Şahmelek

"Elimden gelse hâli hazırda kenetlenmiş ellerimizden güç alıp onu bu evden kaçırırdım. Denizi görebileceğimiz bir yere giderdik belki... Hiç konuşmazdık. Dudaklarımız değil, dokunuşlarımız konuşurdu bizim yerimize... Başımı onun geniş omzuna yaslayıp burnumu boynuma gömerdim. Onun o tatlı kokusunu doya doya içime çekip gözlerimi yumardım. İnanıyorum ki birlikte olsak her şey daha güzel olacaktı. Belki daha kolay..."

Ailesi, kızkardeşinin tedavisi için Amerika'ya gittikten sonra Balkanlı Ailesi'nin evinde yaşamaya başlayan İde'nin hayatı, bir gün rüyasında evin oğlu Aslan'ı görmesiyle tamamen değişir. Herkese, her şeye ve özellikle aşka karşı soğuk ve ilgisiz görünen Aslan Balkanlı'ya yavaş yavaş âşık olmaya başlayan İde, tutulmaya başladığı adamın buzlarını eritebilecek midir? Yaralı bir aşkın hayaletiyle boğuşan Aslan ise onun seven bir kadının varlığını kabul edebilecek midir?

"Elimden gelse hâli hazırda kenetlenmiş ellerimizden güç alıp onu bu evden kaçırırdım. Denizi görebileceğimiz bir yere giderdik belki... Hiç konuşmazdık. Dudaklarımız değil, dokunuşlarımız konuşurdu bizim yerimize... Başımı onun geniş omzuna yaslayıp burnumu boynuma gömerdim. Onun o tatlı kokusunu doya doya içime çekip gözlerimi yumardım. İnanıyorum ki birlikte olsak her şey daha güzel olacaktı. Belki daha kolay..."

Ailesi, kızkardeşinin tedavisi için Amerika'ya gittikten sonra Balkanlı Ailesi'nin evinde yaşamaya başlayan İde'nin hayatı, bir gün rüyasında evin oğlu Aslan'ı görmesiyle tamamen değişir. Herkese, her şeye ve özellikle aşka karşı soğuk ve ilgisiz görünen Aslan Balkanlı'ya yavaş yavaş âşık olmaya başlayan İde, tutulmaya başladığı adamın buzlarını eritebilecek midir? Yaralı bir aşkın hayaletiyle boğuşan Aslan ise onun seven bir kadının varlığını kabul edebilecek midir?


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Acemilik kokan bir kitaptı benim için.
Bu türde o kadar çok kitap çıktı ki özgünlük yakalamanın da zor olduğunu biliyorum; ama diğer kitaplardan esintiler de bir hayli vardı.
Bu türde kızla oğlan birbirine aşık olacak da bir ortam, ortak nokta kurulması gerekiyor. Bu kitapta da kızımız cesurluk çizgisinden pervasızlığa geçmesiyle aşk başlıyor. Buralar benim için biraz sıkıcıydı.
Kitabın sevdiğim tarafları ortak rüya ve -son - Aslan'ın bakış açısından yazılan kısımdı. Peri -Aslan ve İde'nin kızı- en sevdiğim karakter bu arada ;)
Okumazsanız çok şey kaybetmeyeceğinizi düşünüyorum. Okursanız da birkaç bilgi ve kazanacağınız bakış açısıyla keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

6 puan

Konu olarak güzeldi ama daha gelişmesi gereken bir kalem..

5 puan

İde'nin kız kardeşi Sıla kistik fibroz hastalığı ile cebelleşmektedir. Ailesi daha ii şartlarda tedavi olması için Sıla'yı Amerika'ya götürürler. Tabi İde'nin gitmesi imkansız gibi bir şeydir. Çünkü İde'nin mezun olmasına çok az kalmıştır ve tezi üzerinde çalışıyordur. Ailesi İde'yi anneannesinin en yakın arkadaşı olan Dilber teyzeye emanet ederler. Dilber Hanım Balkanlı Ailesi'nin yanında çalışmaktadır. Balkanlı ailesinin resisi olan Uğur Bey İde'yi hemen benimsemiştir. Ama Aslan ve Firuze Hanım bu durumdan tabiki mutlu değildir. Aslan bizim yaralı kuşumuz. Geçmişindeki yaşadıkları onu şimdiki kaba, duygusuz , umursamaz ve buz dağı Aslan'a dönüştürmüştür.



“Çalıyordum çünkü piyano benim yalnızlığımın sesiydi. Bir imdat çağrısı... Bu... Sesimi duyurabilmenin bir yoluydu benim için. Haykırışlarımdı. Ve sen..Sen beni duydun.Çaldığım her notanın altında yatan o umut edişi hissettin. Bir tek sen... ”


İde, Aslan'ı rüyasında görür ve o günden itibaren ona karşı şiddetli bir çekim hisseder. Ama Aslan da İde'ye karşı boş değildir. Özellikle onun kokusuna karşı.


“Kokun... Senin geldiğini kokundan anlıyorum. Nilüfer çiçeği ve yasemin.”


İde'yi çok cesur gördüm. Şahsen benim asla yapamam dediklerimi yaptı. Ve ben şok. Türk yazarlarımız da artık sümsük kız tiplemelerinden sıkılmış olacak ki şu sıralar hep cesur kız modelini okuyoruz. İde cesurdu ama hazırcevap veya dikbaşlı bir kız değildi. Evet cesurdu ama uysaldı. Aslan'a körkütük aşık ve onu asla üzmek istemeyen bir karakterdi. Bazı yerlerde İde'yi desteklemediğimi söylemek istiyorum. Özür dilememesi gereken yerlede dilemesi gibi.. Ama İde'nin karakteri oydu ve Aslan da ona göre haraket ediyordu. Çünkü Aslan da çok duygusal bir karakterdi. Dışarıdan buz dağı kadar soğuk ama içi o kadar sıcak biriydi ki Aslan. Şu ana kadar okuduğum erkek karakterleden biraz daha farklıydı. Çünkü Aslan'ın kırgınlığının sebebini tahmin etmeniz bence zor. Şahsen ben daha başka bir sebep beklemiştim. Aslan'ı çapkın kadın düşkünü gibi görmeyi bekliyorsanız hiç ümitlenmeyin. Aslan adına yakışır bir karakter. Sevdim mi tam severim modunda. Aslan'a aşık olmamak imkansız. İde'ye de hak veriyorum onunla aynı evde yaşayıp onu umursamamak...


“Sana aşık olacağım... Sen beni sevmek zorunda değilsin. Ama ben senin olacağım...”


Güzel ve akıcı bir kitaptı. Yazarın dilini gerçekten beğendim. Ama bazı eksik bulduğum yerler vardı. Açıkcası bunların ne olduğunu tam olarak açıklayamıyorum. Kitapta beni tatmin etmeyen bir şey vardı. En iyisi bunu İde'ye bağlamak olacak. İde süper bir karakter ama benim kafa yapıma uygun değil. Ben çok özür dileyen biri olmadığımdan kaynaklanıyor. Sevdiğim için her şeyi yapar mıyım? Evet. Ama bu kadar güçsüz olur muyum? Cevap vermicem :D

8 puan


❄Şahmelek ❄

➲ Şahmelek'i almak, okuyacağımı düşünmek aklımın ucuna gelmezdi cidden ∩_∩
❃ Fuarda arkadaşımın almasıyla bir anda bende kendimi kitabı alırken buldum resmen, fazlaca ani bir alışveriş oldu benimkisi, garipti  ^_^

⇨ Kitabın başlangıcında İde'ye fazlasıyla gıcık olmuştum. Kız resmen bana arsız gelmişti. Bildiğiniz arsız, yüzsüz... İçi dışı Aslan'dı zaten.
✺ O yüzden başlangıçta sevemedim kitabı, karakterin davranışından ötürü...

↬ Ancak okudukça şunu farkettim ki, ben kitabı sevmeye başladım. Belki de alıştım ama dediğim gibi kitabı sevdim.
♡ Aşk dolu romantik bir kitap benim için Şahmelek...

❈ Yazarın anlatımı sevdim. Hissettiren, yaşatan duyguları güzel bir kalemle aktarmış. Beni tatmin etti, mutluyum

➥ Kitabın olaylarını, yaşananları düşününce fazlaca akıcı olduğunu söylemem ancak ben sıkılmadım. Hatta okudukça İde'yi bile sevdim, gerçekten :)  Şu aralar gözümde tatlı, şeker bir karakter ∩﹏∩ Okudukça karakterleri de benimsedim. Bazı kişilerin bazı yönlerinden nefrette etsem. Öyle işte...

✮ Aslan Balkanlı'dan bahsetmek lazımsa → İde'nin dediği gibi "güzel adam" cup oturur. Cidden adı gibi karakteri gibi güzel adamdı  ღ _ ღ  Kısa ve öz.

~ ~ ~

✴ Anlatmaya çalıştığım gibi başta hiç seviceğimi düşünmedim. Beklentilerim de hep düşüktü. Ancak şans vererek, okuyarak gerçekten sevdim. Kitap bittiğinde ise çokça mutluydum.

☞ Okuyup, okumamak size kalmış. ●﹏●
♢ Merak edip okumak isteyenlere, romantik okurlara, hatta şu an okuyanlar için aşkla okuma dileğiyle...

❣ İyi Okumalar ∩▂∩

4 puan

Güzel bir roman ama bana göre daha gençlere uygun yaşlanıyorum ben artık....

6 puan

yazarın dili fena değil,okutuyo kendini ama sanki bişiler eksik gibiydi kitapta.çözemedim bi türlü..

3 puan

ergen kapasitesinde bir roman.saçma yeri çok fazla.aşık oldugu adam karşısında sürekli aptallaşan bir kızın hikayesi..o kadar çok aptallaşıyor ki sıkıyor bir müddet sonra..

5 puan

yazarımızdan af dileyerek birkaç şey söylemek istiyorum.

hikayeyi pek beğenmemekle arada kalmış oldum.

kitabın eksiği --aslında fazlalığı-- bence fazla cümle kurulması.o yüzden fazlaca kalınlıkta bir kitap.yarım bırakmak istemediğim için bitirdim.

gereksiz cümleler var ki her bölüm başlangıcı heyecanla biten bölümün devamı illa bir ballı süslü kelimelerle araya farklı edalarda cümleler sokulup bende konuşma cümlesi görene kadar atlama gereği hissettirdi.

idenin sürekli hiç kitap okuyamadım demesi ama sürekli bir kitap okumak için kış bahçesine gelmesi .zaman kavramları çok karışık günlerin kavramı tam oturmamis


bir de İde'nin karakteri tam olarak veremedi bana. bir masum kız bir şımarık bir görmüş geçirmiş bir aile düşkünü bir erkeklerle arası süper. ben 25 yıllık hayatımda bu kadar farklı ortamlarda farklı tepkiler veren bir insan tanımadığım veya göremediğim için çok garipsedim kızımızı.

kızın ailesi zengin mi orta halli mi onu da tam anlamadım hikayede.zengin ya da orta halli de olsa kızın aslında yurtta kalması gerekmez mi neden zengin bir aile yanındaki yardımcının yanında kalır ki bu da aile ile pek yüz göz olmaması demektir.işte bana baştan hikaye inandırıcı gelmediği için üzgünüm :(

yazarımızın kendini geliştirmeye ve yazmaya devam etmesini umut ediyorum.

9 puan

" Çaliyordum cunku piyani benim yanlizligimin sesiydi. Bir imdat cagrisi... Bu... Sesimi duyurabulmenin bir yoluydu benim icin. Hahkirislarimdi. Ve sen... Sen beni duydun. Caldigim her notanin altinda yatan o umut edisi hissettim. Bir tek sen ..."

Gunumun guzel geceme sebebi oldu #Şahmelek !!! Ne guzelde soyluyo degilmi aslan... Bir adam bu kadsr sert gorunuslu olup aslinda bukadar kirilgan olabilir ?! Peki bir.kafin nasil bu kadar saf olabilirdi. Saf ve temiz.

" Kokun... Senin geldigini.kokundan anliyorum. Nilufer cicegi ve yasemin... "

Ah ide ah... Okadar cesurdu ki duvarlari kalan olan aslana kendini farkketirmek icin... Yapamayiz.dedigimiz seyleri ide bir cesartele paldir kuldur yapmakta ve onunla ayni heycani.soluk soluk yasamakla kala kaldik.

" Nasil kazandin biliyor musun? Iste buradan gelen koku yuzunden kazandin. Dikkatimi dagittin kucuk kiz... Zaferini nilufer cicegi ve yasemine borclusun."

Kitap hakkinda hic.konusmasam cit.cikarmasam sadece alinti yapsam ve siz demek istediklerimizi anlasaniz ???

"Şahmelek... Ne yapsan haklisin, hic bir sey diyemem. Kendimi sana savunamam da... Ama yine de yuzsuzum iste... Evet oyleyim! Hala benim sevgilim ol istiyorum. Benim ol, benimle kal..."

6 puan

Yer yer romantiklikten öghh dediğim yerler olsa da akıcı kitaptı


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

""CANSU""
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski