IşılBulut, 68 adet değerlendirme yapmış.  (3/10)
İnce Memed 1 - 2 - 3 - 4
Tespih Ağacının Gölgesinde
Tespih Ağacının Gölgesinde

8

Bu kitabı sevdim, Scout'un kendini, hayatı ve ailesini sorgulaması hoşuma gitti. Kendimle özdeşleştirdiğim bölümler oldu. Güzel bir finaldi..

Don Quijote (2 Cilt Takım) La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade
Don Quijote (2 Cilt Takım) La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade

10

Yazıldığı dönemde popüler olan şövalyelik kitaplarını yerme amacı taşıyan bir kitap olma özelliği altında çok katmanlı bir roman.. Masal dünyası, politika, felsefe, sosyoloji konularına dair çıkarımlar yer alıyor. Don Quijote bizi eğlendirirken düşündürtüyor. Bu yüzden bir başyapıt..

Zorba
Zorba

10

Zorba, düşündüren sözleriyle ruhumda iz bıraktı.Hayatı onun gibi yaşamamız gerektiğini düşünüyorum.. "Mutluluğun, basit ve açık bir şey olup, bir bardak şarap, bir kestane,kendi halinde bir mangalcık ve denizin uğultusundan başka bir şey olmadığına aklım yattı.Yalnız, bütün bunların, mutluluk olduğunu insanın anlayabilmesi için basit ve açık bir kalbe sahip olması gerekiyordu" "Her insanın kendi deliliği vardır; bana da öyle geliyor ki, en büyük delilik, bir deliliğe sahip olmamaktır."

Germinal
Germinal

10

1800'lü yıllarda yazılmış bu başyapıtı 2016 senesinde büyük bir zevkle okudum. Yüzyıllar geçse de emeği sömürülen insanlar, dünyanın adaletsizliği, açlık, adaletli bir dünyaya beslenen umutlar bitmiyor. Zola bunu öyle güzel ve başarılı bir şekilde anlatmış ki romanı okumadım, resmen yaşadım. Elimden bırakamadım, son 30 sayfada ise koltuğa bile oturamadım heyecandan..Can Yayınlarının çevirdiği kitabı tavsiye ediyorum..

Madam Bovary
Madam Bovary

8

Kitabı sıkıcı bulanların Geoffrey Wall'ın bu kitap için yazdığı çözümlemeyi okumasını tavsiye ederim. Flaubert, çok ince ve detaylı çalışarak yazmış romanı. Kendi hayatını okuduğumuzda yaşadığı bazı olayların kitaptaki olaylarla çakıştığını da görmekteyiz. Çok başarılı bir roman ve bana göre akıcı bir kitap..

Yaşlılık
Yaşlılık

8

Okurken Dostoyevski'yi okuyormuş gibi oldum. Sıradan bir konuyu ironik ve düşündürücü bir anlatımla işlemiş. Psikolojik betimlemeler çok hoşuma gitti. Keyifle okuduğum bir kitap oldu..