Bay Pipo: Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı - Hiram Abas

8 puan

Hiram Abbas , Mit Müsteşar yardimcisinin suikastle son bulan , aksiyonu bol hayatini ele alan arastirmaci yazar, gazeteci Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul ‘un kaleme aldığı eser.
Bu kitaplar ulkemizin karanlik tarihine ışık tutmasi yönüyle oldukca faydalı benim için. Ozellikle ulkemizde belirli periyodlarla cereyan eden darbe girişimlerinin, darbelerin nasil meydana geldiği, kimlerin bu isleri organize ettigini gormemiz acisindan harika bilgilerle dolu. 60 darbesi, 71 muhtırası, 80 darbesi tum çıplaklığıyla, belgelerle aktarılmış.
Ulkemizde, Orta Dogu ‘da hatta dünya genelinde etkisini sürdüren CIA , FBI faaliyetleri , ulkemizde meydana gelen darbelerde hep bu teskilatlarin parmağının oldugu, MOSSAD , KGB gibi teşkilatların da yine eylemleri, ulkelerin icine nufuz etmis örgütlenmeleri kitap sayesinde tum ciplakligi ile okuyucuya aktarılmış. Derin devlet kavraminin ne demek oldugunu okudukça hayretle az cok anlayacağımız bir olaylar silsilesi. “ Yahu biz nerde yasıyormuşuz, dünyadan bihabermisiz" dedirtecek türde yapilanmalarin , kisilerin , unlu simalarin , cinayetlerin, suikastlerin, girisimlerin olduğu eseri okudukca devletin bize gorunen yuzunun, manzaranin gorunen yuzu oldugunu görebiliyoruz. Ardi dehset verici diye nitelendirebiliyoruz.

Noktalama isaretlerinin bircok yerde yanlis kullanilmasi beni rahatsiz etti. Ve olaylardaki kisi sayılarinin bir hayli fazla olmasi ( ki bu yazarin elinde olan bir durum degil ) , okumayi , anlamayi , baglanti kurmayi oldukca zor hale getirmiş.

Hiram Abbas profili ise siddeti, aksiyonu seven, hareketli, adindan da anlasilacagi uzere pipo muptelasi, hirsli, surekli yükselmek isteyen, iskenceyi seven , surekli mason oldugu iddialariyla karsi karsiya kalan , devletin gizli kapakli bölümünde bir ömür geciren , silah hastasi biri olarak bende oluştu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »