Nişancı

Ok kullanmadaki başarısıyla ünlenen efsanevi savaşçı Gregor MacGregor’un yetenekleri, İskoç topraklarının bağımsızlığı için çok önemli bir silahtır. İskoçya’daki en yakışıklı adam olarak kabul edilen Gregor, gizli bir görev sırasında meşhur yüzü nedeniyle ifşa olur ve ortalık durulana kadar eve dönmek zorunda kalır. Yeniden savaşa çağrılmayı beklerken başka bir mücadeleyle karşılaşır. Koruması altındaki genç kız artık büyümüştür ve Gregor, ona olan arzusunu dizginlemek zorundadır.


Cesareti ve savaşa ilgisiyle yaşıtlarından oldukça farklı sayılan Cate, köyüne yapılan vahşi İngiliz baskınında annesini kaybetmiştir. Büyürken tek tesellisi, hayatını kurtaran Gregor’la evlenme arzusudur. Ancak savaş başlamıştır ve Cate’in asıl kimliği ortaya çıkmak üzeredir. Gregor bir seçim yapmak zorundadır:

Aşk mı savaş mı?

Ok kullanmadaki başarısıyla ünlenen efsanevi savaşçı Gregor MacGregor’un yetenekleri, İskoç topraklarının bağımsızlığı için çok önemli bir silahtır. İskoçya’daki en yakışıklı adam olarak kabul edilen Gregor, gizli bir görev sırasında meşhur yüzü nedeniyle ifşa olur ve ortalık durulana kadar eve dönmek zorunda kalır. Yeniden savaşa çağrılmayı beklerken başka bir mücadeleyle karşılaşır. Koruması altındaki genç kız artık büyümüştür ve Gregor, ona olan arzusunu dizginlemek zorundadır.


Cesareti ve savaşa ilgisiyle yaşıtlarından oldukça farklı sayılan Cate, köyüne yapılan vahşi İngiliz baskınında annesini kaybetmiştir. Büyürken tek tesellisi, hayatını kurtaran Gregor’la evlenme arzusudur. Ancak savaş başlamıştır ve Cate’in asıl kimliği ortaya çıkmak üzeredir. Gregor bir seçim yapmak zorundadır:

Aşk mı savaş mı?


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

yorum için: https://illekitap.blogspot.com/2021/08/monica-mccarty-nisanc-highland-guard-9.html

"Birilerinin tek seferlik seviştiği adam olmanın seni belli ettiğinden daha çok rahatsız ettiğini biliyorum. Kusursuz yüzünün altındaki kusurlu erkeği kimsenin göremeyeceğini düşünüyorsun. Belki haklısındır ama bir şans verip duygularına güvenmediğin sürece bunu asla bilemeyeceksin. Bunları hissettiğini biliyorum, Gregor. Tıpkı bir gün benim başka bir adamla evlenmemden pişman olacağını bildiğim gibi... Ama o zaman kendinden başka suçlayacak kimsen olmayacak."

Gregor ona dikkatle baktı. "Tanrım, Cate, ben..."

Ne söyleyeceğini bilemiyordu. Bu çok açıktı. Cate'in duyguları ani bir fırtına gibi ortaya savrulmuştu. Geriye sadece anlamsız ve umutsuz bir his kalmıştı. Belki biraz da intikam alma isteği olabilirdi. "Beni kiminle evlendirirsen evlendir, Gregor. Benim için fark etmez. Hiçbiri sen değilsin. Ama bu gece karanlıkta yatağa girip uyumaya çalıştığında senin bedenin de benimki gibi sızlayacak. Bir dahaki sefere birlikte yatacağım adam eşim olacak ve o, senin aksine geri çekilmeyecek."

Gregor'un çenesinin altındaki kas seğirmeye başladı ve dudakları bembeyaz kesilene kadar kasıldı. Cate, onun kendisine uzanacağını sandı ama Gregor'un kolları yanlarında kaskatı kesilmişti.

"Tabii ki senin için hiçbir şey ifade etmediğini kanıtlayıp başka şekilde kendini rahatlatabilirsin ama bunu yapacağını sanmam. Bence başkasını değil, beni istiyorsun. Git ve bana yanıldığımı kanıtla... Tabi bunu yapabilirsen."



*****



Gregor, onun imkansız olduğunu düşündüğü şeyi başarmıştı. Ona olan aşkına zarar vermişti. Kalbini söküp parçalamış ve parçalarını yerlere savurmuştu. Geriye hiçbir şey kalmamıştı. Sadece donuk ve hissiz bir boşluk vardı. Sanki hayatta kalmasını sağlayan bir parçası eksik gibiydi. Onu neşe ve umutla dolduran sevgi gitmişti.

10 puan

Cate'nin annesiyle evli olmayan babası beş yaşındayken onları terk etmiştir. Gayri meşru olduğu için tüm çocukluğu alayla geçmişken terk edilince daha fazlasına katlanmak zorunda kalmıştır. On beş yaşındayken nadiren ziyaretçi gelen, küçük, ıssız köylerine kanunsuz krala yardım eden, asileri bulup cezalandırmak için İngilizlerin yaptığı saldırıda üvey babasından sekiz aylık hamile olan annesine tecavüz edilip öldürülmüştür. Annesini kurtarmaya çalışmıştır ama bir kuyuya hapsedilmiştir. Sesi kısılana kadar ağlamış, yardım bulmak için bağırmıştır. Tükenmiş halde günlerce kuyuda kalmıştır. Kaderine razı olduğu anda ise melek olduğunu düşündüğü Gregor onu kurtarır.

Gregor MacGregor Bruce'un elit askerlerinden oluşan Highland Muhafızlarındandır. Abisine aşık olan kadın abisi kıskanıp kendisiyle evlensin diye onu kullanmıştır. Birlikte olmuşlardır Gregor nişanlanacaklarını düşünürken abisiyle evlenmiştir. İdolü olan abisi gerçekleri öğrenmiş onunla aynı odada olmaya bile dayanamadığı için savaşa gitmiş ve ölmüştür. Babası onu suçlamış o günden sonra babası için yok olmuştur. Bu yüzden Bruce ordusu için asker aramaya başlayınca hemen gitmiştir. Saldırı öncesindeki kilit hedefleri onun kadar kusursuzca ortadan kaldırabilen başka kimse yoktur. Nişancı olarak ıskalamazdı bu yüzden çok değerlidir.
Ekip arkadaşları ile yanmış köye gider. Bu görüntü ona bile fazla gelir. Kuyuda sesini duyduğu küçük kızı kurtarır.

Cate meleğinin tesellisi ile kendine gelir. Artık kimsesi yoktur. Kendisini bulup öldüreceklerinden korktuğu için meleğine onu bırakmaması yanında götürmesi için yalvarır. Gregor ise onu bulduğu için Cate karşı sorumluluk hisseder. Hala çocuk olsa bile bir kadına herhangi bir sorumluluk hissetmek onun için yeni bir histir. Onun yaşadıklarını düşününce bedenindeki tüm korumacı hisler ayağa kalkar. Böyle hislere sahip olduğunu bile bilmez ve onu koruyacak kimse olmadığından dayanamaz. Güzel yüzünün laneti olarak yine birilerinin kalbini fetheder ve Cate'yi annesinin yanına götürür.

Aradan altı yıl geçer. Gregor hiç ıskalamazken ıskalamaya başlamıştır. Bu ilk kez olmuyordur. Son birkaç aydır birden çok kez hedeflerini ıskalamıştır. Son görevleri başarısız olmuştur. Saklandıkları yerin anlaşılması bir çiftçinin kızının gördüğü en yakışıklı erkeği arkadaşlarına göstermek için parayla bilet kesmesiyle olmuştur. Kral kızın hayatında gördüğü en yakışıklı erkek ile ünlü okçu ve İskoçya'nın en yakışıklı erkeğini bağdaştırmasının an meselesi olduğunu bilir. Bu yüzden Gregor'dan bir süre gözden uzak olmasını ister. Zorlandığının farkındadır ve bir mola ona iyi gelecektir. Kardeşi de eve acil gelmesini söyleyen bir not göndermiştir. Cate'nin bu kez ne yaptığını merak eder. Cate ona verilmiş bir ceza mıydı? günahlarının karşılığı mıydı? bilmez. Eve götürdüğü andan beri sürekli acil durumlara neden olmuştur. Erkek kılığında okçuluk yarışmasına girip erkekleri yenip neredeyse bir isyana bile sebep olmuştur. Gerçek bir savaşçıdır. İnatçı, gururlu, dik kafalı, aşırı özgüvenlidir. Gregor' a hayrandır ve ona kızması çok zordur. Gregor'un namı iyi bilinir. Kadınlar sadece dış görünüşüne bakıp onun kollarına atlar. Ölümüne sebep olacak şey savaşçı olması değil yakışıklı yüzüdür. Bir kereliğine bile olsa yüzüne bakıp ona aşık olmayacak bir kadınla tanışmak ister. Cate büyüdükçe dikkatini dağıtmaya başlamıştır. Bundan kesinlikle kurtulması lazımdı. Arkadaşı bir eş bulmasını önerince evlilik fikri aklına yatar. Tek bir sorun vardır onunla evlenecek kadar aptal birini bulabilecek midir?

Cate yanına almayacağından korktuğu için Gregor'a gerçek adını, yaşını söylememiştir. Acıyan bakışlar olmasın diye üvey babasının adını kullanmıştır. Bir leydi gibi giyinmeyi hiç sevmemiştir. Fakat Gregor gelmeden onun için hazırlanır. Yumuşak, kadınsı bir leydi gibi davranacaktır. Gregor'un kendisini arzu edilen bir kadın gibi görmesini sağlamaya kararlıdır. Gregor ona o kuyuda baktığı anda kalbinin bir parçasını çalmış, onu kendi evine götürerek bir parça daha çalmış, yıllar geçtikçe eve her gelişinde kalbini daha çok ele geçirmiştir. Bu sevgisi ve annesini öldüren adamı bulma konusundaki adanmışlığı hiç değişmemiştir. Gregor kendisi için uygun bir kadın olduğunun farkında değildir. Onun dışında herkesle gülüşür, flört eder, şakalaşırdı. Hayali imkansız görünebilirdi İskoçya'nın en yakışıklı adamı ve iğne kullanmak yerine kılıç kullanan yirmi yaşındaki sevimli yetim ama ikisi arasında tarif edilemez bir bağ olduğunu bilir. Onu en iyi kendisi anlardı. En hayran olduğu yanı adanmışlığı, sadakati, doğruluğudur. Gregor'un hayatta güzel şeylere karşı yemekten içkiye, atlardan kadınlara bir tutkusu vardır. Doğru kadını yani Cate'i bulduğunda sonuncusu değişecekti.

Gregor Tanrının bile Cate'e yetecek kadar sabrı olmadığını düşünür. Kimsenin yapmadığını yapıp kendisini sinirlendirir. Onu gördüğünde farklı hisseder. Neyi olduğunu anlamaz. Cate sorumlu olduğu, kendisi gibi erkeklerden koruması gerektiği kızdır. Onu giyinmiş halde görünce etkilenir. Evlendirme konusu aciliyet kazanır.
Cate Gregor tepkisiz kalınca hayal kırıklığına uğrar ve ilgisini çekmek için daha çok uğraşır. Gregor farkındadır kendisini engelleyemeyeceğinden kaçar. Cate kişisel alışkanlıklarını bilip hepsiyle ilgilenip, ölen annesinin görevlerini eksiksiz yerine getiriyordur. Cate sevdiğini itiraf etmiştir. Gregor için dış görünüşün önemli olmadığını bilir. Gregor ona göre biri olmadığını anlaması için Cate görsün diye kendisiyle evlenmek isteyen, Cate ile dalga geçen bir kızı öper. Cate görünce yıkılır onun yakışıklı bir çapkından daha fazlası olduğunu, insanların görmek istediğinden fazlası olduğunu düşünmüştür. Gregor'dan uzaklaşır. Gregor Cate'i özler, eş adaylarının hiçbirini ona layık görmez, kıskanır. Ne lider olmaya ne eş olmaya uygundur. Tek bir kadınla hayatını sürdürecek türden bir adam olmadığını, onu incitmek istemediğini, hissettiğinin sadece arzu olduğunu söyler ama daha önce böyle bir arzu hissetmemiştir. Hiçbir kadını istemediği kadar çok ister, mümkün bile olamayacağını düşündüğü kadar çok önemser. Cate'nin hayal ettiği gibi bir erkek olmayı denemek ister. Cate onu kendisinden bile iyi tanıyordur, kimsenin ötesini göremediği yüzeyselliğe takılmayan bir kadın nihayet bulur. Cate Gregor'u dünyanın geri kalanından ayıran dokunulmazlık duvarını yıkar. Daha fazla hislerine karşı koyamaz ve ilişkileri başlar. Tabi ki her şey mükemmel ilerlemez. Gregor Cate'nin evlenmek için kendisini tuzağa düşürdüğüne inanır, önemsemediğini göstermek için başkası ile olmaya çalışır. Yanlış anlama, küsme, kaçırılma derken nihayet her şey yoluna girer. Cate Bruce'nin kızıdır. Gregor onun babası ile ayrılmamış olsalar ona ait olacak şeylerin tadını çıkarmasını sağlar. Eskiden Cate'nin yaptığını yapıp flörtlerine engel bile olur. Üç saniye bakan, dans eden adamları döver. Gregor Cate'nin kendisi için dünyada ki en önemli şey olduğunu anlar. Onun için ölebilecek kadar çok seviyordur. Artık kendini kanıtlamaya gerek duymaz Cate ona olmak istediği adamı hatırlatmıştır. On iki yıllık evlilik ve beş erkek çocuğun olduğu güzel bir sonla biter.

Seriyi çok seviyorum Gregor'un kitabından beklentim fazlaydı ama hüsran oldu. Gregor'un kaçışları kabullendikten sonra kandırıldım inadı, güvenmemesi saçmaydı. Pek bir olay yok daha farklı bir hikaye beklerdim. Puan seriye ve diğer karakterlere.

9 puan

Highland Guard serisinin dokuzuncu kitabı; serinin okuduğum kitapları içinde en tahmin edilemez, çocuk ruhlu bir o kadar da inatçı, ne istediğini bilen ve elde etmek için her yolu mubah sayan, ele avuca sığmayan bir kadın karakteri Cate..
Ok kullanmasıyla adından söz ettiren Gregor MacGregor, yeniden savaşa çağrılana kadar eve dönmek zorunda kalıyor. Gregor için asıl mücadele o zaman başlıyor.
Çok ama çok keyif aldım. Zaten yazarın özellikle de bu serisin okurken çok keyif alıyorum. Historical türden kitapların çıkarılmadığı dönemde ilaç gibi geldi. @nemesisyayinlari umarım bu hızı kaybetmez ve seri bir şekilde yazarın kitaplarını çıkarmaya devam eder.


----------


“Girişimci ruhlu kız, ‘hayatında gördüğü en yakışıklı erkeği’ görmeleri için yaklaşık on iki bilet kesmiş.” En yakışıklı erkek kısmını on altı yaşındaki bir kızın hülyalı ve duygulu sesiyle söylemesi, Gregor’un adamın yüzünde parlayan gülümsemeye bir yumruk indirmek istemesine neden oldu.
“Bilet mi?” Bruce duyduklarına inanamamıştı. “Ciddi olamazsın.”
MacRuairi sırıtarak başını salladı. “Evet, kişi başı yarım peni. Biz onca yıldır ona bedava bakıyoruz.”
Gregor sert bir bakış attı. Artık MacRuairi de mi espri yapmaya başlamıştı? Tanrım, bu cehenneme kar yağması gibi bir şeydi.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 416 sayfa
9Temmuz2021 tarihinde, NEMESİS KİTAP tarafından yayınlandı


ISBN
9786257359290
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

inci sd mucdem hafize Okuyan K.
8 kişi

Okumak İsteyenler

ranayıldız
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski