Raintree: Cehennem (Raintree #1)

RAINTREE: CEHENNEM - LINDA HOWARD

Raintree Klanı tarafından bozguna uğratılmalarından iki yüz yıl sonra Ansara büyücüleri, bu en amansız düşmanlarının karşısına bir kez daha çıkmaya hazırlanıyorlardı. Dante Raintree bir kral olarak klanını korumak zorundaydı ama karşısına çıkan Lorna Clay sadece yüreğini değil, neredeyse klanına duyduğu sadakati bile sarsacaktı. Lorna'ya güvenemediği gibi ondan uzak da duramıyordu.

Reintreeler, doğaüstü güçlere sahip olmalarının yanında, modern hayatın içinde yaşıyorlardı. Bu savaş, klanın sadakat ve ilişkilerini test edecekti.

Düşmandan gelen ilk darbede her zaman hükmettiği ateş bu kez onu yeniyordu. Dante, klanıyla birlikte, galip çıkamayabilecekleri bir kavgayla yüzleşmek zorundaydı.

RAINTREE: CEHENNEM - LINDA HOWARD

Raintree Klanı tarafından bozguna uğratılmalarından iki yüz yıl sonra Ansara büyücüleri, bu en amansız düşmanlarının karşısına bir kez daha çıkmaya hazırlanıyorlardı. Dante Raintree bir kral olarak klanını korumak zorundaydı ama karşısına çıkan Lorna Clay sadece yüreğini değil, neredeyse klanına duyduğu sadakati bile sarsacaktı. Lorna'ya güvenemediği gibi ondan uzak da duramıyordu.

Reintreeler, doğaüstü güçlere sahip olmalarının yanında, modern hayatın içinde yaşıyorlardı. Bu savaş, klanın sadakat ve ilişkilerini test edecekti.

Düşmandan gelen ilk darbede her zaman hükmettiği ateş bu kez onu yeniyordu. Dante, klanıyla birlikte, galip çıkamayabilecekleri bir kavgayla yüzleşmek zorundaydı.


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Açık ara serinin en başarısız kitabıydı. Sanki olaylar fazla aceleye getirilmiş gibi geldi bana. Dante'den fazla hoşlanmadım ama Lorna harikaydı. Kitap sıkıcı olmasına rağmen bazı yerleri de gayet komikti ve eğlenceliydi.

http://belleninkutuphanesi.blogspot.com.tr/2016/04/raintree-serisi-yorum_20.html

8 yıl
Profil Resmi
6 puan

Tam bir hayal kırıklığı.bu kitabı en iyi böyle tarif edebilirim.

10 yıl, 11 ay
9 puan

çok güzel bir kitap ama yarım kadı yahu... serinin devamını sabırsızlıkla bekliyorumm :) tam benim sevdiğim ve okumaya bayıldığım türde bir kitap... Linda farkı da hissediliyor :) şansımıza her ay serinin bir kitabı çıkacakta fazla beklemeyeceğiz :)

8 puan

Harlequin Türkiye'nin Mayıs ayından itibaren yayınlamaya başladığı bir Mystery serisinden Raintree Serisi'nin ilk kitabı Cehennem..Çok ilginç ve serinin her kitabı başka bir yazar tarafından yazılmış bir seri bu..Serinin ilk kitabını en sevdiğim yazarlardan olan Linda Howard yazmış..İyi bir çeviri ile bu yazatın neredeyse her kitabını okurum dediğim bir yazar..
Raintree Serisi Fantastik Paranormal Romance türünde bir seri..Linda Howard'ın alanı kısaca.Kitabı okurken yine yanılmadım kurgu müthiş kiatbı okurken kesinlikle olay döngüsüne filan takılmıyorsunuz kitap akıyor elinizden bırakamıyorsunuz hani Linda Howard'ın kaleminin farkını hemen hissediyorsunuz..Fakat kitap tam da yerinde aman tanrım gerisi nerede dedirtecek kadar tam yerinde birden bitiveriyor..Ama okuma hissiniz ile kalakalıyorsunuz..
Konusu müthiş,aşkı,çekim gücü müthiş..İşte o yüzden bu kitabı aldığımda hemen elime alıp okumadım yarım kalmamak için..Şimdi serinin ikinci kitabına başlıyorum..

Cehennemin Konusuna gelince:

Bu seride üç paranormal güçleri olan ve Raintree Klanından gelen üç kardeşin hikayesi var..İlk hikayede Dante Raintree'nin hikayesi diğer kardeşleri Gideon ve Mercy Raintree hepsinin paranormal ,psişik güçleri var..Rantree klanının kralı Dante..Rakip bir klan ile savaş halindeler Ansaralar bu klanın adı..İki yüz yıl önce savaş halinde iken bu klanı yenip krallığı ele geçiriyorlar..Savaş geride kalmış ama hala daha mücadele halindeler..Yani hala daha arkalarını kollamak zorundalar..İşte Dante ve Lorna'nın karşılaşmaları bu şartlar içinde iken oluyor..Dante'nin bir kumarhanesi var adı Cehennem..Lorna Gray rakamlara karşı çok büyük yetenekleri olan bir kadın. Daha başka psişik yetenekleri var ama farkında değil bile..Bu Dante ile karşılaştıktan sonra ortaya çıkıyor ve büyük şoklara ,olaylara giriyor Dante ile karşılaştıktan sonra..İlk karşılaştıkları sahne de birbirlerinden etkileşimlerini yazar çok güzel canlandırmış adete gözümün önünde canlandırdım diyebilirim..Lorna'yı kumarda hile yaptığı ama bu hileyide yakalayamdığı için karşısına sorguya çekiyor..Ama onu gördüğü anda içindeki tüm ateşler patlama noktasına geliyor..
Kısaca güzel bir romandı daha fazla ayrıntı verip okuma keyfinizi kaçırmak istemiyorum..Tavsiye ediyormusunuz diye sorarsanız ederim ama kitabın sonundaki yarım kalmışlık hissine hazırlıklı olun derim..

10 yıl, 10 ay
10 puan

Üç farklı yazarın kaleminden çıkan "Raintree Serisi"nin ilk kitabı "Cehennem"... İlk kitabı Linda Howard yazmış ve resmen kalemini döktürmüş... Ne muhteşemdi ama...

Yazarın kalemini zaten seviyordum, akıcı sürükleyici ve merak uyandırıcı yazıyor ki bu kitabında da öyle ve elinden bırakmak imkansız. Hani ertesi gün kalkıp işe gitmeyecek olsam dün sabahlar bitirirdim kitabı o derecede kaptırmıştım kendimi...

Konusu çok akıcı ve merak uyandırıcıydı. Olaylı başlayıp da olaylar hiç durdurak bilmeden devam ederken buna usta bir şekilde aşkı harmanlaması yazarın ne müthiş bir kalemi olduğunun ispatı.

Kitabın konusu cidden çok ilginçti. Değişik, farklı ve özgün... Dante'nin yetenekleri Lorna'nın önsezileri ve sayılarla olan yeteneği... Karşılaşmaları, kazalar yangınlar... her şey o kadar ustaca işlenmiş ki film izler gibi okudum kitabı.
Kitapta hep olay vardı, hiç durulmuyor, sakinleşmiyordu. Dante ve Lorna arasındaki konuşmalarda bazen çok eğlendim bazen de Dante'ye kızdım. :)) Zihin kontrolü çok fenaydı...

Kitabın konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; Lorna, Dante'nin kumarhane oteline geliyor kumar oynuyor devamlı kazanıyor ve Dante hile yaptığını düşünüyor onu odasına çağırıyor ve olaylar patlak veriyor. Raintree klanının düşman klanı olan Ansara klanının üyelerinden bazıları Dante'ye saldırıyor ve Lorna'da Dante'nin yanında olunca olayların akışına Dante'yle sürükleniyor derken aralarındaki ilişki ilerliyor. :)) detaya girmeyeyim dedim sonra kitap içeriği olur :)

Normalde bu kitaptaki gibi çabuk aşık olunan hemen ilanı aşk edilen kitaplar bana yapmacık gelir ama bu kitapta aralarındaki çekim o kadar güzel işlenmiş ki yapmacık ve olanaksız gelmedi gerçi fantastik kitaplarda bu çekimlerin aşka dönüşmesi zaten alıştığımız bir durum :))

Kitapta içime sinmeyen tek şey kısa olmasıydı. Bu kitap en az 350 sayfalık bir kitap olmalı ve okuyucuya doyasıya okumasına fırsat vermeliydi. Çerez gibi hemen bitti.

Seri kitap olduğu için kitap yarım bitti, devam kitabı olan ikinci kitap "Adalet" haziran ayında çıkıyor onu beklemek zor olacak şimdi...

Neyse, kitapta çeviri kusursuzdu, ben çok beğendim çeviriyi... kitabın akıcılığı bozulmamıştı bu yüzden de yayınevini ve çevirmeni tebrik etmek gerek :))

Ahh bir de şu söz çok hoşuma gitti. Dante, Lorna'ya söylüyor sizinle paylaşmak istedim :)

"Hayat mükemmel değildir, onunla her anında mücadele etmen gerekir."

Kitabı henüz almadıysanız şiddetle tavsiye ederim okuyun :) Fantastik aşk romanı gibiydi. Hafif bir gizemde vardı içinde tabi :)

Raintree Serisinin diğer kitaplarını da belirtmek istiyorum.
Cehennem
Adalet (haziranda çıkacak)
Sığınak (temmuzda çıkacak)


http://illekitap.blogspot.com/2013/05/linda-howard-raintree-cehennem.html

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Detaylı yorumum blogumda beklerim : http://vemutluson.blogspot.com/2013/06/linda-howard-cehennem-yorumum.html

İlk kez şunu söylüyorum ki Harlequin'den Özür dilerim. Çünkü ben kendilerinin yetişkine hitap eden kitaplardan çok pembe dizi gibi durmadan mıc mıc olan aşklara yer verdiğini düşünürdüm. Müthiş kalemlerin olduğunu araştırdığımda ögrendim . Yani neymiş önyargı ile yaklaşmamak lazımmış
Kitap Fantastıkti ama inanın soluksuz okudum bitmesin diye çıldırdım bitti daha çok çıldırdım. Hayır tamam seri olduğunu biliyorum ama en can alıcı yerde de kitap bitmez ki ya.. Bütün gün sinirden yeni kitaba başlayamadım öyle böyle değil can alıcı yerde kitabın son sayfası gelmişti . Allahtan bu ay yeni kitap geliyor yoksa gerçekten şuan Harlequin Facebook adresi 'ne baya kızıyor olurdum

Kitabın içeriginden bahsetmem gerekirse bizim yakışıklımı yakışıklı bir Ateş ustamız var ve kendileri Raintree Klanının Kralı olur. Kumarhane ve otelin sahibidir. Bir gün her oyunu kazanan bir kadınla karşılaşır ve kadındaki enerji Dante'yi olasından daha etkiler. Kadının adı Lorna'dır ve Lorna'da basit bir insan değildir. Hele Dante ile tanışınca hiçte basit olmayacaktır ki olmadıda:) Karşılaşmalarının ilk dakikası çıkan yangın ise belanın hiç eksik olmayacağının göstergesidir. Bela Dante'den gelecekse gelsin diyorum ve yorumumu bitiriyorum

Keyifli okumalar dilerim

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Erkek ve kadın karakterin tanıştıkları ilk günde öpüşüp birkaç hafta sonra evlenme kararı almasını kitabın kısalığına ve birçok olayın kısa bir zamana sığdırılma telaşına veriyorum. Güzel bir kitaptı.

10 yıl, 10 ay
9 puan

Kısa, öz ve açık :) Fantastik bir kitap diye öyle uzun uzadıya anlatmamış. özünü kavrıyorsun amacını anlıyorsun e daha ne olsun. en can alıcı yerinde bitmesi iyi olmadı kitabın devamını merak ediyorsun :) sonuç olarak okunmaya değer :)

6 puan

Dante bir Raintree'dir. Elementi ateştir. Klanın tüm üyelerinin güçleri vardır. Hanedan ailesinden olanlar doğadaki enerjiyi yönlendirip ona hükmedebilirlerdi. O sadece hanedan ailesinden değil ayrıca dranir. Yani tüm klanın lideridir. Hükmettiği özel bir gücü olmasaydı bir önce ki dranirin büyük oğlu olmasına rağmen taht bir başkasına geçerdi. Tüm raintreeler gibi hemen iyileşir,uzun ve sağlıklı yaşar. İnsanların aklından geçenleri okuyabilir,zihin kullanarak insanları irade dışı hareket ettirebilirdi. Ayrıca her dili anlayabilir,bir numara ateş ustasıdır ve ışık yaratabilir. Kumarhanesi vardır. Sürekli kazanan bir müşterisi vardır Lorna Clay. Sürekli kazanır,çok büyük paralar kazanmasa da hiç kaybetmez. Bir dolar atıp elli dolar kazanır her seferinde mutlaka kazanır. Güvenlik şefi onu takip etmiştir. O varken kumarhanede olan herkesi bile araştırmıştır ama bir şey bulamamıştır. Kadının hile yaptığından emindirler fakat nasıl hile yaptığını merak eder. Bu yüzden öğrenmek için Lorna'ı odasına çağırtır ama onu görür görmez kendisini kontrol edemez odada ki tüm mumlar alev alır. Lorna içinde aynı şey geçerlidir Dante'i görünce birlikte oldukları bir görüntü görür birçok hissin altında kalır.

Lorna'nın kendisini istemeyen annesi onu hep dövmüştür on altı yaşına geldiğinde ise terk etmiştir. İki yıl koruyucu ailelerde kalıp liseyi bitirmiştir. Kumar oynamaya ise tesadüfen başlamıştır.
Rakamlara karşı çok büyük bir yeteneği vardır.Olacakları önceden görebilir. Psişik yeteneklerinin farkında bile değildir. Dante'de psişik yetenekleri sayesinde sürekli kazandığını anlar. Fakat o sırada yangın çıkar. Dante'i ortadan kaldırmak isteyen düşmanları ansara klanının en güçlü ateş ustası yangın çıkarmıştır. Dante alevlere geri çekilmelerini emretse bile ateş ona ilk kez boyun eğmez,ateşi kontrol edemez yayılır Lorna'dan aldığı güç sayesinde kurtulurlar.

İki yüz yıl önce savaş halinde oldukları Ansara klanını kazanmışlardır. Klan neredeyse yok olmuştur fakat tek tük ansaralara dünyanın her yerinde rastlanır. Onlarında çeşitli güçleri vardır ve Dante'i yok etmek isterler. Lorna'nın yardım ettiğini öğrendiklerinden onuda öldürmek isterler. Dante ise Lorna'ı eğitmek için ikna eder ve ilişkilerinin başlaması fazla uzun sürmez.
Kitap yarım kaldı sevemedim,sıkıcı ağır ilerledi.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 223 sayfa
Mayıs2013 tarihinde, Harlequin Turkiye tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: harlequin

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Kayla_Oz Black Bird mucdem şahende İlkind
42 kişi

Okumak İsteyenler

Elif Lady_Avy clemalice ehlimana merve y.
9 kişi

Takas Verenler

Angel
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski