Dinle Küçük Adam

8 puan

Dinle,Küçük Adam Freud'un yardımcılığını yapmis,tip adamının manifesto şeklinde yazdığı,akıcı,anlasilir ama üslup olarak oldukca agir ve keskin bir kitap.👍 Yazar,Küçük Adam derken,büyüklere yaltakcilik yapan,kölelik yapan,kendi fikri olmayan,kötülüğü,şiddeti öğreten,sevgisizligi körükleyen, köleliğine kör olup büyüklere yayaya şaşaşa diye şakşakçılık yapanları kast ediyor.Kitabı bir nevi manifesto.
Kitap ilgi cekici cizimlerle desteklenmiş. Yazar sözünü esirgememis.Oldukca keskin cümleler kurmuş. Ve nitelendirdiği küçük adami yerden yere vurmuş. Biraz daha sakin olamaz miydin dedirtmiyor degil. Okurken ama bazı noktalarda kendimizi bulabiliriz. Zaten kendimizi sorgulamamız adına yazılmış bir eser olduğunu en sonlarda belli ediyor. Buyuk adam diye kastettiği kişiler de küçük adamlarin büyüğü, yani küçük adamlarin arasından cikanlar. Altı çizilecek bir sürü cümle mevcut kitap içerisinde. 🌱 "Hedefe ulaşmak icin her türlü aracın,adi ve alçakça aracın da mübah olduğunu sanıyorsun.Ama ben sana diyorum:hedef ona ulaştığın yoldur.Bugun atacağın adım,yarınki yaşamındir"
Mesele bence harika bir mesaj.
Kadina bakışı ele almis.Kadina küçük adamin cinsel obje olarak yaklaştığını,olması gerekenin sevgi temelli yaklaşım olduğunu en guzel sekilde ifade etmiş.

Yahudi diye kime denir diye küçük adama sorduğu kısım ve eleştirel yaklasim da harikaydı.✌ Aslinda küçük adamlarin bir duruşu olması gerektiğini,bu düzenin çarkının küçük adam tarafından döndürüldüğünü ama küçük adamin,sayisi hayli fazla olan küçük adamin gücünün farkinda olmadığını ifade ediyor. Bu düzeni değiştirmek degil de düzenin kayıtsız şartsız, sorgulamayan bir parçası olmasına agir elestirilerde bulunuyor.
Kendimizle yüzleşebilme imkanı sağlıyor yazar. Sorsan herkes büyük adam ama yine sorsan herkes bu düzenin bozuk olduğundan dem vurur.Maalesef bu yaman çelişkinin parçalarıyız. Bu doğrultuda okuyup kendimize sorular yöneltmeli, cevaplar aramalıyız. Zaten yazar da eserini kucuk adamla konuşur gibi yazmis.👌 Nietszche ve Hitler ile başlayıp seçimleri sorgulayan yer de harika👍

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »