Hesaplaşma (Tutku Oyunları Serisi, #3)

Eski alışkanlıklara karşı yeni başlangıçlar…
Oyunun gidişatını etkileyecek, kimsenin aklına gelmeyen bir taş…
Ve sonucu değiştirecek beklenmedik bir hamle!

Claire, korkuları ve güçsüzlüğü ile yüzleşti. Şimdiyse gerçek hisleri ile hesaplaşmak zorunda. Yeni keşfettiği bu güç, Tony'yi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek mi? Yoksa bir kez daha o karanlık esarete boyun eğen kendisi mi olacak?

Geçmişin günahları bir bir ortaya dökülürken, yıllardır gömülü kalmış sırlar da açığa çıkıyor.

Claire ile Tony'nin hayali satranç oyununda bu kez atılacak her adım çok daha tehlikeli ve her hamle, bir öncekinden daha riskli. Özgürlük, huzur, aşk… Artık bunların hiçbir önemi yok, çünkü Claire'in kaybedecek çok daha önemli bir taşı var. Ve onu korumak için her şeyini feda edebilir.

Tutku Oyunları'nda üçüncü round başlıyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Eski alışkanlıklara karşı yeni başlangıçlar…
Oyunun gidişatını etkileyecek, kimsenin aklına gelmeyen bir taş…
Ve sonucu değiştirecek beklenmedik bir hamle!

Claire, korkuları ve güçsüzlüğü ile yüzleşti. Şimdiyse gerçek hisleri ile hesaplaşmak zorunda. Yeni keşfettiği bu güç, Tony'yi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek mi? Yoksa bir kez daha o karanlık esarete boyun eğen kendisi mi olacak?

Geçmişin günahları bir bir ortaya dökülürken, yıllardır gömülü kalmış sırlar da açığa çıkıyor.

Claire ile Tony'nin hayali satranç oyununda bu kez atılacak her adım çok daha tehlikeli ve her hamle, bir öncekinden daha riskli. Özgürlük, huzur, aşk… Artık bunların hiçbir önemi yok, çünkü Claire'in kaybedecek çok daha önemli bir taşı var. Ve onu korumak için her şeyini feda edebilir.

Tutku Oyunları'nda üçüncü round başlıyor.
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Gerçekten de yazar neden kitapların sonunu böyle bitiriyor.Kitap mı okuyorum yoksa işkence mi çekiyorum belli değil . :))) Bu kitap bildiğiniz gibi yüzleşmenin devamı.Keşke ikisi bir arada yayınlansaymış.Bu yüzden puanlamada kararsız kaldım . Detay vermeyeceğim ama Claire beni uyuz etti. Son bölümlerde ilk defa Anthony'e acıdım , yazık :D Devamında iyi şeyler olmayacak öyle duruyor.İnşallah bir an önce yayınlanır.

7 yıl, 8 ay
7 puan

YORUMUM SPOİLER İÇERİR!!!

Kitap bitti ben de bittim. Kitap 2'ye bölündüğü için Yüzleşme ile beraber yorumunu gireceğim, hatta ben yorum boyunca kitap ismini Yüzleşme olarak kullanacağım.

İlk kitaptaki saf Claire'nin yerini ne yapması gerektiğinin farkında olan daha cesur bir Claire alıyor. Tabi arkasındaki destek ekibini de unutmamak gerekiyor :)

Anthony'den artık nefret etmesem de, sevemeyeceğim onu. Hapisten çıkana kadar Tony, Claire'yi bir kez bile umursamadı, çıkınca "Pişmanım, seni seviyorum." demesi hiç inandırıcı gelmedi. Daha çok yaptıklarına üzgün gibi geldi. Keşke intikamımı hiç gerçekleştirmeseydim diye aklından bir kez bile geçtiğini sanmıyorum.

Claire'ye aşık olan diğer karakter Harry'e aşık olmuş olabilirim *-* Claire, böyle bir adamı kaçırdığın için tam bir aptalsın. Neşeli, kendine güvenen, korumacı, sevdi mi tam seven bir adam yerine git; ne sevdiği belli, ne dürüstlüğü belli birinin peşine takıl. Ah ah, ben yazarın yerinde olacaktım, ilk kitabı olduğu gibi yazardım, 2. kitapta Harry-Claire aşkına başlayıp seriyi öyle bitirirdim.

Yalnız yazarı Claire ve Harry'i baya bir yakınlaştırdığı için tebrik ederim. Çoğu yazar, kadınlarını sürekli ana karaktere ihanet etmeyecek şekilde tasarlar. Aslında Claire'nin yaptığı ihanet değildi fakat nedense yazarlar artık ilişki yaşamadığı biricik aşkına sadık yapmak zorundalar kadınlarını.

Bunun haricinde kitapta sırların açığa çıkmasını sevdim. 3. kitap biraz daha rahat kafayla okunacak gibi görünüyor.

Yine de kitapla ilgili kocaman bir sorunum var. Şimdi, ben bu kitabı ilkine göre daha yavaş okusam da başıma yine 1. kitapta olan şey geldi. BEN GENE ANLAMADIM SONUNU :D

Şöyle anlatayım, Claire'nin peşine biri düşüyor ve onu tehdit ediyor, Catherine de Claire'nin güvenliğini sağlamak için kaçmasını sağlıyor. Sonra olanların göründüğü gibi olmadığı anlaşılıyor. O sırada Claire'nin kardeşi, Claire'ye bir şey yaptığını düşündüğünden Tony'i mahkemeye veriyor. Fakat Claire kaçarken şüphelerin Tony'nin üzerine çekilmemesini sağlamaya çalışıyor. Başarısız olduğunu okuduğu haberlerden anlıyor. Şimdi durum böyle olunca Claire'nin geri dönmesi lazım değil miydi, sonuçta tehlike yok, Tony'i de seviyor. Orada ben bir şeyi mi kaçırdım acaba :D Neyse ki son sözü anladım, kitabın azıcık ileri zamanı anlatılmış.

Kısacası,Yüzleşme, ilk kitaba oranla daha iyiydi. Merak ettiğim serinin bir de Tony açısından anlatımları varmış. Acaba yayın evi onları da yayınlar mı?

7 yıl, 6 ay
9 puan

Öncelikle serinin bu kitabını da çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Özellikle Antony' deki değişim okumaya değerdi. Okuduğum çok az kitap beni etkilemiştir. Bu seride onlardan biri. Üç kitabı da nefesimi tutarak heyecanla merakla okudum. Dördüncü kitabı da şimdiden hemen okunacaklar listemde.

7 yıl, 7 ay
7 puan

İlk kitabı okuduğumda kitabın konusunu ve karekterleri sevmemiştim.ama serinin devamında yaşananlar kitap ve karekterleri hakkındaki fikirlerim değişti. Bu kitabı diğerlerne oranla daha iyidi.
Yazar okuyucuyu merakta bırakmayı seviyor. Bu seriden çok seveb biri olmama rağmen kitabın devamını merakla bekliyorum.

7 puan

http://satellitebook.blogspot.com.tr/2016/11/yorum-hesaplasma-tutku-oyunlar-serisi-3.html

Nedensizce… Nefret ede ede… Okuyorum bu seriyi J Bu neydi yahu! Şimdi ben Anton’u sevmiyordum. Hatta sevmemeye yemin etmiştim ama sanki duygularım kendisine karşı birazcık azcık değişmiş olabilir. Ama emin de değilim.
Seri kaldığı yerden, pardon yayın evinin daha fazla kazanması için kitabı böldüğü yerden devam ediyor. Olaylar ve hareketlilik bu kitapta çok daha fazlaydı. Her şey düğüm oldu derken son sayfalar biraz anlamamı sağladı bazı şeyleri. Claire’in peşindeki adam, Anton’un evindeki kişilerin aslında kimler oldukları, geçmişinden kesitler ve son sayfadaki şimdi ne olacak soruları ile serinin en beğendiğim kitabı oldu kendileri. Hala ilk kitap içimde bir yaradır ama bu kitap AZ da olsa telafi etti ilkini. Konudan bahsedemeyeceğim çünkü kitaplar o kadar iç içe ki birinci kitabı özetleyip ikinciden azcık bahsedip öyle bu kitaba gelmem gerek.
Bu arada Harry sevemedim seni…

Diğer kitap ne zaman diye soracağım hiç aklıma gelmezdi ama diğer kitap ne zaman? :)

7 yıl, 5 ay
7 puan

Heyecanla bir dizi seyrederken araya uzuuuuuunnnn bir reklam girip sonrasında seyretmeye devam etmek gibiydi bu kitabı okumak.Hala kızgınım Arkadya Bitter’e 2.kitabı ikiye bölmesinden dolayı.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/10/aleatha-romig-hesaplasma-tutku-oyunlar.html#more

8 puan

İkinci kitabı sevmeyen biri olarak bu kitabı beğendim, daha fazla olay ve ters köşeler vardı, yalnız seri ilerledikçe Claire'den iyice soğumaya, Anthony'i ise sevmeye başlıyorsunuz ( ilk kitapta yaptıklarını hala affetmedim ama Anthony doğru bir adam olma yolunda bayağı ilerleme kaydetti )

İkinci kitapta tanıştığımız Harry karakteri oldukça dikkat çekiciydi ama ne yazık ki Claire adamı resmen kullandı ve çok yazık etti, kalan kitaplarda karşımıza tekrar çıkar mı bilmiyorum ama teselliye ihtiyacı varsa ücretsiz terapi yardımında bulunabiliriz :)

Bu kitapta bir çok sürpriz sizi bekliyor ki bunlardan biri ikiliyi tekrar bir araya getiriyor, aslında bu kitabın asıl kahramanı Anthony'nin evinde çalışan ve geçmişten gizli bir bağları olduğunu hissettiğimiz Catherine karakteriydi, kadın resmen şaşırttı bizi, kendisi yeniden bir kaçma kovalamacanın başlamasına ve her şeyin bir anda değişmesine neden oldu, herkesin kendince bir planı var, kimse kimseye güvenemiyor,maskeler düşmeye ve gerçeklerin bir kısmı ortaya çıkmaya başlıyor, özellikle son sayfalarda Claire'in sempatimizi yeniden kazanmasına neden olan sağlam bir hamlesiyle oyun içinde oyun olduğuna tanık oluyoruz ama bu planın detaylarını devam kitabında öğreneceğiz....

Kitapta ikiliyi bir araya getiren küçük sürprizin oluşmasına neden olan saçma sapan bir sahne vardı ki evlere, şenlik spoiler olacak o nedenle söylemeyeceğim ama okuyan herkes yok artık demiştir, yani böyle bir şey yaşanır ve sen bunu nasıl rüya sanırsın :))


http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/

7 puan

Claire, safsın saf. Bu seri sona erdiğinde Tony konusunda inş aklın başına gelmiş olur.

7 puan

Anthony ve Claire'nin bir kızı var. Claire'nin arkadaşı Meredith onlarla ilgili büyük ilgi gören bir kitap yazmıştır ve hala onlarla ilgili gerçekleri öğrenme peşindedir. Claire özel akıl sağlığı tesisindedir ve uzun süredir kimse ile konuşmamıştır. Meredith Claire için üzülür, Nichol'un anne ve babası hakkında gerçeği öğrenmesini ister. Anlatılması gereken bir hikaye olduğunu bilir ve gerçeği öğrenmek ister. Bunun için tesise girer. Claire'den hikayesini anlatmasını ister fakat hikaye sadece ona ait değildir, hikaye çok kişiye aittir. Dünyaya neler olduğunu asla anlatamayacak olan sonsuza dek susturulmuş pek çok kişinindir.

Olaylar yavaş yavaş ortaya çıkar. Claire zengin ve hamiledir. Peşinde biri olduğu için kimlik değiştirerek kaçıyordur. Kayıp oluşu gözleri Anthony'e çevirir. Tony iş gezisine çıkmış ve Claire evlerinde kalmıştır. Bu yüzden Tony sorgulanır. Tony ise özel uçak kiralamış, uçak iniş yapmıştır ama kimse bulunamamıştır. Böylece Tony ve Claire kayıp olarak kabul edilir.
Tony'nin evinde çalışan Catherine Tony'nin bir ailesi olmadığı için mülkünün vasisidir. Onun gerçek kimliği ortaya çıkar. Claire onun tehlikeli olduğunu öğrenir. Güvenlikleri için Iowa'yı terk etmiştir. Tony için bir şey bırakmıştır şüphelerin üzerine çekilmemesini sağlamak istemiştir. Önce Harry Claire'i bulur. Harry ise aslında FBI'dır. Sonra Tony bulur ve ikili evlenir. Kızları olur. Gizlenmeleri bir süre devam eder ve yavaş yavaş gizem çözülmeye başlar. Tony için suçlamalar vardır. Tony daha fazla saklanmak istemez ve onların güvende olduğunu bilip gitmek ister. Claire'nin ablası güvende değildir Catherine onunla iletişime geçmiştir. Bu yüzden herkesin güvenliğini sağlamak ister. Claire tek gitmesine izin vermez ve ikili döner. Tony Catherine'nin karşısına çıkar yüzleşmeden sonra aralarında mücadele çıkar ve Claire'de gelince işler değişir. Claire Tony'i öldürdüğünü düşünür. Meredith sayesinde Claire kendine gelir ve Tony'i öldürmediğini hapiste olduğunu öğrenir. Simon'un ölümüyle ilgili gerçek, Catherine'nin suçları ortaya çıkar, Tony Claire'i kaçırdığını, yaptıklarını, diğer olaylarla ilgili bilgisi olduğunu itiraf ettiği için hapistedir ve Claire kendine geldikten sonra oda çıkar.
Tony ne kadar sevse de Claire'nin hayatını mahvettiği için çok üzgündür. Kendisinden çok daha iyisini hak ettiğini düşünür. Bu yüzden ona her imkanı sağlar ve isterse ayrılmaya hazırdır. Claire için ise yolculuğun unutmayı tercih ettiği kısımları vardır ama varış noktası buna değerdi. İkilinin aşkı deliliğin ve hapsedilmenin üstesinden gelir. Sınav sona erer ve kızları ile yeniden bir aile olmaya çalışırlar.

Önceki kitaba göre olay, hareketlilik daha fazlaydı. Tony baya düzeldi, Claire ne yapıyor belli değil. Harry ise harcandı resmen.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 380 sayfa
8Ağustos2016 tarihinde, Arkadya Bitter tarafından yayınlandı


ISBN
9789759999926
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman, aşk romanı

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Satıgül Yüksek evil_thing Hilalakt Lulu Marley gezenti
20 kişi

Okumak İsteyenler

tarçınportakal
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski