Teslimiyet (MacKinnon’s Rangers #1)

“Dolu dolu bir aşk hikayesi… Gerçekçi karakterler, yakıcı kimyası ve olağanüstü olay örgüsüyle kaçırılmaması gereken bir kitap.”
Publishers Weekly

İtinayla seçilmiş bir grup savaşçı… İskoç atalarının cesaretine ve vahşi doğada onlarla yaşayan Kızılderililerin gizliliğine ve kurnazlığına sahiplerdi. Sınırların, yasakların olmadığı savaşta Fransızlarla dövüşürken yeni bir onur nişanı aldılar, yeni bir nesli başlattılar…

Iain MacKinnon İngiliz kraliyetine hizmet etmek zorunda bırakıldı ama vicdanı onu Abenakilerin elinde kaçınılmaz bir ölümle karşı karşıya kalmış güzel bir kadını kurtarmak için harekete geçirdi. Emirlere karşı çıktı; kardeşlerini, adamlarını ve görevini tehlikeye attı… Bir kadın için. Ama Annie’nin tatlı vücudunu kollarıyla sararken hiç pişmanlık duyamıyordu. Kadının ondan bir şey sakladığını hissetse de kalbine engel olabilmek için çok geçti. Aşkta ve savaşta öyle anlar olur ki yapılabilecek tek şey . . . Teslimiyet’tir.

“Dolu dolu bir aşk hikayesi… Gerçekçi karakterler, yakıcı kimyası ve olağanüstü olay örgüsüyle kaçırılmaması gereken bir kitap.”
Publishers Weekly

İtinayla seçilmiş bir grup savaşçı… İskoç atalarının cesaretine ve vahşi doğada onlarla yaşayan Kızılderililerin gizliliğine ve kurnazlığına sahiplerdi. Sınırların, yasakların olmadığı savaşta Fransızlarla dövüşürken yeni bir onur nişanı aldılar, yeni bir nesli başlattılar…

Iain MacKinnon İngiliz kraliyetine hizmet etmek zorunda bırakıldı ama vicdanı onu Abenakilerin elinde kaçınılmaz bir ölümle karşı karşıya kalmış güzel bir kadını kurtarmak için harekete geçirdi. Emirlere karşı çıktı; kardeşlerini, adamlarını ve görevini tehlikeye attı… Bir kadın için. Ama Annie’nin tatlı vücudunu kollarıyla sararken hiç pişmanlık duyamıyordu. Kadının ondan bir şey sakladığını hissetse de kalbine engel olabilmek için çok geçti. Aşkta ve savaşta öyle anlar olur ki yapılabilecek tek şey . . . Teslimiyet’tir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Beğenerek okuduğum bir kitaptıIain çok çekti Annie yüzünden ama sonunda mutlu sona ulaştılar.Sonunda çok duygulanmıştım ben.

10 puan

Son zamanlarda okuduğum en güzel historical romandı,uzunca bir süredir bir yazarın yazımı beni ilk kez böyle etkiledi,elimden bırakamadım ve bitti.Verdiğim puanı fazlasıyla haketti.

9 puan

Teslimiyet mükemmel bir dönem kitabı. Tarihle harmanlanmış, tutkulu bir aşk okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye edilir

10 puan

Orjinal adı Surrender olan Teslimiyet MacKinnons Rangers serisinin ilk kitabı.Muhteşem bir hikaye.Romanı okuamaya başladığımda böylesi güzel bir hikaye ile karşılaşacağımı tahmin bile edemezdim..Çok güçlü bir yazar Pamela Clare okutturuyor ve bence oldukça da özgün yazıyor..

Bu romanı çok uzun zaman önce okumuştum.Aklımda kalan Mohikan Savaşçısı üç erkek kardeş.. ve güzeller güzeli İskoç Leydisi Annie..Hiç ummadığı kişiden darbe alan ama ayakta durmaya çalışan onurlu güzel Annie..

Vee MacKinnon kardeşler İan,Morgan ve Connor MacKinnon ..Her kitapda bu genç savaşçı ve onurlu adamların hikayesi var.Teslimiyet'i ilk okuduğumda Connor'un hikayesi henüz yazılmamıştı.Sonra yazar gelen isteklere dayanamayarak Connor'unda hikayesini yazmaya başlıyor..2012 Yılının Temmuz ayında piyasaya siürülüyor..Ben bu yorumumu yazarken serinin son kitabını okumaya hazırlık yapıyorum..Oldukça gecikse de seri tamamlandı..Yazar ek bir hikaye çıkarmazsa..

Teslimiyet'e dönecek olursak bence farklı bir uslup ,farklı bir dönem . Toprağın kanla yoğrulduğu Amerikan tarihinin koloni döneminde içinde bir yolculuk...

Kimi zaman nefesinizi tutup arka sayfaya bakmaya kalbinizin dayanamayacağını düşündüğünüz bir hikaye..Judith Mcnaught'un romanlarında bulabileceğiniz bir romantizm ve Diana Gabaldon romanlarındaki macera,gerilim...Bu temaları seviyorsanız hiç kaçırmayın bu romanı..


MacKinnon kardeşlerinin ataları uzun zaman zaman önce İngiltere'ye ihanetten Amerika'ya sürülmüştü. Üç kardeş İngiliz soylusu Lord William Wenwoth tarafından tarafından pis bir tuzağa düşürülerek İngilizlere mecburi hizmete mahkum edilirler.

İan MacKinnon'un yolu Lady Annie ile yolları kesisir.

Annie bir İskoç Kont'unun kızıdır. Babası İngiltereye vatana ihanetle suçlanan iskoçlarının katledildiği bir savaşta ölmüştür. Savaştan bir tek amcası olan Marki kurtulmuştur. Babasının ölümünden sonra Annie annesi ile amcasının evinde kalmaya başlarlar.


Her şeyin yolun olduğunu sanan Annie'nin annesiyle yatakta amcasının sapık fantezisine tanık olduktan sonra onu bu konuda uyaran annesine hak verir.Annesinin tavsiyesini dinleyerek mücevherlerini alarak evden kaçar ama amcası onu yakalatarak hırsızlıktan hapse attırır..Bu arada annesi de ölmüştür..

Annie hapiste 3 hafta kaldıktan sonra amcası onunla gelmesini söyler ama Annie red eder..Ona çok kızan amcası hayatı botunca taşıyacağı hırsızlık damgası ile onu damgalar..Onu deniz aşırı yolculukla Amerika'ya gönderir. Annie orada 14 yıllığına bir aileye hizmetçi olarak satılır..

Ama Annie'nin kötü kaderi burada da bitmez. Bir süre sonra satıldığı sahipleri Kızılderililer tarafından saldırıya uğrayarak öldürülür ve Annie canını kurtarmak için kaçmaya çalışır Ancak kızılderililer peşini düşer onu bırakmaz ..Tam o sırada Iain McKinnon ile yolları kesişir ve onun tarafından kurtarılır..İan McKinnon hile ile İngilizlerin hizmetine girmesine sebep olan Lord William Wentwortha ilk defa karşı gelmiş olur cezasını 100 kırbaçla öder...

Fakat Wentworth da Annie 'ye de göz koyarak peşine düşer kolay kolay da bırakmaz..

Müthiş bir hikayedi..Nedense Amerikan Koloni dönemine ait hikayeleri çok da okumadık..Umutsuz Aşkın Gözyaşlarından sonra Teslimiyet romanını okumuş oldum..

Kısaca işlemedikleri suçlar yüzünden aynı kaderi paylaşan , iki güzel insanın hikayesi idi. ... Tavsiye ederim..


MacKinnon'ınkine Rangers

1. Surrender ( 2.006 ) Teslimiyet
2. Untamed ( 2.008 ) Günahkar
3. Defiant ( 2.012 ) Aşka Adanmış bir gün

http://hulyami.blogspot.com/2013/10/t...

10 puan

Kitap tek kelimeyle muhteşemdi... Soluksuz okudum... Iain MacKinnon her hareketiyle kusursuz bir karakterdi. Unutulmaz kahramanlarım arasında yerini aldı. Tekrar tekrar okumaktan sıkılmayacağınız mükemmel bir roman Teslimiyet...

8 puan

Çok güzel bir aşk romanı.

10 puan

Annie İskoç bir kont kızıdır. Babası savaşta ölünce annesi ile sağ kalan amcasında kalmaya başlamışlardır. Bir gece amcasını yatakta bulur üstelik sapkın amcası kırbaçlıdır. Üç hafta önce annesi ölmüştür. Amcası bunun bir kaza olduğunu söylemiştir ama Annie annesini amcasının öldürdüğünü bilir. Hizmetçilerden amcasının tuhaf zevkleri olduğunu, başkalarının acı çekmesinden hoşlandığını duymuştur. Daha önce annesi kendisine bir şey olursa mücevherleri ve paraları alıp kaçmasını söylemiştir. Çok sevdiği amcasına güvenmemesini özellikle söylemiştir. Annie ise korkup kaçar. Babası gibi sevdiği amcası onu yakalayıp, hırsızlık ile suçlar ve hapsedilir. Üç hafta hapiste kaldıktan sonra amcası ile gitmeyi kabul etmeyince amcası onu hırsızlık damgasına mahkum eder. Ucunda H harfi olan kızgın demir ile kalçasını işaretlerler. Amcası güzelliğini bozmaz ama sevmeye çalışacağı erkeğin bunu görüp onu kenara atacağı düşüncesi ile yapar. Amerika'ya gönderilen Annie orada hizmetçi olarak çalışmaya başlar. On dört yıl boyunca başkasının malı olacaktır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın hanımını memnun edemez. Onun yaptığı, söylediği her şeyde bir kusur bulmuştur. Onu vurmak için hep bir sebep bulmuştur. Amcasından uzaklaştığı için tüm zorluklara katlanır. Özgürlüğünü kaybettiği, asla evlenip kendi çocuklarını büyütemeyecek olduğu için üzülür. Özgürlüğüne kavuştuğunda otuz iki yaşında olup evlenme yaşını geçmiş olacaktı. Yaşı ve damgası yüzünden hiçbir erkeğin kendisini istemeyeceğinden emindir. Hayatı böyle geçerken satıldığı yere Kızılderililer saldırınca kaçar. Peşinde ki kızılderililerden Iain McKinnon sayesinde kurtulur.

Iain MacKinnon'ın dedesi krala bağlılık göstermedikleri için İskoçya'dan Amerika'ya sürülmüştür. Anne ve babası ölmüştür. Üç kardeşin en büyüğüdür. New York'a çocukken gelmişler sınırda büyüyüp, vakitlerini barbarlar arasında geçirmişlerdir. İngilizler'den nefret ederler. Kardeşleri Morgan ve Connor ile evlenmek istediği kadınla evlenebilmek için Albany'e gelmişlerdir fakat İngiliz askerleri onları yakalayıp cinayetle suçlar.
Bir kadına yardım ederken İngiliz Komutanı William'ın dikkatini çekmişlerdir. Elizabeth Kalesi'nde emrinde çalışacak bir Komando birliği oluşturmakla görevlendirilmiştir. Savaşta oldukları bu dönem de faydalı olacaklarından William bu fırsatı kaçırmaz ve lider olarak Iain'i seçer. Kardeşleri tuzağa düşürerek kendisi için savaşmaya mecbur bırakır. Fransızlara, katolik kardeşlerine, İskoç klanlarının müttefiklerine karşı İngiltere için savaşmayı kabul etmezlerse işlemedikleri bir suç yüzünden öleceklerdi. Her şeye rağmen kardeşleri için kabul eder ve üç yıl boyunca savaşırlar.

Annie için William'ın emirlerine karşı gelip kardeşlerini, adamlarını, görevini tehlikeye atar. Kurtardığı yaralı Annie'i karda sırtında taşır, ilgilenir. Kaleye giderken çok zorluk çekerler ama yakınlaşmadan da duramazlar. Kaleye gittikten sonra da tehlikeler bitmez Iain birçok kez Annie'i kurtarmak zorunda kalır.
Bir de yüz kırbaç ceza alır. Annie kendisini sürekli kurtaran, duyguları olduğu adam için Lord William'a gider. Ama adamın tek istediği tabi ki Annie'dir. Annie kabul etmeye hazır olsa da Iain tabi ki izin vermez ve yüz kırbaç yer. Neyse ki onu iyileştirecek bir Annie var.
William'ında Annie göz koyması, başka saldıranlar, Iain'ın görevleri, Annie'nin sakladıklarından dolayı korkusu ile dolu dolu bir kitap. Tüm bu kötü olaylar arasında tek iyi şey ise aşkları.

Savaş dönemini o ortamı çok güzel anlatmış yazar. Bütün zorlukları atlatan aşkları çok çok güzeldi. Elimden bırakamadım. Tavsiye edilir.

Profil Resmi
9 puan

Detaylı yorum için bloguma beklerim..
http://vemutluson.blogspot.com/2013/07/pamela-clare-teslimiyet-kitabnn-yorumu.html

Uyarı : Bu kitap sizi aşık edebilir , aşıksanız sevgilinizden ayırabilir. Bu kitabı okuyanlar uzun süre doktor tedavisi görebilir Söylemedi demeyin :)

Şimdi uyarımızıda yaptığımıza göre bu Teslimiyet kitabı neden mi harika ? Çünkü kitaptaki aşk gerçekçiliği taşıyan duygularla kaplı.. Çok istediği bir kadın nefesi kadar yakınında ama siz ona dokunmaya bile kıyamayan bir adamı okuyorsunuz . Açıkcası beni Ian'ın aşkı yedi bitirdi.

Kitabın içeriğine azıcık değinmem gerekirse ; Ian işlemediği bir suçtan dolayı İngiliz kraliyetine komando oldu çünkü o ve 2 kardeşi (Morgan , Cannor ) dövüş konusunda gerçekten çok yetenekliydiler. Annie ise babasının ölümü nedeniyle annesiyle amcasının yanında kalıyordu ancak görmemesi gereken birşeyi görene kadar hayatı gerçekten müthişti. Amcası annesine tecavüz edip boguyordu ve ertesi günü annesinin ölüm haberi geldi. Amcası Annie'ye her ne kadar annesinin merdivenden düştügünü söylesede gerçegi Annie biliyordu . Bu yüzden kaçmaya çalıştı ancak amcası Soylu ismini lekeletmemek için Annie 'yi hırsız gibi gösterip hırsızın ''H''sini damgaladı. Annie köle olmuştu soylu isminin artık hiç önemi kalmamıştı. Kızılderililerin malikaneye baskınları sırasında Annie kaçmaya çalıştı ama ormanda yakalandı ve Kızılderililer onu hem dövdü hemde tecavüz ediceklerken Benim canım biricik IAN'ım geldi veee:) tabiki kızımızı kurtarır. Bir komando olarak bu hareketinin cezasını çekicegini bildigi halde Annie'yi kendi yaşadığı (tutsak oldugu) kaleye götürmeye yemin ediyor .Zorlu koşullar bir kaç gün geçiriyorlar tabi IAN ısınmak için (bence bahane ) bizim kızımızla falan uyuyor Kaleye geliyorlar tabiki Ian'ı mahkum eden Wentworth IAN'ımı kırbaçlatıyor hemde 100 kırbaç Adam delik teşik tabe Annie ona bakıyor ve hızla Ian iyileşiyor . Bunu fark eden doktor Annie'yi yardımcısı yapıyor .Annie zevkle Komondoların yaralarıyla ilgileniyor. Tabi Ianlada ilişkiyi ilerletiyor . Uzaktan uzaktan sadece 2 öpücükle yetiniyorlar . Wentworth bu kızın basit bir kız olmadıgını biliyor bu yüzden çiftimize musallat oluyor

Bakalım bu kitaptaki Aşk herşeyin üstesinden gelebilcek mi ?

NOT: okuduğum kitaplar arasında en güzel son veren kitaplardan 3.sü :)

Not : +18 ögeler vardı. Bence +18 den küçükler okumamalı.


Keyifli okumalar dilerim

10 puan

Bayıldım!! Ben İskoç romanlarını sevdiğimden dolayı çok hoşuma gitti benim gibiyseniz tavsiye ederim :)

Profil Resmi
9 puan

çookk güzeldiii... Clare bu işi biliyor... İskoçlara bir de abenakiler, kızılderililer falan eklenince daha keyifli hale gelmiş kitap


Baskı Bilgileri

392 sayfa
2011 tarihinde, Koridor tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

yengec18
1 kişi

Okumuşlar

Tuğçe Üner şahende Canan hulyami ~Claire
143 kişi

Okumak İsteyenler

Elif incapita Hikari Seher TuğbaB
34 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski