smtrkl_, 72 adet değerlendirme yapmış.  (3/11)
Dava
Dava

10

Dava- Bir sabah uyanıp, hiç tanımadığınız insanlar tarafından davalı olduğunuzu öğreniyorsunuz. Suçunuzun ne olduğunu,neden yargılandığınızı bilmiyorsunuz. Kendinizi savunmak için avukata başvuruyorsunuz ama davanın hiç bir şekilde sizin lehinize olmayacağını öğreniyorsunuz.Rastladığınız insanlar sizin davanızı ve hukuk hakkında bir fikir beyan etmesi, gittiğiniz her yerde baskıcı bir otorite tarafından özgürlüğünüzün kısıtlandığını hatta tutsak alındığınızı hissediyorsunuz. Çok karamsar bir kitap olmasına rağmen, olayların absürtlüğü ve ilginç diyalogları kitabı keyifle okumak için yeterli oluyor.Franz kafka'nın okuduğum ilk kitabı ve okumaktan çok keyif aldım. Herkese tavsiye ederim.

Anayurt Oteli
Anayurt Oteli

6

Anayurt oteli- Öncelikle: Aylak adam'ın verdiği keyfi bu kitapta bulamadım. İçine kapanık ,takıntılı, silik bir karakteri olan zebercetin hazin hikayesi. İlk sayfalar biraz karışıktı, dolayısıyla hikayenin içine girmekte zorlandım. Benim için hayal kırıklığı oldu. Okumak isteyenlere tavsiyem; Beklentiyi yüksek tutmayın.

Sofie'nin Dünyası
Sofie'nin Dünyası

10

Sofie'nin Dünyası- Felsefeyi; Kurgulanmış bir hikaye ile sunan, her filozofun, kendinden önceki filozofların düşüncelerini ele alıp geliştirmelerini anlatan muhteşem bir kitap. Benim gibi orta ikiden terk eden biri için bulunmaz bir bilgi kaynağı oldu. Çünki: Antik çağdan günümüze kadar gelen bir zamanı anlatıyor.

Kuyucaklı Yusuf
Kuyucaklı Yusuf

8

Kuyucaklı Yusuf- Çocuk yaşta yetim kalan Yusuf'un, yeni hayatına ve insanlara karşı biraz mesafeli olan, yaşadığı taşra kentine ve insanlarına yabancı kalan; Onların çevirdiği türlü oyunlarına karşı, tertemiz durabilmeyi başarmış bir insanın hayat hikayesi. ''Kürk Mantolu Madonna'' kitabını daha çok beğenmiştim ama, bu da fena değildi.

Genç Werther'in Acıları
Genç Werther'in Acıları

10

Genç Werther'in Acıları- Hümanist bir insanın karşılıksız aşkı yalın bir dille anlatılmış. Karşı tarafın evli olması ve werthere karşı insani bir sevgiyle karışık (aşkta var, ama evliliğine olan bağlılığı bunu kendine itiraf etmesine mani oluyor. Okurken, o muhteşem duyguları hissediyorsunuz. Aşk, öfke,tutku, mutluluk, üzüntü vs.. Tüm duygular iç içe geçmiş durumda.. Muhteşem bir kitap. Herkese tavsiye ederim.

Dune Mesihi (Dune Serisi 2. Kitap)
Dune Mesihi (Dune Serisi 2. Kitap)

10

DUNE 2: ilk kitapta; fremenlerle birlikte harkonenleri ve imparatoru yenip, kızıyla mantık evliliği yapan paul, imparator olmuştu. Serinin ikinci kitabında: Paul'ün yönetim şeklinden ve baharatı tekeline almasından dolayı; İmparator paul'e karşı kurulan komplo anlatılıyor. İlk kitaba göre biraz sönük kalmış olsada, genelde diyalogların fazla olmasından dolayı daha fazla akıcı ve okuması daha keyifliydi. Muhteşem bir seri, okumayan çok şey kaybeder.

Veba
Veba

8

VEBA- Oran kentinde meydana gelen veba salgını, kenti ve insanları tutsak almaktadır. Doktor rieux ve gönüllü çalışan dostları; Torron, grand, ramperd vs gibi isimlerin özverili çalışmalarıyla salgına karşı mücadele verilmektedir. Karantinaya alınan kentte sadece ölümler yoktur, aynı zamanda ayrılıklar da vardır. Salgın dini boyuttan da ele alınmış. Yer yer sıkıcı ama yinede okumanızı tavsiye ederim.