godot, 17 adet değerlendirme yapmış.  (1/3)
« geri  
Küçük Prens
Sade'ı Yakmalı Mı?
Siddhartha
Siddhartha

9

temelinde herhangi bir öğretiyi benimsemeden de bilge bir insan olunabileceğini öğretir size. bir alt metinden şunu çıkarmak da zor değildir: "hiçbir dine mensup olmayan insanların da iyi insanlar olabilir." küf tutmuş zihniyetleri aydınlatması dileğiyle...

Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

10

kitapta ne mi var? biraz ben, biraz sen ve çoğunlukla hayat.

Godot'yu Beklerken
Godot'yu Beklerken

10

godot kim mi? sakın ha google'da godot kim diye aratma, çok kızarım! godot bütün arzuların, arzuların besleyen umutların ve zaman geçtikçe umutsuzluğun. godot asla gelmeyecek ama yine de onu bekle. yaşamak godot'yu beklemektir. etrafındaki "köleler" ve o köle sahibi "acımasız insanlar" bunların birer anlamı var. godot'nun etrafında dolanacak bunlar. düşün onlar neler? oku ve düşün.

Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği
Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği

9

her anın bir defaya mahsus olmasından gelir varolmanın dayanılmaz hafifliği. hatta skalayı daha da geniş tutmak gerekirse yaşanılan her olay bir defaya mahsus yaşanmıştır. sevgilin seni terk mi etti güzel kardeşim? bir defaya mahsustu o üzülme. ya da üzül; çünkü bir defaya mahsustur üzülmen. sonsuz bir döngü yok bu hayatta. evet o seni terk etti ve şanslısın ki ölümlüsün. ve daha da şanslısın ki bir daha hayata gelmeyeceksin. zira böyle bir döngü içerisinde bir daha hayata gelecek olsaydın aynı üzüntüyü tekrar yaşaman gerekecekti. şimdi bir kez daha düşün ölümlü olmanın insanı neden bu kadar hafif yaptığını. düşündün mü? o halde artık yaşamanın zamanı!

İş İşten Geçti
İş İşten Geçti

10

varoluşçu bir uzun hikaye. varoluşçuluk akımının görüldüğü kitaplar bilirsiniz ağır ağır ilerler, bazen sıkılırsınız hatta bazen kitabın yoğunluğu içinde boğulursunuz; ama bu kitap böyle değil. akıp gidiyor ve o yoğun varoluşçu kitaplar kadar büyük bir tesiri oluyor üzerinizde. kitabı bitirdiğimde yaşadığım için mutluydum, sadece yaşadığım için. şartlar ne kadar kötü olursa olsun yaşayan bir insan her zaman ölmüş bir insandan daha şanslıdır. bu fikri kurşun gibi saplayacak beyninize. okuyun.

« geri