Kır Zincirlerini (MacLeods of Skye Üçlemesi, #3)

Lachlan Maclean, klanını korumak için her şeyi göze almıştır. İskoçyanın en inatçı kızını, onu evliliğe ikna etmek gibi gizli bir emelle kaçırması gerekse bile. Vahşi arzulara sahip, emirler yağdırmaya alışkın bir lider olan Lachlan, güzel Floranın alevler püskürmesine hiç hazır değildir. Flora onun klanını kurtarma planını sekteye uğratacak ve sert, yontulmuş görüntüsünün altındaki yumuşak kişiliğini ortaya çıkararak, belki de felaketine neden olacaktır.
Highlanddaki en büyük evlilik ödülü olan Flora ne pahasına olursa olsun siyasi bir anlaşma gereği feda edilen annesinin kaderini yaşamamaya kararlıdır. Kendisini esir alan kişiye gaddarlığının bedelini ödeteceğine dair yemin eder ve tehlikeli bir tutkuyla onu cesurca bir irade savaşının içine sürükler. Geçmiş bir trajedinin ağır ağır kaybolmakta olan laneti ise henüz söze bile dökülmemiş aşklarının önünde büyük bir engel oluşturacaktır.

Lachlan Maclean, klanını korumak için her şeyi göze almıştır. İskoçyanın en inatçı kızını, onu evliliğe ikna etmek gibi gizli bir emelle kaçırması gerekse bile. Vahşi arzulara sahip, emirler yağdırmaya alışkın bir lider olan Lachlan, güzel Floranın alevler püskürmesine hiç hazır değildir. Flora onun klanını kurtarma planını sekteye uğratacak ve sert, yontulmuş görüntüsünün altındaki yumuşak kişiliğini ortaya çıkararak, belki de felaketine neden olacaktır.
Highlanddaki en büyük evlilik ödülü olan Flora ne pahasına olursa olsun siyasi bir anlaşma gereği feda edilen annesinin kaderini yaşamamaya kararlıdır. Kendisini esir alan kişiye gaddarlığının bedelini ödeteceğine dair yemin eder ve tehlikeli bir tutkuyla onu cesurca bir irade savaşının içine sürükler. Geçmiş bir trajedinin ağır ağır kaybolmakta olan laneti ise henüz söze bile dökülmemiş aşklarının önünde büyük bir engel oluşturacaktır.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Serinin ikinci kitabi maskesizi pek sevmemiştim.Açikcasi final kitabindan da pek umutlu değildim ama yanildim.Baştan sona severek okudum.Kesinlikle tavsiye ederim.😍👌👍

7 puan

Asi, maskesiz ve kır zincirlerini...

Hepsi birbirinden güzel olsa da ben en çok asiyi beğendim. Bu arada bu kitapta kafam akrabalık ilişkileri bakımından çok karıştı. Kim kimin üvey kardeşi, kim kardeş ya da kuzen anlamadım gitti. İyi bir hikaye ve güzel bir çeviriydi.

Keyifli okumalar...

8 puan

https://illekitap.blogspot.com/2020/07/monica-mccarty-kr-zincirlerini-macleods.html

Dur durak bilmeden Monica McCarty okumaya devam ediyorum iyi ki okumadığım bir üçlemesi ve başlayıp da henüz sonlandırmadığım başka bir serisi daha var ki doyasıya okumaya devam edeceğim :D

MacLeods of Skye Üçlemesinin son kitabı Kır Zincirleri'nin yorumu ile karşısınızdayım. Serinin son kitabı olması hem iyi hem kötü... iyi çünkü çok güzel bir hikaye sonlandı kötü çünkü çok severek okuduğum karakterleri bir daha göremeyecek olmam...

Monica McCarty'nin kitaplarını çok severim ki bunu da birçok takipçim bilir. Bu seriyi yeni basımları ile tekrardan okumamdan ve diğer serilerini de almış olmamdan ne kadar çok sevdiğimi anlaşılır ki yakında o kitaplarında yorumlarıyla karşınızda yerimi alacağım.

Bu arada her ne kadar her kitap başka bir kardeşi anlatsa da kurgusal olarak devam niteliğinde olmasa da olaylar ve karakterleri daha iyi tanımak adına sıralı okumanız daha iyi olur. İlk kitap Asi Rory MacLeods'un hikayesi, ikinci kitap Maskesiz Alex MacLeods'un hikayesi ve son olarak da Kır Zincirleri Flora MacLeods'un hikayesi...

Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Flora, annesini mutsuzluğundan ve evliliklerin ardından yaşadıklarından kendince ders çıkararak hiçbir Highlandlı'nın görev için veya kendi zengin çeyizi için evlenmemesi için ve evleneceği adamı kendi seçmek adına kendince bir plan yapar. Bu planda saraydan tanıdığı Lord Murray ile kaçarak evlenmektir. Ancak tam kaçmaları sırasında Lachlan tarafından yolu kesilir ve genç kadın Lachlan tarafından esir alanır. Lachlan'ın da planı bir şekilde Flora'nın gönlünü çalıp evlenmeye ikna etmektir çünkü genç kadının kuzeni ile yaptığı anlaşma sonucunda bu evlilikle hem hapiste olan kardeşini kurtaracaktır hem de kazanacağı güçle kaybettiği toprakları geri kazanabilecektir. Ancak Flora'nın asla bu anlaşmayı bilmemesi gerekiyor ve tamamen kendi isteğiyle Lachlan ile beraber olmalı... Ama bütün bunların yanında en büyük sorunda Lachlan'ın düşmanı ve Flora'nın ağabeyi olan Hector... Hector'da Lachlan'ı yenebilmek için her şeyi yapabilecek bir adamdır... Flora ve Lachlan'ın aşklarının önünde çok büyük engel vardı tabi önce birbirlerine karşı aşklarını kabullenmeleri gerekmektedir.

Öncelikle her ne kadar ağabeyleri ve kuzeni tarafından istemediği bir evliliğe zorlanacağını düşünse de Rory'nin ve diğerlerinin asla Flora'yı böyle bir evliliğe zorlama gibi bir durumlarının ve niyetlerinin olmaması çok güzeldi. Hatta Rory'nın Lachlan'ın karşısına dikilip de Flora'nın rızası olmadan asla bu evliliğin gerçekleşmeyeceği konusunda tavırları çok güzeldi.

Flora'nın asi kişiliği, Lachlan'ı çileden çıkarmak için yaptıkları çok güzeldi. Ama en iyisi de gömleğine gül deseni işleyip ve kız gibi kokmasını sağlamasıydı o sahnede güldüm :D

Ayrıca Flora'nın Lachlan'ın kız kardeşleri Gilly ve Mary ile çok iyi anlaşıp da müttefik olmaları çok tatlıydı.

Lachlan'ın hiç tecrübesi olmadığı konularda Flora ile ilgili detaylarda çok tatlıydı tam bir acemi aşıktı ve bütün o sorumluluklarının arasında bir nefes alma molası gibiydi Flora ile olması... bence mu mutluluğu da hak etti genç adam.

Flora'nın ağabeyi Hector'dan bir hinlik bekliyordum ki adam beni yanıltmadı. Pis, şerefsiz... kız senin kardeşin, insan kardeşine böyle şeyler yapar mı?

O son bölümde Hector ile olanlar soluksuz okunan satırlardı. Hain adam resmen kardeşini ölüme gönderiyordu ama umurunda bile değildi adamın. Tek derdi Lachlan'ın teslimiyeti, yenilgiyi kabul etmesi, Hector'a boyun eğmesi... böyle insanların ne yazık ki yaşadığı bir gerçek ama hepsi ölse keşke... çok mu kötü oldum şuanda :D ama Hector hak etti.

Neyse ben Lachlan ile Flora'ya döneyim :D onların cephesi daha güzel. Daha romantik, daha sevimli...

Flora'nın kaçarken boğulma tehlikesi atlatması, sonrasında Lachlan'ın yüzme öğretme çabası, sonrasında saldırıya uğradıklarında genç kadının Lachlan'ın öldüğünü sandığındaki kısımlar çok güzeldi.

Ama asıl işte bu dediğim yer ise... Rory'nin Flora'ya evlenmeyi kendi rızasıyla mı yoksa zorlama ile mi olduğunu sorduğundaki tepkisi. Flora'nın yanağından makas alması falan çook şekerdi :) Özlemişim Rory'i dedim ki o da ayrı bir odundu ama Isabel ile evlenmesi adama yaramış daha sevimli olmuş.

Ayy ben bu seriyi çok severek okumuştum keşke bitmeseydi hepsini çift olarak daha fazla okuyabilseydik.

Ayrıca yazarın en güzel özelliği de kullandığı olaylar ya da karakterler gerçek hayatta yaşamış olan kişiler ya da yaşanmış olan olaylar bu da kitaplarında biraz da tarihi bilgi de içeriyor. Bu da bence türlerinden ayırıyor yazarın kitaplarını.
Mesela bu kitapta da gerçekte Lachlan ve Flora adında kişiler yaşamış ve gerçekten de evlenmişler. :) Leydi kayası diye bir kaya gerçekten var ve benzer bir hikayesi var...

İşte bu yüzden bu kadının kitapları bence çok daha güzel ve etkileyici.

Bence mutlaka okuyun bu yazarı :)

10 puan

Harika olağanüstü büyüleyici hikaye..

10 puan

muhteşemdi... seri 3 kitabı da harikaydı...
asi...maskesiz ve kır zincirlerini.. mutlaka okuyun :)

9 puan

ilk iki kitap güzeldi zaten bu da güzel bir son kitabı olmuş. Seriyi okuyup da İskoç erkeklerine aşık olmamak çok zor:D Konu,olayların ilerleyişi bilindik olsa da yazar kalemini konuşturmuş ortaya hoş bir kitap çıkmış.Ne diyeyim alın okuyun;)

9 puan

Serideki en güzel kitaptı.

Profil Resmi
9 puan

Sevmek kendini onda kaybetmektir.

Kitabın kapağı yukarıdaki kelime ile süslü. Ve bence kitabı anlatan en doğru kelime olmuş. MacLeod kardeşleri serisinin son kitabını da bitirmiş bulunuyorum.Serinin kitaplarına baktığımızda Asi ve Kır Zincirlerini daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Maskesiz romanı da güzeldi ama daha çok sarayda ve siyasi+politik olaylar zincirinde geçtiği için biraz bunalmıştım. Asi ve Kır Zincirlerini Highland'da geçiyor. Okurken ilk uçakla kendinizi İskoçya'nın yemyeşil kırlarına atmak istiyorsunuz. Yazar Monica McCarty çok başarılı tasvir, anlatım ve kurguyla yazıyor. Judith McNaught ile gönlümdeki birincilik tahtını paylaşıyorlar :)

Bu üç kitap MacLeods of Skye Üçlemesi olarak bize ulaştı. Asi Ekim/2010, Maskesiz Şubat/2011 tarihlerinde mükemmel bir çeviriyle yayınlandı. Kır Zincirleri bana arkadaşım Pudra Tozu'nun doğum günü hediyesi. Vikitap sayesinde artık kitapları kaç günde bitirmişim onu da yazabiliyorum. Ben kitabı annem hastanedeyken okumaya başlamıştım. 30/12/2012'de başlamışım 24/01/2013 tarihinde bitirmişim (25 Gün). Yavaş okuduğum bir kitap oldu. Sebebi kitapla alakalı değil. Günlük yaşamın zorluğundan elim kitaba bir gitti bir geldi.

Kitabın detaylarına göz atalım.
Kitap Koridor Yayınları tarafından Kasım/2011 yılında Kır Zincirlerini ismiyle raflarda yerini aldı. Yazar Monica McCarty tarafından Eylül/2007 yılında Highlander Unchained adıyla yayınlandı.

Koridor Yayınlarının kapak seçimi ve tasarımı her zamanki gibi çok başarılı. Yine bu romanda tasarım değişse de konunun özüne sadık kalınmış. Kitabın içinde anlatılan karakterler kapaktaki kişilerle uyumlu. Dikkatli ve özenli bir tasarım. Koridor Yayınlarına teşekkürler.

devamı...

http://nefertitihome.blogspot.com/2013/01/kr-zincirlerini-monica-mccarty.html

10 puan

Flora MacLeod önce ki kitaplarda ki Alex ve Rory'nin kardeşidir. Evlenmek için zorlanmak istemez, seçtiği biri ile evlenmek ister. Evlenmeyi hiç istemez ama iki güçlü Hinghland liderinin üvey kardeşi ve İskoçya'daki en fazla nüfus sahibi adamlardan birinin kuzenidir. Evlilik ödülü durumlarından kurtulmak ister. Evlilik ona göre mutsuzluktan başka bir şey getirmezdi. Evli olmaktan daha kötü olan bir şey varsa oda evliliğe zorlanmaktır. Riske atmamak içinde kocasını seçme konusunu kendi halletmeye karar vermiştir ve evlenmek istediği birini bulmuştur. Yapacağı gizli, yasadışı evlilik tek seçeneğidir. Annesi dört kez isteği dışında evlenmiş kızının da aynı kaderi yaşamasını istememiştir. Ölmeden de kızına aşık olmadan evlenmemesi sözü verdirmiştir. Flora takas malzemesi olmamak için annesine verdiği sözü tutamaz. Bir İskoç yerine karakurbağasıyla evlenmeyi tercih ederdi ve sarayın en güçlü genç beyefendilerinden biriyle gizlice evlenmek için, hizmetçi kılığında saraydan kaçar. Yolda Lachlan Maclean kendisini kaçırınca korktuğu başına gelir, Lachlan onu evlenmek için kaçırmıştır.

Lachlan, İskoçya'nın en güzel varisini, sarayda en çok dedikodusu yapılan kadını, peşinde kırık kalpler bırakmasıyla tanınan güzelliği kaçıracaktır. Kardeşini ve kalesini kurtarmak için Flora'nın kuzeni ile anlaşmıştır. Klanını ve ailesini korumak için her şeyi yapmaya hazırdır. Flora'ı kaçırması ile olaylar başlar.
Flora önce bunu kabullenmek istemediğinden kurtulmak için elinden geleni yapsa da her zor durumunda Lachlan onu kurtarır. Lachlan annesinin her zaman uzak durması gerektiğini söylediği her özelliğe sahiptir. Highlandli, savaşçı bir liderdir. Hayatı boyunca sakındığı türde olan adamdan hiç beklemediği şekilde etkilenir. Lachlan Flora'nın kendisiyle evlenmesi için ne yapması gerekiyorsa yapacaktır. Yalnızca kazanmak için oynardı ve kazanmaya kararlıdır. İkilinin duyguları karşılıklıdır. Verdikleri mücadeleden sonra da duygulara karşı koyamazlar.

Yazara bayılıyorum o kadar güzel yazıyor ki sanırım bunda ki en büyük etkenden biride gerçek olaylara yer vermesi. İkili, aralarında ki duygu çok güzel yansıtılmıştı çok sevdim.

10 puan


Gerçekten iyiydi. Flora, muhteşem eğlenceli bir karakter. Aynı şekilde Lachlan da aşık olunası. Okurken inanılmaz keyif aldığımı söyleyebilirim. Yine de birkaç eleştiri yapmadan geçemeyeceğim.
Yazar kitaplarını hep aynı tarz da yazıyor. Evet, adına her ne kadar seri denilmiş olsa ve bir ailenin etrafında geçse de okurken nelerle karşılaşacağınızı hep biliyorsunuz.

Mutlaka dik başlı, inatçı, ne istediğini bilen, karakteri sağlam ama biraz isyankar bir kadın karakter ve dediğim dedik, kendi sözüne itaat edilmesine alışılmış, savaşçı, kadınları ilk başlarda hep kendi çıkarları için kullanan ya da onların söz dinlemek dışında bir his ve duyguları olmadığını zanneden, etrafındaki kadınlar hakkında en doğru ve iyi kararı kendilerinin alabileceğine inanan (yine de mutlaka onlara iyi davranmaya çalışan) ama kadın karakterle karşılaşınca yaşadığı ilk görüşte aşkla zamanla değişen bir erkek karakter. Ve ikisi de mükemmel derecede yakışıklı ya da güzel. Ayrıca mutlaka kitabın bir yerinde bir yanlış anlaşılma oluyor ve karakterler ayrı düşüyor. O yanlış anlaşılma çözülene ve karakterler kavuşana kadar bir çok aptalca olay meydana geliyor. Sanırım bu olmasa da kitapların iyi olduğunu yazara söylemek gerekiyor. Sırf kitabı uzatmak için eklenen bir sahne gibi geliyor bana. Bir de malum konuları sayfalarca anlatıp bu kadar ayrıntılı vermese daha tadında olacağını düşünüyorum.

Son olarak bu kadar eleştirdiğim bir kitabı yine de zevkle okuduğumu ve yazarı takip etmeye devam edeceğimi söyleyebilirim.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, Çeviri: Hatice Aslıhan Bağdatlı, 384 sayfa
10Kasım2011 tarihinde, Koridor Yayınevi tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Kitaptaki karakterler

Lachlan Maclean

Flora MacLeod


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Serap_Köksal hulyami laliberte incapita keskinek
118 kişi

Okumak İsteyenler

~Claire terazi dilarakeleser Cessie Seher
48 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski