Ejderin Tutkusu (Ejderha Serisi 3)

Hayatımı, kanatlarımı ve üstün güzelliğimi tehlikeye atarak, yalnızca sevdiklerim uğruna, bu acımasız Kuzey Elleri’ne girdim. Ama kıymetimi bildiler mi? Hayır. ‘Yakışıklı Gwenvael, en iyimiz sensin, tüm ejderhaların en güzelisin’ dediler mi? Hayır! Ailem asırlardan beri, doğuştan gelen ihtişamım ve alçak gönüllülüğümü bir türlü kabullenemedi. Fakat ben onlar için, tabii bir de cesur ve gözü pek olduğum için, bu toprakların en kötü kâbuslarına göğüs gereceğim. Bu yüzden şu anda bir anlaşma yapmak üzere Kuzeylilerin Canavar dedikleri kişiyi bekliyorum. Bu kişi o kadar korkulan bir yaratıktır ki, en büyük savaşçılar bile adını fısıldayarak söyler. Ama ben, Dayanılmaz ve Cesur Gwenvael, karşımdaki bu korkunç kadını… ne? Ahh… Şey, Canavar denen yaratık, yani Dagmar Reinholdt… bir kadın mı yani? “Buraya nasıl geldik?” “Bizi sen getirdin.” “Ben mi getirdim? Hatırlamıyorum.” “Ne hatırlıyorsun?” “Seni öptüğümü.” Gwenvael sırıttı. “Kütüphane raflarının orada. Fakat lütfen söyleyin bana, Leydi Dagmar, neden yaralandım ben? Yoksa gizli arzularınızla derimi falan mı yüzmeye çalıştınız?” “Gizli… ah. Her neyse. Son birkaç saattir hayatın cehennem gibiydi, olup biten bundan ibaret. Kaçırıldın, işkence gördün ve Sürü ejderhalarıyla savaştın.” “Gerçekten mi?” Gwenvael başını eğdi ve sesini alçalttı. “Şimdi, savaşta yaptıklarımı gördükten sonra sana daha mı ateşli geliyorum yani? Beni mümkün olabileceğinden çok daha fazla mı arzuluyorsun? Şu anda benimle birlikte olmak için can mı atıyorsun?” “Kes sesini, ejderha.”

Hayatımı, kanatlarımı ve üstün güzelliğimi tehlikeye atarak, yalnızca sevdiklerim uğruna, bu acımasız Kuzey Elleri’ne girdim. Ama kıymetimi bildiler mi? Hayır. ‘Yakışıklı Gwenvael, en iyimiz sensin, tüm ejderhaların en güzelisin’ dediler mi? Hayır! Ailem asırlardan beri, doğuştan gelen ihtişamım ve alçak gönüllülüğümü bir türlü kabullenemedi. Fakat ben onlar için, tabii bir de cesur ve gözü pek olduğum için, bu toprakların en kötü kâbuslarına göğüs gereceğim. Bu yüzden şu anda bir anlaşma yapmak üzere Kuzeylilerin Canavar dedikleri kişiyi bekliyorum. Bu kişi o kadar korkulan bir yaratıktır ki, en büyük savaşçılar bile adını fısıldayarak söyler. Ama ben, Dayanılmaz ve Cesur Gwenvael, karşımdaki bu korkunç kadını… ne? Ahh… Şey, Canavar denen yaratık, yani Dagmar Reinholdt… bir kadın mı yani? “Buraya nasıl geldik?” “Bizi sen getirdin.” “Ben mi getirdim? Hatırlamıyorum.” “Ne hatırlıyorsun?” “Seni öptüğümü.” Gwenvael sırıttı. “Kütüphane raflarının orada. Fakat lütfen söyleyin bana, Leydi Dagmar, neden yaralandım ben? Yoksa gizli arzularınızla derimi falan mı yüzmeye çalıştınız?” “Gizli… ah. Her neyse. Son birkaç saattir hayatın cehennem gibiydi, olup biten bundan ibaret. Kaçırıldın, işkence gördün ve Sürü ejderhalarıyla savaştın.” “Gerçekten mi?” Gwenvael başını eğdi ve sesini alçalttı. “Şimdi, savaşta yaptıklarımı gördükten sonra sana daha mı ateşli geliyorum yani? Beni mümkün olabileceğinden çok daha fazla mı arzuluyorsun? Şu anda benimle birlikte olmak için can mı atıyorsun?” “... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

bir ejder hikayesini daha bitirdim maslesef :(
yeminle kitabın son sayfalarını okurken az kalsın bitiyor diye zır zır zırlayacaktım...
şu an bile yorumu yazarken hala bir buruk içim...
bu ejderha ailesinin her bir üyesine AŞIK oldum(hoş ilk iki kitapta ben zaten aşık olmuştum onlara ama bu kitapla aşkım iyice güçlendi) ve ayrılmak çooook zor oldu...
bir seri de yada bir kitapta her bir karakter bu kadar sevilesi olabilir mi? OLMUŞ İŞTE!!!
okurken gülmekten, sinsi sinsi sırıtmaktan,kıkırdamaktan veee
ayyy!! lı vayyy!! lı nidalar atmaktan bir hal oldum...
kitabı elimden bırakmak zorunda kaldığım zamanlarda bu duruma sebebiyet veren herkese ve
her şeye kıl oldum!!
520 sayfa bana yetmedi... yani şöyle 1500-2000 sayfa falan olsa bana çok iyi gelecekti!!!
bu edepsiz ejderhalarla bir tanışan onlardan tekrar ayrılmak istemez vallahii!!!
hem eğlenceli,hem kendini beğenmiş, hem çoook kibirli, hem çok çekici ve de kendilerine aşıklar resmen!!!
hal böyle olunca ortaya çok acayip sahneler çıkabiliyor kardeşim...
yazarın anlatımı çok güzel... çeviri de iyiydi...
bu sayede kitabın dünyası için de kaybolmak çok kolaydı...
ahh!! annem Annwyl'a ne olacak? ayyy! canım mavi Eibhear ne tatlı!!!
anamm!! bu Izzy çook çatlak ve sevimli!!! amanınn!!!Briec ve Talaith hala didişiyorlar!!!
aaa!! Gwenveal gerçekten bu şekilde Dagmar'ı dağlamış olmaz!!! derken sayfalarla akıp gittim...
ama en çok altın ejderhamız Gwenvael'in ağladığı bir sahne vardı ki!! akıllara zarar...
önce ağladığına inanamadım ve sonra kahkahalarla güldüm!!!! :)
Izzy'nin koş ve atla oyunu da çok eğlendiğim sahnelerden biriydi...
bir de Kudretli Bercalak'ın sevgisini göstermesi gereken sahneler vardı... o kısımlar da resmen koptum :)
bu arada Gwenvael ve Dagmar aşkı da çoook acayipti!!!
iki çatlak karakterin aşkı ancak böyle olurdu sanırım :)
altın ejderhamız Gwenveal biraz çapkın bir tip... çok eğlenceli ve de umursamaz...
ensesine tokat atmalıktı tam :)
kızımız Dagmar nam-ı diğer CANAVAR ise son derece ciddi,akıl ve mantığa inan
tam bir politikacı (bayıldım ona ben)...
ehh!! bu ikisi yan yana nasıl bir çift olur varın siz düşünün...
bu arada ilk ve ikinci kitaptan sevdiğimiz ve bağlandığımız çiftlerimizin de aşklarının devam durumunu öğrenmiş olduk okurken... merakta kalmadık yani :)
bu seri de konu devamlılığı mevcut ve sıralama bozulmadan okunmalı...
çünkü her ne kadar farklı bir kardeşin hayatı ve aşkı varsa da konusunda,
aslında ana bir konu var ve onun devamı her çıkan kitap...
bu yüzden bu seriyi baştan başlayın ve OKUYUN!!!
hem fantastik,hem aşk, hem eğlence, hem macera bir arada bu seride :)

10 puan

Yazarı ayakta alkışlıyorum.Normalde serilerin devam kitaplarında ilk kitaplarında bulduğumuz o heyecanı tekrar tadamayız.Ama bu yazarın devam kitapları o kadar güzel ki!

Kitapta yaşamadığım duygular kalmadı resmen.Kah gözlerim doldu kah kahkaha atarak çevremdeki insanları ürküttüm :D Dopdolu bir kitaptı ve çabucak bitti :( Keşke şöyle bir 200 sayfa kadar olsaydı.Doyamadım.

Yakışıklı Gwenvael'in hikayesi muhteşemdi lakin benim gözüm hala 6.kitapta yani Éibhear ve Izzy'nin hikayesinde. Umarım göz kapayıp açıncaya kadar çıkar da rahat bir nefes alırım :D

10 puan

Hayatımda okuduğum en güzel serilerden biri kesinlikle :) bu 3.kitaptı , devamını yani diğer ejderhaları da sabırsızlıkla bekliyorum :D

10 puan

"İyi bir oyun için en doğru ortak, kişinin kendisine benzeyen ortaktır. Birlikte yapabileceğimiz şeyleri hayal edebiliyorum, Canavar. İkimizin aileleri de yeteneklerimizi hafife alıyor. Dünya bizim oyun bahçemiz olsun."
~

Ejder Serisi kitaplar ilerledikçe daha mı muhteşem oluyor acaba? Çünkü her kitaptan sonra en güzeli buydu diyorum ama bir sonraki kitap yine beni yanıltıyor ve serideki en mükemmel kitap olma ünvanını kapıyor. Ejderin Tutkusu ilk iki kitaba kıyasla daha fazla sayfaya sahipti. Başta bol bol Gwenvael sahnesi okuyacağımız için sevinmiştim ama kitapta aynı anda birden fazla olay örgüsünü okuyoruz.

İlk iki kitabın karakterlerini bu kitapta okuyabiliyoruz hatta onlardan daha fazlası da var. Evet, ana konu Yakışıklı Gwenvael ve Zeki Dagmar arasında geçiyor ama bu ikilinin bir araya gelme sebebi de ilk kitapta okuduğumuz Annwyl'in hamile olması. Bu kitapta o kadar çok karakter vardı ki bir ara başka kimse çıkmasın diye dua etmeye başladım. Ama inanın karakterlerin hepsi de birbirinden muhteşem!
İkinci kitap gibi bu kitap da sonunda bize büyük sürprizler yaptı! Ah bu ejderler! Bir an bile olaysız kalamıyorlar! Gwenvael benim en başından beri çok merak ettiğim bir karakterdi ve merakımı fazlasıyla giderdi. Ona da tıpkı Dagmar gibi bir kadın yakışırdı zaten. Yoksa bizim Bekaret Avcımızla başka kim başa çıkabilirdi?

Diğer kitaplarda olduğu gibi bu kitap da yer yer kahkaha attırdı ama diğerlerinden farklı olarak biraz da ağlattı. Spoiler vermemek için bu konuyu hemen geçiyorum. Ama kitap gerçekten de çok güzeldi. Eğer bu seriye başlayıp başlamamak adına tereddütleriniz varsa hepsini bir kenara koyup başlayın derim ben.

Bir an önce sıradaki kitaba geçmek istiyorum ama bir yandan da seri hiç bitmesin istiyorum 😓 Yani mecburen araya başka kitaplar kaynatmam lazım yoksa güzelim seri hemen bitecek. Duyduğuma göre altıncı kitap ocakta çıkacakmış. Dört gözle bekliyorum efenim! Neden mi? Çünkü evin küçük oğlu Eibhear candır!

8 puan

Evet, bu kitapta sarı ejderha olan, kadın düşkünü sapık Gwenvael ve canavar lakabı ile tanınan Dagmar ismindeki oldukça zeki bir kadının(bir derebeyinin kızıdır; kuzeyli) Annwyl'in doğacak çocuklarının güvenliği hakkında yapması gereken bir anlaşmanın tarafları olarak bir araya gelmesiyle başlıyor. Zaten 2. kitap sonunda bu Gwenvael denen ejderin Kuzey topraklarına gittiğini görmüştük. Kardeşleri kesinlikle haklı, Dagmar bu Gwenvael denen ejder için aşırı zeki ve dahası ona çok fazla ama demek ki Dagmar da zeka seviyesi kendisinden aşağı kişileri çekici buluyor, zevk meselesi. Olabilir. :D Bakmayın Gwenvael'i yerden yere vurduğuma aslında gamsız ve düşkün görüntüsünün aksine sorumluluk sahibi ve ailesi için elinden geleni yapmaya çalışan bir ejderha.

Genel olarak kitap, diğer kitaplar gibi oldukça eğlenceli, akıcı ve kendine has güzelliği ile sizi uzaklara götürüyor. Diğerlerinin temposunda ve seviyesinde; ne bir tık aşağıda ne de yukarıda değil. +18 kısmı hala sakıncalı ve gereksiz bulduğum noktalardan biri. Kitapta Keita'nın aşkı olacak olan ejderi de göreceğiz ama oyunbozan bilgi vermeye gerek yok. :D

DİPÇE: Gwenvael isminin üzerine tıklayıp düzeltme talep edince öneri olarak sadece 'Genelev' yazması bana oldukça manidar geldi. Yani bu oğlanın tam bir seks bağımlısı ve genelevlerden çıkmayan bir ejder olduğunu düşünürsek siz de bana hak vereceksiniz. :D

Seriye devam ediyoruz efem... :)


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 520 sayfa
5Kasım2013 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786055358464
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Black Bird Sümbül sibelmert Aleyna Serter Kayla_Oz
80 kişi

Okumak İsteyenler

AABookWorm Carpe_Diem Elif koraysel nrchn
18 kişi

Takas Verenler

gulen
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski