Başka Dilde Aşk

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

İşaret dilini öğrenmeye başlıyorum  Okuduktan sonra bana sürekli bir şeyler öğrenme merak etme hissi uyandıran bu ve buna benzer kitapların olması gerçekten harika.
Birkaç vasat kitaptan sonra Archer ve Bree çok iyi geldi. Bana göre sıradanın tam tersi bir kitap okudum. Geçmişte yaşamış oldukları sorunlar(sorun demek çok hafif) yüzünden saçma ve sinir bozucu davranışlarla daha doğrusu çoğu romanda okuduğum şekilde önüme çıkan karakterlerden olmadıkları için memnunum. Ergence davranışlar, sorunlu garip tepkiler yerine, yaşanılan şeyleri yan yana olarak, olgunca karşılamaları ve yavaş yavaş bir birlerini iyileştirmeleri çok güzeldi. Ama hüzünlü olan havası ortalara hatta sonlara doğru beni ‘kesin şurada çok kötü olacak’ demek zorunda bıraktı. Diken üstünde olmak bile kitabın beni içine nasıl aldığını gösteriyor. Tahmin etmediğim olaylar dizisi beni çok etkiledi. O olaylarda ufacık bir oynama gözlerimi devirmeme, sıkılmama neden olabilirdi. Tabi ki çok fazla mutsuzluk, acı da aynı şekilde hissetmeme neden olurdu. Ama her şey bence yerli yerinde tam istediğim şekilde önüme sunulmuştu. Ve içinde saf kötülüğü barındıran insanlar vardı bu kitapta. Arada kalmış ne iyi ne kötü diyebileceklerim de vardı. Ve melek dediğim Arc ve Bree. Tek takıldığım nokta konuşamama kavramı neden bu kadar büyütülmüştü. Yani tabi ki yaşanılan hayata ayak uydurma da zorluk çekilebilir insanlara karşı yansımaları farklı olabilir ama kendini aciz hissetmeye kadar gitmeli miydi? Emin değilim. Bu açıdan biraz yadırgasam da Arc her şeyin üstesinden gelmek için çabaladı sonunda da hak ettiği yaşamı buldu. 
Anlatım biçimi akıcıydı. Dili yalın, öyle süslenip önümüze sunulan kelimelerden ziyade açık ve net biçimde anlaması kolaydı. Yazar, kitabın konusu, karakterleri ve kelimeleriyle takip listeme girdi.



"Senin için buradayım. Sen olduğun için buradayım. Buradayım çünkü beni sadece gözlerinle değil, aynı zamanda kalbinle gördün. Buradayım çünkü ne söylemem gerektiğini bilmek istedin çünkü haklıydın… Herkesin arkadaşa ihtiyacı var. Senin için buradayım ve her zaman senin için burada olacağım."


"Sessizliği getirdin sen,
Duyduğum en güzel sesti,
Çünkü senin olduğun yerdi.
Şimdi bunu benden alıyorsun.
Ve artık dünyadaki tüm o sesler,
Kırık kalbimi tamir edebilecek kadar yüksek seste değil.
Sonsuz, uçsuz bucaksız yıldızlara bakıyor ve fısıldıyorum,
Bana geri dön,
Bana geri dön,
Bana geri dön."

8 yıl, 8 ay
8 puan

Bu puanım sadece Archer için ;)

8 puan

#MiaSheridan / #BaşkaDildeAşk kitabı okundu bittiiii😀
Archer sen ne tatlı ne saf ne güzel ruhlu bir insansın öyle. Senin gibi bir karakteri okuyabildigim icin cokkk mutluyum. Tüm yaşadıklarına rağmen hayata tutunabilmene temiz, kirlenmemiş kalabilmene hayran oldum. Bree'nin kendinden emin kişiliği, neyi istediğini bilen tavırlarını çok takdir ettim.
Birbirlerinin yaralarını iyilestirip, kendilerine güzel bir gelecek kurdular. Sonu biraz acele ve klişe olsa da
okuması keyifli, akıcı bir kitaptı. Kitaplığımdaki @yabanciyayinlari kulesinde yerini aldı. Ayrıca kapak tam bir Archer Hale cokkk coook güzel 😍

~~~~~~~~~
"Kapıya geldiğimde duraksayıp arkamdaki ufak eve baktım. Birden aklıma Archer Hale'in kendine koca bir dili öğrettiğini ama konuşacak tek bir insanı olmadığı geldi.
Ta ki bana kadar."
~~~~~~~~~
"En kötüsü ise kalbimin her bir parçasıyla, kırılmış değersiz hissettiren kısımlarıyla bile onu şiddetle sevdigimi bildiğimdi. Belki de en çok o kısımlarımla."
~~~~~~~~~
"Seni kaybedecegim diye korkmaktan daha çok sevebilmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Öğret bana Bree. Lütfen bana öğret. Aramızdakini mahvetmeme izin verme."
~~~~~~~~~
"Aşkın bir konsept olduğunu ve her insan için özetleyecek bir kelime olduğunu düşünüyorum. Benim sevgi sözcüğüm ise 'Bree' "
~~~~~~~~~

10 puan

Sessizligi getirdin sen,
Duydugum en guzel sesti,
Cunku senin oldugun yerdi.
Simdi bunu benden aliyorsun.
Ve artik dunyadaki tum o sesler,
Kirik kalbimi tamir edebilecek kadar yuksek seste degil.
Sonsuz, ucsuz bucaksiz yildizlara bakiyor ve fisildiyorum,
Bana geri don,
Bana geri don,
Bana geri don... "

Terz yuz, Kordugum ve iki hayattan sonra beni onlar kadar hatta onlardan bi tik daha fazla etkiledi bu kitap.

Cidden baska bir dilde aşk'ti Beee ve Archer'in aşkı. Sessiz ama Cigliklarla dolu.
Sessiz ama kelimeleri olan bir hikaye... Kitabi okurken.cok agladim mi evet agladim. Duygusal ama bugune kadar okudugum en guzel New Adult gunumuz romantik hikayeydi. Hatikaydi. 5/5 benim icin.

Kitap hakkinda en.ufak bir ipucu dahi yok size. Bence.kendiniz Kesfedin ...

"Sadece sen, Bree " dedim sessizce. "Yalnizca sen kasabanin yerli, dilsiz ve yalniz adamina asik olabilirdin ."/ "Burda ne yapiyorsun?" diye sordum


"Firtinalardan hoslanmiyorsun," diye cevapladi.
"Firtinalardan hoslanmadigim icin mi iki kilometreyi yagmurda yurudun?"
"Evet"/

10 puan

Mia sheridan favori yazarım arasına girdi iki kitabıyla da :)

Çok güzel ,tatlı ve hüzünlü bir kitap .anlatmakla bitmez bence kitap.

Karakterlerin ikisi de yagmurdan kaçarken doluya tutulmuş ve hayatdan bir kaçış arayışıyla birbirlerini bulmuşlardır .iyi ki de bulmuşlar yoksa bu kadar güzel bir kitabı nasıl okuyacaktık .

Aşkları o kadar güzel ve derin ki kitabın sonunda olmaz yaaa dedim yok dedim ağladım archer için böyle bişey olamaz amaaaa herşey olacağına vardı tabi :)

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/04/mia-sheridan-baska-dilde-ask.html

Bu kitabı okuyup da insanların neden Archer diye sayıkladığını şimdi anladım... klişe erkek karakterlerden başka bir karakteri okumak ve mükemmel kusursuz erkekler yerine kusurlu ve sıradan bir adamı okumak... paha biçilemez!

Mia Sheridan'ın ülkemizde yayınlanmış ilk kitabı Başka Dilde Aşk... yazarın bir de Leo diye bir kitabı yayınlandı. Akıcı, merak uyandırıcı, biraz sıradanlıktan uzak ama çok fazla normal karakterlerin olduğu, keyifli zaman zaman hüzünlü zaman zaman eğlenceli bir kurguyu kaleme almıştı yazar. Çeviriyi beğendim. Birkaç yerde imla hatası olsa da bu kitabın nazar boncuğu diyor ve üstünde durmuyorum.

Arka kapaktan pek anlaşılmadığı için kısaca konusundan bahsetmek istiyorum size. Bree yaşadığı trajediden kaçarak geldiği kasabada acılarından ve kabuslarından kurtulmaya çalışırken kasabanın sessiz, kimsesiz adamıyla, yani Archer ile karşılaşıyor. Archer'ın davranışları, sessizliği dikkatini çekip hakkında ufak araştırma yaptıktan sonra onunla iletişim kurmaya çalışıyor. Archer'da Bree'ye karşılık verince önce güzel bir arkadaşlık sonra bu arkadaşlığın tutkulu bir aşka dönüşmesini okuyoruz. Klasik gibi görünen konuda klasik olmayan şey detaylar... Bree yaşadığı trajediden sonra kendini toparlamaya çalışırken Archer her şeyi olduğu gibi kabullenip kendi halinde kimsesiz takılmış... Bree'nin hayat doluluğuna karşılık Archer yaşadıklarının kendi laneti ya da Tanrı'nın ona verdiği bir ceza olarak düşünüyor.

Bree'nin sesliliğine karşılık Archer'ın sessizliği...Bree'nin sevgili dolu hayatına kaşrılık Archer'ın kimsesiz yalnız hayatı... Bree'nin tecrübelerine karşılık Archer'ın tecrübesizliği...

Hani kitaplarda hep okuruz ya ele avuca sığmayan çapkın kadınların kalplerini fetheden onları tatmin eden erkek karakterleri... Archer işte onların tam tersi...

Sanırım alışık olduğumuz bir kurgu ama alışık olmadığımız bir erkek karakter bu kitabı diğerlerinden ayırdı ve bambaşka bir yere oturttu!

Archer'ın sevmeyi öğrenmesi, sevdiği birini kaybetme korkusunu yenmesi... kendine güveninin gelmesini... Archer'ın baştan yaratılmasını kitabıydı neredeyse! Bayıldım!

Kitap hep Bree tarafından anlatılıyordu ama aralarda Archer'ı anlayabilmemiz için onun geçmişine dokunuşlar yapıyordu. Ki bunu zaten başlayan bölümlerin başında belirtilmesi güzel olmuştu. Kitabın son bölümünün de Archer tarafından anlatılması bence tam oturdu. Çünkü asıl adam Archer'ken onun düşüncelerini, duygularını bilememek biraz tuhaf geldi bu şekilde onu da anladık... davranışlarından ona da hak verdik! Gerçi adama hak vermeyeceğim hiçbir davranışı olmadı!

Ama her şeyden önemlisi de... kitabın sonunda Archer'ın sesini... bütün dünyaya duyurması... süperdi!

Bu kitap bir yerde bize... konuşmanın çok da önemli olmadığını bazen bir bakışın, bir dokunuşun ya da bir temasın aslında ne kadar çok şey anlatacağının kitabı...

Okuyan ne düşünür bilmiyorum ya da düşündü... ama ben çok beğendim ve şiddetle tavsiye edeceğim kitaplardan biri.
Yazarın okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen diğer kitabını da şüphesiz okuyacağım ve eğer o kitabı da bunun kadar süperse yazar benim favori yazarlarımdan der geçerim!

8 puan

Çok reklamı yapılmış kitaplardan biriydi. Zaman içinde o reklamlara kapılmasam da yine de yorumları okuyup satın almaya karar verdiğim bir kitap. Ama...
İşte bu ama çok şey içeriyor. Çünkü kitabı okumaya başladığımda bir tutukluk yaşamaya başladım ki genelde bu tarz kitapların iyi örneklerini kısa zamanda okur bitiririm. Tutukluk anlatım tarzındaydı, benim okumama da bulaştı. Çeviri için çok mükemmel diyemeyeceğim. Bazı yerleri anlamadım diyebilirim. Ama not almadım okurken, bu konuda çok şikayetlenmeye de hakkım yok diyebilirim.
Esas olarak düşünüldüğünde sıradan olsa da işlenebilecek bir konu yakalansa da yer yer durağanlıklarla konu akışı içindeki boşluklarla çok da iyi işlenememiş. Ayrıca iyi bir aşk romanı olduğunu söyleyenler olmuş yorumlarda ki ben bunu iyi bir aşk romanı olduğunu düşünmedim. Bu türden bana göre daha iyi örnekler okumuştum. Devamı da varmış sanırım serinin ama almayı düşünmüyorum.

Profil Resmi
9 puan

Güzel bir kitaptı

10 puan

Mükemmeldi
Kitap kalbim oldu
Çok çok sevdim

6 puan

Nasıl başlayacağımı kestiremiyorum. Öncelikle Archer gibi bir karakteri tanıdığım, onu okuduğum için çok mutluyum. Hikaye ve konusu basit bir new adult olsa da yazarın üslubundan dolayı sımsıcak ve ruhu olan bir hikaye okuyoruz. Ancak sorun şu ki olayımız yok, sanki karakterlerin yaşamına göz atıp gidiyoruz. Bu yüzden maalesef güzel bir puan veremeyeceğim. Bree ve Archer benim için tanımaktan zevk duyduğum iki arkadaş olarak kalacaklar.


Baskı Bilgileri

388 sayfa
Yabancı tarafından yayınlandı



Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

ozlemyazici2004
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski