Raintree: Cehennem (Raintree #1)

6 puan

Dante bir Raintree'dir. Elementi ateştir. Klanın tüm üyelerinin güçleri vardır. Hanedan ailesinden olanlar doğadaki enerjiyi yönlendirip ona hükmedebilirlerdi. O sadece hanedan ailesinden değil ayrıca dranir. Yani tüm klanın lideridir. Hükmettiği özel bir gücü olmasaydı bir önce ki dranirin büyük oğlu olmasına rağmen taht bir başkasına geçerdi. Tüm raintreeler gibi hemen iyileşir,uzun ve sağlıklı yaşar. İnsanların aklından geçenleri okuyabilir,zihin kullanarak insanları irade dışı hareket ettirebilirdi. Ayrıca her dili anlayabilir,bir numara ateş ustasıdır ve ışık yaratabilir. Kumarhanesi vardır. Sürekli kazanan bir müşterisi vardır Lorna Clay. Sürekli kazanır,çok büyük paralar kazanmasa da hiç kaybetmez. Bir dolar atıp elli dolar kazanır her seferinde mutlaka kazanır. Güvenlik şefi onu takip etmiştir. O varken kumarhanede olan herkesi bile araştırmıştır ama bir şey bulamamıştır. Kadının hile yaptığından emindirler fakat nasıl hile yaptığını merak eder. Bu yüzden öğrenmek için Lorna'ı odasına çağırtır ama onu görür görmez kendisini kontrol edemez odada ki tüm mumlar alev alır. Lorna içinde aynı şey geçerlidir Dante'i görünce birlikte oldukları bir görüntü görür birçok hissin altında kalır.

Lorna'nın kendisini istemeyen annesi onu hep dövmüştür on altı yaşına geldiğinde ise terk etmiştir. İki yıl koruyucu ailelerde kalıp liseyi bitirmiştir. Kumar oynamaya ise tesadüfen başlamıştır.
Rakamlara karşı çok büyük bir yeteneği vardır.Olacakları önceden görebilir. Psişik yeteneklerinin farkında bile değildir. Dante'de psişik yetenekleri sayesinde sürekli kazandığını anlar. Fakat o sırada yangın çıkar. Dante'i ortadan kaldırmak isteyen düşmanları ansara klanının en güçlü ateş ustası yangın çıkarmıştır. Dante alevlere geri çekilmelerini emretse bile ateş ona ilk kez boyun eğmez,ateşi kontrol edemez yayılır Lorna'dan aldığı güç sayesinde kurtulurlar.

İki yüz yıl önce savaş halinde oldukları Ansara klanını kazanmışlardır. Klan neredeyse yok olmuştur fakat tek tük ansaralara dünyanın her yerinde rastlanır. Onlarında çeşitli güçleri vardır ve Dante'i yok etmek isterler. Lorna'nın yardım ettiğini öğrendiklerinden onuda öldürmek isterler. Dante ise Lorna'ı eğitmek için ikna eder ve ilişkilerinin başlaması fazla uzun sürmez.
Kitap yarım kaldı sevemedim,sıkıcı ağır ilerledi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »