Sensiz Asla

Umulmadık bir aşkın deli dolu geçen serüveni, olmazlar zincirinde yolları kesişen kahramanlar...

Gaye, deli dolu bir kadındır. Dişli ve uslanmaz. Can ile hayatlarının karşılaştığı yer ve durum pek normal değildir. Sonradan yaşadıkları da öyle… Hayat onları yıllar önce boşuna karşılaştırmamıştı. Yolculuklarının olaylarla birleşmesi, Can’ın Gaye’yi aşkla ıslah etmesi gerekiyordu belki de...

Kararlı ve sert bir adam ile çılgın bir kadının mücadelesine tanık olacağınız, kimi zaman duygulanıp, kimi zaman kahkahalar atacağınız bir hikâye onlarınki.

Umulmadık bir aşkın deli dolu geçen serüveni, olmazlar zincirinde yolları kesişen kahramanlar...

Gaye, deli dolu bir kadındır. Dişli ve uslanmaz. Can ile hayatlarının karşılaştığı yer ve durum pek normal değildir. Sonradan yaşadıkları da öyle… Hayat onları yıllar önce boşuna karşılaştırmamıştı. Yolculuklarının olaylarla birleşmesi, Can’ın Gaye’yi aşkla ıslah etmesi gerekiyordu belki de...

Kararlı ve sert bir adam ile çılgın bir kadının mücadelesine tanık olacağınız, kimi zaman duygulanıp, kimi zaman kahkahalar atacağınız bir hikâye onlarınki.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Yazarın merakla beklediğim, alıntılarıyla ilgimi çeken kitabını çıkar çıkmaz temin ettim ama ancak okuyabildim :S Kalemini sevdiğim bir yazar, en son “Seni Severken” kitabını okumuştum ve o kitaptaki sevdiğimiz karakterlerle ilgili de haberler var. Deniz ve Ateşi okumayı özlemişim.
Gaye Karadeniz’in hırçınlığı, asiliğini almış inatçı kızımız Deniz sayesinde tanıdığımız Kenan’ın kardeşi. Can ise mesleği gereği sürekli ölümle yüzyüze gelmiş, gördükleri nedeniyle kendisini yalnızlığa itmiş ve sürekli Gaye ile yolları kesişen bir polis memuru. İkisinin dik kafalığı, inatçılığını okumak çok eğlenceliydi. Ama Gaye sıkı sık kızdığımı biliyorum ne istediğini bilmediğinden Can’ı üzdüğü için.
Kenan, bir kez gördüğü kızla ilk görüşte aşka tutulur, ama fark etmezse bilmediği bir oyuna çekilmek üzeredir. Kenan ile Zeynep’in birlikteliği ve yanlış başlayan ilişkileri nedeniyle birbirlerini yıpratmaları sonunda dingileşip aşklarını yaşamaya başladılar.
Zaman zaman geri dönüşler kitaba ayrı bir hava vermiş. Özellikle Can ile Gaye’nin farklı yerlerde karşılaşmalarında yaşanan olaylar eğlenceli sahnelere yer vermişti.
Zevkle okuyup bitirdiğim bir kitap oldu. Eğlenceli, yer yer hüzünlendiren ve yer yer de kızdıran (özellikle de Gaye ile Kenan’a) bölümler vardı. Okumayı düşünenlere geciktirmeden okumalarını kesinlikle tavsiye ederim.

-----------------------------
“Nasıl ulaştın bunlara?”
“Gaye Hanım sağ olsun. Dedektifliğe baş koydu.”
“Pek gözü kara!”
“Ailecek öyleler, maalesef!”
“Ne o? Seni oldukça bıktırmışa benziyor.!”

------------------------
“Bir şey içer misiniz?”
Kenan, bu soruya cevap vermediği ya da veremediği için, Zeynep aynı soruyu tekrarladı.
“Ah, özür dilerim. O kadar güzelsiniz ki… Daldım.” Üzerindeki bol bluzu çekiştirerek, “Özür dilerim, siz öyle aniden gelince…Üstümü değiştiremedim.” Dedi mahcup bir ifadeyle.

7 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/12/sensiz-asla-gunes-demirel-kitap-yorumu.html

Gaye, işinde başarılı bir avukattır. Bir gün emniyette yolu komiser Can ile kesişir. Can, ailesinin zenginliği ve devralabileceği büyük bir şirketi boş vererek hayallerini gerçekleştirmiş ve polis olmuştur. Ama Gaye ile Can'ın yolu emniyetteki karşılaşmalarından çok önce, tatsız ve aynı zamanda komik bir şekilde de bir araya gelmiştir.

Sensiz Asla, kolay okunabilir, akıcı bir kitaptı. Ana çiftimiz Gaye ve Can olsa da ne yalan söyleyeyim Kenan ve Zeynep çiftinden daha çok keyif aldım. Kenan, Gaye'nin üvey ağabeyi. Tabi birkaç ay fark ile. Onlarında ailelerinin geçmişte yaşanmış bir çok olayı vardı. Oldukça ilgi çekici cinstendi.

Can'ın sinir olduğu Gaye'ye karşı hissetmeye başladığı çekimi severek okusam da sonrasında kıza az çektirmedi. Gaye Karadeniz kanı itibariyle oldukça inatçı ve deli edici bir yapıya sahip olsa da inadında sonuna kadar haklıydı bence.

Kenan ise öğrendiği gerçek ve planları öğrendi, yetmedi bir de sürekli kavga çıkardı. Aşıkkende hiç çekilmiyormuşsun be Kenan.

Yazarın kalemi sizi pek fazla yoracak cinsten değil. Hoş bir romantik kitap olmuş. Özellikle derslerin yoğunluğu sırasında çok iyi geldi bana. Yan karakterler ile zenginleştirilmiş.

Bol bol güldüğüm, yeri geldiğinde erkek karakterleri yüzünden sinirlendiğim, bazı anlarda hüzünlendiğim güzel bir kitaptı.

8 puan

https://illekitap.blogspot.com.tr/2018/02/gunes-demirel-sensiz-asla.html

Türk yazarlar alemine daldım ve tercihimi kalemini sevdiğim Güneş Demirel'in son çıkan kitabı Sensiz Asla kitabını okudum.

Bu kitabı hevesle bekliyordum çünkü Seni Severken kitabından tanıdığımız Gaye ve Kenan'ın kalplerinin aşka uçmasını ve hayatlarının aldığı yönü okuyacaktık. Ve ben bu kitabı merak ediyordum da.

Güneş Demirel, yormayan, gereksiz entrikalar çevirmeye, akıcı bir şekilde aşk hikayelerini kaleme alıyor. Aşkın içerisine harmanladığı aile ve arkadaşlık ilişkilerini de seviyorum. Ve bu kitapta bunu bol bol okuduk.

Bir se hafiften dokunuşlar yapıldığı ekşın sahneleri ise tam benlikti. Ahh... bir de terör olaylarına-patlamalarına değinmesi ve bunları karakterlerin yaşaması ise bence kitabı bir kademe üste taşıdı.

Kenan'ın Zeynep ile aşkı çok güzeldi. Aslında Kenan tam ilk görüşte aşkın nasıl olduğunu ve nasıl hissettirdiğini okuduk. Oldukça iyiydi ve sevdim ben. Sanırım şu kitapta tek sinir olmadığım karakterdi :)
Zeynep ise.. naifliği, yalnızlığı ve masumluğuyla gönlümü fethetti.

Ama... Zeynep ve Kenan aşkı bir yerde klasik bir ilişkiydi. Asıl olaylı olan Avukat, ele avuca sığmayan Gaye ve Komiser Can'dı. Onların aşkı tam fırtınalıydı.

Tam da Seni Severken kitabında tanıdığımız Gaye'ydi ve şunu söyleyeyim ki ben Gaye'ye taptım. Çok sevdim.
Gerçi Can'ı da sevdim.

Ben sanırım duygularını dolu dizgin yaşayan Gaye ve Can'a bayıldım. Onların olduğu sayfalar benim içim daha akıcıydı.

Bu kitapta Erkan ve Gülsu'yu okumak paha biçilemezdi. Onların aşklarını ilk okuduğum andan beri çok sevmiş ve böyle bir aşk yok demiştim. Ki hala da diyorum çünkü hiçbirinin aşkı onların ki gibi hissettiremez.

Kıyaslama gibi olacak ama Seni Severken kitabındaki gibi damardan giren bir aşk değildi daha romantikti. Daha eğlenceliydi. Daha sevimliydi. Evet fırtınalıydı ama aynı oranda da sevimliydi.

Ben sevdüm kitabı ve okurken zaman zaman hüzünlensem de eğlenerek okuduğum satırlarda olmadı değil.
Gaye ve Kenan'ın arasındaki kardeşlik ilişkisine hayran oldum. Kitaplarda böyle ilişkiler okumak hoşuma gidiyor.

Ayy çok daha fazla şey söylemek istiyorum ama kitap içeriği olmasın diye söylemeyeceğim o yüzden susuyorum. Ama bence okuyun çok beğendim ben.

5 üzerimden 4 veriyorum ben bu kitaba sebebi ise sadece kişisel ben Gülsu ve Erkan aşkı gibi büyük bir aşk istiyordum ama daha eğlenceli bir aşk buldum. Neden bilmiyorum ama Gülsu ve Erkan'ın o eşsiz ve büyük aşkı gibi bir aşk değildi.

Ama tam da Gaye'ye yakışan bir kitaptı.

5 puan

Yazarın kalemini sevsem de son iki kitabı biraz yavan geliyor, bu kadar arka arkaya kitap yazmak mı sıradanlaştırdı yazdıklarını bilemedim açıkcası ama ilk kitaplarındaki gibi değil ,çok basit hikayeler okuyoruz son iki kitaptır maalesef , anlaşmayla evlenmek de son moda kitap konusu oldu bu aralar ya hayırlısı

1 puan

Kesin bir watpad yazarı değilse de ergen sanırım yazar. Watpad yazarlarını tanıyabileceğimiz bir filtre olsa keşke böylece hem vaktimden hem paramdan olmam. Liseli gibi bir tarz, dili basit, konusu basit Türk dizileri gibi. 100 sayfa söylene söylene okudum daha fazla dayanamadım yarıda bıraktım. Kesinlikle vakit kaybı. Berbat bir kitap


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 448 sayfa
10Ekim2017 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
6059232975
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

SUNAY ÇETİNKAYA Okuyan K. Merve Akdoğan Bahanur gizem_mi
12 kişi

Okumak İsteyenler

duyguefe firat sedatly
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski