The Women In White

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Muhteşem....

10 puan

Kesinlikle okunması gereken, harika bir klasik.

10 yıl, 10 ay
10 puan

Beyazlı Kadın gotik edebiyatın belki de en önemli örneklerinden birisidir. Konusu çok gizemlidir. Çevirisi de Nihal Yeğinobalı tarafından yapılmışsa mutlaka okuyun derim.

9 puan

"—yorgun gözlerimi kapayıp çevremdeki dünyayı, tepemdeki güneşi unuttum. Onun bana geri gelmesini bekledim. Ah, sevgilim! Sevgilim! 'Artık' sana içimi dökebilirim! Sanki daha dün ayrılmışız gibi, sanki daha dün senin o güzel elin elimdeydi, sanki en son dün görmüştüm seni. Sevgilim! Sevgilim!"

Yine elimde aylarca sürünen bir kitap daha... Oysa başladığınızda yüz sayfa okumadan kapağını kapattırmayan bir eser; yani suçlu olan kitap değil, benim!
Yazarın dili kesinlikle muazzam, olayları anlatışı ve sürecin işleyiş biçimi meraktan ölmenize yol açabilecek düzeyde. Okuyun, okutturun.
Benim için tek bir sorun vardı o da içinde geçen gizemli sırrımız yüzünden oldu. Tahminimin dışındaydı bu yüzden sevindim -şayet bunu çözmüş olsaydım çıldırırdım- ama bunun yanında istatistiklerimin tersine düşen gerçek de biraz yavan geldi. Kısacası bu konudaki her türlü sonucun beni tatmin etmeyeceğini düşünerek son sözü söylüyor ve yorumumu burada bitiriyorum.

9 puan

güzel kurgulanmış sürükleyici bir kitap. esrarengiz romanlardan hoşlananlara tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Başları öznel anlatım olması sebebiyle ağır gelen ama sonra elinizden bırakamayacağınız entrikalara sahne olan bir kitap. O dönemin İngiltere'sini ustalıkla anlatmış. Kadınların pasifliğini, erkeklerin egemenliğini, İngilizlerin o meşhur soğukluğunu:) Hele bir Bay Farlie var ki evlere şenlik :D Odasına ziyaretçi alırken "Ayakkabıları gıcırdıyor mu bir bak!" diye emir veren bir tip. En ufak sese tahammülü yok, çok güldüm kendisine:)

Birbirine aşırı derecede benzeyen iki kadının farklı gibi görünen hayatlarının nasıl kesiştiğinin hikayesi. Tüm paralarını kaybetmiş olan iki aristokratın, kadınları yönetmek çok kolay düşüncesiyle, servet avına çıkmasıyla başlıyor fakat işler umdukları gibi gitmiyor. Yazara hayran oldum. O tarihte oturup bu satırları yazmasını kafamda canlandırdığımda daha büyülü hal alıyor:) Eski kitapları seviyorum, nitekim bu eser de sevdiklerim arasına hakkıyla giriş yaptı.

8 puan

çok beğenmiştim

10 puan

Mutlaka okunması gereken klasiklerden

9 puan

kitap karakterler ve olay örgüsü bakımından müthiş... kitap walter hatright, marian halcombe, mr. farlie, kont fosconun ağızından anlatılıyor... kitapta tek eksik olan, laura'nın ve beyazlı kadının ağızından olayların anlatılmaması.. kasvetli, esrarengiz, soğuk bir hava var kitapta... zaten klasiğin puanını bu yüzden kırdım... bunun dışında sonu muhteşem... yazar ingiliz edebiyatına olan ön yargımın bir kısmını kırdı sayılır..

10 puan

Öncelikle Wilkie Collins sadece bu kitabıyla muhteşem bir yazardır. Değeri pek bilinmemiştir nedense ancak Charles Dickens dahi kendisine ''üstat'' diye hitap eder.
Eser İngiliz Edebiyatının ilk Gotik romanıdır.Gotik diyince aklımıza ruhlar periler falan gelmesin. Duygusal gerilim anlamında yani.
Muazzam bir kurgu ve giderek artan gerilim kitabın bir sonraki sayfasını merak ettirmekte. Okununca da ''yuh'', ''cidden mi?'', ''hadi canım'' gibi nidalara sebep oluyor.
Hikaye ressam bir adamın bi anda beyazlar içinde bir kadını görmesiyle başlar.Sonrasında olaylar,entrikalar...
Uzun zamandır okuduğum en sürükleyici romandı. Şiddetle tavsiye edilir.


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Shurumshine
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski