Anne Kafamda Bit Var

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Her şey, Tarık AKAN' ın yurt dışından dönüşünde, hava alanında tutuklanması ile başladı. 80 darbesinin hemen ardından (1981 yılında) Almanya da belki de yurt dışında olmasının verdiği cesaret ile, ülkedeki sorunlar hakkında yaptığı bir konuşma tutuklanma sebebini teşkil etti. Bir süre Gayrettepe de, daha sonra,şimdiki 1. Ordu komutanlığının bulunduğu Selimiye de tutuldu.

Yazar, kendi hissettiklerinin yanında, Türkiye'de tutuklanmanın, özellikle darbe gibi olağanüstü hallerde tutuklanmanın ne demek olduğunu da gözler önüne seriyor. Kapalı kapılar ardında, yaşamayanın bilemeyeceği olayları açığa vuruyor. Darbe yıllarında sağcı ya da solcu, taraf tutanların ne tür bir muamele ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor.

7 puan

Bir çırpıda okudum... Ama olaylar Tarık Akan'dan çok yanındakilerin başına gelenlerle gelişiyor... Okunmalı...

Profil Resmi
10 puan

Çok guzel bir kitaptı

Profil Resmi
4 puan

darbe dönemi yaşadıklarını unutan ender insanlardan biridir tarık akan.ordu göreve pankartı altında yürüyüşe destek veren bir adamın böyle bir kitap yazması da ilginç.daha doğrusu bu kitabı yazan bir adamın ordu göreve pankartı altında yürümesi.

Profil Resmi
7 puan

tarık akan'ın 12 eylül'ün acılarını kendi gözüyle anlattığı okunması gereken bir kitap

9 puan

Tarık Akan hakkında bilinmeyenler.. Tarih, sinema, siyaset hepsi bir arada.. 12 Eylül'ün bilinenlerine bir de Tarık Akan gözünden bakış, bazen de yok artık diyiş... Kitabın sonunda güzel bir de Tarık Akan albümü var.

6 puan

Bazı yerleri pek içten değil gibi geldi bana. Yazılmak için yazılmış gibiydi. Tutarlı değildi sanki. Tarık Akan'dan çok diğerlerine üzüldüm. Çünkü o hapse de girse hala Tarık Akan olmaya devam etmiş.
Bazı düşünceleri bana ters geldi.

Yine de o dönemde yaşananların birazını görmüş biri olarak böyle bir kitap yazmasını takdir ettim.

Profil Resmi
9 puan

Şimdilerde oyuncu/sanatçı diye gezenlerin örnek alması gereken güzel bir adamın yaşantısı,toplum için birşeyler yapan yapmaya çalışan adamın hayatından kesitler,çok güzel olmuş eline yüreğine sağlık güzel adam Tarık AKAN

6 puan

Türk sinemasının en ünlü ve en yetenekli jönlerinden Tarık Akan..1980'de sıkıyönetimin olduğu,karışık ülke ortamımızda Almanya'da yaptığı bir konuşma yüzünden Tercüman gazetesinin de yalan ve yanlı haberinin etkisiyle,asılsız ihbarlarla Türkiye'ye dönüşte havaalanında tutuklanmıştır..Hücrelerde yaşadıklarını,dönemin siyasi yüzünü anlatan bir kitap...Ayrıca Cannes film festivalinde ödül alan Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı YOL filminin de nasıl çekildiğini de kitapta anlatıyor..


Baskı Bilgileri


Can yayınları tarafından yayınlandı



Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

adadenizi Yılcan oogut Yaşadıkça
4 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski