The Dispossessed

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

İki kardeş gezegende iki zıt düzen kurguluyor yazar. Biri anarşist, diğeri devletçi-kapitalist iki toplum. Gezegenlerin ikiz olması, aynı yörüngede birlikte hareket etmeleri ve ikisinden de bakılınca diğerinin "ay" olarak görülmesi gibi incelikli betimlemeler sizi hep daha çok düşünmeye sevk ediyor.
Anarşik düzen bir ütopyaymış gibi kabul edilse de aslında öyle göklere çıkarılmıyor kitapta. İnsana ait olmanın gerektirdiği üzere, eksikli-kusurlu yanlarıyla, eleştirel bir bakış açısı ile sunuluyor.
Anlıyorsunuz ki insan, özgürlüğünün peşindeyken bile kendine sınırlar koymaktan, duvarlar örmekten geri durmuyor. Kendini hapsettiği duvarların içinde yalnız; duvarlarının dışında tuttuğu dünyanın ortasında ıssız. Özgürlükler devletle, yasayla,cezayla olmasa bile ahlakla, gelenekle, vicdanla sınırlandırılabilir. Bir gün kendinizi kendi ellerinizle inşa ettiğiniz hapishanenizde bulursunuz.
Bu yüzden özgürlük en büyük devrimdir. Ancak sürekli bir evrimi gerektirir. Roman kahramanının deyimiyle "Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak. Devrim ya ruhunuzdadır. Ya da hiçbir yerde değildir".

9 puan

Düzene çarpıcı bir bakış ve etkileyici bir hayalgücü.inanılmaz tanıdık bir ütopya.bayıldım

Profil Resmi
10 puan

Okuduğum en iyi kitaplardan birisi. Mutlaka okunması ve okutulması gereken bir kitap.

9 puan

Düşük temposuna dayanabilirseniz güzel kitaptır.

10 puan

Kitabın sayfa tasarımından çevirisine kadar çok beğendim. Özellikle konusunu daha da çok beğendim. Bence ülkemizde geç tanınmış ve çevrilmiş bir yazar.
Konusu hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum. Tek diyebileceğim kesinlikle okunmalı....

Profil Resmi
10 puan

İnsanı düşünmeye, etrafına bakmaya ve gerçekten görmeye iten bir kitap. Arz, Hain, Urras ve Anneres; dört ayrı dünya, dört ayrı toplum, yaşam biçimi. Uzay, farklı dünyalar teması çok hoşuma gidiyor ve yazar da çok güzel işlemiş doğrusu. Bu kitap bana çok boyutlu düşünmeyi, iyi ve kötünün milyon tane farklı yorumu olabileceği gerçeğini gösterdi. LeGuin'in kalemi zaten o kadar güçlü ve akıcı, karakterler -özellikle Shevek- o kadar aşık olunası ki kitabı elimden bırakmak bile istemedim. Fiziğe ilgi duyanların da ayrıca zevkle okuyabileceği bir eser çünkü baş karakter bir fizikçi ve olaylar bunun çevresinde gelişiyor. Şiddetle tavsiye olunur,insanın hayatı boyunca birkaç kere okuması gereken bir kitap. :)

Profil Resmi
10 puan

mükemmel

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Yazarında dediği gibi İkircikli bir ütopya. Farklı bir kitap. Okunması gerekli.

11 yıl, 10 ay
10 puan

"...Vermediğimiz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrim'i satın alamazsınız. Devrim'i yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak. Devrim ya ruhunuzdadır ya da hiç bir yerde değildir." Kitabı özetleyen cümle budur aslında. Bize dayatılan ve sınırlar çizen bir hayata hayır diyebilmenin çığlı Mülksüzlük. anarşizmin sesidir.

Profil Resmi
10 puan

Başucu kitabım...

Bütün duvarlar iki anlamlı ve iki yüzlüdür. Neyin içerde neyin dışarda olduğu, duvarın hangi yanından baktığınıza bağlıdır...
Ursula K. Le Guin / Mülksüzler


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Etiketler: fantastik

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

beleks
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski