Tatlı Ateş (The Maddox Brothers, #3)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Beni feminist yapmak için uğraşıyor bu yazarlar. Çok eminim. Nasıl olur ya? Tam Taylor ‘ı Maddox kardeşler arasında sevimli ilan edecekken bana bu ya pı lır mı? Tatlı Ateş’i okuyan sevgili arkadaşlar benim bu yakınmalarımın sebebini bilirler. Kabul etmiyorum ben bu durumu nokta. Hayır, yani gerçekleşen olayın ne gibi bir katkısı oldu bu ikiliye anlayabilmiş değilim. Zaten bana kalırsa böyle bir olayın ilişkiye bir şeyler katacağını düşünmek ve düşündürtmeye çalışmakta acayip sinir bozucu ve normal değil.
Kabul edemediğim duruma kadar bana göre güzel bir kitap okudum. Yani Maddox’lar işte pek bir yorum yaptırmıyorlar kendileri.
İkizlerden Taylor ile karşılaşıyoruz bu sefer. Ve Falyn adında kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, pek de iyi bir aile sahip olmayan, Taylor’ı kendisine deli gibi âşık eden bir genç kız. Falyn’in gitmek istediği bir yer var ve oraya neden gitmek istediğini öğrendiğimde çok karışık duygular içerisine giren bir ben J İstediği bu yer Taylor’ın kasabası. İyi ama neden oraya gitmek istiyor? Oraya gitmek için Taylor bir bilet onun gözünde ama sonra her şey boyut değiştiriyor çünkü o da çaresizce Taylor’a âşık oluyor. Bir bakmış ki hayatını ve sırlarını onunla paylaşıyor. İkili arasındaki yakınlaşma eğlenceli ve diğer kardeşlerin ki gibi zorluydu. Ama okurken sıkılmadım. Hatta Taylor’ın o tatlılığı beni benden aldı. Ta ki… Neyse o konuya girmiyorum!
Objektif olmak gerekirse yazar seride ki kadın karakterleri birbirine çok benzetmiş ve olaylar hep aynı çizgide ilerliyor. Yani öyle sürprizler falan pek yok gerçi burada ki sır beni çok şaşırttı ama buna rağmen karakterler, verilen tepkiler ve olayların ilerleyişi aynı gibi. Mesela her kadın Maddox erkeğine neden hep canavar gibi yaklaşıyor? Veya neden hep ön yargılı bu kadınlar? Kavga sebepleri bile benzer. Bir şey daha var ben Falyn'in neye benzediğini hayal edemiyorum çünkü yazar tasvir yapmamış. Hatta Taylor da aynı şekilde yani dış görünüşleri ile ilgi bir paragrafa rastlamadım ben. Kaçırdıysam biri bana söylesin.
Bunlara rağmen ben Maddox kardeşleri seviyorum. Onların -birbirine benzese de- hikâyelerini merak ediyorum. Arada tekrar tekrar dönüp bakacağım bir seri. Yani başı Travis çekmese belki bu kadar ilgi çekici olmazdı kabul.

Öyle diğer kitaplardan farklı bir kitap okudum diyemeyeceğim. Yine de akıcı ve eğlenceliydi. Farklı olmasa da Taylor ve Falyn ikilisi tatlıydı. Son olay yüzünden pek sağlıklı bir karar veremiyorum.


http://satellitebook.blogspot.com.tr/2016/06/yorum-tatl-ates-maddox-brothers-3-jamie.html

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/09/jamie-mcguire-tatl-ates-maddox-brothers.html

Maddox'lar bir kitap karakteri değil de gerçek hayatta yaşayan bir aile olsa ve hepimize bir Maddox erkeği düşse ne güzel olurdu değil mi?

Sanırım ben bu kadının Tatlı Bela Serisi'nden daha çok seviyorum Maddox Kardeşler serisini :) Gerçi her kitabında Abby ve Travis'in hayatından bir parçasını okuyoruz ama olsun. Her Maddox Erkeği kendine aşık ediyor beni ve hepsinde aynı huyları görüyor olmak süper bir şey.

Sanırım edilebilecek en büyük ve en güzel dua Allah size bir Maddox Erkeği nasip etsin olmalı :)

Her neyse fazla uzatmadan kitaba dair yorumuma giriyorum, çünkü yazarın kurgu yeteneğini sevdiğimi biliyor olmalısını. Sonuçta yazarın çıkan bütün kitaplarını okumuş bulunuyorum.

Tatlı Ateş, ikiz olan Maddox Erkeklerinden biri olan Taylor'ın hikayesini anlatıyor. Kendisi bir hotshot olan, -yani orman yangın ekibi, bir nevir orman yangınları için kurulan itfaiye ekibi - Taylor gittiği bölgede kendi halinde yaşayan ve geçmişte yaptığı bir hata sonucunda kendini affetmeye ihtiyacı olan ve bunun için çaba harcayab Falyn ile tanışır. Falyn'in istemeyeceği her özelliğe sahip olan Taylor bir şekilde genç kadının kalbini kazanır ancak... hayat hiçbir zaman kolay olmadı hele ki sakladığınız sırlar varsa... ve bu sırlar ilişkinizi etkileyecek boyuttaysa...

Zorlu bir sınavdan geçen Falyn ve Taylor aşkları için verdikleri savaşı okuyacaksınız. Aslında teknik olarak Taylor'ın savaşı demek doğru olur. Kitapları okuyan bilir bir Maddox Erkeği aşık olduğunda, o kadını elde eder, kendisine aşık eder ve onunla sonsuza kadar mutlu yaşar. İşte Taylor da bunun savaşını veriyor.

Bu seride en sevdiğim şey, kardeş ilişkileri, aile ilişkileri ve bunu zevkle okuyabiliyor olmak. Maddox Kardeşlerin birbirleriyle olan ilişkileri ve birbirleri için alabilecekleri riskler... böylesine bir bağlılık ve sevgi okumak inanılmaz zevkli.

Serinin kitaplarını karışık okuyabilirsiniz sonuçta hepsi bir kardeşi anlatıyor ama şöyle bir bakıyorum da sıralı okumanız daha iyi çünkü bazı kesitlerde birbirlerinin hayatlarına dahil oldukları zamanlarda ilişkilerine dokunuşları da okuyorsunuz. O yüzden sıralı okuyun derim ben.

Ah, asıl önemlisi ise...

Kesinlikle okuyun! Kaçırılmayacak ve zevkle okunacak bir seri.

Şiddetle tavsiye ediyorum :) Bayılacaksınız garantisini veriyorum :D

7 puan

Çevirimi yazarın karmaşık düşüncelerimi bilemedim bazı yerleri anlamak Cidden zordu
Eh işte diyebileceğim bir kitaptı serinin diğer kitaplarını okurmuyum bilemedim🙄

8 puan

Çok uzun uzun değerlendirmeyeceğim. Sadece beklentim çok düşüktü kitabı alırken. Neden aldım. Çünkü ilk kitaptan beri okuduğum bir seri olduğu için merak ettim. Okutan bir kitap olmuş yine ama ne bileyim. Laf olsun diye yazılan sayfalar var. Evde arkadaşlarıyla otururken içleri sıkılıyor laf olsun aşağı iniyorlar. Sarhoş gençler geliyor. Kızlara sataşıyorlar. Bunlar kovalıyor. Bu gençler neden geldi. Neden sonra intikam almak için dönmediler. Film olsa dersin ki yönetmenin torpillisi bunlar. Oynatmak zorunda, bir kitapta niye yer alır böyle sahneler. Sonra tüm koca ABD içinde küçücük yüzlerce kasaba içinde kız Taylor'un kasabasına gitmek istiyor, bu esnada Taylor karşısına çıkıyor. Neden tek başına gitmemiş ki yıllardır. Parası birikmiş. Sürekli ilişkileri üzerine tartıştılar. Altı üstü güzel anı bir kere dağa yürüyüşe gittiler. Aman susayım ben. Bir de sekiz vermişim yazınca bir sürü mantık hatası. Vazgeçtim yazmıyorum.

geri ileri