Çöküş ve Yükseliş

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Serinin ilk iki kitabına göre daha hareketliydi. Alexander ve Nikolai'ye üzülmedim desem yalan olur. Ne buldun o Malyen'de bilmem ki Alina :) Nikolai ve Alina arasında geçen diyaloglar çok güzeldi. Bir seriyi daha bitirmiş olduk :)

8 puan

Serinin son ve en güzel kitabı. İkinci kitaptaki durağanlıktan bu kitapta eser yoktu müthiş sürükleyici ve akıcı bir kitap, ama sonu beni hiç tatmin etmedi ben daha farkli bir son olsun isterdim. Karanlıklar efendisinin sonu öyle olmamalıydı ve diğer karakterler hakkında da biraz daha bilgi verilebilirdi. Ve şunu da söylemeden geçemeyeceğim ilk defa bir kitapta kötü karakterin kazanmasını istedim o derece sevemedim esas kız (Alina) ve oğlanı (Malyen)..

Bu arada serinin film hakları da satılmış umarım bir an önce çıkar filmini izlemek için sabırsızlanıyorum.

9 puan

Neden guzel seriler hemencicik bitmek.zorundalar ki ha ? Grisha Serisine bayildim. 1kitap daha ciksaydi hani hayir demeden sabirla beklerdim Okadar !
Ilkkez bir hikayede kotu karakterin bu denli kazanmasini istedim ve ilkkez ana.karakter olan bayanin sacini basini bu denli yolup dovmek istedim.

Bikere Alina tamamen sinir bozucu dengesiz hatunun teki. Malyeni seviyir, Nikolai ile evlenip kralice olup gunesin elcisi olarak hukmetmesinin daha iyi olacagini dusunuyor ama birde Karanliklar Efndisiyle arasinda da bag var onuda seviyor. Allahim delirtti beni hemde nasil. Malyen karakterini bir turlu sevememisdim zaten ve onda hep birbteralik oldugunu dusunuyorrum ki sonundada hakli ciktim. Kotu bir terslik degildi ama isde bir terslikti. Neden neden bitti ki Karabliklar efendisi neden oldu ki :((( Allahim hele.diger karakterler !!!
David, Genya, Harshaw, Tamar, Tolya, Nadia, Zoya ! Zoya bile.ozledim :( Son kitapta hepsine daha fazla yer verile bilirdi. Sonunda onlara da ne oldugunu anlatila bilirdi ama hayir olmadi :( Neyse her seye ragmen benim ve pek cok kisi icin Grisha serisi harikaydi. Tavsiye ederim arkadaslar.

8 puan

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2015/04/leigh-bardugo-cokus-ve-yukselis-grisha.html

9 puan

BİTTİ. BENİ DE BİTİRDİ.

En başta ortalama bir seri olarak tahmin ettiğim için yazardan, o mükemmel hayal gücü ve yarattığı kusursuz dünyadan özür diliyorum. Hiç beklediğim gibi ortalama bir seri değildi benim için.

Çok etkilendim ve söylemeliyim ki ne düşündüysem tam tersi çıktı.
Bir olay hariç ve o olay da beni çökertti. Kitabı elime aldığım zamandan beri hep tek bir şeyin olmasından çok korktum ve o oldu malesef. Puanı da o yüzden kırdım zaten. Oturdum, ağladım ve yazara sövdüm, özür dilerim, beni üzdüğü için puan kırdım. EVET BENİ ÜZDÜN. HEM DE ÇOK.

Ah Alexander, gri gözlü çocuk, hiç kimse seni anlamadı. Kendimi gördüm sende resmen. En bağlandığım karakterlerden biri oldun. Seni unutmayacağım.

Akıcıydı. Seriyi küçümsemeden okuyun, okutturun. Pişman olmayacaksınız.

7 yıl, 8 ay
8 puan

Yorumumun tamamı için bloğumu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/07/cokus-ve-yukselis-kitap-yorumu.html

Kurgu bakımından gerçekten beğendiğim bir seri oldu ancak benim için kurgu yeterli olamıyormuş malesef onu bu seriyle öğrendim. Karakterlere ilk iki kitapta ufacık bir sempati bile besleyememiştim. Tabi Nikolai hariç. Ancak üçüncü ve serinin son kitabı olan Çöküş ve Yükseliş'te karakterler daha makul kararlar vermeye başlayıp benim sinir katsayım düşünce karakterlere ısınmaya başladım. Benim için serinin şanını kurtaran bir kitap oldu.

8 puan

Daha güzel bitebilirdi. Ama... Yine de... Muhtesem hayal gücü, keyifli anlatim, Süper bir seriydi. ♡

9 puan

Fantastik kitaplar bana göre hayal gücünün, imkansız görünen her olayın ve kurguda sınırsızlığın (tabi yazarın başarısı oranında) kapılarını sonuna kadar açıyor. Grisha üçlemesinin sonuncusu ve bence en başarılısı olan Çöküş ve Yükseliş de bu beklentileri tam karşılıyor. Kitapta geçen olaylar, isimler, kişilerin özellikleri ve kurgu çok farklı ve sürükleyici.
Fantastik okumayı sevenlerin bu seriyi de beğeneceklerini düşünüyorum.

7 puan

Serinin üçüncü kitabı Çöküş ve Yükseliş i de bitirmiş bulunuyorum. Oldukça yoğun fantastik, vurmalı, kesmeli aksiyon dolu bir seriydi. Hızlı okunabilen hayal gücünü zorlayan Güneşin elçisi Alına ve Karanlıklar efendisi Alexander ın Ravka'ya sahip olmak için çekişmesi merak uyandıran cinstendi. Meraklılarına tavsiye olunur. Ancak söylemeden geçemeyeceğim ben bu seriyi okumuş olmak için okudum. Yani pek beğenerek okudum diyemem. 😊😉

9 puan

3.buyutec o muydu bu muydu derken cok acayip bisi cikti. Hic beklememistim baya sasirdim olanlqra. Ayrica Karanliklar efendisinin sonu boyle olmamaliydi yaa. Daha fazla sey ogrenebilmeyi isterdim onun hakkinda.Ve Nikolai resmen harcadilar seni. Basina gelenler sonrasindaki kismi keske biraz da aydinlatsalardi. Yetmedi bu kitap bana daha fazla detay istiyorum sanirim.


Baskı Bilgileri

432 sayfa
martı yayınları tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: fantastik

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Scylla h.ergin kaliç certolek kingrose
4 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski