Yüzleşme (Tutku Oyunları Serisi, #2)

Yüzleşmek cesaret ister!
Nefret ve aşk. İntikam ve güven.

Anthony Rawlings ile Claire Nichols…
Kuralları tutku, esaret ve deliliğin yan yana gelişiyle yazılan, ölümcül bir oyunun iki farklı tarafıydı. Aşkın görünmez tuzağına düşüp, oyunu kaybettiğini düşünen tarafsa Claire'di. Ancak bilmediği bir şey vardı; bazı oyunlar tam da bitti sanıldığı yerde başlardı.
Önce Anthony Rawlings'in baskıcı aşkından ve lüks hapishanesinden, sonrasında ise yeni esaretinden kurtulan Claire Nichols, artık özgür. Öte yandan bu yeni özgürlük çok daha fazla sır, tehlike ve yepyeni bir esaret anlamına da geliyor. Elindeki sorulara alacağı her cevabınsa bambaşka bir bedeli var. Claire bir kez daha düşmanının karanlık gözlerinin içine bakmak zorunda.
Anthony ve Claire için kurallar yeniden yazılıyor.
Bu oyun henüz bitmedi. İkinci rounda hazır olun.
Şimdi sonuçlarla yüzleşme zamanı!
(Tanıtım Bülteninden)

Yüzleşmek cesaret ister!
Nefret ve aşk. İntikam ve güven.

Anthony Rawlings ile Claire Nichols…
Kuralları tutku, esaret ve deliliğin yan yana gelişiyle yazılan, ölümcül bir oyunun iki farklı tarafıydı. Aşkın görünmez tuzağına düşüp, oyunu kaybettiğini düşünen tarafsa Claire'di. Ancak bilmediği bir şey vardı; bazı oyunlar tam da bitti sanıldığı yerde başlardı.
Önce Anthony Rawlings'in baskıcı aşkından ve lüks hapishanesinden, sonrasında ise yeni esaretinden kurtulan Claire Nichols, artık özgür. Öte yandan bu yeni özgürlük çok daha fazla sır, tehlike ve yepyeni bir esaret anlamına da geliyor. Elindeki sorulara alacağı her cevabınsa bambaşka bir bedeli var. Claire bir kez daha düşmanının karanlık gözlerinin içine bakmak zorunda.
Anthony ve Claire için kurallar yeniden yazılıyor.
Bu oyun henüz bitmedi. İkinci rounda hazır olun.
Şimdi sonuçlarla yüzleşme zamanı!
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

İlk kitabı okurken çok sinirlenmiştim.Ettiğim küfürlerin haddi hesabı yoktu fakat bu kitaba bayıldım.Anthony'e sempati duyacağım kırk yıl düşünsem hayatta aklıma gelmezdi.Onun olduğu bölümleri sırıtarak okudum. :D Ayrıca kitapta su gibi aktı gitti.Bir türlü elimden bırakamadım ve aynı gün içinde de bitirdim.Söylemeden edemeyeceğim yüzleşme kitabı yarım kaldı.İkinci part hesaplaşma yakında çıkacakmış.Böyle bir şeye ne gerek vardı :( Zaten çok kötü bir yerde bitti.Seri devamlarını beklemekten helak olduk. :( İlk kitabı benim gibi sevmediyseniz bile yüzleşmeye şans verin derim :)

7 yıl, 10 ay
6 puan

http://satellitebook.blogspot.com.tr/2016/07/yorum-aleatha-romig-tutku-oyunlar.html

İlk kitap için söylediklerimde hala kararlıyım ama bu kitap Claire ve benim için eziyet dolu değildi bu yüzden kendini okutturdu.
Hikâyeyi tahmin edebiliyorum. Harry ve Claire’in peşinden koştukları kişiyi,Anton'un babası ve annesinin neden öldüğünü tahmin edebiliyorum eğer ki yanılırsam ezber bozan bir romandı derim. Bu tahmin edilebilirlik içinde sayfalar biraz sıkıcıydı. Evet, Claire hayatını tekrar kurmaya çalışıyor, güçlü ve bağımsız ve intikam almaya yaklaşmış durumda ama bu süreçleri okurken biraz hareketlilik arıyor insan. Bazı bilgileri keşfetmek, başkalarının bakış açısıyla olan sayfalar olayın sonunu merak ettiriyor. Her ne kadar tahmin etsem de “ya öyle değilse?” sorusu diğer kitabı okumam için beni zorluyor. İlk romandaki anlatım burada da mevcuttu. Yüzeysel, kişilerin duygularını çok alamadığım bu anlatım sanırım böyle devam edecek. Yani Claire kendini çok iyi anlattı ama karşı tarafında duygularını alabilmeyi isterdim. Bu yüzden biraz dışarıda kaldım okurken.
Ayrıca saçma bir yerde kesildiğini de söylemeliyim. Bu yüzden yayın evine sitemliyim. Kitabı iki bölüme ayırmalarındaki amaç gün gibi açık ve buna tek kitap 1000 küsur olmasın diye kılıf uydurmakta bizleri salak yerine koymak oluyor. Bu da böyle bir not olsun.
Serinin ilk kitabını büyük beklentilerle okuyup, hayal kırıklığına uğrayınca tahmin edersiniz ki bu kitabı okumam gecikti ve beklentisizdim. Bu yüzdendir ki okuttu kendini. Anton bu sefer insan gibiydi. Çok sık göremesem de kendisini önceki saçmalıklarıyla ortaya çıkmaması biraz rahatlattı beni. Bir konu beni biraz şaşırttı. O da Anton’un dedesi. Benim kafamda çizdiğim adamla pek aynı değilmiş. Bu yüzden olayların gidişatı malum soruyu sormama neden oluyor. “Ya öyle değilse?”
Maalesef seri kitapları bitirme alışkanlığım ve açıkçası hala içimden bir sesin ‘belki şaşırtır’ demesi yüzünden okumaya devam edeceğim. Daha farklı bir Claire görmek, olayları kendisinin yönettiğini okumak ve zeki olduğunu, cümle kurabildiğini bilmek bu puanı vermeye sevk etti beni :)

7 yıl, 8 ay
6 puan

Tutku Oyunlarını pek sevmemiştim. Claire'nin davranışları çok sinir bozucuydu. O yüzden kitabı pekte sevememiştim. Ama kitabın sonunda yaşanan olaylardan sonra Clare'nin nasıl bir intikam alacağını merak ediyordum.
Yüzleşme kitabına başlamadan önce kitap yorumlarını okuduğumda Clare'nin intikam almadığı daha çok kendini Tony'e ispat etme çaba içerisinde olduğu yazılıyordu. Bu yüzden kitabı okuyunca Claire'nin intikam alacağı beklentisi içerisinde başlamadım. Aksi takdirde benim için büyük hayal kırıklığı ve sıkıcı bir kitap olucaktı.
Genel olarak kitap hakkında düşüncem fena değil. Zaten fazla olay olmadı. Ayrıca bir şey daha belirtmek istiyorum. Tony'nin "seni seviyorumm" söylemesi bana çok öylesine söylenmiş gibi geldi. Yazar karekterlerin hislerini biraz daha gerçekçi yazsa kitabı daha çok severdim. Ama yinede kitap merak uyandırıcı her ne kadar karekterlere pek bayılmasamda neler olacağını merak ediyorum.

8 puan

Ben Tutku Oyunları'nı beğendim.Akılda kalıcı,şaşırtıcı ve sürükleyici bir seri olduğunu söyleyebilirim.Yazarın hikayeyi kurgulamasına ayrıca hayran kaldım.Gerçi yazar Yüzleşme'yi pat diye yarım bırakmış,bu hiç iyi olmamış :(( Seriyi sevmeseniz bile yarım bırakılan bu kitaptan sonra üçüncü kitabı okumak isteyeceksiniz.
Seriyi okumak isteyenlere sabırla ve önyargısız okumalarını tavsiye ederim.

6 puan

İlk kitabı ve kurgusunu çok beğenen birisi olarak bu kitap beni hayal kırıklığına uğrattı. Bir kere neredeyse hiç olay yok. Ciddiyim. 400 küsur sayfa bir şeyler olacak diye bekliyorsunuz ama olmuyor. Önceki kitapta da böyle olan kısımlar vardı ama sonu öyle güzel bağlanmıştı ki affettirmişti. Bunda öyle bir şey olmadığı gibi sonu da resmen orta yerden kesilmiş gibi kaldı. Seri kitaplarının genel sorunu yarım kalmışlık duygusu; ama bu kitap resmen arkasından 3-5 sayfası koparılmış gibi yarım kaldı. Bari gece sonlansaydı :(( ilk kitaptan aklınıza takılan soruların cevaplanacağını düşünerek okuma niyetiniz varsa hiç yeltenmeyin; benim gibi daha da fazla soru ekleyerek 3. Kitabı beklemeye başlarsınız.

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/05/aleatha-romig-tutku-oyunlar-yuzlesme.html

Anthony Rawling'i özleyeceğim aklıma gelmezdi ama özlemişim. Adama kelimenin tam anlamıyla intikam için yaratılmış! O hükmetsin, emir versin ya da bir köşe de dursun bakışlarından anlaşılır zaten ne istediği.

Bu seri kelimenin tam anlamıyla satranç oyunu gibi... sürprizlerle dolu ve yapılan her hamle de kaybetme riski olan bir oyun... hatalı bir adım sonun olabilir ya da düşünmeden hesaplamadan atılan bir adım!

Tutku oyunları kitabıyla oldukça şaşırtıcı bir kurgu bize sunan Aletha Roming serinin ikinci kitabıyla kurguyu zorlamış ve ortaya tam bir güç gösteri sunmuş. İlk kitaptan daha mı güzeldi bilemiyorum ama ikisini peş peşe okuma durumunda şu değişmez bir gerçek ki nefessiz kalacaksınız!

Kitap ilk kitap Tutku Oyunları'nın devamı, o yarım kalmıştı ve bu kitap da kaldığı yerden devam ediyor o yüzden onu boş verip bunu okuyalım gibi bir şey söz konusu olamaz öncelikle uyarayım.

Kitap, hapishaneye düşen Claire'in valinin emri ile bütün suç duyularının düşülmesiyle serbest kalmasıyla başlıyor. Tabi bunu duyan Tony durumdan hiç hoşnut değil. Claire'in peşine düşen Tony onun kendisine ihtiyacı olmadan kendi ayakları üzerinde duruyor olmasını ve daha da önemlisi kendisine meydan okuyan tavırları ile iyice alevlenirken Claire artık eski gücünü ve kendine güvenini kazanmış bir şekilde bu oyunca Tony'i yenmeye kararlı. Tony, Claire'ın her adımını takip ettirirken Claire'de Tony'e şaşırtıcı sürprizlerle karşılık veriyor.

Nefretin altında gizli kalmış bastırılmış aşk kendini arada başını uzatarak gösterme moduna geçse de o nefret o kadar kuvvetle kendini gösteriyor ki Tony ve Claire nefretin tutkulu ateşinde kavrulup birbirlerine cephe alıyorlar.

İlk kitaba nazaran daha güçlü bir Claire okumak paha biçilemezdi daha da güzeli Tony'i zaman zaman Claire karşısında zayıf görmek... kelimelerle ifade edilemez. Bazen öyle bir an geliyor ki birbirlerine aşık bunlar diyorsun ama bazen öyle ipler kopma noktasına geliyor ki aha birbirlerini öldürecekler demene ramak kalıyor.

Evet! Nefret tutkulu bir duygu ve bir insan tutku duymadığı birinden nefret edemez! Tony ve Claire birbirlerinden her ne kadar nefret etmeseler de sanki öylemiş gibi bir izlenim kazandırıyorlar.

Yine aralarda Tony'nin geçmişine giden dokunuşlar vardı ve açıkçası o geçmişin bağlanacağı noktayı deli gibi merak ediyorum.

Aslında bir şeyi daha çok merak ediyorum! Yardım gecesinde Claire başka bir adamın kolunda görecek olan Tony'nin tavrını!

Arkadya Bitter, 3. kitabı alabilir miyim lütfen? Diye çığlık atasım var!

Yazar ilk kitaptaki taktiği kullanıp yine nefes kesen bir yer de bitirmiş kitabı. Bu çiftin sonunu deli gibi merak ediyorum.

Ahh bir de kitabın her bölümün başındaki alıntılar... o sözler... süperdi. Bölümlerle ve daha da önemlisi kitapla o kadar alakalı ve söylenen sözlerle, davranışlarla o kadar uyumluydu ki hayran oldum yazara bu inceliği yaptığı için.

8 puan

Kitabın yarısını okumuş olmasaydım daha sağlıklı yorum yapabilirdim…

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/05/aleatha-romig-yuzlesme-tutku-oyunlar-2.html#more

5 puan

Kitapta ilgimi çeken tek bir olay bile gelişmez mi arkadaş? Gelişmedi vallahi. Tony'yi hala sevmiyorum. Claire'i hala anlayamıyorum. 450 sayfalık bir hezimetti resmen. Benim bildiğim üç kitaptan oluşan serilerin en heyecan verici kitabı ikincisidir çoğunlukla. Bu seri için tam tersi demek istiyorum, birinci kitabı da sıkıcıydı ama bu bambaşka bir boyuta geçmiş artık.

6 puan

İlk kitabı çok seven biri olarak bu kitapta sıkıldım, öncelikle heyecanı çok eksikti, özellikle Anthony'li sahneler çok azdı ama özdü :)

Beklenmedik bir sürprizle hapishaneden çıkan Claire yeni hayatına başlıyor, eski ama güçlü bir iki dostundan gördüğü destek sayesinde maddi açıdan iyi bir duruma geliyor, hatta hayatına yeni biri bile giriyor, fakat Anthony' nin onun peşini bırakmaya hiç niyeti yok, zaten bir süre sonra yüz yüze gelmek kaçınılmaz oluyor ki o sahnelere dikkat, oldukça enteresan şeyler yaşanıyor :)

Kitaptaki Sophia ve Derek karakterlerini sevdim çok tatlılardı :)

Spoiler Olabilir : Claire'e ilk kitapta da kızdığım yerler olmuştu ama bu kitapta baştan sona sevemedim, Anthony nin hayatına kıyısından köşesinden dokunan herkese zarar verdiğini bildiği halde, Harry ile bir ilişkiye bu kadar çabuk başlaması bana çok saçma geldi, tamam Harry'e diyecek lafım yok ama kadının acelesi neydi anlamadım, onca olay yaşadın, hapisten yeni çıktın, başındaki beladan bir kurtul hele, bir yerleşik düzene geç, dış dünya ya bir uyum sağla bu ne hız, dersin hapishanede 20 yıl yaşamış ta hasret kalmış :)

Yalnız söylemeliyim ki kitap güzel bir yerde bitiyor zira bu üçlünün karşılaşmalarını merakla bekliyorum...

Açıkçası, bu kitapta Claire'den çok Anthony'i sevmeye başladım , sanırım bende manyağa bağladım :))




http://gulunkitapligi.blogspot.com.

5 puan

Claire valinin emri ile af sayesinde hapishaneden çıkar. Biri ise serbest bırakılması için gereken parayı ödemiştir. Medya ve Tony peşine düşmeden hemen uzaklaşır. Tony onu ailesi öldüğü zamandan beri takip etmiş, sevgilisini iş teklifiyle bilerek uzaklaştırmış, sonrada işlemediği bir suç yüzünden hapsedilmeye terk etmiştir. Tony'nin gönderdiği kutuyu aldıktan sonra ölen eski sevgilisi Simon'un nişanlısı Amber'i aramıştır. Onun kendisiyle iletişime geçtiği için öldüğünü düşünür ve bunu söylemiştir. Eniştesinin sahte senet düzenleme, zimmete para geçirme suçuyla yargılanmasından da sorumludur. Sevdikleri bir şekilde zarar görmüştür. Artık bunun olmasını istemese de Amber ve erkek kardeşi Harry ona yardım eder.
Tony'nin ulaşması tabi ki çok uzun sürmez. Claire hayatını kaçarak geçirmek istemez, hayatını Tony'nin kontrol etmesine izin vermeyecektir. Yeni bir hayat kurmaya çalışıyordur ve o hayatı yaşamak ister. Tony'nin akli dengesi yerinde olmadığı fikrini kabul etseydi sonsuza kadar hayatının kontrolü onun elinde olacaktı. Anthony'nin planlarını bozmuştur ve şimdi de ona meydan okumaya karar verir. Tony'nin niyeti ne olursa olsun görünmez olmak onu kolay bir hedef yapardı. Dünyada görünür olan bir Claire'î ortadan kaldırmak daha zor olurdu. Onun hiçbir sınırı yoktur, her şeyi yapabilir, istediğini alana kadar da durmazdı. Bu yüzden Claire ona meydan okur.

Claire Tony'nin peşini bırakmasını sağlamak için onunla buluşur. İçi bilgi dolu kutuyu hapishanedeyken ona Tony göndermemiştir. Konuşmasını da istemez. Claire ondan nefret etmek ister ama dokunuşu, sesi, yüzü içini eritir. Anlayışlı, nazik Harry varken duygularına, hareketlerine, tüm hayatına hükmeden bir adamın hayalini kurar. Tony'de onu özlemiştir, üzgündür ve özür diler. Daha Claire onu tanımadan Claire'i sevmiştir. Ona değişebileceğini göstermek ister. Onu Iowa'ya geri götürmek ister. Hiçbir şey onsuz aynı değildir. Ev sadece kocaman boş bir deliktir. Çünkü Claire orada değildir. Claire sevgi nefret duyguları arasında kalır ve Harry ile ilişkisi başlar. Tony'nin karşına çıkacağı ani bir bitişle kitap biter.

Yarım kalan bir kitap oldu. Yazar gereksiz yere uzatıyor kitapları. Olay yok merakla bekliyorsun, bekliyorsun öyle kalıyorsun. Tony'nin Claire hapisteyken onu umursamazken çıkınca sever olması da ayrı bir konu.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 456 sayfa
10Mayıs2016 tarihinde, Arkadya Bitter tarafından yayınlandı


ISBN
9789759999537
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Satıgül Yüksek evil_thing Lulu Marley ranayıldız maggie
25 kişi

Okumak İsteyenler

tarçınportakal
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski