Kaçak Gelin (Warenne Dynasty, #6)

8 puan

Kitaba ilk başladığımda 3 bölüm geçmeden Sean'a sinir olup okumayı bırakmıştım. Ancak sonra merakıma yenik düşüp okumaya devam ettim. Ve şimdi keşke en başta hiç bırakmasaymışım diyorum. O 3 bölümde sinir olduğum Sean'a sonrasına öylesine hayran oldum ki kendime inanamadım. Başta abisi Devlin gibi beni son sayfaya kadar sinir edecek sanmıştım :) Ama beni ters köşeye yatırdı, okudukça sevdim, sevdim, sevdim. Onur, gurur, aşk, şevkat kısaca ne ararsanız vardı :)

Kitabın konusu arka kapağında az çok var zaten, o nedenle tekrar yazmak istemiyorum. Ayrıca bu kitap anlatılmaz okunur demek istiyorum :)

Anlamadığım tek bir şey var. O da Sean'ın en başta neden ailesinin yanından gittiği. Bunu son sayfaya geldiğimde bile anlayamadım, anlamlandıramadım.

Yazarın anlatımına bayıldım. Özellikle tek taraf üzerinden gitmemesi, okuyucuyu kadın karaktere bağlı bırakmaması çok yerinde olmuş. Böylece tüm kitap boyunca Sean'ın neyi neden yaptığını çok iyi anladım ve sonuna kadar kendisine hak verdim. Ayrıca çocukluklarına dair anıların sık sık araya katılması bu ilişkinin ilk başladığı zamanları kademe kademe anlamak bakımından çok faydalıydı. Ama Elenor'a ara ara kızdım. Uzun yıllardır tanıdığı, aşık olduğu Sean'ın kasti hareketlerini nasıl oldu da yanlış anladı çözemedim. Neyse ki aklı başına çok çabuk geldi :)

Duygusallığın, çekilen acıların, aile bağlarının ve aşkın yoğun olarak verildiği çok iyi bir kitaptı. Özelikle Sean ve Peter'ın arasında geçen diyalog beni çok etkildi. 40 yıl düşünsem böyle bir durumun yaşanacağı aklıma gelmezdi. Ne diyeyim, helal olsun yazara.

Çevirisi ise çok başarılıydı, Müge Kocaman Özçelik'i tebrik etmek istiyorum. Zaten daha en başta demiştim, kitap kötü bile çıksa çevirisi için okurum diye :) Sonuçta güzel bir çeviriyle güzel bir kitap okudum, haliyle tavsiye ederim :)

11 yıl, 6 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

kitabı okumak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz LÜTFENNNN

11 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Nasıl bir yardım beklediğini anlayamadım, daha açık olur musun?

11 yıl, 3 ay     
« geri ileri »