Ruh Eşini Bulduğunda (Greycourt #2)

“Elizabeth Hoyt’un anlatımı gerçek olamayacak kadar iyi.”
–Lisa Kleypas

“Hiç kimse bir ilişkideki kalp kırıklığı ve umut anlarını
Hoyt kadar zarif bir şekilde anlatamaz. Greycourt Serisi
Gizemli Sevgili’nin ardından tehlikeli ve alaycı yeni bir
Hikâyeyle devam ediyor.”
–Booklist

Windemere Dükü’nün ona verdiği görevleri sorgulamadan yerine getiren Gideon, dük için çalışmayı bırakıp kendi işini yapmak istemektedir. Dük ona son kez zorlu bir iş verir ve karşılığında yeğeni
Messalina Greycourt’u teklif eder.

Hayat dolu ve nüktedan bir genç kadın olan Messalina onca talibi arasından amcasının Bay Hawthorne’u seçtiğini öğrendiğinde dehşete kapılır. Teklifi kabul etmeyi düşünmeyen genç kadın, Gideon’un ona sunduğu anlaşma yüzünden ikilemde kalır. Ancak Gideon’la vakit geçirdikçe ondan uzak durmanın sandığından çok daha zor
olacağını anlar.

Gideon bir yandan zorlu görevini yerine getirmeye çalışırken bir yandan da aşkı için her şeyin üstesinden gelebilecek mi?

“Elizabeth Hoyt’un anlatımı gerçek olamayacak kadar iyi.”
–Lisa Kleypas

“Hiç kimse bir ilişkideki kalp kırıklığı ve umut anlarını
Hoyt kadar zarif bir şekilde anlatamaz. Greycourt Serisi
Gizemli Sevgili’nin ardından tehlikeli ve alaycı yeni bir
Hikâyeyle devam ediyor.”
–Booklist

Windemere Dükü’nün ona verdiği görevleri sorgulamadan yerine getiren Gideon, dük için çalışmayı bırakıp kendi işini yapmak istemektedir. Dük ona son kez zorlu bir iş verir ve karşılığında yeğeni
Messalina Greycourt’u teklif eder.

Hayat dolu ve nüktedan bir genç kadın olan Messalina onca talibi arasından amcasının Bay Hawthorne’u seçtiğini öğrendiğinde dehşete kapılır. Teklifi kabul etmeyi düşünmeyen genç kadın, Gideon’un ona sunduğu anlaşma yüzünden ikilemde kalır. Ancak Gideon’la vakit geçirdikçe ondan uzak durmanın sandığından çok daha zor
olacağını anlar.

Gideon bir yandan zorlu görevini yerine getirmeye çalışırken bir yandan da aşkı için her şeyin üstesinden gelebilecek mi?


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

yorum için: https://illekitap.blogspot.com/2021/10/elizabeth-hoyt-ruh-esini-buldugunda.html

"Amcam zalim biridir, bu konuda sana katılıyorum. Ama anlamıyorum. Sen niçin benimle evlenmek istiyorsun?"

Gideon bir konuda haklı çıkmış gibi gülümsedi. Belki de sahiden halı çıkmıştı. "Devasa çeyizini unuttun zannediyordum."

"Hayır." Messalina başını iki yana salladı. "Unutmadım. Ama Lucretia'nın çeyizi de aynı. Niçin o değil de ben?"

Genç adam egzotik gözlerini ona dikti. "Kardeşinle evlenmemi mi tercih edersin?"

"Tabi ki hayır." Dikkatini dağıtmasına müsaade etmemeliydi. Sonunda kadar azimle direnmek istiyorsa tüm dikkatini bu tartışmaya vermeliydi. "Soruma cevap ver lütfen."

Gideon birden önünde bitti. Kapkara bakılarını yüzüne dikerken, o kadar yanındaydı ki istese onu öpebilirdi. "Çünkü Messalina, seni istiyorum. Servetini istiyorum. Unvanını istiyorum. Ailenin adının getireceği gücü ve nüfuzu istiyorum. Fakat en çok da..." Kafasını yana eğip elini onun yanağına doğru kaldırdı. Ona dokunmadı ama eli öyle yakındaydı ki parmak uçlarının sıcaklığı bir tehdit gibi hissedilebiliyordu. "Seni istiyorum."

***

"On beş yaşına bastığımda bıçağım artık benim bir parçam haline gelmişti. Hiçbir şey düşünmedi, tereddütsüzce saldırmayı öğrenmiştim. Korkumu bir kenara bakıyor, o an sadece rakibimi yenmek için yaşıyordum. O günden sonra hiçbir dövüşte yenilmedim."

Messalina'nın parmakları, yanağındaki yara izine değdi. "Sevindim," dedi yumuşacık sesi de. "İyi ki acımasız olmayı öğrenmişsin; bu akşam hayatını kurtardı."

"Senin hayatını da," diye mırıldandı Gideon, karısını kulağının narin kıvrımına doğru. Kışkırtıcıydı. Çok kışkırtıcı. Ama şimdilik ulaşılamazdı. "Özellikle senin hayatını."


***


"Efendim?"

Gideon gözlerini yumup başını iki yana salladı. "Onu kaybettim Keys."

"O zaman geri kazanın."

Gözlerini açıp adamına bitkin bir bakış attı. "Yapamam. Denedim ama beceremedim."

Keys sadece Reggie'yle siyaset tartıştığı zamanlar için sakladığı inatçı ifadeyi takındı. "Pes etmemelisiniz efendim. Böyle bi' konuda olmaz. Kusura bakmayın ama o kadına ihtiyacınız var."

Eh, en azından bu doğruydu.

"Ama onun bana ihtiyacı yokmuş gibi görünüyor."

"Bunu bilemezsiniz," dedi Keys sadakatle. "Siz ona bakmazken hanımefendi hep sizi izliyordu."

10 puan

Messalina Greycourt akıllı, inatçı, bildiğini okuyan bir kadındır. On bir yaşındayken babası ölmüş sonraki yıl ablası Aurelia'nın esrarengiz ölümü gerçekleşmiştir. Kısa bir süre sonra annesini kaybetmişlerdir. Kardeşi ile yanlarında kaldıkları kuzen öldüğünde Windemere dükü olan amcaları ile yaşamaya başlamışlardır. Amcaları onlara asla fiziksel zarar vermese de her konuda fırça çekmiş, cezalar vermiştir. Yeterince para biriktirince kardeşi Lucretia ile kaçmayı planlar. Böylece amcaları artık hayatlarını kontrol edemezdi. Önceki kitapta amcasının uşağı Gideon Hawthorne arabasını durdurmuş ve amcasının derhal onu görmek istediğini söylemişti. Messalina böylece Gideon ile yolculuğa başlamıştır. Sonunda eve ulaştıklarında amcası neredeyse kendi düğününe geç kalacağını düşünmeye başladığını söyler. Fakat damat bu yolculukta refakatçiyse nasıl geç kalabilirdi ki?
Messalina şimdiye kadar tüm taliplerini reddetmiştir. Bu evliliği de istemez ama amcası biriktirdiği harçlığını aldırmıştır. Kaçabilmek için hiç umudu yoktur. Eğer yerini kardeşinin almasını istemiyorsa evlenmek zorundadır.

Gideon kaslı, uzun saçlı, tehlikeli görünen, sağ yanağında uzun bir yara izi olan, göz korkutucu, zorba bir adamdır. Babasını hiç tanımamıştır. Temizlikçi olan annesi yiyecek tek lokmaları olmadığında bazen geceleri sokaklarda çalışmıştır. Gideon ve kardeşi de kapı önlerinde yatmıştır. On bir yaşındayken kardeşi hırsızlık sebebiyle asılmıştır. Herkes onun Londra'nın en kokuşmuş sokaklarından geldiğini bilir. On yedi yaşında bıçak dövüşüyle geçinirken dük onu bulmuş dükün emrinde çalışmaya başlamıştır. Dük birini korkutmak, ders vermek isterse onu göndermiştir. Tefecilere borçlu olan kişileri bulup vermeleri gereken miktarı tahsil eder ve paranın bir kısmını kendine alırdı. İşlerini ilerletip bir kömür madeni almış sonra bir maden ocağı daha almıştır. Gözünü kazanacaklarına dikip dişini tırnağına takıp yıllarca çalışıp çabalamıştır. Dükün hizmetinden ayrılmaya bir yıl kadar önce karar vermiştir. Dükün verdiği görevlerden nefret eder ve kendi işlerine odaklanmak ister. Fakat dükün emrinden ayrılmak o kadar kolay değildir. Bildiği şeyler çok tehlikelidir ve ceset olmak istemez. Bu yüzden bekleyip ayrılık vaktini hesaplamıştır. Düke bunu söylediğinde dük ona reddedemeyeceği bir teklif sunmuştur. Messalina'ı sunmuştur. Messalina onun zayıf noktasıdır. Yıllarını onu inceleyerek geçirmiştir. Messalina ona göre değildir ama gözlerini ondan ayırmayı becerememiştir. Messalina'nın bazı şartlarını kabul ederek onu evliliğe ikna eder.

Gideon evlilikten sonra dükten Messalina'nın çeyizini ister. Sosyeteye girebilmek, işine yatırım yapacak aristokratlar bulabilmek için o paraya ihtiyacı vardır. Fakat dük son bir görev verir. Yapmasını istediği şey ise Messalina'nın abisi varisi Julian'ı öldürmesidir.
Babasının vasiyeti sonucunda servetleri amcalarının kontrolüne geçmiştir. Julian reşit olana kadar amcaları mirası idare edecekti fakat Julian yirmi bir yaşına bastığında amcası servetten az bir miktar vermiş, başka mal mülk olmadığını, annelerinden kalan kız kardeşlerinin büyük çeyizleri dışında hiçbir şeyin kalmadığın, babalarının bütün parayı harcadığını söylemiştir. Julian kardeşinin ölmesine sebep olan iki yakın arkadaşı ile yaşadığı trajediden sonra herkesle ilişkisini kesip bir kulübede yaşamaya başlamıştır. Messalina'nın zorla evlendirildiğini öğrenince sürekli içen kardeşi Quintus ile Gideon'un karşısına çıkar.

Gideon Messalina'nın kendisi ile birlikte olmak için nasıl bedel ödediğini bilmeyeceği bir plan yapar. Fakat hep mutlu olmasını istediği karısına acı yaşatırsa nasıl yaşayacağını bilemez. Karısında onu çeken, mantığını, aklını, kontrolünü kaybetmesine neden olan bir şey vardı.
Messalina ise kocası ile yaptığı anlaşmadan sonra çeyizini alıp kardeşi ile kaçacakları günü planlayarak başladığı evlilikte tehlikeli kocasına çekilmeden duramaz. Kocasının zorba, soğuk, duygusuz bir adam olduğunu düşünürken aslında kalpsiz biri olmadığını, onun hakkında yanlış düşündüğünü anlar ve işler değişmeye başlar. Kocasından çok şey öğrenir. Gideon'un karısına hava, ekmek, su gibi ihtiyacı vardı. Hayatta kalması için Messalina'nın yanında olması gerekliydi. Boş, karanlık hayatına karısı gelince neşe gelir ve ikilinin sorunlarını aşması çok uzun sürmez.

İlk kitaba göre daha iyiydi. Serinin kadın karakterlerinin kız kardeşleri harika. Bölüm başlarındaki hikayede fazlasıyla güzeldi.

9 puan

Yazarın ismi bile yetiyor kitabı okumadan mutlu olmama.
Yeni yılın ilk kitabına keyif alacağımdan emin olduğum bir kitapla başlamak istedim.
Greycourt serisinin ikinci kitabı, Windemere Dükü’nün verdiği en pis görevleri sorgulamadan yerine Gideon’un özgür kalması için yapması gereken bu sefer zorlu bir görevdir ve karşılığında da Dük, yeğeni Messalina Greycourt’u vermeyi teklif ediyor.
Evlenmek aklının ucundan bile geçmeyen Messalina, amcasının tuzağına düşerek kendini bir anda Gideon’la evli buluyor.
İkisinin birbiriyle inatlaşması aynı zamanda da birbirlerini tanımaya başlaması, yanlış bilinen gerçeklerin ortaya çıkması derken bir bakmışım kitap bitmiş. Çok ama çok keyif aldığım bir kitap oldu.
Kitap çok akıcıydı, historical ve Elizabeth Hoyt demek zaten benim için yeter de artar bile..


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 368 sayfa
Eylül2021 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

inci mucdem hafize ebrusner Okuyan K.
5 kişi

Okumak İsteyenler

firat ranayıldız
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski