Teslimiyet (MacKinnon’s Rangers #1)

10 puan

Annie İskoç bir kont kızıdır. Babası savaşta ölünce annesi ile sağ kalan amcasında kalmaya başlamışlardır. Bir gece amcasını yatakta bulur üstelik sapkın amcası kırbaçlıdır. Üç hafta önce annesi ölmüştür. Amcası bunun bir kaza olduğunu söylemiştir ama Annie annesini amcasının öldürdüğünü bilir. Hizmetçilerden amcasının tuhaf zevkleri olduğunu, başkalarının acı çekmesinden hoşlandığını duymuştur. Daha önce annesi kendisine bir şey olursa mücevherleri ve paraları alıp kaçmasını söylemiştir. Çok sevdiği amcasına güvenmemesini özellikle söylemiştir. Annie ise korkup kaçar. Babası gibi sevdiği amcası onu yakalayıp, hırsızlık ile suçlar ve hapsedilir. Üç hafta hapiste kaldıktan sonra amcası ile gitmeyi kabul etmeyince amcası onu hırsızlık damgasına mahkum eder. Ucunda H harfi olan kızgın demir ile kalçasını işaretlerler. Amcası güzelliğini bozmaz ama sevmeye çalışacağı erkeğin bunu görüp onu kenara atacağı düşüncesi ile yapar. Amerika'ya gönderilen Annie orada hizmetçi olarak çalışmaya başlar. On dört yıl boyunca başkasının malı olacaktır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın hanımını memnun edemez. Onun yaptığı, söylediği her şeyde bir kusur bulmuştur. Onu vurmak için hep bir sebep bulmuştur. Amcasından uzaklaştığı için tüm zorluklara katlanır. Özgürlüğünü kaybettiği, asla evlenip kendi çocuklarını büyütemeyecek olduğu için üzülür. Özgürlüğüne kavuştuğunda otuz iki yaşında olup evlenme yaşını geçmiş olacaktı. Yaşı ve damgası yüzünden hiçbir erkeğin kendisini istemeyeceğinden emindir. Hayatı böyle geçerken satıldığı yere Kızılderililer saldırınca kaçar. Peşinde ki kızılderililerden Iain McKinnon sayesinde kurtulur.

Iain MacKinnon'ın dedesi krala bağlılık göstermedikleri için İskoçya'dan Amerika'ya sürülmüştür. Anne ve babası ölmüştür. Üç kardeşin en büyüğüdür. New York'a çocukken gelmişler sınırda büyüyüp, vakitlerini barbarlar arasında geçirmişlerdir. İngilizler'den nefret ederler. Kardeşleri Morgan ve Connor ile evlenmek istediği kadınla evlenebilmek için Albany'e gelmişlerdir fakat İngiliz askerleri onları yakalayıp cinayetle suçlar.
Bir kadına yardım ederken İngiliz Komutanı William'ın dikkatini çekmişlerdir. Elizabeth Kalesi'nde emrinde çalışacak bir Komando birliği oluşturmakla görevlendirilmiştir. Savaşta oldukları bu dönem de faydalı olacaklarından William bu fırsatı kaçırmaz ve lider olarak Iain'i seçer. Kardeşleri tuzağa düşürerek kendisi için savaşmaya mecbur bırakır. Fransızlara, katolik kardeşlerine, İskoç klanlarının müttefiklerine karşı İngiltere için savaşmayı kabul etmezlerse işlemedikleri bir suç yüzünden öleceklerdi. Her şeye rağmen kardeşleri için kabul eder ve üç yıl boyunca savaşırlar.

Annie için William'ın emirlerine karşı gelip kardeşlerini, adamlarını, görevini tehlikeye atar. Kurtardığı yaralı Annie'i karda sırtında taşır, ilgilenir. Kaleye giderken çok zorluk çekerler ama yakınlaşmadan da duramazlar. Kaleye gittikten sonra da tehlikeler bitmez Iain birçok kez Annie'i kurtarmak zorunda kalır.
Bir de yüz kırbaç ceza alır. Annie kendisini sürekli kurtaran, duyguları olduğu adam için Lord William'a gider. Ama adamın tek istediği tabi ki Annie'dir. Annie kabul etmeye hazır olsa da Iain tabi ki izin vermez ve yüz kırbaç yer. Neyse ki onu iyileştirecek bir Annie var.
William'ında Annie göz koyması, başka saldıranlar, Iain'ın görevleri, Annie'nin sakladıklarından dolayı korkusu ile dolu dolu bir kitap. Tüm bu kötü olaylar arasında tek iyi şey ise aşkları.

Savaş dönemini o ortamı çok güzel anlatmış yazar. Bütün zorlukları atlatan aşkları çok çok güzeldi. Elimden bırakamadım. Tavsiye edilir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »