Gül ve Diken (Tuzak Üçlemesi, #2)

Çikolata kadar leziz. Tadına doyulmuyor.
-Romantic Times Bookclub-

Rüzgar eken fırtına biçer...

Düğün gününde ikiziyle yer değiştirip büyük bir skandala imza atan Leydi Jeannette Brantford, ailesi tarafından cezalandırılır ve can sıkıcı kuzenlerinin yanına İrlanda'ya gönderilir; ancak Jeannette'ı sürgünde bekleyen sürprizler vardır. Yolda şeytani derecede yakışıklı bir mimar olan Darragh O'Brien ile karşılaşır ve cezası birden tutkulu, eğlenceli bir hal alır.

Jeannette kendi statüsünde bir leydiyi ancak bir dükün tatmin edebileceğini düşündüğü için Darragh'a olan hislerini belli etmekten kaçınır, oysa bu cesur adam Mulholland Kontu'dur ve gerçek kimliğini açıklamadan önce Jeannette'a aşk hakkında bir ders vermek ister.

Çikolata kadar leziz. Tadına doyulmuyor.
-Romantic Times Bookclub-

Rüzgar eken fırtına biçer...

Düğün gününde ikiziyle yer değiştirip büyük bir skandala imza atan Leydi Jeannette Brantford, ailesi tarafından cezalandırılır ve can sıkıcı kuzenlerinin yanına İrlanda'ya gönderilir; ancak Jeannette'ı sürgünde bekleyen sürprizler vardır. Yolda şeytani derecede yakışıklı bir mimar olan Darragh O'Brien ile karşılaşır ve cezası birden tutkulu, eğlenceli bir hal alır.

Jeannette kendi statüsünde bir leydiyi ancak bir dükün tatmin edebileceğini düşündüğü için Darragh'a olan hislerini belli etmekten kaçınır, oysa bu cesur adam Mulholland Kontu'dur ve gerçek kimliğini açıklamadan önce Jeannette'a aşk hakkında bir ders vermek ister.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

İlk kitaba bayılmıştım.bu kitaba da büyük bir hevesle başladım ancak başlarda inanılmaz sıkıldım.Hatta kitabı yarım bırakmayı bile düşündüm ama iyi ki bırakmamışım.Özellikle ortalarından sonra kitap daha güzeldi.Jeannette beni deli etti ama Darragh ona haddini bir güzel bildirdi :D En sevdiğim kitaplar arasında yerini aldı.Tavsiye ederim :)

9 puan

Hikaye çok akıcıydı. Baş karakterlerin atışmaları gülümsetirken, hikayenin ilerleyen kısımlarında akılsız karakterin akıllanması ve bunu akıllı cümleler ile süslemesi yazarı favorilerime ekletti.. Sürükleyici bir hikaye okumak isterseniz tavsiye ediyorum.. Benim seride favori kitabım bu oldu;)

9 puan

Gül ve Diken - Tracy Anne Warren


Tracy Anne Warren'e büyülü kalemine tekrar hayran oldum.
Serinin ilk macerasinda nefret ettigim Jeannette'nin dilinden anlayan birinin cikip ona ders vermesi cok manidar geldi bana.

Kitabin basinda Darragh O'Brien ile karsılastikları sahnede kötü ikizimizin düstügü çamurlu durum tam da layigıni buldu dedirtecek seydi bence..
Her ne kadar bu karsilasma Jeannette icin cok kötü sonuclara sebepde olsa ikili arasindaki çekimin çatirdilarını hissedebiliyorsunuz.

Düstügü her durumda insanlari kullanma daki becerisini kullanan Jeannette cok gecmeden kayaya çarptigini anlamasi ama savastan vazgecmemesi bunun icin elindeki en büyük koz güzellik ve disiliginide kullanmaktan çekinmemesi beklenen bir atakti bizler icin.

Hesaba katmadığı şey ise Darragh'ın inatçılığını karizmasını,yakışıklılğını hesaba katmamıştı Jeannette ceza için gönderildiği İrlanda 'da Darragh olan çekişmesi başta onu bu tenha ve ıssız yerde oyalıyorsa da aralarındaki cinsel çekim ve cazibe işin rengini değiştiriyordu..

Romanın ilerleyen yapraklarında Darragh'ın tam da ona göre bir erkek olduğunun dersini verdiğini ama bunlar olurken Darragh Jeannetta'ya sırılsıklam aşık olması fakat aşık olsa da kızımıza taviz vermemesi yaptığı her atağa hakettiği şekilde karşılık vermesi atışmalrı,kavgalar,sevişmeleri tipik Scarlett ve Rhett atışmalarını da aratmıyordu doğrusu..Bazı satırlarında düşünürken bazı satırlarında kahkahalarımı tutamadımm.

İlk kitaptaki kahramanlarımız aşıklarımız Viaolet ve Adriane'da romanın en can alıcı yerlerinde vardı doğrusu..Ve ikiz bebek bekliyorlardı..Adiane sevgili karısın üstüne titriyordu..Jeannette'nin dersini alması için Darrargh ile işbirliği yapması manidardı ..

Romanın en beğendiğim yerlerinden herkese hükmeden ve kendi çıkarları için kullanan Jeannette'nin ahçılık dersleri idi..Orası tam anlamı ile komedi ama çok seven erkeğin sevdiğinin elinden zehir de olsa yemesi çok çok duygusaldı..Okuyun..bu güzel romanı kaçırmayın..

8 puan

En merak ettiğim konu serinin ilk kitabında tabiri caizse yazarın adeta nefret ettirdiği Jeannette'yi nasıl seveceğimdi..-sevmek zorunda değilim tabi orası ayrı-Bilen bilir kız tam anlamıyla bip,bip bipti.(bip=kötü kelime)Gelin görün ki sanırım sonunda cezasını çekti.Aklı başına geçte olsa geldi :D

Jeanette ikizi Violet ile yer değiştirdiğinde ortaya çıkan skandal yüzünde İngiltereden uzaklaştırılır.İrlanda'ya...Denizi aşıp, yolları geçip kuzeninin evine varmasına saatler kala arabası çamura saplanıyor..Durumu gören yakışıklı kontumuz Darragh yardım elini uzatmadan edemiyor.Böylece J. kontumuzu alt tabakadan sansada, kahramanlarımız ilginç bir şekilde tanışıyor.

Derken çiftimiz aynı bölgede bulunduklarını farkediyorlar.Meğer bizim yakışıklı kontumuz J.'nin kuzeninin evinin yanan bir kısmını yenilemekle meşgulmüş..Mimardırda kendisi :DAynı ortamı paylaştıklarını keşfetmeleriyle eğlence başlıyor ve çiftimizin komik çekişmeleri bizi eğlendiriyor..

D. bir kont olduğu halde J. bından habersiz.Bu yüzden onu aşağılasada hor görsede ondan etkilenmedende yapamıyordur.Öyleki tamda affedildiği zaman başına ikinci bir dert açıyor bu etkileşim.(sonu güzel biten dert cinsinden)

D. ünvanın paranın herşey demek olmadığını, J.'ye gösterip, kalbini fethetmeye çalışıyor.Bunun içinde neler yapıyor neler :D J. ise ayrı bi alem..Yaşadığı hayattan uzaklaşmaya, alışkanlıklarından vazgeçmeye hazır değildir.

Kitap yer yer komik diologların yer aldığı tatmin edici olayların ve sonuçların yer aldığı güzel bir hikayeydi.Akıcılığından mı, meraktan mı yoksa hasta halimle can sıkıntısından mı bilmem bi günde bitti :D
Ben sevdim..öneririm..

Ahh Eliza ve Kit'in hikayesinide merakla bekliyorum bu arada :D

8 puan

ilk kitap kollarımdaki yabancı gibi bu kitapta güzeldi... yazarın değişik konuları ele alması çok güzel... severek okudum

11 yıl, 11 ay
9 puan

Jeannette sen beni öldüreceksinnnnnn !!!!!!!!!! :/

GÜL ve DİKEN__TRACY ANNE WARREN....serinin ikinci kitbıda,severek,beğenerek ve Jaennette'nin beni şaşırtması ile bitti...SeRpiL....

Jeannette,İlk kitapta Raeburn Dük'ü Adrian ile evlenmekten son anda vazgeçmiş,kendine tıpatıp benzeyen ikiz kardeşi Violet ile yer değişirmişti.Hiç bir sır gizli kalmadığı gibi bu sır da açığa çıkmış ve Jeannette'nin sürgüne İrlandaya gönderilmesine karar vermişti ailesi..Şahsen tanıdığım Jeannette için bundan daha iyi bir ceza düşünmemiştim..Ve nitekim dediğim gibi de oldu :)

Jeannette....hayatının en büyük hatasını yapmış olmaktan pişmanlık duymaz,zira Adriana karşı birşey hissetmemişti.Ama bu cezayıda kendine uygun görmez.
O daha çok balolarda,Ton da,çay sohbetleri ve suarelerde olmayı hak ettiğini düşünmüştür.cezasının biteceği zamanı iple çekmektedir.Ama şansa bakın ki daha yolculuğunun ilk gününde,barbar,alt tabaka,ve para kazanmak için mimarlık yapan Darragh O'Brien ile tanışır ve aralarında inanılmaz,okuması keyifli,bol kahkahalı çekişmeler başlar...

Kendini Darragh'a karşı savunmasız hisseder ama O Jeannette'dir,Düklere,Kontlara,Vikontlara layıktır..ve asla alt tabakadan birisine aşık olamaz,onu sevemez yada onunla evlenemezdi. Ve belkide herşeyden önemlisi Londra dan ayrı,İrlanda dağlarında bir kulübede,kendi yemeğini yapamaz,çamaşırlarını yıkayamazdı..Çünkü O bir leydiydi. :)

İşte Jeannette sadece bunları düşünüyorken daha ne olduğunu bilmeden bütün hepsini yaparken bulur kendini.
Asıl gerçeği bilmeden..Darragh,Jeannette'ye kim olduğunu söylemeden önce tek istediği,sadece kendisini olduğu gibi sevmesiydi...

Jeannette'nin ASLA yapamayacağı tek şey,İrlandalı mimara ! aşık olmak. :))))

Darragh'a bayıldım,taşıdığı İrlanda kanının her özelliğini taşıyordu ve en çok da Jeannette'ye tüm bu saydıklarımı yapmak zorunda bıraktığı için çok sevdim..Ve itiraf ediyorum ! kesinlikle ilk kitaptan çok,çok daha sevdim...hele serada ki olaydan sonra Darragh'ın ona olan tavrına,aşkını ispatlamaya,itiraf ettirmeye çalışmasına hayran kaldım..her ne kadar hiçbirşey umduğu gibi gitmesede Jeannette'yi kaybedemezdi...

Kollarımdaki Yabancı--Gül ve Diken...kesinlikle tavsiye edeceğim,ve okurken büyük keyif alacağınız bir seri....
SeRpiL...

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

Kesinlikle tavsiye ederim. Başarılı bir yazar ve güzel bir hikaye..

11 yıl, 10 ay
10 puan

İlk kitaptan tanıdığımız ikizi Violet ile yer değiştiren Jeannette'nin hikayesi. Erkekler hep istediklerini yerine getirmiş,geçici isteklerine cevap verebilme şansına sahip olabilmek için birbirleriyle kavga etmişlerdir. Tabi bu skandaldan öncedir.

Skandaldan sonra ailesi Jeannette'i sürgüne İrlandaya gönderir. Ailesinin bunu kendisine yaptığına,bu kadar zalim olabildiklerine inanamaz. Yirmi bir yıllık hayatında ilk defa ailesini fikirlerini değiştirme konusunda ikna edememiştir. Yeni hayatında artık yalnızdır. Tabi ki bu durum hoşuna gitmez ve tek istediği erkenden evine dönebilmektir.
O kadar şanslı ki daha sürgüne adım atar atmaz yakışıklı, mimar, Kont Darragh O'Brien ile tanışır. Darragh Jeannette'nin çamura saplanan arabasını kurtarır. Öncesinde ise hayatı boyunca kimsenin kendisi ile konuşmadığı şekilde saygısızca konuşur. Hatta çamura düşünce o haline kahkahalar ile güler. Tüm hayatı boyunca böyle bir saygısızlığa maruz kalmamıştır. Onu anca cehennemde bir sonraki kar fırtınası başladığında görmek ister.
Fakat bu güzel karşılaşmadan sonra Jeannette onun kuzeninin evinde ki tadilatla uğraşan mimar olduğunu öğrenir.

Darragh çabuk sinirlenen bir adam değildir. Birisi çok üstüne gitmedikçe ya da bunu çoktan hak edecek bir şey yapmadıkça kin güdecek biride değildir. İlk karşılaştıklarında kendisinin hırsız olduğuna inanıp cesurca meydan okuyan kadından etkilenir. Ona meydan okuyabilecek başka bir kadın olabileceğini hayal bile edemezdi.
Jeanette Darragh'ın kont olduğunu bilmediğinden ondan uzak durmaya çalışır. O asla alt tabakadan biri ile birlikte olamaz. Ama bunu uygulamada zorluk yaşar, Darragh'dan uzak duramaz. Uzak kalamaması başına iş açınca bir anda korktuğu başına gelir ve kendisini küçük bir evde yaşayıp,ev işi yaparken bulur.

Okurken çok eğlendim. İkili harikaydı. Her şey çok güzel gidiyor derken araya giren ayrılık çok uzun geldi. Neyse ki olması gereken son oldu.

8 puan

Başta kızın tavırları yüzünden sıkılsamda sonradan toparladı güzeldi

Profil Resmi
5 puan

bos vaktınız varsa okunabılır onun dısında yer yer sıkan ve atlayarak okumak ıstıyıcegınız bır kıtap


Baskı Bilgileri

396 sayfa
Şubat2012 tarihinde, Koridor Yayıncılık tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Seher
1 kişi

Okumuşlar

İlkind GLY Hayata devam Aviendha incapita
107 kişi

Okumak İsteyenler

glnlcr SiHiRLi_PeRi Burçin zeeyneep karagozozlem
23 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski