Hesaplaşma (Tutku Oyunları Serisi, #3)

7 puan

Anthony ve Claire'nin bir kızı var. Claire'nin arkadaşı Meredith onlarla ilgili büyük ilgi gören bir kitap yazmıştır ve hala onlarla ilgili gerçekleri öğrenme peşindedir. Claire özel akıl sağlığı tesisindedir ve uzun süredir kimse ile konuşmamıştır. Meredith Claire için üzülür, Nichol'un anne ve babası hakkında gerçeği öğrenmesini ister. Anlatılması gereken bir hikaye olduğunu bilir ve gerçeği öğrenmek ister. Bunun için tesise girer. Claire'den hikayesini anlatmasını ister fakat hikaye sadece ona ait değildir, hikaye çok kişiye aittir. Dünyaya neler olduğunu asla anlatamayacak olan sonsuza dek susturulmuş pek çok kişinindir.

Olaylar yavaş yavaş ortaya çıkar. Claire zengin ve hamiledir. Peşinde biri olduğu için kimlik değiştirerek kaçıyordur. Kayıp oluşu gözleri Anthony'e çevirir. Tony iş gezisine çıkmış ve Claire evlerinde kalmıştır. Bu yüzden Tony sorgulanır. Tony ise özel uçak kiralamış, uçak iniş yapmıştır ama kimse bulunamamıştır. Böylece Tony ve Claire kayıp olarak kabul edilir.
Tony'nin evinde çalışan Catherine Tony'nin bir ailesi olmadığı için mülkünün vasisidir. Onun gerçek kimliği ortaya çıkar. Claire onun tehlikeli olduğunu öğrenir. Güvenlikleri için Iowa'yı terk etmiştir. Tony için bir şey bırakmıştır şüphelerin üzerine çekilmemesini sağlamak istemiştir. Önce Harry Claire'i bulur. Harry ise aslında FBI'dır. Sonra Tony bulur ve ikili evlenir. Kızları olur. Gizlenmeleri bir süre devam eder ve yavaş yavaş gizem çözülmeye başlar. Tony için suçlamalar vardır. Tony daha fazla saklanmak istemez ve onların güvende olduğunu bilip gitmek ister. Claire'nin ablası güvende değildir Catherine onunla iletişime geçmiştir. Bu yüzden herkesin güvenliğini sağlamak ister. Claire tek gitmesine izin vermez ve ikili döner. Tony Catherine'nin karşısına çıkar yüzleşmeden sonra aralarında mücadele çıkar ve Claire'de gelince işler değişir. Claire Tony'i öldürdüğünü düşünür. Meredith sayesinde Claire kendine gelir ve Tony'i öldürmediğini hapiste olduğunu öğrenir. Simon'un ölümüyle ilgili gerçek, Catherine'nin suçları ortaya çıkar, Tony Claire'i kaçırdığını, yaptıklarını, diğer olaylarla ilgili bilgisi olduğunu itiraf ettiği için hapistedir ve Claire kendine geldikten sonra oda çıkar.
Tony ne kadar sevse de Claire'nin hayatını mahvettiği için çok üzgündür. Kendisinden çok daha iyisini hak ettiğini düşünür. Bu yüzden ona her imkanı sağlar ve isterse ayrılmaya hazırdır. Claire için ise yolculuğun unutmayı tercih ettiği kısımları vardır ama varış noktası buna değerdi. İkilinin aşkı deliliğin ve hapsedilmenin üstesinden gelir. Sınav sona erer ve kızları ile yeniden bir aile olmaya çalışırlar.

Önceki kitaba göre olay, hareketlilik daha fazlaydı. Tony baya düzeldi, Claire ne yapıyor belli değil. Harry ise harcandı resmen.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »