IşılBulut, 68 adet değerlendirme yapmış.  (2/10)
Peter Schlemihl`in Garip Öyküsü
Peter Schlemihl`in Garip Öyküsü

9

Gölgesizlik-vatansızlık yüzünden dışlanan, garipsenen bir adamın, aslında Chamisso’nun gerçek yaşam öyküsü..

Flush Bir Köpeğin Romanı
Flush Bir Köpeğin Romanı

9

Bir çırpıda okuduğum bir kitap oldu. Flush adlı köpeğin ve sahibi İngiliz şair bir kadının bilinç akışı tekniğiyle yazılmış harika romanı.. zengin bir alt metne sahip, geçen tarihlere dikkat ederseniz dünyadaki önemli olayların ve savaşların simgeledikleri olayları izleyebilirsiniz..

Hacı Murat
Hacı Murat

7

4-5 cilt yazılabilecek bir kitapken 160 sayfalık özeti çıkartılmış bir eser okumuş gibi hissettim. Yarıda bırakılan çok hikaye var kitapta bu nedenle verilen bazı detayları anlamsız buldum. Bir de Tolstoy’un yıllarca Shakespeare’i eleştirip, yerden yere vurarak kibrinin doruklarına çıkması, sonra da gidip Shakespearevari bir karakter yaratıp roman yazması ilahi adalet mi desem yoksa hayranlıktan kaynaklanan kibir mi desem bilemedim.. biraz hayalkırıklığına uğradığım doğru...

Mülksüzler
Soğukkanlılıkla
Soğukkanlılıkla

8

Kitabı okurken yazarın bu olayı son derece nesnel yazdığını farkettim. Ve ayrıntıları okumak çok keyif verdi. İnsan psikolojisi ve adli olaylara ilgisi olanlar sıkılmadan okuyabilirler. Başarılı ve akıcı bir roman. Kendi hayatımla ilgili pek çok şeyi de düşünmeme neden oldu.

Büyülü Dağ
Büyülü Dağ

10

"İnsanın gerektiğinde çıkarabileceği bir şapkası olmalıdır" diyor Mann. Hans Castorp'un içsel yolculuğuna tanık olmak isteyenlere tavsiyemdir. Kitapta pek çok konu tartışılıyor; hayat, belirli dönem Avrupası, felsefe, siyaset, sosyoloji, bilim, zaman, ölüm.... Bu konuların ışığında Hans Castorp'un hayatındaki değişim ve kendi hayatımızı sorgulayışımız başlıyor. Kitabı bitirdiğimde okumaya başlarkenki insan olmadığımı farkettim.. Uzun bir zamanda boş bir kafayla okunacak, çok iyi bir kitap..

Körleşme
Körleşme

10

Halktan kopuk, snop, takıntılı ve bencil bir bilim adamının hikayesi bu. İlk bölümde düşünce evrenini, ikinci bölümde yaşadığı evreni, son bölümde kafasındaki evrenin psikanalizini okuyoruz. Zaman zaman sıkıcı, zaman zaman komik ve eğlenceliydi. Yazıldığı dönem itibariyle(2. dünya savaşı öncesi) yaşanan baskı ve gerginlik ortamına bir atıftır. Aslında o dönemden bu döneme coğrafyalar değişse de insanlık, zulüm, bencillik adına pek de bir şey değişmiyor..