Kır Zincirlerini (MacLeods of Skye Üçlemesi, #3)

10 puan

Flora MacLeod önce ki kitaplarda ki Alex ve Rory'nin kardeşidir. Evlenmek için zorlanmak istemez, seçtiği biri ile evlenmek ister. Evlenmeyi hiç istemez ama iki güçlü Hinghland liderinin üvey kardeşi ve İskoçya'daki en fazla nüfus sahibi adamlardan birinin kuzenidir. Evlilik ödülü durumlarından kurtulmak ister. Evlilik ona göre mutsuzluktan başka bir şey getirmezdi. Evli olmaktan daha kötü olan bir şey varsa oda evliliğe zorlanmaktır. Riske atmamak içinde kocasını seçme konusunu kendi halletmeye karar vermiştir ve evlenmek istediği birini bulmuştur. Yapacağı gizli, yasadışı evlilik tek seçeneğidir. Annesi dört kez isteği dışında evlenmiş kızının da aynı kaderi yaşamasını istememiştir. Ölmeden de kızına aşık olmadan evlenmemesi sözü verdirmiştir. Flora takas malzemesi olmamak için annesine verdiği sözü tutamaz. Bir İskoç yerine karakurbağasıyla evlenmeyi tercih ederdi ve sarayın en güçlü genç beyefendilerinden biriyle gizlice evlenmek için, hizmetçi kılığında saraydan kaçar. Yolda Lachlan Maclean kendisini kaçırınca korktuğu başına gelir, Lachlan onu evlenmek için kaçırmıştır.

Lachlan, İskoçya'nın en güzel varisini, sarayda en çok dedikodusu yapılan kadını, peşinde kırık kalpler bırakmasıyla tanınan güzelliği kaçıracaktır. Kardeşini ve kalesini kurtarmak için Flora'nın kuzeni ile anlaşmıştır. Klanını ve ailesini korumak için her şeyi yapmaya hazırdır. Flora'ı kaçırması ile olaylar başlar.
Flora önce bunu kabullenmek istemediğinden kurtulmak için elinden geleni yapsa da her zor durumunda Lachlan onu kurtarır. Lachlan annesinin her zaman uzak durması gerektiğini söylediği her özelliğe sahiptir. Highlandli, savaşçı bir liderdir. Hayatı boyunca sakındığı türde olan adamdan hiç beklemediği şekilde etkilenir. Lachlan Flora'nın kendisiyle evlenmesi için ne yapması gerekiyorsa yapacaktır. Yalnızca kazanmak için oynardı ve kazanmaya kararlıdır. İkilinin duyguları karşılıklıdır. Verdikleri mücadeleden sonra da duygulara karşı koyamazlar.

Yazara bayılıyorum o kadar güzel yazıyor ki sanırım bunda ki en büyük etkenden biride gerçek olaylara yer vermesi. İkili, aralarında ki duygu çok güzel yansıtılmıştı çok sevdim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »