Gül Limanı Oteli (Rose Harbor Serisi 1)

New York Times Bestseller yazarı Debbie Macomberdan yürekleri ısıtacak yeni bir seri: Jo Marie Rose, Sedir Koyuna yeni bir başlangıç yapmak ve biraz olsun huzura kavuşmak için gelir. Kocasının ölümünün acısını atlatmaya çalışan genç kadın, burada bir otel satın alır ve otelin adını değiştirip Gül Limanı Oteli koyar. Buranın yeni başlayacağı hayatı için doğru yer olduğunu hissetmektedir. Ancak otel ve ilk gelen konuklar, Jo Marieye beklediğinden çok daha büyük sürprizler yapacaktır. Debbie Macomberın kitapları dünyada toplam 150 milyon adet sattı! Ülkemizde de büyük ilgi gördü ve çok satanlar listelerinde uzun süre kaldı!

New York Times Bestseller yazarı Debbie Macomberdan yürekleri ısıtacak yeni bir seri: Jo Marie Rose, Sedir Koyuna yeni bir başlangıç yapmak ve biraz olsun huzura kavuşmak için gelir. Kocasının ölümünün acısını atlatmaya çalışan genç kadın, burada bir otel satın alır ve otelin adını değiştirip Gül Limanı Oteli koyar. Buranın yeni başlayacağı hayatı için doğru yer olduğunu hissetmektedir. Ancak otel ve ilk gelen konuklar, Jo Marieye beklediğinden çok daha büyük sürprizler yapacaktır. Debbie Macomberın kitapları dünyada toplam 150 milyon adet sattı! Ülkemizde de büyük ilgi gördü ve çok satanlar listelerinde uzun süre kaldı!


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

bir de yazım hataları az olsaydı.. iyi olurdu...

6 puan

Debbie Macomber // Gül Limon Oteli

Klasik Debbie Mocamber kitabı olduğunu söyleyerek başlıyorum yorumuma..
Ve yine klasik olarak okuruna bıraktığı etki dahi aynıydı diyebilirim. Her bir karakterin hikayesi ayrı ayrı merak edilen cinstendi.
Bu yazarı çok seviyorum,insanın içine işleyen ve bam teline isabet eden ifadeleri ve duygu aktarımı var yazarın.. Ama sanırım biraz farklılık istiyor insan, sevdiği yazarı okurken. Küçük Mucizeler Dükkanının mekan zaman ve kişiler farklılığını okumak,kendimi tekrarlamak gibi geldi bana.
Keşke yazarın tek kitaplarını yada farklı kurgusu olan kitaplarınıda okuyabilseydim demekten alamadım kendimi..
Ama yine söylüyorum bu yazarı çok seviyorum ♥ ve serinin devamını da okumayı bekleyenlerdenim....

Jo Marie Rose eşini kaybettikten sonra hayatında değişiklik yapmak adına Sedir Koyuna taşınmaya ve satılığa çıkmış küçük bir otelin işletmesini eline alır..
İşe otelin adını eşinin soyadını düşünerek GÜL LİMAN OTELİ olarak değiştirir.
İlk iki müşterisi John ve Abby dir.
İkiside Sedir koyunda doğup büyümüş ve başından geçen trajedilere dayanamayarak koyu terk ederler. Yıllar sonra geriye dönmelerinde geçerli sebepleri vardır. Tıpkı bırakıp gitmeleri gibi.
Çok kısa süre kalacaklarına kendilerini inandırsalarda geçmişle aralarında kalan hesaplaşmalrını Gül Liman Otelinde kaldıkları sürece bitirmmeye kararlıdırlar...

Peki hesaplaşabileceklermidir bu kısmı bilinmez, sizler okuyarak şahit olacaksınız.
Debbie Mocamber sevenlere tavsiye edeceğim bir hikayeydi diyebilirim. Ama daha çok Küçük Mucizeler Dükkanını okumayanlara tavsiye ederim :) Zira okurken karşılaştırma yapmamamak elde değil..

SeRpiL...

Profil Resmi
5 puan

Basit, öylesine okunulacak bir kitap

10 puan

durup dururken niye ağladığımı çözemediğim sayfaları oldu.. Okuyorum ama nasıl içime işlediğini farkedemedeim bitirene kadar..
Öyle birşey ki göz yaşlarınız sizden sorgusuzca akıyor.. görünüşüm bulşanıklaştığında anlıyorum ağladığımı.. o kadar hafif bir şekilde sızıyorki ruhunuza anlamıyorsunuz bile.. bu benim ilk debbie kitabımdı ve sanırım son olmayacak.. Yeni bir soluk ve heyecan geldi hayatıma, belirlenmiş rutinlerin dışına çıkmak ve debbie ile tanışmak mükemmeldi.. beklentimin çok ötesindeydi açıkcası.. tek bir kelime ile ruhunuzu hapsedecek bir roman..

4 puan

klasik, şaşırtmayan "hayat güzeldir" tadında debbie macomber karakterleri.

9 puan

Debbie Macomber’in “Gül Limanı Otelini”, bitirmiş bulunmaktayım .Öncelikle,çevirisi , çok güzeldi,akıcıydı .Bazı yerler de minik yazım hataları yok değıldı ama bu kitabın okunmasını zorlaştırmıyordu .

Kitapta; Jo Marie Rose adlı bir kadının ,kocasının ölümüyle birlikte ,bir otel satın alması ve bunun akabinde gelişen olaylar; müşterilerin (Josh ve Abby) yaşadıkları acı- tatlı olaylar ,aile ilişkileri,arkadaşlık , dostluk ,aşk ,anlatılmış.Anlatılırken olaylar arasında hiçbir kopukluk yok .

Okurken çok büyük bir keyif aldım .Orjinal kapağın kullanılması ve kapakta ki renk uyumları da hoşuma gitti.

Debbie Macomber , benim en sevdiğim yazarlardan bir tanesi. Bu kitabıyla da bir kez daha ona olan sevgimi arttırdı .

Epsılon Yayınevine ,bu kitabı çıkardıkları için ,çok teşekkür ederim .Serinin ikinci kitabının en kısa zamanda çıkmasını temenni ediyorum .

Okumayanlara ,kesinlikle tavsiye ederim .Saygılarımla…


5 puan

Ilk kez bi macomber kitabi elimde surundu. Okurken bikkinlik verdi gercekten. Uzun bir sure debbie'yi okumayacagim.

6 puan

Debbie Macomber ın 2. kitabıydı okuduğum, çok sürükleyici bir tarzı olduğu söylenemez ama, kitabı keyifle okudum.

Debbie Macomber kitapları dünyada 150 milyondan fazla satıyor, genelde çok satanlar listesinde.Beni kitaplarına çeken yan burdu tabii :) En lerim arasında olmasa da, farklı bir tarz, güzeldi...

10 puan

Debbie Macomber’ı önce kitaplarının çok satmasıyla, özellikle de ünlü serisiyle merak etmiştim. Ancak seriyi alıp daha başlama fırsatını bulamadan, kapağıyla bana çok sıcak gelen ama ilk başta Macomber’a ait olduğunu bilmediğim Gül Limanı Oteli’ne başlar buldum kendimi… Tam bir keyif, dinlenme romanı benim için…
Meraktan öldüren bir tarafı yok konunun ya da konuların, sonu nasıl bitecek merakıyla yakıp tutuşturmuyor. Ama kendinizi konuların akışına bırakıp sürükleniyorsunuz. Sıkmadan anlatıyor, çok sade… hayatın içinden, size, bize dair şeyler… Günlük okur gibi okuduğumu hissettim. Hatta “Tavuk Suyuna Çorba” öykülerinin tadını yakaladım. Hatta Digitürk Family tadındaki filmlerin tadında da diyebiliriz ki, yazarın iki romanı benzer bir kanalın en çok izlenilenleri olmuş.
Romanın seri olacağını bilmiyordum. Son cümle de bittiğinde, “sen seri olmayı hak ediyorsun, yoksa..?” dedim. Sonra internet yorumlarında seri olacağını öğrendim ve bence çok keyifli bir seri olacak.
Yazarın anlatımı ve çeviri kolay okunmasına yardımcı oluyor ancak okumayı zorlaştırmasa da, birçok yerdeki imla yanlışlıkları fazlasıyla fark ediliyor.

7 puan

okuduğum Küçük Mucizeler Dükkanı Serisinden sonra doğrusu büyük hevesle kitabı aldım ve okumaya başladım. Ancak gerçekten hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Ne ilgi çekici hikayesi var ne de merak uyandıran akıcılığı....Konular ve karakterler biraz havada kalmış gibi....okunmasa da olabilir bir kitaptı bence...

10 yıl, 10 ay

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 380 sayfa
30Ağustos2012 tarihinde, Epsilon Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9789944825788
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

best_
1 kişi

Okumuşlar

DenizKızı gamzeisl mehtap51 Nazenin banumm
175 kişi

Okumak İsteyenler

Only exiled seyyah gül sedanurgok gzn0742
67 kişi

Takas Verenler

cigdemyeler imrenn Feanor
3 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski