Marslı

6 puan

Gravity filmi için çok sıkıcı demişlerdi ama konu uzay olunca 'aman canım uzayın sıkıcısı mı olur!' diyip oh iyi ki de izledim demiştim.

Any Weir'i ilk olarak http://tanrivarmi.blogspot.com.tr/ tarafından bana gönderilen abonelik maillerinin içeriğindeki EGG(Yumurta) isimli kısa hikayesinden biliyordum. Hikaye o kadar hoşuma gitmişti ki günlerce Andy Weir hakkında araştırma yapmıştım.

Bir baktım Marslı diye bir kitap. Aldım okudum tabi bende beklentiler büyük ama kitap 10 üzerinden 6 bana göre. Hiç öyle akıcı falan değil. Hele Kimya ve Fizikten az biraz çakmayan hiç bakınmasın. Adamın biri Mars'a gider orada mahsur kalır NASA'da biz bu adamı nasıl kurtarsak diye düşünür.

Başkarakter mahsur kaldığı sırada gelip onu kurtarana dek yaşayabilmek için büyük bir çaba içine girer. En basitinden kendi suyunu üretmeli. Su h2o'dur ama önce uzayda bol miktarda bulunan karbondiyoksitteki karbonu ayıracaktır da sonra hidrojenle birleştirecektir de veya aç kalmamak için kendi ...okunda patates yetiştirecektir. Tamam bunlar zekice yapılan şeyler ama vatandaş Rıfkı bunları düşünemez.

Yine de bir INTERSTELLAR bekledim ben. Hem felsefi hem aksiyonlu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »