Gitmene Asla İzin Vermeyeceğim

Kardeşini kurtarmak için erkek kılığında araba soygunu yapan genç bir kadın Chelsea
Arabasını soyan, evine giren hırsızı yakalamaya kararlı genç bir kont Antony
Öfke tutkuya döndüğünde, eğlence ihtiyaç olduğunda aşk onlar için kaçınılmaz olacaktı
Bu tarihi aşk kitabı kendi içinde başlı başına bir mücevherdir. Hırsızlık, adam kaçırma,
baştan çıkarma ve romans Bu kitapta her şey var.
Elaine Fox

Kardeşini kurtarmak için erkek kılığında araba soygunu yapan genç bir kadın Chelsea
Arabasını soyan, evine giren hırsızı yakalamaya kararlı genç bir kont Antony
Öfke tutkuya döndüğünde, eğlence ihtiyaç olduğunda aşk onlar için kaçınılmaz olacaktı
Bu tarihi aşk kitabı kendi içinde başlı başına bir mücevherdir. Hırsızlık, adam kaçırma,
baştan çıkarma ve romans Bu kitapta her şey var.
Elaine Fox


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Kardeşini kurtarmak için erkek kılığında araba soygunu yapan genç bir kadın Chelsea Arabasını soyan, evine giren hırsızı yakalamaya kararlı genç bir kont Antony Öfke tutkuya döndüğünde, eğlence ihtiyaç olduğunda aşk onlar için kaçınılmaz olacaktı Bu tarihi aşk kitabı kendi içinde başlı başına bir mücevherdir. Hırsızlık, adam kaçırma, baştan çıkarma ve romans Bu kitapta her şey var.

Antony Grenville, savaşta birçok adamını ve en yakın iki arkadaşından birini savaş sonrası ise en yakın diğer arkadaşını kaybetmiş üstelik kendide vurulmuştur. Savaştan geriye yaralı bir Vikont olarak dömüştür.

Chelsea Bellamy kardeşinin kaçırıldığını ve karşılığında ona göre imkansız derecede fazla bir fidye istendiğini öğrenince ne yapacağını bilemez. Aklına gelen tüm yolları eledikten sonra en yakın komşusuna gider ve yardım ister ama komşusunun borcu geri ödeme teklifi ona uymadığı ( ahlaksız pis herif ) için evine döner ve uşağının eski mesleği olan soygunculuğa başlamaya karar verir.

İşte bu noktada yollar kesişir. Gecenin bir vakti arabasıyla seyahat eden canı sıkkın her şeyden ve herkesten bıkmış bir adam. Zayıf ama kararlı kendini tek gözlü Jack olarak tanıtan bir soyguncu ve bundan sonra başlayan olaylar …

Hope Tarr'ın ilk kitabı Sana Yürek Dayanmaz çok severek defalarca okuduğum kitaplardan biri ve ben hevesle bir sonraki kitabı ne zaman çıkacak diye beklemiştim. Beklediğime kesinlikle değdi okuduğum her dakika çok keyif aldım...

8 puan

Hope Taar // Gitmene Asla İzin Vermeyeceğim

Yazarın ilk okuduğum “ SANA YÜREK DAYANMAZ” adlı kitabından sonra yeni kitabını sabırsızlıkla bekleyenlerdendim ve sonunda muradıma erdim.
Evet okuyup bitirdim. Son sayfayı kapattığımda duygularımdan pek emin olamadım, kitaba karşı hissettiklerime dair. Yer yer çok güldüğüm,hüzünlendiğim,bir an duygu seline kapılıp bir sonraki sayfayı sabırsızlıkla beklediğim heyacana kapılmaya engel olamadım. Gerçi o duygudan yazar sizi bir anda çıkartarak duygu bölünmesi yaşatabiliyor. Bunun iyimi kötümü olduğuna hala karar verebilmiş değilim.

Çeviride karşıma çıkan küçük aksaklıklar olsada çok zorlayacağını düşünmüyorum okuru. “Bu yazar ne yazarsa okurum” dediğim listemde yerini çok önceden aldığı için bu kısmına çok değinmeyeceğim.


Antony Grenville,savaşın en acımasız anlarının geçtiği Albuera da bir çok yakın arkadaşını kaybetmiş ve hem bedeninde hemde ruhunda derin yaralar alarak Londraya Vikont olarak dönüş yapmıştır. Dönüşünün ardından geçirdiği çapkınlık ve sefahat düşkünlüğünden sonra Leyd Phoebe ile nişanlanarak son düğün hazırlıklarını planlamak için Uskfield köyü yakınlarındaki konağına doğru yola çıkmıştır.

Yolculukları sırasında tek göz Jack lakaplı azılı soyguncu yollarını kesip ellerindeki değerli herşeyi alana kadar hayatının ne kadar sıkıcı olduğunu düşünmekteydi  ta kii sevgili Jack tabancasının namlusunu Antony’nin almaması gereken yerine hedef alana kadar 

Jack denen soyguncuda Vikontu rahatsız eden bir his vardı,ne olduğunu şimdi değil ama mutlaka öğrenecek ve kız oğlan kız gibi görünen bu küçük hırsızın icabına bakacaktı…

Chelsea Bellamy aldığı mektup da kardeşinin kaçırıldığını öğrenip yüklü miktarda fidye istendiğinde öğrendiğinde olmayan parası ile kardeşini nasıl kurtaracağının hesaplarını yapmaya başlar. Tek çaresi vardır artık,gerekli parayı toplayana kadar erkek kılığına girerek soygunculuk yapacaktı. Aksiliğe bakınki ilk talipli bir daha karşılaşmayı istemediği birisi çıkar.

Kitabın ana konusu kesinlikle mükemmeldi,hırsız polis oynadıkları anlar da gülmek garanti… Ve elbette Antony2nin duygularından ve girdiği çıkmazdan nasıl kurtulacağını düşündüğü anlarda da hüzünlenmekte garanti.
Yazarın erkek karakterlerine daha çok çalıştığını belirtmeliyim,duygularını,acılarını ve mutluluklarını daha çok hissettiriyor okuruna. Ve benim vazgeçilmezim olan Simon ‘un yanına Antony’i de eklemekten gurur duydum.

Tavsiye kısmım ELBETTE OKUNMASI ‘ndan yana. Zira Hope Taar’ın erkek krakterleri nasıl AŞIK olunacağını çok iyi biliyor…

SeRpiL….

7 puan

Hope Tarr'ın ılk kıtabı Sana Yürek Dayanmaz kadar konu akıcı olmasada Gıtmene Asla İzin vermeyecegım de konu ıtıbarı ıle en az onun kadar güzeldı. Romanın baslayıs ve ışleyişi benı hayal kırıklıgına ugratsada hıkaye ortalarda saha kalktı. Özellıkle sonlara dogru cok güzellestı. Yazar baslarda ne yazacagına karar verememıs gıbıydı. Konunun sonradan farkına varıp acmış gıbıydı. Ama yınede genel anlamda zevk ıle okudum. Antony ve Chelsea belkı unutulmaz karakterlerıme gırmedı ama sevdıgım karakterler arasındakı yerını aldı.

8 puan

Ne aşk çok boğucuydu ne de macera çok yorucu.Her şey dozunda geldi bana.Keyifle okudum kızın peşine manavı garsonu falan düşünce çok güldüm:D Sadece bölümler yarıda kesilmis gibiydi.Olaylı sahneler biraz daha uzatılabilirdi.Onun dışında ilaç gibi geldi :)

9 puan

Çok beğendim :) İlk başlarda -bir kaç sayfa- nedense konuya adapte olamadım çok sürmedi sonrasında merakla aktı gitti ;)

Chelsea'nin karakterini, başına gelenler ile mücadele edebilme azmini çok beğendim. Antony'nin onun tavırları,kişiliği karşısında çarpılması -ne kadar yanlış sonuca varsa da-vazgeçememesi,sosyal konumundan beklenenler ile duygularının arasında kalışı...Çaresizliği,kaybetme korkusu,Chelsea'nin iyi olması için çabası kızı ne kadar çok sevdiğini daha inanılır kılıyordu.
Olayların örgüsü,kurgusu güzeldi :) Chelsea'nin ihanet olarak algıladığı kendi başına olduğunu düşündüğü ve bu doğrultuda uygulamalara geçişi onun yalnızlığı,vazgeçişleri çok içime dokundu :/
Toprak sahibi baş belası adamın saplantısı,sapıklığı,caniliği tüyler ürperticiydi !

Duygusallığın olduğu kadar sempatik diyaloglarında iç içe geçtiği güzel bir romandı :)

Profil Resmi
5 puan

Beğenmedim açıkçası. Kitap yarım kalmasın diye okumaya devam ettim sadece.Kitabın övebileceğim tek yanı akıcılığının olması.

Kitabın başında olaylar çok hızlı gelişti, adam şıp diye kızın kimliğini anladı, daha sonra ise son birkaç sayfaya kadar süren bir yavanlık.
Son iki sayfada da çok saçma bir gerçeklikle her şey bağlanmış, rayına oturtulmuş, herkes çok mutlu...
Yazarların, okuyucuların zeka yaşını da göz önünde bulundurması gerektiğine inanıyorum.

10 puan

Chelsea Bellamy'nin anne babası araba kazasında ölmüştür. Kuraklıktan dolayı maddi olarak zor bir dönem geçirmişlerdir. Kardeşinin okul harcını ödeyebilmek için aşırı tutumlu olmuş ama kardeşi üniversiteden ihraç edilmiştir. Sonrada Portekiz'e giden bir asker alayına katılmıştır. Kardeşine kızgındır ama kardeşi kaçırılıp beş yüz pound istenince tek istediği kardeşini kurtarmak olur. Parayı bulmak için elinden geleni yapar. Gururunu bir yana bırakarak yakın komşusundan da yardım ister ama komşusunun birliktelik teklifini kabul edemeyeceğinden oradan da eli boş ayrılır. Son çare olarak uşağının eski mesleği olan soygunculuğa başlamaya karar verir. Ailesinden geriye sadece sevdiği abisi kalmıştır ve onu kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Erkek kılığına girip tek gözlü Jack olarak soygun yapmaya başlar. Antony'i soymaya kalkışınca hayatı tamamen değişir.

Antony Grenville, savaşta birçok arkadaşını kaybeden, kendisi de yaralanarak dönen bir vikonttur. İki yıl savaşmış amcasının ölüm haberini aldıktan sonra varisi olarak bir gecede zengin bir adam olmuştur. Tüm günahkar hazları denemiş hiçbir şey onu memnun edememiştir. İçinde ki duygusal boşluğu ise hiçbir şey dolduramamıştır. Görevi evlenmek olduğundan çapkınlığa son verip nişanlanmıştır. Leydi Phoebe için çekim hissedip evlenme teklifi etmiştir ama o teklifini kabul edince o çekim zayıflamıştır. Nişanlısı ile düğün hazırlıklarını planlamak için konağına doğru yola çıkar.
Geleceğinin düzenli, geleneksel, kasvetli, sıkıcı olduğunu düşünürken hayatı çıktığı yolculukta tek gözlü Jack kendisini soymak için yolunu kesince renklenir. Antony soyguncu da ki farklılığı hisseder ve olaylar başlar. İkili bir daha bir araya gelince olaylar eksik olmaz.

Antony'nin Lady Robin'i evini soymaya gelince de ilgisi iyice artar. Hiçbir kadından etkilenmediği kadar etkilenir. Hayatında ilk kez bir kadınla sıradan bir birliktelikten daha fazlasını ister. Gerçekleri öğrendikten sonra Chelsa'nın hayatını tehlikeye atmasına izin veremez ve kardeşini kaçıran kişiyi bulması için yardıma girişir. Antony yıllarca süren arayışlarından sonra en sonunda doğru kişinin kim olduğunu anlar. Bir suçluyu aramak, bir rehineyi kurtarmak ve özgürlüğüne düşkün Chelsa'ı o olmadan yaşayamayacağına ikna etmek için üç haftadan az zamanı vardır. Çünkü evlenecektir. Chelsa başına gelmiş en iyi şey olsa da düğünden vazgeçmek için çok geçtir fakat Chelsa'nın gitmesine izin vermemeye de kararlıdır.

Chelsea'nın uğradığı saldırılara, ümitsizliklere, olumsuzluklara rağmen vazgeçmeyişi azmi güzeldi. Soygun hikayesi ise çok keyifliydi. Beğenerek okudum.

6 puan

Uzun zaman kitaplığımda bekledikten sonra okumaya fırsat bulduğum kitap aslında uzun süre beklemesine değmedi. Güzel yazılmış olsa da içinde yazımdan ya da çeviriden kaynaklı hatalar vardı. Historical bir kitapta Osmanlı İmparatorluğunun olduğu dönemden Türkiye diye bahsedilmesi bu tarihi hatalardan sadece biriydi. Maalesef diğerlerini not etmediğimden hatırlamıyorum. Maalesef konu tam akmadı ve duygu yoğunluğu ya da olay örgüsü akıcılıktan uzaktı. Sıkıcı bu kitap için söyleyebileceğim tek şey.

Profil Resmi
7 puan

Gayet güzel bir kitaptı.Sıkılmadan okuyabilirsiniz.


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 408 sayfa
Eylül2012 tarihinde, Sonsuz Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
9786053845287
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: historical romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Aviendha Kayla_Oz serpil Sevgi06 Hikari
47 kişi

Okumak İsteyenler

dolunay Büşraa Güçlü Carpe_Diem Canan freesia
13 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski