Karanlık Zihinler (The Darkest Minds, #1)

Adım Ruby.
Hepinizden farklıyım.
Aklınızın derinliklerinde gezinebilir,
anılarınızı hiç yaşamamışsınız gibi silebilirim.
Henüz on yaşındayken Thurmond'daki bu rehabilitasyon kampına gönderildim. Hem de kendi ailem tarafından...
Burada her adımımız izleniyor, nefes alış verişlerimiz bile.
Yalnız değilim.
Maviler... Yeşiller... Turuncular...
Sarılar ve Kırmızılar...
Karanlık Zihinler...
Ve yaşamak için saklanmak zorunda kalanlar
Ve kaçanlar...

"Bu kitap, distopya okuyucuları için bir baş ucu kitabı olacaktır."
- School Library Journal-

"Bir solukta okuyacağınız KARANLIK ZİHİNLER'in sürükleyici anlatımı, kalbinizi durduracak bir finalle son buluyor. Öyle ki bu mükemmel üçlemenin ikinci kitabının çıkmasını her şeyden çok isteyeceksiniz."
- Publishers Weekly-

Adım Ruby.
Hepinizden farklıyım.
Aklınızın derinliklerinde gezinebilir,
anılarınızı hiç yaşamamışsınız gibi silebilirim.
Henüz on yaşındayken Thurmond'daki bu rehabilitasyon kampına gönderildim. Hem de kendi ailem tarafından...
Burada her adımımız izleniyor, nefes alış verişlerimiz bile.
Yalnız değilim.
Maviler... Yeşiller... Turuncular...
Sarılar ve Kırmızılar...
Karanlık Zihinler...
Ve yaşamak için saklanmak zorunda kalanlar
Ve kaçanlar...

"Bu kitap, distopya okuyucuları için bir baş ucu kitabı olacaktır."
- School Library Journal-

"Bir solukta okuyacağınız KARANLIK ZİHİNLER'in sürükleyici anlatımı, kalbinizi durduracak bir finalle son buluyor. Öyle ki bu mükemmel üçlemenin ikinci kitabının çıkmasını her şeyden çok isteyeceksiniz."
- Publishers Weekly-


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Yazarın yaşını da hesaba kattığımda ortalama bir kitap, sıradan bir distopya.

Tam olarak çözemediğim bir tutukluk var, kitap olması gerektiğinden çok uzun ve biraz daha fazla diyalog olmasını beklerdim.

Seriye göre değerlendireceğim kitaplardan oldu maalesef :/

7 puan

Ortalama bir kitap, kötü değil sürükleyici... Ancak konu artık çok siradanlasti bence.

7 puan

Yorumun tamamı için bloğumu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/05/karanlk-zihinler-kitap-yorumu.html

İtiraf etmem gerekirse kitabın ilk yarısında ortalama düzeyde olduğunu düşünmüştüm ve açıkçası ne yalan söyleyim pek etkilkenmemiştim bile. Hatta arkadaşım benden biraz önce başlayıp tam ben okuduğum sırada bitirmişti ve kitabın güzelliğinden söz ediyordu. Ben de Allah Allah ne var acaba bu kitapta bu kadar diye düşünmeden de edememiştim. Ama özellikle kitabın yarısından sonra böyle bir şeyler oluyor bir şeyler oluyor ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.

3 puan

12 - 18 yaş aralığına yönelik. Acemi işi. Kötü.

Distopyayla pek ilgisi yok. Daha çok genç bir kızın genç bir erkeğe hissettiği duygusal hezeyanlar.
Yazar genç ve acemi olunca kurgu oluşturmaktan ziyade romantizme kaymış. " Onun odunsu kokusunu içime çektim, vücudunun meyvemsi teri tenime değiyordu " gibi bolca aşk ve arzu dolu bölümler.

Aslında kitabın aldığı puandan ve yorumlardan ötürü iyi bir kurgu okuyacağımı düşünmüştüm. Çok büyük hayal kırıklığı oldu benim için. Elimde serinin ikinci kitabı da var çünkü. Araya birçok kitap koyduktan sonra ikincisini okumaya katlanabilirim.

Birbirini tekrar eden anlatımlar, basit cümleler, daha da basit bir kurgu. Nasıl bu kadar yüksek puan alıyor anlamadım. Genç okuyucu kitlesinin rağbet etmesi sanırım.

Son olarak; bu kitap distopya değil. Distopyada geleceği kurgularsınız. O dünyayı tasvir edersiniz. 600’e yakın sayfada yaşananların nedeniyle ilgili tek cümle dahi yok. Tasvirler ise güdük ve basit kalmış.

10 puan

Geldik süper bir serinin başlangıcına... Distopya,bilim kurgu kitaplarına olan hayranlığım aşikar.Genelde de kitaplar hakkında şıpsevdi birisi değilimdir, çok zor severim.Sevdim mi de tam severim.Ah,hayır.Tabi ki de kitaplardan bahsediyorum :P .
Nerede kalmıştım,hah,bu kitaba da büyük bir beklentiyle başladım diyebilirim.Zira okuduğum yorumlar gayet olumluydu ve artı olark serinin devamının çabucak çıkması için baskı yapan büyük bir fan kitlesi vardı.Ki çok da haklılardı.Parodi ara sıra kayıplara karışıyordu ve tabi olarak bu durum herkesi baskı yapmaya iter.Hele ki siz o yayınevinden ilk kitabı çıkmış ve devamından haber gelmeyen bir kitabın fanıysanız işler daha ilginç hale gelebilir. Düşünemiyorum bile. ;)
Kitabın konusundan birazcık bahsetmek istiyorum.
Kitabımız çok katı bir distopik dünyaya sahip.İlk olarak, çocukların bir gün hiçbir sebep yok iken mutasyona uğramasıyla birlikte belirli güçler kazanması ve hayatlarına darbe inmesiyle karşılaşırız.Bu güçler renkler ile özdeştirilir ve ortaya şöyle bir şey çıkar: Maviler, telekinezi; Yeşiller, üstün zeka; Sarılar, elektrik, elektronik işleri; Kırmızılar, ateşi kontrol etme; Turuncular, zihin kontrolü.
Biz de özellikle,10 yaşında, toplama kampları denen "hastalıklı" çocukların "iyileşmesine" yardım eden kuruluşlar tarafından alı konan çocuklardan olan Ruby'nin hayatına,geçmişine tanık oluruz.Ruby 'nin bir şekilde "aile" diyebileceği gelecekteki dostlarıyla yolları kesişir.Bunlar Zu,Chubs ve Liam'dır.Birlikte katetmiş oldukları yolda,onlara yol arkadaşı oluruz.
Hiçbir bölümünde sıkılmamış olduğum güzel bir giriş kitabıydı.O dünyayı ve düzenini gördüğümüz,ona alıştığımız,sıcak bir başlangıç yemeği,çorba gibiy...Ah,pardon kafamı toparlayamadım,malum oruç ;D
Kısacası sevdiğim ve hemen ikinci kitabına başladığım,sıkmayan,ne kadar çok ekşın olmasa da yine de o boşluğu bir şekilde dolduran,Liam ve Ruby'i ölümüne shiplediğim bir kitap idi.
Herkese tavsiyeeeee...

9 puan

Distopyalari seviyorum ! Bayiliyorum ! Aşigim. Birde bukadar harika oluncada yemede yaninda yat 😁

Giris gelisme sonuc bayildim.
Kurguya bayildim 2kitap ne.zaman gelir hic bir fikrim yok. Kitabin yarisinda birakmayi dusundum cunki 2kitap ne zaman gelir hic bir fikrimiz yok.
Ilk kitab bile cok gec.cikmisken. Ama.ac gozlulugume yenildim ve kitap bitti... 😭
Kurgumuzda hedef bu sefer cocuklar. Onlara canavar gozuyle bakmaktalar. Cunki onlar istemeden sahip olduklari bagzi gucler yuzunden buyuklere zarar vermekte. Bu gucler kendi icinde 5 renge ayrilmakta.
Maviler ( telekinezi ),
Yeşiller ( ustun zeka ),
Sarilar ( elektirik olusturma ve kontrol etme ),
Kirmizilar ( Ates olusturma ve kontrol etme ),
Turuncular ( zihin kontrolu )...

Onlar bu gucler yuzundenntoplanip bir kanpa kapanip uzerlerinde deneyler yapilmakta caliatirilmakta ve iskence gormekteler.
Asil kizimiz Ruby bir truncudur fakat herkesi kandirip kendini yesillerden oldugunu inandirmaktadir. Hikayemiz asil Ruby kanpantan kacmasina yardim edilmesiyle baslamaktadir. Bukadar bilgi.size.kafi arkadaslar.

Kitabi alip okumaniz gerek ne kadar cok alirsaniz.aldirirsaniz yayin evi.2.kitabi cikarmakta okadar cabuk davranirlar. Birakin ellerinizdeki kitabi ve Karanlik zihinlere baslayin. Siz.hangi renk.olmak isterdiniz ?!😁😍

8 puan

Hakkında çoğunlukla olumlu şeyler düşünsem -Liam sayesinde- de olumsuz tarafları da olan bir kitaptı.

Öncelikle kitap çok akıcı başladı. Konusunu da sevdim, ilgi çekici bir konu, yazarın dili de fena sayılmazdı ama kitapta eksik kalan bir şeyler vardı. Psi güçlerinin ana tema olmasına rağmen detaylı bir şekilde işlenmemesi bunun nedeni olabilir. Aklımda bu yetenekler ile ilgili çok fazla soru kaldı. Serinin ilk kitabından tüm detayların açığa çıkmasını beklemek biraz haksızlık olur sanırım. Yoksa tempo bakımında hiçbir sıkıntı yaşamadım okurken.

Liam da en sevdiğim karakter oldu. Ruby'nin sonlara doğru yaptığı aptallıklar sinirimi bozsa da onu da sevdim sayılır. Chubs çok eğlenceliydi ve ikinci kitabı en kısa sürede okumayı planlıyorum.

Bu arada kitabın film hakları alınmış. Oyuncular hiç hayal ettiğim gibi değil. İnşallah filmi hüsran olan başka bir seri olmaz.

8 puan

İlk yarı biraz sıksa da sonradan nasılsa içine çekiyor karakterleri benimsiyorsunuz büyük bi merakla sonunu getirdim ama ne yazık ki serinin ikinci kitabı çevrilmemiş inş en kısa zamanda gelir

8 puan

Karanlık Zihinler bitti.. Distopya türünü seviyorsanız kitaptan zevk alacağınıza eminim.. Kitaba gelirsek ortaya çıkan bir salgın hastalik sebebiyle çocuklardan bazıları ölmeye, bazıları ise henüz ne olduklarını bilmedikleri özel yeteneklere sahip olmaya başlar. Elbette ki bu değisim yetişkinler dünyasında bir tehdit oluşturur..Ne olduklarını bilmeyen cocuklar hastalıklı ya da tehlikeli olduklarına aileleri ile birlikte inandırılarak tedavi icin toplanmaya ve kamplara yerlestirilmeye baslanir. Çocuklar maviler (telekinezi), yesiller (ustun zeka), sarilar(elektrik olusturma), kirmizilar (ates olusturma) ve turuncular (zihin kontrolu)olarak siniflandirilir. Ana karakterimiz Ruby de bu cocuklardan biridir ve 10 yasinda geldigi bu kampta yeteneklerinin farkinda olmadan 6 yil gecirir ve sonunda kamp doktoru Cate in yardimiyla kacmayi basarir. Ruby Cate e bir noktadan sonra güvenmez ve ondan kaçmaya başlar. Kaçış esnasında baska bircocuk grubuyla (Liam ,Zu , Crubs ) yolları kesisir ve kendileri gibi olan cocuklara yardim eden onlari bir araya toplayan ''Kaçak Çocuk '' u aramaya başlarlar.. Ve hikaye heyecanla devam eder..

1 puan

Konusu çok güzel ama sürekli baş karakterin aşk hayatını okuduk. Dil çok yüzeyseldi. Çeviriden mi yoksa yazarın dilinden mi bilmiyorum, okurken kafam hemen başka yerlere kaymaya başladı. Bu yüzden 93 günde bitirebildim. Aynı isimle filmi çekilmiş ama filmin devamı gelmeyecek sanırım.


Baskı Bilgileri

576 sayfa
2014 tarihinde, Parodi Yayınları tarafından yayınlandı



Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

doktoruntardisii Alperenn41 KitapSevenDünyalı
3 kişi

Okumuşlar

Kitapkurdu33 Joseph tgcezkn asabibakire Mine
76 kişi

Okumak İsteyenler

pretty reader Williamelia zehra asenaozoral p0fidik
21 kişi

Takas Verenler

Pillibebek
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski