Aşk Kaç Beden

Kuralları Yıkmanın Tam Zamanı!

Kitap kurdu olan tatlı Neve Slater oyunu hep kurallarına göre oynardı, ta ki Max'la tanışana kadar.

Neve Slater, arşivde çalışan kitap tutkunu yirmi beş yaşında genç bir kadındır, ama Neve'in kendisiyle ilgili çok ciddi bir sorunu vardır: Beş yıldır ?şık olduğu ve üç yıldır görmediği platonik aşkı William, Londra'ya dönmeden önce otuz altı bedene inmek ve William'ı kendisine âşık etmek.

Neve bu süre zarfında çok ciddi bir diyet ve egzersiz programı uygular, yalnızca fiziksel olarak değil, her anlamda mükemmel olmalıdır. Daha önce hiç ilişkisi olmayan Neve ilişki yaşamanın da ne demek olduğunu deneyimlemek ister ve kendisini kız kardeşi Celia'nın çalıştığı dergide editörlük yapan çapkın ve seksi Max'la çıkarken bulur.

Acaba William döndüğünde her şey Neve'in hayal ettiği gibi mi olacak? Ya da otuz altı beden olduğu zaman Neve'in tüm sorunları çözülecek mi? Yoksa başka, bambaşka gerçeklerle mi yüzleşmek zorunda kalacak?

Kuralları Yıkmanın Tam Zamanı!

Kitap kurdu olan tatlı Neve Slater oyunu hep kurallarına göre oynardı, ta ki Max'la tanışana kadar.

Neve Slater, arşivde çalışan kitap tutkunu yirmi beş yaşında genç bir kadındır, ama Neve'in kendisiyle ilgili çok ciddi bir sorunu vardır: Beş yıldır ?şık olduğu ve üç yıldır görmediği platonik aşkı William, Londra'ya dönmeden önce otuz altı bedene inmek ve William'ı kendisine âşık etmek.

Neve bu süre zarfında çok ciddi bir diyet ve egzersiz programı uygular, yalnızca fiziksel olarak değil, her anlamda mükemmel olmalıdır. Daha önce hiç ilişkisi olmayan Neve ilişki yaşamanın da ne demek olduğunu deneyimlemek ister ve kendisini kız kardeşi Celia'nın çalıştığı dergide editörlük yapan çapkın ve seksi Max'la çıkarken bulur.

Acaba William döndüğünde her şey Neve'in hayal ettiği gibi mi olacak? Ya da otuz altı beden olduğu zaman Neve'in tüm sorunları çözülecek mi? Yoksa başka, bambaşka gerçeklerle mi yüzleşmek zorunda kalacak?


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
8 puan

AŞK KAÇ BEDEN BİTTİİİİİİİİ:)
EVET ARKADAŞLAR KİTABIM BİTTİ AMA ÜZÜLDÜM BİTTİĞİNE DOĞRUSU ÇÜNKÜ O KADAR BENDEN Dİ Kİ BU KİTAP NEVE O KADAR BENDİ Kİ AH AHHHHHH ONU OKURKEN NERELERE GİTTİM GELDİM DUYGULANDIM KAHKAHA ATTIM KISACASI KİTABI OKUMADIM YAŞADIM.BU KİTAPTA GEÇEN KONU GENELDE BAYANLARIN BAŞ BELASI KİLOLARDI BAYAN KAHRAMANIMIZ O KADAR GÜÇLÜ O KADAR İRADELİYDİKİ HELAL OLSUN DEDİM (BİRAZDA O İRADE KEŞKE BENDE OLSA DEMEDİM DEĞİL:) GERÇİ BENİ DELİ ETTİĞİ YERLER OLMADI DEĞİL MESELA WİLLİAM TAKINTISI. ORDA CİLLOP GİBİ MAX DURURKEN WİLLİAM DA WİLLİAM DELİ ETTİ BENİ GERÇİ MAX DA SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİLDİ YA NEYSE GÜNÜBİRLİK KIZLAR EĞLENCELER TAM MAXIMIZA GÖREYDİ TA Kİ NEVE LE KARŞILAŞANA KADAR KIZIMIZ ONU ÇARPTI O ONUN KREP BİRLİKTELİĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRKEN BİRİCİK AŞKI OLUVERDİ. VE NEVE YE HERŞEYİN DIŞ GÖRÜNÜŞ OLMADIĞINI İNSANI ASIL İNSAN YAPAN KİŞİLİĞİ DÜRÜSTLÜĞÜ VE İÇİNDEKİ CAZİBE OLDUGUNU ANLATTI KISACASI NEVEYE KENDİNE GÜVENMESİNİ ÖĞRETTİ BEN ÇOK BEĞENDİM BENCE SİZDE OKUYUN BU KİTAPTA KENDİ İÇİNİZDEN BİŞEYLER MUTLAKA BULACAKSINIZ:)

10 puan

Sarra Manning - Aşk Kaç Beden

Öncelikle bu kadar uzun bir kitapta okuyucuyu bağlayan yazarı tebrik ediyorum. Özellikle çok uzun kitaplarda çabuk sıkıldığımdan geçerek okurum Aşk Kaç Beden’de her satırını zevkle okudum.
‘İstemek ve Umut Etmek.’ Böyle başlamış yazar satırlarına ve bence çok yerinde olmuş. Kitap Neve’in babasından duyduğu bir sözle zayıflamaya karar vermesini, bu sırada aşık olduğu Wlliam dönene kadar ilişki konusunda deneyim kazanmak için, kız kardeşi Celia’nın iş yerinde çalışan Max ile ‘krep’ dedikleri bir ilişkiye başlamasını konu alıyor.
Aralarındaki küçük nüanslar, atışmalar ve diyaloglar çok güzeldi. Tabi hep daha fazlası için uğraşan Neve yüzünden olaylar biraz sarpa sarıyor.
Ve söylemeden geçemeyeceğim tahmin ettiğimden daha fazla aşka bulanmış bir kitaptı.
Son olarak çeviri içinde tebrik ederim. Bu konuda ağzımız çok yandı ama bunda da ayrı bir başarı vardı.
Okuyun derim işte kısaca. Daha da anlatmak istiyorum ama konuya gireceğim diye susuyorum. Çok güzeldi ya, söyleyecek başka bir şey bulamıyorum.

Not: Yetişkin okuyucular için uygundur.

8 puan

Yazarın kaleminin çok iyi. Anlatımı çok akıcı, sürükleyici ve okuyucuyu kitaba bağlayan bir şekilde. Evet kalın bir kitap ama dili o kadar sade ve akıcı ki sayfaları nasıl çevirdiğinizin farkına varamıyorsunuz ve bir bakmışsınız kitap bitmiş.
Favori sahnem son sahneydi. Çok güzeldi. Çok romantikti. Özellikle Neve'nin inancını ve o inancını yerine getirmeye çabalaması çok iyiydi.
Kısaca karakterleri şöyle tanıtabilirim size. Neve kendine güvensiz vücudu ile küskün 25 yaşında zayıflamaya çabalayan balık etli bir kız. 44 beden ve 36 beden olma amacında. Max'da çok popüler ve her istediği kızı elde etme potansiyelinde bir erkek. Yani tipik erkek modeli.
Ben şahsen çok beğendim ve aşk romanı severlere okumasını tavsiye ederim. Kapak tasarımında dudak falan kullanılmış ama korkmayın içeriğinde cinsellik yok. Yani tarihi aşk romanlarında okuduğumuz kadar... Daha fazlası yok.

Tekrar söylüyorum tavsiye ederim okuyun!

10 puan

Öncelikle kitabın alışmış olduğum mükemmel adam/mükemmel kadın ana karakterlerine sahip olmadığını söylemem gerek.Bu kitabın kahramanları daha içimizden.Baş karakterimiz Neve obez bir kızken aşık olduğu adam için diyete başlayıp ciddi kilolar vermiş ve hala da vermek için çabalayan bir kız.Diğer karakterimiz Max.Bu adam mükemmele yakın ancak kendine has kusurları da var(mesela burnunun yamuk olması gibi).İlk olarak aşk kitaplarında mükemmel çiftlere alıştığım için bu kitabı okurken alışamayacağımı sandım açıkçası.Çünkü kitaplarda kendimizi buluruz evet ama her zaman bizim daha iyi bir versiyonumuz gibidirler.Her zaman nefret ettiğimiz fiziksel yada ruhsal yanlarımızdan soyutlayarak hayal ederiz.Bu kitap ise tamamiyle gerçek.Hayal kurmamı başta açıkladığım nedenlerden dolayı zorlaştırdı elbette.Çünkü kendimi o kıza bağlayamadım.Bir çok yönden nefret ettiğim yönlerime sahipti.Belki de itiraf edemediğim ya da yüzleşmek istemediğim.(fazla takıntılı oluşu ve hiç olmayacak şeylerin hayalini kuruşu gibi) Kitaplar benim için bir kaçışken bu kitap bir yüzleşme gibi oldu bazı yönlerden.Hele ki kilolu arkadaşlar için hayat değiştiren bir kitap olacağına eminim.Alıştığımız kahramanların olmaması nedeniyle başlarda zorlanmamaın dışında bir eleştirim yok kitaba.Çünkü gerçekten çok gerçek bir öyküydü.Etkilenmeden okuyabilecek pek kişi olduğunu sanmıyorum.Özellikle Max'e hayran kalacaklarından eminim.Mükemmel olmasa da mükemmel bir karakterdi.Yüzeysel bir insan değilim ancak dış görünüşe önem verenlerdenim bir çoğu gibi.Ancak bu kitap Klişe bir şekilde önemli olanın ruh güzelliği olduğunun bir kanıtıdır benim gözümde.Kısacası BAYILDIM ! Çok kalın bir kitap olduğu için daha da sevdim.Ancak uzun olup çok kısa hissettiren,daha fazlasını aratan kitaplardandı.Listenize bu kitabı eklemeden kitapçıya gitmeyin derim :)

Alıntı:(En çok güldüğüm yerlerdendir.Max'e hayran olmanıza yeteceğine eminim.Bana yetmişti ;)

Neve etrafına 'toz ol' mesajı veren titreşimler yolladığına emindi,ama Max hafiften duyarsız bir adam olduğu için bunu hissedemiyordu.
"Bana hala sinir oluyorsun,değil mi?"
"Özür diledin ya,niye sana hala sinir olayım ?"
"Gün gelecek bugünü hatırlayıp çok güleceğiz.Küçük Tommy nasıl tanıştığımızı sorduğunda ona diyeceğim ki 'Oğlum,annene önce buz firlattım,sonra da kıçını elledim.O gün bugündür beraberiz.' "
Neve dudaklarının istemsizce hareket ettiğini hissetti.Sanki gülümsüyor gibiydi.Mac de ona gülümseyince Skirt(Max'in çalıştığı iş yeri) kızlarının onu neden alttan alıp iğrençliklerini görmezden geldiğini anladı.
Bu tahrik edici gülümseme Neve'e kendisini seksi ve güzel hissettirdi.O kadar güzel bir gülümsemeydi ki Max'ın büyüsüne karşı koymaya gücü kalmamıştı.

11 yıl, 5 ay
9 puan

“Sarra Manning // Aşk Kaç Beden?”
Okuduğum en eğlenceli kitaptı…
Kusursuz fiziğe ve güzelliğe sahip diğer hanım karakterlerimizin aksine,hayatını rejim ve diyet programlarıyla geçiren kızımız Neve ile tanıştığım için şanslıyyım. Zira arada sırada da olsa insan kendine eş karakterler ile karşılaşmaktan mutlu olabiliyormuş :))


Yazarın okuduğum ilk kitabıydı, zira zaten çokda kitabı çevirilmemiş. Ama açıkcası birkaç kitabını da okuyabilirdim..
Her türlü tadı almak mümkün. Çik-lit olarak başlayıp,duygusal bir aşk macerasına doğru yol almış yazar hikayede..
Ve bu kalınlıkta ki bir kitap için kesinlikle en güzel nokta bu.

Kapağın orijinal olduğuna ve ön yargımdan (utanarak söylüyorum) dolayı ilk bu sebepten dolayı almayı düşünmüyordum, gerek kitap için gelen yorumlar gerekse Goodreads ‘ın yazar için verdiği notlar ciddi anlamda fikrimi değiştirdi..
Ve kitabı elime aldığımda kapak ile konun bütün olduğunu düşünüyorum..
Zira kim pembe bir dudak parlatıcısına karşı koyabilir ki? 

Neve kendi dünyasında,hayatının her dönemini kilolarıyla mücadele ederek geçiren ve üç yıldır dönmesini bekleyen sevdiği ! adam için diyet programlarıyla yaşayan bir kadın.
İlişkilerde tecrübesizliğiyle gergin zamanlar yaşadığı bir anda karşısın Max çıkar..

Krep ilişki adı altında bay Kaliforniya’nın geleceği güne kadar Max ile alıştırma yapar…
Manken ve birbirinden güzel kızlarla etrafı çevrelenmiş olan Max,Neve’nin kendine olan güvensizliğini kırmaya ve aşkın yaşanılır halini Neve ‘ye öğretebilecek midir?
Aralarında ki çekime karşı koymaya çalışan Neve ‘nin kuralları ne zamana kadar yıkılmadan devam edecektir? En önemlisi hayali olan 36 bedene ulaşabileck midir?

Kesinlikle okuyarak karar vermeniz gereken güzel bir kitaptı.


Yazarın kalemini ve bakış açısını çok beğendim. Ve aynı güzellikte bir çok kitabının olduğunu görmek beni mutlu etti,umarım yayın evi yazarın kitapları ile bizleri buluşturmaya devam eder…

Tavsiye kısmım;
şiddetle önerdiklerim den oldu bile :))

SeRpiL….

9 puan

“Sarra Manning’in - Aşk Kaç Beden?” adlı romanı, bitirmiş bulunmaktayım .
Öncelikle,kitabın dili , çok sade ve akıcı .Bunda ,çevirmenin de büyük payı var, tabi.

Kitabın türü; chick-lit fakat bu bildiğimiz,chick-lit değil ,bunu belirtmek isterim .(Sadece okuyalım ,günlük sorunlardan uzaklaşalım, gülelim eğlenelim tarzın da değil yani).

Kitapta; Neve adlı bir kızın ,yaşadığı olaylar ; kızımız tam bir kitap kurdudur ,üniversiteden başarılı bir şekilde mezun olmuştur .Fakat bir derdi vardır ; sevdiği çocuk la,William’la karşılaşıncaya kadar ,aldığı kiloları vermektir derdi . Aynı zaman da , ilişki konusunda deneyimsiz olduğu için ,deneyım kazanabilmek amacıyla ,Max adlı bir adamla çıkmaktadır .Fakat aklı ,William’dadır .

William’la karşılaşıncaya kadar ,Neve’i ne gibi olaylar beklemektedir ? Hayatında neler değişecektir? Karşılaştıktan sonra neler olacaktır ? Bu gibi soruların cevabını öğrenmek ,istiyorsanız bu kitabı okumalısınız .

Aynı zaman da bu kitap ; insanın kendisine değer vermesi gerektiğini de çok güzel bir şekil de ,arada hiçbir kopukluk olmadan , anlatmış .

Zaten bu kitabın konusunu okuduğum zaman bu kitap ,benim kesin okumam gereken bir kitap demiştim ,kitabı bitirdiğim zaman da yanılmadığımı anladım .

Kısacası; bu kitabı kesinlikle ,okumalısınız .Tavsiye ederim .Saygılarımla…


10 puan

Kitabın ilk 100 sayfasında o kadar sıkıldım ki 600 sayfa nasıl bitecek demiştim. Ama sonradan esas kızımız Neve ve esas oğlanımız Max'in tatlı atışmaları filan çok hoşuma gitmeye başladı. Neve obeziteye yakalanmış, hayatı hep kilolarıyla mücadele etmiş, 100küsür kilolardan 75'e düşmek için didinmiş, kendine güveni olmayan, sürekli kendini şişman gören asosyal bir kız. Max ise bir o kadar hareketli, çapkın ve çekici. Neve üniversitede kendisine danışmanlık yapan William'a delicesine aşık ve 3 yıldır William'dan uzakta çünki eleman başka bir üniversitede geçici olarak çalışmaya başlıyor. Neve sürekli 3 yıl sonra William döndüğünde onu şaşırtacak kadar zayıfladığını göstermek ve değiştiğini ispatlamak için hayatını zehir ediyor. Sevgili William'ın mektuplarında Neve'dan çay ve çörek isteyip araştırmaları için kaynak istemesine uyuz oldum. Neve, William gelene kadar bir ilişkide nasıl olunur diye öğrenmek için bir şekilde Max ile "Krep İlişki" yaşamaya başlıyor. Günden güne birbirlerine ne kadar bağlandıklarını farketmeden..

1 günde bitirdim kitabı. Bence çok güzeldi. Neve'in lise döneminde, üniversite döneminde ne sıkıntılar yaşadığını okudukça cidden çok üzüldüm. Okumanızı gerçekten tavsiye ederim. Favori kitaplarımdan birisi artık..

7 puan

Kalin bi kitap olmasina ve konusunun bilindik olmasina ragmen 600 sayfa boyunca temponun dusmedigi nadir kitaplardan diyebilirim..ayrica okuyan her kadinin kendinden bi parca bulacagi da kesin..

9 puan

Alır almaz bitirdim.Ağır ilerlemeyen,film tadında,sıcacık bir kitaptı.Pancake meselesi de ayrı bir zevkliydi. :D

9 puan

Günlük hayattan çok hoş bir romantik -komedi.Aynı zamanda ders verici bir aşk romanı.Beğeneceksiniz.


Baskı Bilgileri

606 sayfa



Etiketler: roman (çeviri)

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

powertwo basakbakır sLn FatosCetiner clemalice
60 kişi

Okumak İsteyenler

ceecefe46 sydney yamak hulyami Canan
24 kişi

Takas Verenler

incapita
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski