Bir Dinozorun Gezileri

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Ortaokuldayken dönem ödevim için bu kitabı seçmiştim. Kitap beni o kadar sardı ki ödevi unutup zevk için okumaya başladım. Kurgu dışında türleri de bana sevdirdi. Öyle ki o zamandan beri gezi kitaplarına hep sıcak bakmışımdır. Harika bir dili var ve Urgan'ın entelektüel birikimi kitaba derinlik katmış. İnsan bu renkli yaşama özenmiyor da değil!

9 puan

Bir Dinozorun Anıları'nı o kadar sevmiştim ki, ardından hemen bu kitabı aldım. Yine aynı zevkle ve biraz da kıskanarak - yaşadıklarını, gezdiklerini, gördüklerini, birlikte olduğu insanları- hızla okudum.

8 puan

Biyografi tarzında kitap okumayı sevmeyenlerin düşüncelerini bu kitap ile birlikte değiştireceklerdir. Yazar, Türkiye'den ve dünya coğrafyasından bir çok yerin geçmişteki hallerini birebir canlı yaşayarak, okuyanları da o tarihe götürüyor ve okuyanı sanki o anı o zamanlarda yaşattırıyor. Kitap ayrıca deniz aşığı olan seyyahın günlüğü özelliğindedir. Soluksuz okunacak bir kitap...

Profil Resmi
7 puan

İyi bir gezi kitabı. Mina Urgan İngiliz Edebiyatı profesörüdür. Dünya'yı kendi gözünden anlatmaktadır. Anılarından farklı olarak gezdiği yerleri harika bir şekilde betimleyerek,hissettirerek anlatmıştır. Hayatını daha yakından okumak için okunabilir. 10 üzerinden 7.

7 puan

Az parayla, tadını çıkarmayı ve insanları tanımayı hedefleyerek yapılmış Dinazorca gezileri gülümseyerek okuyacak, okurken düşünecek, yeryüzünü ve kendini tanıyıp öğrenecek, seveceksiniz..

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Yine muhteşem bir dil.Bu kadar sıcak,bu kadar insan bu kadınla tanışamadığıma hayıflanmıyor değilim.Ne mutlu dinozor olabilene dedirtiyor.Keşke anılar,gezilere bir üçüncü kitabı da eklemiş olsaydı.
Kitabın son sözü de ayrıca düşünülmesi gereken bir bölüm.Geride kalanlara selam olsun...

7 puan

Yaşantı okumaktan haz almayan kişilerce bile keyifle okunabilen,sizinle,yaşantınızla benzerlikler taşımasa bile sizi ilgilendiren bir eser haline gelmeyi başaran yapıttır.Sadece Mina Urgan yoktur içerisinde Necip Fazıl,Abidin Dino,Sait Faik de bulabilirsiniz.Türkiye nin dört bir yanını anlattığı ve yetmediğinde diğer ülkeleri de kafamda tiyatral anlatımla canlandırdığı ,tekrar okunulası,ateist ve sosyalist kadının anlatısıdır.

10 puan

İnsan okudukça o zamanın aydınlarına özeniyor, onlarla beraber olmak istiyor. İnanmasan da nu içinde yat Mina Urgan.

Profil Resmi
8 puan

mina urgan'a hafiften bir hayranlık duymamı sağladı.

9 puan

http://www.ebediyenedebiyat.blogspot.com/2013/10/bir-dinozorun-gezileri-mina-urgan.html

10 yıl, 7 ay

Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

gayrimumeyyiz burcuva ortasekerli dicle cel Senoolemine
6 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski