sevgi dönmez

Profil Resmi
14 takip ettiği ve 21 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
sevgi dönmez okumuş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sevgi dönmez okumuş.
Narnia Günlükleri 7 Kitap

İnsanlar okumak istediğim kitapları yazmadığına göre iş başa düştü.Bu sözleri eden C. S. Lewis böylece milyonlarca kişinin okuduğu Narnia dizisini yaratmış oldu.Narnia Günlükleri, ister yaşlı olsun, ister genç ya da çocuk, birçok kuşaktan okuyucu bulmuş ve bugüne kadar o büyülü havasını kaybetmeden koruyabilmiş bir dizidir.Lewis, 7 kitaplık dizisini yaratırken çok sevdiği kitaplardan etkilenmişti elbette. Örneğin Beatrix Potterın kitaplarındaki konuşan hayvanlar, Nesbitin öykülerinde sıradan çocukların başından geçen büyülü serüvenler, Andersen masallarındaki kötü kalpli kraliçe, Alman efsanelerindeki cüceler, yürüyen ağaçlar, İrlanda masalları, Eski Yunan mitolojisindeki karakterler vb.Tüm bunları düşündüğünüzde aklınıza geleni biliyoruz! Evet doğru Yüzüklerin Efendisinde de benzer karakterler var. Çünkü Tolkien ve C. S. Lewis arkadaştılar.Tolkien Yüzüklerin Efendisini bir türlü bitiremediği yıllarda imdadına C. S. Lewis yetişmişti.Eğer C. S. Lewis olmasaydı, Yüzüklerin Efendisi de olmazdı.Elinizdeki ciltte daha önce ayrı ayrı yayımladığımız 7 kitabı birarada sunuyoruz:1) Büyücünün Yeğeni 2) Aslan, Dolap ve Cadı3) At ve Çocuk4) Prens Caspain5) Şafak Yıldızının Yolculuğu6) Gümüş Sandalye7) Son Savaş

İnsanlar okumak istediğim kitapları yazmadığına göre iş başa düştü.Bu sözleri eden C. S. Lewis böylece milyonlarca kişinin okuduğu Narnia dizisini yaratmış oldu.Narnia Günlükleri, ister yaşlı olsun, ister genç ya da çocuk, birçok kuşaktan okuyucu bul... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sevgi dönmez okumuş.
Çalıkuşu

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır. Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sevgi dönmez okumak istiyor.
Her Gün Hüzün (Sol Ayağım, #2)

Tüm bu gürültü patırtının ne olduğunu merak eden bir grup heyecanlı çocuğun yanında,tekerlekli sandalyesinin kenarında oturuyordu.

Romanın ilk bölümü,işte böyle başlar.Öylece oturuyordur;çünkü etrafındaki faaliyetlere güçlükle katılabilen,neredeyse çaresiz bir kötürümdür.Buna rağmen,roman başladığında bir çocuk,bittiğinde ise erkekliğin eşiğinde,Her Gün Hüzünün ana karakteridir.Katılmaktan aciz,acılı ve dingin yüreğiyle tekerlekli sandalyesinde etrafı gözler;Dublinin,oturdukları kenar mahallesine dağılmış,parçası olduğu ailesinin davranışlarını ve duygularını belleğine kaydeder.

Tüm bu gürültü patırtının ne olduğunu merak eden bir grup heyecanlı çocuğun yanında,tekerlekli sandalyesinin kenarında oturuyordu.

Romanın ilk bölümü,işte böyle başlar.Öylece oturuyordur;çünkü etrafındaki faaliyetlere güçlükle katılabilen,neredeyse ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sevgi dönmez bir yazarı favorilerine ekledi.

İrlandalı yazar ve ressam
23 cocuklu bir ailenin, hayatta kalabilen 13 çocuğundan biri olarak Dublin'de doğmuştur.Beyin Felci ile dünyaya gelmiş ve uzun süre hareket ve konuşma yetenekleri olmadan yaşamıştır. Doktorlar, başlangıçta C.Brown'un zihinsel olarak özürlü olduğunu düşünmüşlerdir ve öleceğini söylemişlerdir. Fakat annesi doktorların sözüne aldırmayarak oğlunun eğitilebileceğine inandı. Annesinin bu çabaları sonuç verdi ve Christy Brown sol ayağını kullanarak yazmayı ve resim yapmayı başardı. Konuşmaya başlaması ile birlikte, doktorlar tedavi biçimini değiştirerek fizyoterapiye ağırlık vermişler, böylelikle yazar daha rahat hareket edebilmeye başlamıştır.
Yaşamı boyu yardıma muhtaç olarak yaşaması onun İrlanda'nın tanınmış yazarları arasına girmesini engellememiştir. Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı eserler, onun dünya çapında bir üne kavuşmasını sağlamıştır.
Kendi hayat hikâyesini yazdığı Sol Ayağım (My Left Foot) adlı eseri filme alınmıştır. Baş rolünü Daniel Day-Lewis'in oynadığı Sol Ayağım filmi büyük bir başarı kazanmıştır. Bu tarzda yazdığı diğer kitabı da (Dream All The Days) en çok satanlar listesine girmiştir.
Londra'ya yaptığı birkaç ziyaret dışında bir kere de Amerika'ya giden yazar, tüm yaşamını Dublin'de geçirdi.

İrlandalı yazar ve ressam
23 cocuklu bir ailenin, hayatta kalabilen 13 çocuğundan biri olarak Dublin'de doğmuştur.Beyin Felci ile dünyaya gelmiş ve uzun süre hareket ve konuşma yetenekleri olmadan yaşamıştır. Doktorlar, başlangıçta C.Brown'un zihins... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sevgi dönmez, ipek çokkaş adlı üyeyi takibe aldı.
11 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

sevgi dönmez şu an ne okuyor?

Sol Ayağım (Sol Ayağım, #1)

%0

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.