Gül ve Diken (Tuzak Üçlemesi, #2)

10 puan

İlk kitaptan tanıdığımız ikizi Violet ile yer değiştiren Jeannette'nin hikayesi. Erkekler hep istediklerini yerine getirmiş,geçici isteklerine cevap verebilme şansına sahip olabilmek için birbirleriyle kavga etmişlerdir. Tabi bu skandaldan öncedir.

Skandaldan sonra ailesi Jeannette'i sürgüne İrlandaya gönderir. Ailesinin bunu kendisine yaptığına,bu kadar zalim olabildiklerine inanamaz. Yirmi bir yıllık hayatında ilk defa ailesini fikirlerini değiştirme konusunda ikna edememiştir. Yeni hayatında artık yalnızdır. Tabi ki bu durum hoşuna gitmez ve tek istediği erkenden evine dönebilmektir.
O kadar şanslı ki daha sürgüne adım atar atmaz yakışıklı, mimar, Kont Darragh O'Brien ile tanışır. Darragh Jeannette'nin çamura saplanan arabasını kurtarır. Öncesinde ise hayatı boyunca kimsenin kendisi ile konuşmadığı şekilde saygısızca konuşur. Hatta çamura düşünce o haline kahkahalar ile güler. Tüm hayatı boyunca böyle bir saygısızlığa maruz kalmamıştır. Onu anca cehennemde bir sonraki kar fırtınası başladığında görmek ister.
Fakat bu güzel karşılaşmadan sonra Jeannette onun kuzeninin evinde ki tadilatla uğraşan mimar olduğunu öğrenir.

Darragh çabuk sinirlenen bir adam değildir. Birisi çok üstüne gitmedikçe ya da bunu çoktan hak edecek bir şey yapmadıkça kin güdecek biride değildir. İlk karşılaştıklarında kendisinin hırsız olduğuna inanıp cesurca meydan okuyan kadından etkilenir. Ona meydan okuyabilecek başka bir kadın olabileceğini hayal bile edemezdi.
Jeanette Darragh'ın kont olduğunu bilmediğinden ondan uzak durmaya çalışır. O asla alt tabakadan biri ile birlikte olamaz. Ama bunu uygulamada zorluk yaşar, Darragh'dan uzak duramaz. Uzak kalamaması başına iş açınca bir anda korktuğu başına gelir ve kendisini küçük bir evde yaşayıp,ev işi yaparken bulur.

Okurken çok eğlendim. İkili harikaydı. Her şey çok güzel gidiyor derken araya giren ayrılık çok uzun geldi. Neyse ki olması gereken son oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »