S*ktir Et Aşkı

Aşkların en güzeli yaşanmaması gereken aşktır.

"Hayatın basit olmadığını biliyordum çünkü ben de basit değildim. Hatta basitten daha fazlası olduğumu ve normal pek bir yanımın olmadığını öğreniyordum. Bir adama âşık olmak zaten başlı başına bir şeydi ama bir rüya yüzünden en yakın arkadaşınızın sevgilisine âşık olmak..."

Helena Conway âşık olmuştu. İsteksizce, farkına varmadan. Ancak haklı sebepleri vardı. Kit Isley onda olmayan her şeye sahip. Ve Helena'nın en yakın arkadaşının sevgilisi olmasaydı, her şey çok güzel olabilirdi belki.Helena kalbini susturmalı, doğru olanı yapmalı ve başkalarını da düşünmelidir.Ta ki bunu yapmayana dek.
(Tanıtım Bülteninden)

Aşkların en güzeli yaşanmaması gereken aşktır.

"Hayatın basit olmadığını biliyordum çünkü ben de basit değildim. Hatta basitten daha fazlası olduğumu ve normal pek bir yanımın olmadığını öğreniyordum. Bir adama âşık olmak zaten başlı başına bir şeydi ama bir rüya yüzünden en yakın arkadaşınızın sevgilisine âşık olmak..."

Helena Conway âşık olmuştu. İsteksizce, farkına varmadan. Ancak haklı sebepleri vardı. Kit Isley onda olmayan her şeye sahip. Ve Helena'nın en yakın arkadaşının sevgilisi olmasaydı, her şey çok güzel olabilirdi belki.Helena kalbini susturmalı, doğru olanı yapmalı ve başkalarını da düşünmelidir.Ta ki bunu yapmayana dek.
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Gördüğü bir rüyayla en yakın arkadaşının sevgilisine aşık olan Helena,ne yaparsa yapsın Kit'ten bir türlü uzak duramaz.Kit'inde ona karşı duyguları vardır.Kitabın özeti bu ve fazlasıyla klişeydi.Kitap akıcıydı ancak benim dünya görüşüme fazlasıyla ters bir konuya sahip.Ne olursa olsun birlikte aynı yatağı bile paylaştığın kankanın sevgilisini istemek nedir yahu :( Yazarın özellikle Helena 'yı tutması sinir bozucuydu.Kitap kötü müydü değildi fakat diğer serisi gibi değildi bence.Okuyacaksanız beklentinizi bir kenara bırakmanızı tavsiye derim. :)

8 puan

Sibel
Çok üzgünüm ki Tarryn Fisher’ın tek başına yazdığı tüm kitaplar Türkçe'ye çevrildi.Yeni bir kitabını okuyabilmek için yazmasını beklemek zorundayız.
Gül
Tarryn ın yazdığı en kişisel ve en yalın kitap sanırım.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/04/tarryn-fisher-sktir-et-ask.html#more

8 puan

Yazarın daha önce Fırsatçı kitabını okumuştum ve pek beğenmemiştim ama bu kitabını sevdim, farklı bir kalemi var, kurguları ve özellikle kadın karakterleri gerçekten arızalı :)

Bu kitaptaki arızalı kızımızın adı Helena, rüyasında kız arkadaşının sevgilisi Kit ile birbirlerine aşık olduklarını ve bir aile kurduklarını görüyor, işler ondan sonra çıkmaza giriyor, bir yanda en yakın arkadaşı, diğer yanda hayatının tam merkezine yerleşen Kit, Helena rüyanın etkisinden ve Kit'e karşı hissetmeye başladığı yoğun duygulardan kaçmaya çalışırken, hayat onları hiç beklemedikleri olayların içerisine sürüklüyor...

Helena tüm bu karmaşanın içinde, birde erkek arkadaşından darbe yiyince çareyi tası tarağı toplayıp kaçmakta buluyor, gittiği şehir Seattle, oraya gitmesindeki amacı sevdim, ama orada Greer adındaki kızı bulmaya çalışması ve arkadaş olması bu kız tam zır deli dedirtti bana :)

Helena'nın en sevdiği şeylerden biri selfie çekmek, Seattle'da gezdiği her yerden selfie çekip enteresan başlıklarla paylaşması sonucu, Kit kızın nerede olduğunu anlıyor, tabi oraya gitme sebebini de :)

Kit karakteri biraz sönük geldi bana , baskın olan karakter Helena idi , bu arada sonlara doğru kitaba dahil olan karizmatik Muslim karakterinin yaptığı iş beni şaşırttı aklımın ucundan bile geçmezdi :)

8 puan

Daha fazla acı istemiyorum lütfeenn.
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. İyi beklediklerim kötü kötü beklediklerim de iyi olmasından mı kaynaklarnıyor bilmiyorum ama kitabın konusunu okuduktan sonra boşuna zaman kaybetmeyeyim klişedir diye düşünmüştüm. Aslında öyle de. Ama benim beklediğim şekilde kötü değildi. Ve lütfen lütfen bu kadar acı yeter. Duygularımı aşırı yoğun yaşayan birisi olarak belki de ben abaetıyorumdur.

8 puan

S*ktir Et Aşkı bitti. @tarrynfisher'ın okuduğum ilk kitabı bu ama çok sevdim. Hem dili hem konusu hem de konuyu işleyiş tarzı çok iyiydi.

Ben konusunu ilk okuduğumda yani "en yakın arkadaşının sevgilisini rüyasında görüp sonra ona karşı ilgisi oluşan" bir kızın hikayesini okuyacağımı gördüğümde başka şeyler düşünmüştüm. Açık konuşacağım daha basit bir hikaye beklemiştim. Yazarın da daha önce hiçbir kitabını okumadığım için ne beklemem gerektiğini bilmiyordum. Ama beklediğimden çok daha fazlasını buldum.
Değinmeden geçemeyeceğim Harry Potter dilinde konuşmalarına bayıldım! Hele o benzetmeler falan süperdi. Hashtaglerle konuşmaları falan da çok tatlıydı... Ya aslında kitap bana çok şey hissettirdi ama ne söyleyeceğimi bilmiyorum.

Hani böyle bazı kitaplar olur ya içinde çok şey barındırır ama sözle anlatamazsınız. Okunması lazımdır anlaşılması için. Küçük Prens'te yaşamıştım bir de aynı şeyi. Kit'i çok sevdim gerçekten sevdim. Ama bazı hareketleri de beni rahatsız etti. Helena tam da olması gerektiği gibiydi. Ne eksiği ne fazlası vardı.

Demem o ki kitabı okuyun arkadaşlar ben bir günde bitirdim. Ve yer yer gözlerim doldu okurken. İsmine bakıp ön yargılı davranmayın sakın. Bir de rüyalarınıza sahip çıkın. Belki de sizi siz yapan onlardır.

7 puan

Yazarın diğer kitaplarına göre daha klişe ve sıradan bir kitapti. Yıllardır Tarryn Fisher okumuyordum kendisini çok severim ancak bu kitap biraz hayal kırıklığı oldu. Bu puanı da sırf siyah damar ve diğer serisinin hatrina veriyorum yoksa 7 bile değil ne yazık ki.

7 puan

Helena muhasebe okur. Sevgilisi Neil varken en yakın arkadaşı Della'nın birkaç aydır birlikte olduğu ve pek tanımadığı sevgilisi Kit ile ilgili bir rüya görür. Neil ile bir süre evli kalmışlardır bir çocukları vardır ve Neil onu aldatmıştır. Neil balayındadır ve oda Kit ile birliktedir. Üstelik çocukları da vardır. Arkadaşının ruh eşim dediği sevgilisi onu sevdiği gibi kimseyi sevmemiştir. Kendisine hiç uymayan bir evde yaşarlar ve okuduğu bölümle alakasız Kit desteklediği için giriştiği başarılı bir işi vardır. Suçluluk duysa da Kit'in kim olduğunu kime ait olduğunu umursamaz. Rüyadan uyanınca ise Kit'i fark eder. En iyi arkadaşına çok kibar davranıyordur ve kıskanmaya başlar. Durgun olsa da güldürmeyi başardığınızda Kit'in çok iyi hissetmenizi sağladığını, çok iyi olduğunu, diğer insanları önemseyen zeki biri olduğunu fark eder. Rüyayı, onu unutmayı, sadece arkadaşının erkek arkadaşı olmasını, Neil'a aşık olmayı ve hayatına devem etmeyi ister. Kit ile daha çok vakit geçirmeye başlar. Muhasebe işi istemediğine karar verip sanat dersleri alır. Sevgilisinin kendisini bir yıldır aldattığını ve kızın hamile olduğunu öğrenir. Zaten kötü haldedir ve daha kötü hisseder. Birlikte kaldığı, ailesiyle tatile gittiği, kızlarına ne alırlarsa kendisine de alan ailesiyle vakit geçirdiği arkadaşının sevgilisinden hoşlanır. Kendisini çaba sarf etmeden sevecek birini hatta Kit'in çaba sarf etmeden kendisini sevmesini ister.
Kit lise aşkı ile nişanlanmış sevgilisi onu arkadaşıyla aldatınca ayrılmıştır. Bu yüzden oraya taşınmıştır. Artık işleri ağırdan alıyordur eski sevgilisini ise tam unutamamıştır. Doğru kişinin yanlış kişinin izlerini silebileceğine inanır. Helena Kit'in arkadaşını önemsediğini ama gerçekten sevmediğini bilir. Hep ayrılma noktasına geldiklerinde Della kendisiyle tehdit etmiştir. Della evlilik teklifi bekler ve düşük yapar. Helena'nın sevgilisi ile yakınlığını fark edip kıskanmaya, izlemeye başlamıştır. Her şey fazla gelince Helena Kit'in geldiği Washington'a taşınır.

Helena orada Kit'in eski nişanlısına bakar. Kit'in sevdiği kızı tanımak ister. Ev arkadaşı olurlar. Kit ile haberleşmeye devam ederler ve Kit onu görmeye gelir. Della ile ara vermişlerdir. Helena dayanamaz ve aşık olduğunu söyler. Kit'de onun kimse gibi olmadığını düşünür. Aşıktır ve sevgilisinin en yakın arkadaşı olduğu, Neil ile olduğu için söyleyememiş durumu kabullenmiştir. Helena hatırlamasa da Della'dan önce tanışmışlardır. Helena bir rüya görmüştür oda kendi rüyası nasıl olurdu diye düşünmüştür. Birlikte vakit geçirmeye başlarlar. Her şey yolundadır ama Della'nın kötü halde olması, Kit'in eski nişanlısı, suçluluk duygusu derken Helena Della ile arkadaşlığını yeniden kurmaya karar verir. Kızlar erkeklerden önce gelirdi. Della'nın ihtiyaç duyduğu arkadaş olacak, Kit ile ilgili hislerini kenara bırakacaktır. Yine dayanamaz ve tam yakınlaşacakken Della'dan hamile olduğu haberi gelir. Kit onu dünyanın zalimliğinden kurtarmak istemiştir o zalimin ta kendisi olmak değil. Helena Kit'den gidip ailesine göz kulak olmasını ister ve öpücükle vedalaşırlar.

Helena Kit olmadan hayattan nefret eder. Alışmaya çalışırken doğum sırasında problem olduğunu ve Della'nın komada olduğunu öğrenir. Hemen gider ve kızları ile ilgilenir. Kit ve bebeği ile bir aile gibi vakit geçirirler tam alışmışken Della uyanır. Kit istediği için Della düzelene kadar kalır ve onunla da ilgilenmeye başlar. Kit için hislerini, aşık olduğunu söylediğinde Della'ya yakalanır ve Della onu ailesini çalmak istemekle suçlar. Beş ayını onun kadar güzel olmadığını söyleyen arkadaşına bakarak geçirdikten sonra Kit ne kadar istediğinin kendisi olduğunu söylese de kendi düşen ağlamaz diyerek evine döner.
Evlenecekleri haberini alınca söylemesi gerekenleri söylemek için gider. Kit ondan nişanlısını bırakmasını söylemesini istese de söylemez bunun onun kendi tercihi olmasını ister. Yeni tanıştığı ve etkilendiği Muslim bir şeyleri net görmesini sağlamıştır. Birisini kendisiyle birlikte olmaya ikna etmek zorunda kalmak istemez. Zamanlamaları yanlıştı ve ona diğer adamı istediğini söyler. Kit gittiğinde ise düğünü onun için iptal ettiğini öğrenir ve Kit'in peşine düşer. Hep berbat zamanlamalardan sonra nihayet doğru anı yakalarlar.

Yazarın tarzı bir kitaptı. Yine tekrar tekrar kavuşamayıp son üç sayfada kavuşulan, vazgeçilemeyen bir aşk vardı. Kolay okunan, akıcı bir kitaptı.


Baskı Bilgileri

344 sayfa
11Nisan2016 tarihinde, Aspendos Yayınları tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okuyan K. hafize Lulu Marley bey_za peresstt
29 kişi

Okumak İsteyenler

persephone. xtina gezenti eylulberna haktan84
5 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski