Kalbim Evine Döndü (Kız Kardeşler #1)

Derin, mavi gözleri, bembeyaz, tazecik tenine düşen alev rengi saçları ve dolgun dudaklarıyla yakıcı bir güzellik...
Grace'in resmi bile genç ve yakışıklı Kont Trevor Caldwell'i büyülemeye yetmiş, henüz tanışmadığı halde bu genç kızı kontesi yapmaya karar vermişti. Uçsuz bucaksız serveti, baştan çıkarıcı cazibesi ve esprileriyle kontun elde edemeyeceği kadın yoktu. Oysa Grace evliliğin kadınları itaatkâr birer köleye çevirdiğine inanıyor ve evlenmeyi kesinlikle düşünmüyordu. Bütün kadınlar kendisi için yarışırken Trevor ise sadece bu asi genç kızı arzuluyor, ona sahip olabilmek için her yolu deniyordu. Grace karşı koymaya çalıştıkça kontun dayanılmaz çekim alanına daha fazla giriyordu. Bu iki inatçı âşıktan acaba hangisi galip gelecekti?

Derin, mavi gözleri, bembeyaz, tazecik tenine düşen alev rengi saçları ve dolgun dudaklarıyla yakıcı bir güzellik...
Grace'in resmi bile genç ve yakışıklı Kont Trevor Caldwell'i büyülemeye yetmiş, henüz tanışmadığı halde bu genç kızı kontesi yapmaya karar vermişti. Uçsuz bucaksız serveti, baştan çıkarıcı cazibesi ve esprileriyle kontun elde edemeyeceği kadın yoktu. Oysa Grace evliliğin kadınları itaatkâr birer köleye çevirdiğine inanıyor ve evlenmeyi kesinlikle düşünmüyordu. Bütün kadınlar kendisi için yarışırken Trevor ise sadece bu asi genç kızı arzuluyor, ona sahip olabilmek için her yolu deniyordu. Grace karşı koymaya çalıştıkça kontun dayanılmaz çekim alanına daha fazla giriyordu. Bu iki inatçı âşıktan acaba hangisi galip gelecekti?


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Harika bir kitaptı, büyük bir keyifle okudum.

Konusu hafiften JM'nin İçinde Aşk Saklı'sına benziyordu. Kızdan habersiz babayla nişan anlaşması, kıza yapılan kurlar ve arada bir yanlış anlaşılma ile ayrı düşüp sonunda kavuşma. Ve daha bir dolu olay.

Bu kızkardeşleri çok sevdim, en kısa zamanda devamını bekliyorum. Özellikle bu kitapta sinyalini veren 13 yaşındaki Mercy ile Dük Sebastian'ın hikayesini :)

Profil Resmi
10 puan

çok güüzel,eğlenceli bir kitaptı. içinde aşk saklıyı andırıyordu ama bence onun kadar akıcı ve eğlenceli bir dili vardı. kesinlikle okunmalı. tarihi aşk romanı severler kesinle kaçırmamalı

Profil Resmi
8 puan

Bu kitaba beni çeken neydi bilmiyorum ama bir şekilde başladım okumaya. Daha ilk sayfalardan alnladım güzel bir kitap okuyacağımı ve kitap bittiği zaman da asla hayal kırıklığına uğramadım. Hatta beklentilerimin bile üzerindeydi diyebilirim.

Yazarın tarzı bildiğimiz diğer yazarlardan çok farklı değil. Kahramanların fiziksel özellikleri, kişilikleri, olay örgüleri... Ama okurken bunları düşünmüyorsunuz bile, hikaye alıp götürüyor sizi.

Konunun işleyişi basitçe şu şekilde; İlk karşılaşmada birbirlerinden etkilenen iki genç insan ama kızımız bunu öyle hemen kabullenmez, inatçıdır çünkü. Flörtleşme, ilk öpücük derken, olaylar hızlanır ve bu kızımızın keçi inadı yüzünden bazı yanlış anlaşılmalar meydana gelir. Bu sefer de oğlan kıza yüz çevirir. İşte kızımız o zaman anlar bu genç adama aşık olduğunu ve pişman olur.

Daha fazla anlatmayacağım, merak edin de okuyun diye. Ama şunu söyleyebilirim ki kitap her yönden çok iyi yazılmış. Hikaye sadece bu iki kişi etrafında dönmüyor, diğer kız kardeşleri ve kontun arkadaşları da geçiyor ki pek bir eğlenceli sahneler var.

6 puan

Yayınevini aslında bir seriden ardaarda iki romanı yayınladığı için tebrik etmek istiyorum...Bu uygulama sanırım bir ilk romans grubunda ..Umarım bu uygulamayı diğer yayın evlerimizde uygulamaya başlar...

Denane Clark'ı ilk defa okuyorum..Judith McNaugh'tan çok etkilenmiş olsada asla onun kalem gücü yok..Bunu peşinen belirteyim..Ama bu iki kitabı ard arda okuyunca okuma sürecim çok keyifli oldu...Özellikle Issız Bir Aşkın Kıyısında'yı daha çok beğendim kurgulama bakımından..
Kalbim Evine Döndü Judith McNaught'un İçinde Aşk saklı romanından alıntılar olsada yazar sanki sıkılmış gibi Nişanlık sözleşmesini es geçiverdi vee olaylara bir de bir kaçırma macerası ekledi...Bu ilk kitapta Grace Ackeryl ve Kont Travor Caldwell'in hikayesi vardı..

İkinci hikayede ise KIzkardeş Faith Ackeryl ve GAreth Lloyd'un hikayesi idi...
İkinci hikayedeki kız kardeş Faith Grace'e nazaran daha içe kapanık,dingin ablası ise daha fevri tabiatlı idi..Ama bu iki genç kızın aşklarındaki gel gitlerin okurken bazen yorulduğumu hissettim..
Yine de Judith McNaught'ubu adar özlemişken okurkenkeyifle okudum..

Faza beklenti içine girmeden okursanız büyük bir keyif alacağınıza inanıyorum...




8 puan

Güzeldi, yazarın dili akıcı ve çeviride oldukça iyiydi. Judith McNaught izleri taşıyordu, bunun için okumak ayrı bir güzeldi.
Çok beğendim

9 puan

Ben kitabı okurken çok keyif aldım. Grace deli dolu zıpır bir karakter yani tam benim sevdiğim kadın tipi Trevor ise asla bunların altında kalmayan savaşçı ama aynı zamanda şakacı tabi bir yere kadar :)

Kitabı okurken sürekli JM andırdığını düşündüm hatta bir kaç yerinde fırtınalı güzellik ( JM kitaplarında özelliklede Sen Gelmeden Önce kitabında çokça geçer ) yazdığını görünce bu his çok arttı.

Sadece kitapta Grace hastalandıktan sonra Trevor'ın birden o kadar çok sinirlenmesi ( ki kendisi nelere güldü geçti ) bana biraz gereksiz geldi sanki kitap orada bitecekmiş te biraz daha uzatmak için yazılmış gibi ama sonuçta keyif aldım mı ? aldım. Okunmalı mı ? bu tarz kitaptan hoşlananlar okuyabilir evet JM yi andırıyor ama bu beni rahatsız etmedi zira kendisini çok özledim .... Keyifli okumalar .

8 puan

Biraz Judith McNaught'tan esinlemeler olsa da genel anlamda güzel bir kitaptı. Diğer kitapların çok daha özgün konuları olacağına inanıyorum. Özellikle, Mercy ve Sebastian ikilisinin aşkını ve aradaki yaş farkını nasıl yumuşatacağını, yazarın usta bir kaleme dönüşüp dönüşmeyeceğini o kitaplarda göreceğiz. Genel olarak beğendim ve ikinci kitabı da okumayı kesinlikle düşünüyorum.

7 puan

Serpil Kır YORUMU...

Kalbim Evine Döndü___Deneane Clark
Okudum ve geçmiş anılarımda kalan Judith M. kraliçemizin kitaplarından satırlarının izine rastlayarak bitirdim..
Aslında bunu bilerek başlamıştım kitaba,birazda özlem gidermkti niyetim ama,yazarın olayı bu kadar abartacağını hiç düşünmemiştim açıkcası...
Resmen bütün historicallerinden en can alıcı sahneleri yazmadan kopyala yapıştır yapmış yazar :(( Kısaca biraz tembel geldi bana :))

Ama diğer taraftan beğenmediğimi söyleyemem zira tam tamına toplarsam saatleri yirmi dört saatimi bulmadı bitirmek ve Kızkardeşler seisinin herbirini okuma isteğiyle doluyum.. Hali hazırda serinin ikinci kitabı ISSIZ BİR AŞKIN KIYISINDA kitabı elimde mevcut ve sıralamadikilerim bitince başlayacağım onada..
Ama okuyanlar bilir ben en çok Mercy ve Sebestianın hikayesini meraktan dört köşe bekleyenlerdenim :)))

Grace Ackerly kızkardeşlerin ikincisi ve en dik başlısı,Trevor onu görür görmez evleneceği kadın olduğunu düşünür ve kur yapma dönemine girer..Ama diğer yandan Grace'nin babası ile gizli nişanlılık anlaşması imzalar... Tüm bunlar bir yana Grace kesinlikle evlenmek istememektedir.Kontu zorlu bir sınav beklemekte ve ikna etmek için her türlü yolu denemektedir..
Elbette herkesin bi dayanma sınırı vardır. Bu dayanama sınırı gelip çattığında roller değişir ve istemeyen taraf isteyen tarafa dönüşür...

Olaylar bu çerçevede dönüp dolaşır,en güzel yanı ise diğer kızkardeşlerin de hayatlarından kesitler ve bir sonraki kitabı merak etme dürtüsü bşlar..
yazarın satırların arasında dediği bir söz gibi," Dönüşü olmayan şeylere duyulan hastalıklı bir merak gibi bu merak"

Tavsiye ederken fazla birşey beklememenizi öneririm,zira İçinde Aşk Saklı,Sonsuza Kadar ve Mutluluk kitabının bi değişik versiyonuydu diyebilirim..

tek fark,kızkardeşleri tanımaya değer ;
SeRpiL…

Profil Resmi
7 puan

İsminden etkilenip aldığım çok keyifle okuduğum bir kitap.

9 puan

Güzel bir kitap ,arada hadi ama yeter bu kadar kaçma kovalama dedim yine de hızlı ve seri okunuyor


Baskı Bilgileri

392 sayfa
Haziran2012 tarihinde, Sayfa6 Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789751031662

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Betty que Only Carpe_Diem sardam
51 kişi

Okumak İsteyenler

zeeyneep ehlimana Tuğba K. inci16 gizem_mi
12 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski