Kemikler Şehri (Ölümcül Oyuncaklar, #1)

8 puan

Artık bir haftada bir kitap okumaya başladığım için kendime söverekten başlıyorum.Gayet akıcı bir kitaptı ama bir türlü vakit denkleştiremedim.Kitapta kalındı biraz ama yaz tatilinde en fazla 3 gün kalırdı elimde o zaman bile elimde süründü derdim ama..

Öncelikle ilk olarak filmini izlemiş biri olarak, kitabı filmden daha çok sevdiğimi belirtmeliyim.Hatta film yüzünden bu seriye hiç başlamayacaktım ya neyse.Sevmemiştim filmi,detayları tam hatırlamıyorum bir sene önce izlemiştim ama bu seriden soğumama,okuma hevesimin kırılmasına yetmişti.Geçen gün serinin son kitabı da eklenince dedim Sanem,başla şu seriye ne kaybedersin ki.Tabi vakit kaybettim o ayrı.

Kitap genel olarak,kurgu bakımında güzeldi.Hatta o dünyayı çok sevdim de.Ortaya karışık olmuş biraz ama olsun.Yazarın hayal gücü takdire şayan.Ama ben yaşları sevemedim.15-16 yaşında bir kızdan açıkçası pek haz alamıyorum,daha çocuk gibi geliyor.Biraz daha olgun düşünceler okumak isterdim.Ek olarak,alfa kadın da olmalı.Böyle pısırık değil.artık Clary'nin pısırıklığını da yaşına veriyorum.

Kitabın son 100 sayfasıydı yanlış hatırlamıyorsam,gerçekten bayağı heyecanladım.Tabi bu arada aklımda karışmadı değil.Çünkü çok fazla geçmişte oyun oynanmış,hep bir şeyler saklanmış.İşte bu sayfalarda yavaştan da olsa gerçek bilgiler -tabi ne kadar doğruysa bu ortaya çıkan bilgiler- gün ışığına çıktı.Daha çözülmemiş çok şey var aslında,kısmet ömür kitaba.

Kitabın sonunu gerçekten ama gerçekten beğenmedim.Spoiler vermek istemiyorum bu yüzden daha fazla üstünde kalmayacağım.Filmini izlediğim halde kitabı okurken o kısımdan bir daha nefret ettim.Ha, bu arada film kitaptan bayağı farklıydı.Filmindeki karakterlerden Jace'i beğenmedim.Bilemiyorum kanım uyuşmadı.Bir de kitabı okurken benim hayal ettiğim Jace'i düşünürken habire bu filmdeki çocuk beliriyordu kafamda.Ne kadar düşünmek istemesem de..

Velhasıl kelam,kitabı sevdim diyebiliriz.Bu kadar sövdüğüme bakmayın,okunur ve okutur kendini bu kitap ;)

Edit:Kitabın üçüncü şahıs değilde birinci şahıs ağzından yazılması daha iyi olurdu benim açımdan.Sevemiyorum üçüncü şahısla yazılan kitapları.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »