Gitmene Asla İzin Vermeyeceğim

8 puan

Hope Taar // Gitmene Asla İzin Vermeyeceğim

Yazarın ilk okuduğum “ SANA YÜREK DAYANMAZ” adlı kitabından sonra yeni kitabını sabırsızlıkla bekleyenlerdendim ve sonunda muradıma erdim.
Evet okuyup bitirdim. Son sayfayı kapattığımda duygularımdan pek emin olamadım, kitaba karşı hissettiklerime dair. Yer yer çok güldüğüm,hüzünlendiğim,bir an duygu seline kapılıp bir sonraki sayfayı sabırsızlıkla beklediğim heyacana kapılmaya engel olamadım. Gerçi o duygudan yazar sizi bir anda çıkartarak duygu bölünmesi yaşatabiliyor. Bunun iyimi kötümü olduğuna hala karar verebilmiş değilim.

Çeviride karşıma çıkan küçük aksaklıklar olsada çok zorlayacağını düşünmüyorum okuru. “Bu yazar ne yazarsa okurum” dediğim listemde yerini çok önceden aldığı için bu kısmına çok değinmeyeceğim.


Antony Grenville,savaşın en acımasız anlarının geçtiği Albuera da bir çok yakın arkadaşını kaybetmiş ve hem bedeninde hemde ruhunda derin yaralar alarak Londraya Vikont olarak dönüş yapmıştır. Dönüşünün ardından geçirdiği çapkınlık ve sefahat düşkünlüğünden sonra Leyd Phoebe ile nişanlanarak son düğün hazırlıklarını planlamak için Uskfield köyü yakınlarındaki konağına doğru yola çıkmıştır.

Yolculukları sırasında tek göz Jack lakaplı azılı soyguncu yollarını kesip ellerindeki değerli herşeyi alana kadar hayatının ne kadar sıkıcı olduğunu düşünmekteydi  ta kii sevgili Jack tabancasının namlusunu Antony’nin almaması gereken yerine hedef alana kadar 

Jack denen soyguncuda Vikontu rahatsız eden bir his vardı,ne olduğunu şimdi değil ama mutlaka öğrenecek ve kız oğlan kız gibi görünen bu küçük hırsızın icabına bakacaktı…

Chelsea Bellamy aldığı mektup da kardeşinin kaçırıldığını öğrenip yüklü miktarda fidye istendiğinde öğrendiğinde olmayan parası ile kardeşini nasıl kurtaracağının hesaplarını yapmaya başlar. Tek çaresi vardır artık,gerekli parayı toplayana kadar erkek kılığına girerek soygunculuk yapacaktı. Aksiliğe bakınki ilk talipli bir daha karşılaşmayı istemediği birisi çıkar.

Kitabın ana konusu kesinlikle mükemmeldi,hırsız polis oynadıkları anlar da gülmek garanti… Ve elbette Antony2nin duygularından ve girdiği çıkmazdan nasıl kurtulacağını düşündüğü anlarda da hüzünlenmekte garanti.
Yazarın erkek karakterlerine daha çok çalıştığını belirtmeliyim,duygularını,acılarını ve mutluluklarını daha çok hissettiriyor okuruna. Ve benim vazgeçilmezim olan Simon ‘un yanına Antony’i de eklemekten gurur duydum.

Tavsiye kısmım ELBETTE OKUNMASI ‘ndan yana. Zira Hope Taar’ın erkek krakterleri nasıl AŞIK olunacağını çok iyi biliyor…

SeRpiL….

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »