Akıncı

Akıncı” adıyla bilinen Robert Boyd, İskoç Kral Robert Bruce'un en güçlü muhafızlarından biridir. Çıplak elleri bile ölümcül bir silah sayılan genç savaşçının hayatındaki en önemli iki şey, sınır bölgelerine yaptığı akınlar ve İngilizler için hissettiği jilet gibi keskin nefretidir. Ancak ezeli düşmanının güzel kız kardeşini rehin aldığında tüm ilkeleri yerle bir olur ve intikam ile aşk arasında bir seçim yapması gerekir.

Leydi Rosalin Clifford, altı yıl önce kaçmasına yardım ettiği asi mahkûm tarafından kaçırıldığında kaderin onu tekrar karşısına çıkardığına inanamaz. Robert Boyd hatırladığından daha yakışıklı olsa da savaş onu çok değiştirmiştir. Rosalin kalbini çalan bu savaşçının, içinde tutuşturduğu özlemi ve ezeli düşmanları bile sevgiliye dönüştüren tutkuyu inkâr edemez. Güzel bir İngiliz leydisinin sonsuz aşkı, İskoçya'nın en acımasız savaşçısını intikam almaktan vazgeçirebilecek midir?

Akıncı” adıyla bilinen Robert Boyd, İskoç Kral Robert Bruce'un en güçlü muhafızlarından biridir. Çıplak elleri bile ölümcül bir silah sayılan genç savaşçının hayatındaki en önemli iki şey, sınır bölgelerine yaptığı akınlar ve İngilizler için hissettiği jilet gibi keskin nefretidir. Ancak ezeli düşmanının güzel kız kardeşini rehin aldığında tüm ilkeleri yerle bir olur ve intikam ile aşk arasında bir seçim yapması gerekir.

Leydi Rosalin Clifford, altı yıl önce kaçmasına yardım ettiği asi mahkûm tarafından kaçırıldığında kaderin onu tekrar karşısına çıkardığına inanamaz. Robert Boyd hatırladığından daha yakışıklı olsa da savaş onu çok değiştirmiştir. Rosalin kalbini çalan bu savaşçının, içinde tutuşturduğu özlemi ve ezeli düşmanları bile sevgiliye dönüştüren tutkuyu inkâr edemez. Güzel bir İngiliz leydisinin sonsuz aşkı, İskoçya'nın en acımasız savaşçısını intikam almaktan vazgeçirebilecek midir?


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

yorum için: https://illekitap.blogspot.com/2021/06/monica-mccarty-aknc-highland-guard-8.html


"Sana karşı sadakatimi savunmak zorunda kalmaktan bıktım demek oluyor. Son yedi yıldır akıttığım kanın en az senin kadar İskoç kanı olduğunu kanıtlamaktan yoruldum ve ailesinden -tüm hayatından- koparışmış, korkmuş ve yardıma ihtiyacı olan bir leydi görürsem -İngiliz bile olsa- onu rahatlatmak için çabalarım demek oluyor."

Robbie bir an için öyle şaşırdı ki ne diyeceğini bilemedi.

"Gerçekten neler oluyor, Akıncı" Seton durup Robbie'nin öfkeli yüzüne baktı. Omuzlarını dikleştirmiş yumruklarını sıkmıştı. "Ne düşünüyorum biliyor musun? Bence onu kıskanıyorsun. Onu istiyorsun ve beni sana tercih edebileceği ihtimaline katlanamıyorsun."




*****



"Endişe ettiğim kişi ağabeyim değil. Çevrede başka adamlar da olacak. Ayrıldığın sırada seni yakalar ya da peşine düşerler."

Robbie kaşlarından birini kaldırdı. "Öyle olmadığını bilmesem benim için endişelendiğini sanabilirdim."

Rosaline o anda parmağını Robbie'nin çeliği andıran göğüs kafesinde gezdirmek istedi. "Tabii ki senin için endişeleniyorum. Gerçi şu anda bunu neden yaptığımı merak ediyorum. Gerçekten insan..." Aniden sustu.

Robbie, kızın çenesini kaldırıp kendine bakmasını sağladı. "İnsanın ne, Rosalin?" Sesi tuhaf bir şekilde derinden geliyordu.

Rosalin, Robbie'nin gözlerine baktı. Bir şeyler arıyor gibiydi. "Seni önemsemesini zorlaştırıyorsun."




*****



"Benim teklif ettiğim şey koşulsuz. Sadece sen bunu göremeyecek kadar körsün. Git ve savaş, Robbie. Eğer istediğin buysa öyle yap. Seninle daha fazla çatışmayacağım. Senin için savaşmayı bıraktım."

Rosalin ciddiydi. Robbie bunu gözlerinden anlayabiliyordu.

Bırak gitsin.

Kalp atışlarını kulaklarında hissetti. Ona uzanmamak içi vücudunda olduğunu bile bilmediği kasları gerildi.

Roslain hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bir an için bekledi. Bir işaret görmek için Robbie'nin yüzüne baktı.

Eğer tüm istediğin buysa...

Çenesinin altındaki kas seğirdi. Damarlarındaki kan coşmuştu. Ama o, fırtınaya karşı hareketsiz bir şekilde duruyordu.

Rosalin döndü.

Lanet olsun. Tüm istediği bu değildi. Rosalin tamamen dönemeden bileğini tuttu.

Birbirlerine baktılar. "Lanet olsun, Rosalin! Sen seni istiyorum."

10 puan

On iki kitaplık Highland Guards serisinin sekizinci kitabı, İskoç Kralı Robert Bruce’un hayalet ordusunun üyelerinden Akıncı’nın hikayesini anlatıyor.
Yazarın iki farklı serisi şu ana kadar Türkçe’ye çevrildi. Highland Guards serisi ise favorilerim arasında.
Seride genelde İskoç – İngiliz düşmanlığı üzerinden konu işliyor. Bu kitabında da Akıncı adıyla bilinen Robert Boyd, haklı sebeplere dayanarak İngilizlerden nefret ediyor.
Eline fırsat geçtiği gibi İngilizleri dize getirmek için önemli birini rehin alır.
Ama işler hiç de Akıncı’nın istediği yönde gitmiyor..
Güzelliği dillerde olan İngiliz Leydisi Rosalin ile Robert Boyd’un yolları altı yıl sonra tekrar kesişirse;
Aşk ve Tutku mu yoksa Nefret ve İntikam duygusu mu galip gelecek?
Çok ama çok keyif alarak okudum, nasıl bitti anlamadım. Umarım sevgili yayınevi, serinin devam kitaplarını da seri biçimde çıkarmaya devam eder.

********

“Lütfen,” dedi yumuşak bir ses tonuyla. “Bunu yapmayın. Bizi bırakmanızı rica ediyorum.”
Kızın bakışı Robbie’yi huzursuz etti ve yine sanki onu tanıyormuş gibi hissetti. Robbie’nin yüzünde bir şey arıyor ama bulamıyor gibiydi. Bir şey bekliyor gibiydi.
“Bunu neden yapayım?”
Gözlerini Robbie’den hiç ayırmıyordu. “Çünkü bunu bana borçlusun.”

10 puan

Rosalin'in dört yaşındayken anne babası ölünce ona on dört yaşındaki abisi Robert Clifford bakmıştır. Ona göz kulak olup, korumacı bir baba gibi davranan abisi, eşi ve çocukları tek ailesidir. Abisi kuzeydeki İskoç hainlerine karşı savaşır. İskoç asilerine karşı verilen savaşta önemli bir komutan ve İngiltere'deki en iyi şövalyelerdendir. Tehlikeli olduğunu söylemesine rağmen uzun süredir görmediği abisinin yanına gider. Abisi asi mahkumları hapsetmiştir. Bu asilerden birinden çok etkilenir. Onun görkemli cüssesi ve yakışıklılığı dışında hep kendinden zayıf adamları korumak için suçu ve cezayı üstlenen kibarlığından ve asaletinden de etkilenmiştir. İşleri tek başına yüklenen bu adamın efsanelere konu, ozanlara ilham olacağını düşünür. O zamana kadar gördüğü en güçlü ve korkutucu erkektir. Sarayda güzel Rosalin olarak anılsa da onu görene kadar hiçbir erkekle ilgilenmemiştir. Mahkumlara yardım etmek için her gece gizlice yemek götürür. Yakalanması büyük bir soruna yol açıp adam öldürülmek için kapatılınca kendisini suçlu hisseder. Öldürülmemesi için kaçmasına yardım eder ve adam bir öpücükle teşekkür edip bir gün yeniden buluşmalarını umarak gider.

Robbie Boyd on yedi yaşındayken babası ahırda yakılınca İngiliz ihaneti ve adaletsizliği konusundaki ilk dersini o zaman almıştır. Sahip olduğu her şey üzerine buna son vereceğine yemin eder. Bedeli ne olursa olsun İskoçya'nın İngiliz derebeylerinden kurtulduğunu görecekti. Başka çocuklar babalarının kirişlere asılmış yanık bedenlerini görmeyecek, başka abiler kardeşlerine tecavüz edildiğini, erkek kardeşlerinin idam edildiğini duymayacak, başka çiftçilerin çiftlikleri yakılmayacaktı. On beş yıl daha savaşmak zorunda kalsa da tüm İngilizlerin İskoçya'dan kaçtığını, İskoç krallığının simgesi olan aslanın özgürce kükrediğini görmeden rahat etmeyecektir. Çocukluk arkadaşı William Wallece'ın yanında savaştığı ilk günden beri önemsediği tek şey özgürlük olmuştur. Başka hiçbir şey umurunda değildir. Robert Bruce'un özel muhafızlarındandır. Aynı zamanda kralın sınır bölgesindeki yetkilisidir. Hristiyan alemindeki en çok korkulan adamlardan birdir. Cüssesi ve namıyla bile herkesi titretir. Ama kontrolünü zorlayan iki şey vardır. Biri partneri Ejder diğeri altı yıl önce onu hapse atan, o zamandan beri sürekli önüne engeller çıkaran İngiliz şövalyesi kral Edward'ın İskoçya'nın yeni koruyucu olarak seçtiği derebeyi sör Robert Clifford'dı.
Altı yıldır kendisinden kaçmayı başarmıştı. Bruce kanunsuz ve savaştan yıpranan sınır bölgesindeki huzuru sağlaması için onu görevlendirmiştir. Zaten Akıncı savaş ismi bu alandaki deneyimi nedeniyle verilmiştir. Kral İngiliz baronlarına diz çöktürmesi konusunda ona güvenir. Bruce'nin başarısından sonra İngiliz baronlar barış anlaşmasını yenilemiştir ama Clifford bu teklifi reddetmiştir. Partneri Seton ile krala ödenecek olan derebeylik vergilerini toplamakla görevlilerdir. Kral yiyecek ve para bulmak zorundaydı. Savaşın geleceği Robbie'ye bağlı olduğundan Clifford ile barışı sağlamaya, onun iş birliği yaptığını görmeye kararlıdır. Yaşadıklarından sonra İngilizlerden nefret eder. İngilizlere ait bir istisna vardır onu kurtaran koruyucu melekleridir. Yıllarca onun kim olduğunu bulmaya çalıştıktan sonra artık bunun bir hayal olduğundan şüphelenmeye başlamışken beklemediği gelişmeler olur.

Bruce'un acımasız fedaisi, İngitere'de en nefret edilen, en korkulan adamlardan biri olan Robbie Boyd'u herkes bilirken Rosalin serbest bıraktığı adamın o olduğunu geç öğrenir. Yıllarca duyduğu korkunç hikayelerden sonra doğru şeyi yapıp yapmadığını hep sorgulamıştır. Artık önüne bakar. Yeğeni ile gittiği panayırda asilerin saldırısı olur ve yeğeni ile kaçırılırlar.
Robbie Cliffor'un yaptığını yapıp İngiltere'nin önemli köylerinden birini alevler içinde bırakır. Adamları Clifford'un oğlunu yakalamıştır ve onu bırakmayan kadının başına çuval geçirip ikisini kaçırır.

İngilizlere ait her şeyden nefret eden Robbie o kadar kadın hayranı varken kaçırdığı İngiliz kadından yüzünü görmeden etkilenir. Çok geçmeden Clifford'un güzelliği dillere destan kardeşini kaçırdığını öğrenir. Rosalin bu zamana kadar gördüğü en güzel canlılardan birdir. Nefes kesici, mükemmel bir İngiliz gülüdür. Fakat kendilerini mahvedip, topraklarını fethetmek ve onların boyun eğdiğini görmek için elinden geleni yapan adamın kardeşidir. Ondan etkilendiği için kendini ihanet etmiş gibi hisseder. Onun kendisini kurtaran kız olduğunu öğrenir. Rosalin ona borçlu olduğu için onları bırakmasını ister. Nihayet Clifford'a anlaşmayı kabul ettirip, parayı alacakları fırsatı bulmuşlardır. Fakat Rosalin borçlu olduğunu söylediği için gururu ile görev duygusu arasında savaşır. Ona borçluydu ve Robbie her zaman borçlarını öderdi bu yüzden sadece onu serbest bırakmak ister. Rosalin yeğenini bırakmak istemez ve ikilinin macerası başlar.

Robbie hayatında ilk kez kıskançlık duygusunu hisseder, buna engel olamaz. Rosalin'e zarar vermeye kalkışacak herkesi öldürecek hale gelir. Rosalin de başkası ile evlenemez hala gelir çünkü Robbie'ye aşıktır.
İkili büyük bir savaş verse de sonunda aşk galip gelir ve her şey yoluna girer.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 432 sayfa
Mart2021 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı



Etiketler: tarihi aşk romanı

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

hafize firat mucdem ESİLA ebrusner
8 kişi

Okumak İsteyenler

ranayıldız Ayxanaraz Mahidevran Boşgezer
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski