Onur TekkaŞ

Profil Resmi
18 takip ettiği ve 17 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Onur TekkaŞ şu an okuyor.
Pal Sokağı Çocukları

Pal Sokağı Çocukları dünya çocuk edebiyatının başyapıtlarından biri. Macar yazarı Ferenc Molnarın çocuklar yazdığı bu kitap, yıllardır dünya çocuklarının ellerinden düşmüyor. Büyük bir kentte yaşayan iki çocuk topluluğunun çatışması işleniyor bu kitapta. Bir yanda, Pal Sokağında yaşayan yoksul ailelerin çocukları var, öte yanda da, Kızıl Gömlekliler diye anılan, daha seçkin ailelerin çocukları. Pal Sokağı Çocukları, odun deposu olarak kullanılan bir arsayı kendilerine yurt edinmişlerdir. Kızıl Gömlekliler, bu arsayı ele geçirmeye karar verirler. İşte her şey ondan sonra başlar. Bir yanda ele geçirilmesi planlanan bir arsa, öte yanda düşman saldırısına karşı savunulacak bir yurt vardır. Bütün hazırlıklar, iki büyük ordunun savaş hazırlıkları gibidir. Akıl dolu, sevgi dolu bir roman. Yediden yetmişe her yaşta insanın elinden bırakamayacağı bir kitap. Pal Sokağı Çocukları, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın, dürüstlüğün, mertliğin, yurtseverliğin simgesi sayılabilir.

************

Saat tam bire çeyrek kala, fizik laboratuvarındaki uzun ve verimsiz deneylerden sonra Brunsen lambasının ışın demetinde ansızın yemyeşil, pırıl pırıl bir ışının belirdiği, yani kullanılan karışımın alevi yeşile boyama özellğine sahip olduğunun sonunda kanıtlanabildiği o unutulmaz anda, bitişik yapının avlusunda yankılanan laterna sesi, laboratuvarın kendisine özgü ağırbaşlı havasını dağıtıverdi birden.
(Kitabın İçinden)

Pal Sokağı Çocukları dünya çocuk edebiyatının başyapıtlarından biri. Macar yazarı Ferenc Molnarın çocuklar yazdığı bu kitap, yıllardır dünya çocuklarının ellerinden düşmüyor. Büyük bir kentte yaşayan iki çocuk topluluğunun çatışması işleniyor bu kita... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Onur TekkaŞ, MEDİNE MUTLU adlı üyeyi takibe aldı.
11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Onur TekkaŞ, sevgi dönmez adlı üyeyi takibe aldı.
11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Onur TekkaŞ, OSMAN SARAÇOĞLU adlı üyeyi takibe aldı.
11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Onur TekkaŞ, abdullah özdemir adlı üyeyi takibe aldı.
11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Onur TekkaŞ, ipek çokkaş adlı üyeyi takibe aldı.
11 yıl, 3 ay
Daha Fazla Göster

Onur TekkaŞ şu an ne okuyor?

Pal Sokağı Çocukları

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.