Gitmene Asla İzin Vermeyeceğim

10 puan

Chelsea Bellamy'nin anne babası araba kazasında ölmüştür. Kuraklıktan dolayı maddi olarak zor bir dönem geçirmişlerdir. Kardeşinin okul harcını ödeyebilmek için aşırı tutumlu olmuş ama kardeşi üniversiteden ihraç edilmiştir. Sonrada Portekiz'e giden bir asker alayına katılmıştır. Kardeşine kızgındır ama kardeşi kaçırılıp beş yüz pound istenince tek istediği kardeşini kurtarmak olur. Parayı bulmak için elinden geleni yapar. Gururunu bir yana bırakarak yakın komşusundan da yardım ister ama komşusunun birliktelik teklifini kabul edemeyeceğinden oradan da eli boş ayrılır. Son çare olarak uşağının eski mesleği olan soygunculuğa başlamaya karar verir. Ailesinden geriye sadece sevdiği abisi kalmıştır ve onu kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Erkek kılığına girip tek gözlü Jack olarak soygun yapmaya başlar. Antony'i soymaya kalkışınca hayatı tamamen değişir.

Antony Grenville, savaşta birçok arkadaşını kaybeden, kendisi de yaralanarak dönen bir vikonttur. İki yıl savaşmış amcasının ölüm haberini aldıktan sonra varisi olarak bir gecede zengin bir adam olmuştur. Tüm günahkar hazları denemiş hiçbir şey onu memnun edememiştir. İçinde ki duygusal boşluğu ise hiçbir şey dolduramamıştır. Görevi evlenmek olduğundan çapkınlığa son verip nişanlanmıştır. Leydi Phoebe için çekim hissedip evlenme teklifi etmiştir ama o teklifini kabul edince o çekim zayıflamıştır. Nişanlısı ile düğün hazırlıklarını planlamak için konağına doğru yola çıkar.
Geleceğinin düzenli, geleneksel, kasvetli, sıkıcı olduğunu düşünürken hayatı çıktığı yolculukta tek gözlü Jack kendisini soymak için yolunu kesince renklenir. Antony soyguncu da ki farklılığı hisseder ve olaylar başlar. İkili bir daha bir araya gelince olaylar eksik olmaz.

Antony'nin Lady Robin'i evini soymaya gelince de ilgisi iyice artar. Hiçbir kadından etkilenmediği kadar etkilenir. Hayatında ilk kez bir kadınla sıradan bir birliktelikten daha fazlasını ister. Gerçekleri öğrendikten sonra Chelsa'nın hayatını tehlikeye atmasına izin veremez ve kardeşini kaçıran kişiyi bulması için yardıma girişir. Antony yıllarca süren arayışlarından sonra en sonunda doğru kişinin kim olduğunu anlar. Bir suçluyu aramak, bir rehineyi kurtarmak ve özgürlüğüne düşkün Chelsa'ı o olmadan yaşayamayacağına ikna etmek için üç haftadan az zamanı vardır. Çünkü evlenecektir. Chelsa başına gelmiş en iyi şey olsa da düğünden vazgeçmek için çok geçtir fakat Chelsa'nın gitmesine izin vermemeye de kararlıdır.

Chelsea'nın uğradığı saldırılara, ümitsizliklere, olumsuzluklara rağmen vazgeçmeyişi azmi güzeldi. Soygun hikayesi ise çok keyifliydi. Beğenerek okudum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »