin dördünci kitabı Orjinal adı: Scandal in Spring olan Nisan Yağmurları'nın Goodreads Puanı 5/3,98 Benim puanım 5/5

Lisa Kleypas sen nasıl bir yazarsın rüya gibi yazıyorsun..Aşkı iliklerime kadar hissettiriyorsun böyle..Okuduğum tüm romanlarını çok beğendim.Uzun zamandır ara verdiğim bir seri oldu..Tabii ki isteyerek ara vermedim..Bir Hathaway bir Wallflower serisi ile çorba edildi bu muhteşem yazar.

Fakat yine de serileri birbirine kesinlikle karıştırmadım ama gönül isterdi ki iki seriden de birer kitap aynı anda çıkarılabilseydi yayın evi bizi çok mutlu ederdi...Hayali bile çok güzel öyle değil mi?...

Kapağı kapattığımda o hani bir haz vardır ki onu tüm duyularınız ile hissedersiniz...İşte ben bunu öylece hissettim..Hani içkiyi içersiniz şöyle bir doyum noktası vardır tık...işte o.. ..Her kitabını büyük bir zevk ile okuyorum artık..Fakat bu yazarın bir özelliği ver romanlarındaki tüm kahramanlarını bir başka seri ile bağlıyor..Bir romandaki karakter diğer hikayede baş rolde çıkıyor.Mutlaka sıra ile okunması gerekiyor..Peki sırasız okunsa anlaşılmaz mı diyeceksiniz? Elbette anlaşılır..Ama hikayenin güzelliği yazarın kaleminin büyüsü eksilir...

Yayın evinden tek isteğim lütfen bu yazarı sık sık kitaplarını sırada yayınlayın ki bu muhteşem yazarın kaleminden daha büyük bir zevk alalım.


.
Gelelim Nisan Yağmurları'nın konusuna:
Daha önce Annebel Simon HUnt ile Evie St.Vicen ile Lillian ise Lord Westcliff ile evlenmiştir..Küçük kitap kurdumuz Daisy Browman hala bekardır..Daisy üç sezondur evlenemedğine kızan babası ona sonunda resti çeker.Ya Mayıs ayına kadar koca bulacaktır ya da onu Matthew Swift ile evlendirecektir..Daisy dehşete düşer..Bu acımasız soğuk ve kemik torbası olan adam ile evlenmeyecektir...Bunu duyan Lillian küplere biner...


Ne demişler büyük laf et başına gelsin...Lord Westcliff'in şehir dışındaki malikanesine ablası Lilian'ın ilerleyen hamileliği ve Daisy'nin kendisine uygun bir koca bulabilmesi için gidilir..Başta Westcliff ve St.Vicent olmak üzere uygun damat adaylarunın listesini yaparlar..Burada verilen davette ona uygun koca adayları davet edilir..Tabii ki Mathewws'da ..

Uzun zamandır Mathews ile görüşmeyen Daisy onu gördüğünde geçirdiği değişim üzerine büyük bir şok geçirir ve ondan çok etkilenir..Aralarındaki çekim olağan üstüdür..Mathews ise Daisy'ye yıllardan beri aşıktır..Fakat hayatında var olan bir sır yüzünden kendini geri çekmektedir..
Daisy'yi kendi gözünden ulaşamayacağını ve bu sırrını kabul etmeyeceğini tahmin eden Matthews'u Daisy babasına da benzetmekte en çok da o yüzden evlenmek istememektedir..


Fakat olaylar tahmin edilemez bir halde bir anda öyle karışır ki...Planlar tutmaz..
Bu hikayede eski dostlarımız Simoz,Marcus,Sebastian ,Annabell,Lilian,Evie hepsi vardı..Lilian hamileliğinin son dönemlerini yaşıyordu. Simon ve Annabel'in küçük bir kızları olmuştu..Çok keyif alarak okuduğum bir roman oldu..Sanırım bırakın seriyi yazarın okuduğum tüm romanları benim için özel bir yere sahip..Kesinlikle tavsiye ederim...

Wallflower Serisi:
1. O Yaz
2.Ben Böyleyim
3.Sevgim Sana Ait
4.Nisan Yağmurları

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaydııııı....
Her kitabı iyi olur mu bir yazarın ya!
Evet işte oluyor o da Lisa <3


Okuduğum için kendime kızdım sonra aşkla kitabı göğsüme bastırdım ve işte kadın yine yazmış dedim :)

10 yıl, 11 ay

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 348 sayfa
2Nisan2013 tarihinde, Epsilon Yayınevi tarafından yayınlandı


ISBN
9789944826570
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: tarihi aşk romanı

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

irem3410
1 kişi

Okumuşlar

Tubik Black Bird Sümbül leila şahende
103 kişi

Okumak İsteyenler

kızılşafak merve y. effy Canan KadriyeMurat
34 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski