smtrkl_, 72 adet değerlendirme yapmış.  (4/11)
Acımak
Acımak

8

ACIMAK- Bu kitabı yeğenimin elinde görüp okumuştum. Mesleğinde çok başarılı olan zehra öğretmen, geçmişte kendi ve ailesini paramparça eden babasının son nefesinde yanında bulunmaya karar verir. Yaşadıklarını tekrar düşündüğün de artık bu adama karşı en ufak merhamet duymadığına karar verir. Fakat aynı olayları, babasının hatıra defterinde okuyunca, olayların bildiğinden çok farklı olduğunu öğrenir. 1 günde okuduğum ender kitaplardan biri çok güzeldi.. Herkese tavsiye ederim.

Aylak Adam
Aylak Adam

10

AYLAK ADAM- İlk 20-30 sayfa çok sıkıcı geldi. Yine çok abartılmış bir kitap demiştim ki, sonrası sular-seller gibi okudum. Herkesi mutlu edebilecek bir yaşam tarzı aylak adama sıradan, tekdüze geliyor. Aylak adamı okuyun, okutturun. Yusuf atılgan, bu kitapla birlikte favori yazarlarımdan biri oldu.

Çavdar Tarlasında Çocuklar
Çavdar Tarlasında Çocuklar

5

Çavdar tarlasında çocuklar- vay canına! ne berbat bir kitaptı. Okul hayatı başarısız olan bir ergenin iç dünyasını yansıtıyor. Bu kadar popüler olmasını hala aklım almıyor. Okumasanız da çok şey kaybetmezsiniz.

Mülksüzler
Mülksüzler

9

MÜLKSÜZLER- Birbirine zıt ikiz gezegen. Biri kapitalis sistemle yönetilen Urras. Diğeri kominist bir sistemin hüküm sürdüğü Anares. DR. Shevek, hem kuramını, hemde iki gezegeni ayıran duvarı yıkmak için devrim ateşini urrasta yakmak ister. Muhteşem bir kitap! herkesin okumasını tavsiye ederim.

Körlük
Körlük

9

KÖRLÜK: Kitlesel halinde yayılan körlük vakalarının bireyi,toplumu nasıl bir canavara dönüştürdüğüne şahit oluyorsunuz. Teknoloji ve modern dünya körlükle birlikte ilkel bir yaşama dönüşüyor. Akıcı, etkileyici ve çok farklı bir kitap. Henüz okuma fırsatı bulamayanlara şiddetle tavsiye ederim.

Tutunamayanlar
Tutunamayanlar

10

TUTUNAMAYANLAR: Turgut özben, can dostu selim ışığı intihara götüren sebebleri bir dedektif gibi takip etmektedir. Selim ışığın en son kiminle konuştuğunu,kiminle güldüğünü,nerede ağladığını; Yani duygu ve düşüncelerinin ışığında yürümektedir. Turgut özben can dostuna kayıtsız kalan insanları, sokakları ,eşyaları kısaca herkesi suçlu bulup onlardan kendince intikam almaktadır. Tutunamayanlar hakkında ne yazsam zaten eksik kalır.. Tek kelimeyle M-U-H-T-E-Ş-E-M-D-İ-

Dune (Dune Serisi 1. Kitap)
Dune (Dune Serisi 1. Kitap)

10

Dune: Dük leto, imparator'un emriyle arrakis gezegeni'ni yönetme görevi almıştır. Ancak; Zengin baharatı nedeniyle arrakis diğer büyük hanedanlar (özellikle kanlıları harkonen hanedanı) tarafından paylaşılamayan bir yerdir ve savaş kaçınılmazdır. Dük leto'nun oğlu paul atreides, arrakis'in yerlileri fremenlere sığınır ve fremenleri arkasına alan paul ki ( çocukluğundan dolayı geleceği öngörme yetisi vardır) arrakis' hakim olmak için savaşır. Dini,siyasi ve özellikle ağır bir felsefesi vardır. Buna rağmen çok akıcı bir kitaptır. Duneyi herkese tavsiye ederim. Özellikle; ithaki yayınları ve dost körpe çevirisiyle okusunlar.